התייעצות הסתבכות עם השכרת רכבים

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
שלום רב

שכרתי רכב מהשכרת רכבים, ואני נהג חדש צעיר (מעל 21), והם טוענים שיש איזה שפשוף/קמט קטן בדלת, אני יכול לומר בהן צדק שזה לא נגרם ממני, אבל הם בשלהם.
השאלה מה אפשר לעשות, האם כדאי לצאת למלחמה (ומה כבר אפשר לעשות במלחמה?), או שזה לא שווה את זה, ובכלל כמה אמור להיות תיקון של כזה דבר קטן?
תודה רבה

חוחית

משתמש סופר מקצוען
שלום רב

שכרתי רכב מהשכרת רכבים, ואני נהג חדש צעיר (מעל 21), והם טוענים שיש איזה שפשוף/קמט קטן בדלת, אני יכול לומר בהן צדק שזה לא נגרם ממני, אבל הם בשלהם.
השאלה מה אפשר לעשות, האם כדאי לצאת למלחמה (ומה כבר אפשר לעשות במלחמה?), או שזה לא שווה את זה, ובכלל כמה אמור להיות תיקון של כזה דבר קטן?
תודה רבה
הכסף שהחברות הללו עושות, זה בדיוק מזה.
ועצוב ממש,
אבל אסור לשכור מהן.
כי מרב הסיכויים שהם ימצאו דרך להוציא סכום מהנהג החדש...

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הם לא צילמו את האוטו לפני שנתנו לך?
אם הם צילמו תבדוק מה רואים בתמונות
ואם לא אין להם זכות לקחת ממך בלי הוכחה.
אבדוק זאת.
ואפי' אם הם צילמו יכול להיות שבדיוק בנקדה הזאת זה לא הכי ברור ולא התעכבו על זה, ואז מה?
בכל מקרה מה הכוונה "אין להם זכות", יש להם את האשראי, ולך תתבע אותם.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
אבדוק זאת.
ואפי' אם הם צילמו יכול להיות שבדיוק בנקדה הזאת זה לא הכי ברור ולא התעכבו על זה, ואז מה?
בכל מקרה מה הכוונה "אין להם זכות", יש להם את האשראי, ולך תתבע אותם.
אם אין להם זכות.
אז בוודאי שתתבע אותם.(כמובן, לאחר שאלת רב)
יכול להיות שזה יקח זמן.
בגלל זה מותר להם לעשות עוול?

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הכסף שהחברות הללו עושות, זה בדיוק מזה.
ועצוב ממש,
אבל אסור לשכור מהן.
כי מרב הסיכויים שהם ימצאו דרך להוציא סכום מהנהג החדש...
אם עד היום היו לי מחשבות שאולי זה לא רווחי לשכור מדי פעם וכבר עדיף לקנות רכב בזול, היום זה כבר נראה לי חד משמעי עם כל הסחיטות האלה.
אם אין להם זכות.
אז בוודאי שתתבע אותם.(כמובן, לאחר שאלת רב)
יכול להיות שזה יקח זמן.
בגלל זה מותר להם לעשות עוול?
לתבוע אותם יעלה לי הרבה כסף והרבה כאבי ראש (בפרט אם יש הסרטה שנתונה לפרשנות), ואולי בסוף אקבל את כספי בחזרה.
השאלה כמה יכול לעלות דבר כזה קטן, ואיך ניתן לוודות שהמחיר שהם נוקבים זה המחיר האמיתי והכי זול?

חיים של תורה

משתמש מקצוען
שלום רב

תודה רבה
משתתף בצערך.
באיזו חברה שכרת?
אם זה בנתיב/חושן/אביב אז הלך עליך, רק אם תאיים עליהם בעו"ד (אמיתי לא פייק) אתה יכול להציל משהו, אחרת תאלץ להיפרד מ8,000 ש"ח (נא לשתות כוס מים).
אם זה בחברת השכרה רגילה כגון אלבר/הרץ וכדו' המצב הוא הרבה יותר טוב, ואם תצליח להוכיח שזה לא ממך לא תשלם כלום, וגם אם לא תצליח, הם לא יגבו ממך יותר מכמה מאות ש"ח.
בהצלחה

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
משתתף בצערך.
באיזו חברה שכרת?
אם זה בנתיב/חושן/אביב אז הלך עליך, רק אם תאיים עליהם בעו"ד (אמיתי לא פייק) אתה יכול להציל משהו, אחרת תאלץ להיפרד מ8,000 ש"ח (נא לשתות כוס מים).
אם זה בחברת השכרה רגילה כגון אלבר/הרץ וכדו' המצב הוא הרבה יותר טוב, ואם תצליח להוכיח שזה לא ממך לא תשלם כלום, וגם אם לא תצליח, הם לא יגבו ממך יותר מכמה מאות ש"ח.
בהצלחה
8,000 לא משנה מה הנזק, גם הם אומרים שזה קמט קטן מאוד שמעט ויורד לגמרי אבל עדיין נשאר משהו, אז על כזה דבר הם יגבו 8,000 ש"ח?!
והאם אני לא יכול לקחת את זה למוסך שייתן הצעת מחיר נמוכה יותר?
ואם אחסום את האשראי שלי, מה הם יעשו?
ומה אם אין סרטון של לפני?

תודה רבה

חיים של תורה

משתמש מקצוען
8,000 לא משנה מה הנזק, גם הם אומרים שזה קמט קטן מאוד שמעט ויורד לגמרי אבל עדיין נשאר משהו, אז על כזה דבר הם יגבו 8,000 ש"ח?
והאם אני לא יכול לקחת את זה למוסך שייתן הצעת מחיר נמוכה יותר?
לצערי (ובאמת בלב מלא צער) התשובה הינה כן.
נכון שזה קמט קטן וזה עולה לכל היותר 300 ש"ח לתקן, אבל מה לעשות שהם החתימו אותך על חוזה שעל כל נזק יש השתתפות עצמית עד גובה 8,000 (והם בדרך כלל אוהבים לקחת כמה שיותר), כתוב גם מפורש בחוזה שאסור לך לנסות לתקן לבד או ללכת למוסך.
ואם אחסום את האשראי שלי, מה הם יעשו?
יפתחו לך תיק בהוצל"פ.
ומה אם אין סרטון של לפני?
תודה רבה
לדאבוני, ע"פ חוק חובת ההוכחה היא עליך.

באמת מצטרף בצערך.
ואני חושב שאחד הדברים הכי מועילים שאתה יכול לעשות עכשיו, זה פשוט לפרסם בכל מקום אפשרי על הרשעות של החברות האלו.
ואני תפילה וכל החברות האלו יסגרו על מנעול ובריח, ויותר לא יהין איש לעשוק ככה את עם ישראל.

D

Deleted 66182

אורח
מומלץ למי שנאלץ לשכור לעשות ביטול השתתפות זה יותר זול מהסחיטות שלהם זה שיטת מצליח
פעם לקחנו רכב אחרי חברים והם האשימו את שנינו באותה שריטה...

חיים של תורה

משתמש מקצוען
מומלץ למי שנאלץ לשכור לעשות ביטול השתתפות זה יותר זול מהסחיטות שלהם זה שיטת מצליח
פעם לקחנו רכב אחרי חברים והם האשימו את שנינו באותה שריטה...
אחד הכללים הראשונים בחברות האלו אי אפשר לעשות ביטול השתתפות עצמית.
ודרך אגב בכל חברה אי אפשר לנהג חדש כי שום ביטוח לא נותן לזה.

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
לצערי (ובאמת בלב מלא צער) התשובה הינה כן.
נכון שזה קמט קטן וזה עולה לכל היותר 300 ש"ח לתקן, אבל מה לעשות שהם החתימו אותך על חוזה שעל כל נזק יש השתתפות עצמית עד גובה 8,000 (והם בדרך כלל אוהבים לקחת כמה שיותר), כתוב גם מפורש בחוזה שאסור לך לנסות לתקן לבד או ללכת למוסך.

יפתחו לך תיק בהוצל"פ.

לדאבוני, ע"פ חוק חובת ההוכחה היא עליך.

באמת מצטרף בצערך.
ואני חושב שאחד הדברים הכי מועילים שאתה יכול לעשות עכשיו, זה פשוט לפרסם בכל מקום אפשרי על הרשעות של החברות האלו.
ואני תפילה וכל החברות האלו יסגרו על מנעול ובריח, ויותר לא יהין איש לעשוק ככה את עם ישראל.
עד גובה 8,000, זה נכון, הגיוני (מבחינתם) שייקחו כזה סכום על נזק מהותי אבל כשיש נזק שעלותו מאות שקלים, וכל דרדק מבין שאין פה כלום, איך הם ייקחו פי 4, זה פשוט שוד לאור יום?! והלא באנשים חרדיים עסקינן שמצופה מהם כן לגלות רגישות מסוימת?!
ועו"ד כן יכול לאיים עליהם?
ובא נאמר שהלוקח מודה שזה נגרם ממנו, יש לו מה לתבוע אותם על לקיחת סכום כ"כ לא פרופורציונלי?
מישהו יודע להעריך כמה יכול לעלות תיקון של נזק שכזה (אפי' בהערכה גסה)?

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
יצא למישהו להיתקל פעם במקרה כזה ויכול להחכים אותי?

חיים של תורה

משתמש מקצוען
עד גובה 8,000, זה נכון, הגיוני (מבחינתם) שייקחו כזה סכום על נזק מהותי אבל כשיש נזק שעלותו מאות שקלים, וכל דרדק מבין שאין פה כלום, איך הם ייקחו פי 4, זה פשוט שוד לאור יום?! והלא באנשים חרדיים עסקינן שמצופה מהם כן לגלות רגישות מסוימת?!
ועו"ד כן יכול לאיים עליהם?
ובא נאמר שהלוקח מודה שזה נגרם ממנו, יש לו מה לתבוע אותם על לקיחת סכום כ"כ לא פרופורציונלי?
מישהו יודע להעריך כמה יכול לעלות תיקון של נזק שכזה (אפי' בהערכה גסה)?
הסיבה היחידה שעו"ד יכול לאיים עליהם, כי מבחינה חוקית מותר לגבות מהשוכר השתתפות עצמית עד גובה 2,000 ש"ח.
ברגע שעו"ד מאיים עליהם בתביעה (ושוב אמיתי לא פייק), הם עלולים להתקפל מאוד מהר.
אין אפשרות לתבוע אותם על משהו אחר, כי בסופו של יום חתמת על חוזה, אלא אם כן יש לך הקלטה וראיות אחרות שהם מודים שכל הנזק שעשית זה רק שריטה קטנה, ואז אתה יכול לתבוע אותם, ובית המשפט יכול לחייב אותם להביא שמאי שימדוד את הנזק, אבל... את הוצאות השמאי אתה משלם (בערך 800 ש"ח).
לכן, עצתי היא, דבר ראשון לחסום את האשראי שלא יוכלו לגבות כלום (בתקווה שלא גבו כבר), ואז לראות מה דרישת התשלום שלהם, אם זה גבוה מ2,000 ש"ח בהחלט כדאי לתבוע אותם, אם לא יכול להיות שעדיף לבלוע את הגלולה המרה (זה יוצא יותר זול...).
כמובן שתמיד מותר להתווכח ולנסות להגיע לפשרה.
ולצערי, גם בציבור החרדי יש שודדים לאור יום, יהודים שמתפללים 3 תפילות ביום ועושקים אנשים מסכנים בין לבין.

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מהגדולות או הקטנות?
מהקטנות, אבל מהבודדות שנותנות לנהגים במצבי (חדש-צעיר).
עשית ביטול השתפות
לא עשיתי, כי לא הבנתי בזה כלום לפני, רק עכשיו אני יודע, וגם כתבו פה שלא ניתן לעשות ביטול השתתפות עצמית בחברות הללו, כך שזה בין כה לא משנה.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה