דרוש מידע הסקר! משפחה גדולה?? כנסו והצביעו! איך אתם מתחלקים בהוצאות אירועים משפחתיים??

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מה זה שונה ממתנה?
זה לא אירוע אכילה משפחתית משותפת.
זה אירוע שמחת חתן וכלה שהמשפחה מממנת.
אוקיי, כאן אפשר לפתוח דיון האם הכנת שבע ברכות לזוג דינה כמתנה או לא.
את תגידי שכן, אני קצת אחלוק עלייך. זו מתנה לזוג, אפשר לתת אותה גם במהדורה מצומצמת יותר, ללא כל השתתפות האחיינים. נכון?
בפועל האחיינים מגיעים ומשתתפים. זה מכביד על העלויות. מי אמור לשלם את זה?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מאוד הגיוני לדעתי שהזוגות שמימנו להם שבע ברכות יממנו גם הם את השבע ברכות הבאים
ניקח דוגמא קלאסית במשפחה של 12 ילדים.
הזוג האחרון נישא. כל האחים ערכו לו שבע ברכות. יופי. כך ראוי.
כעת מגיעים לשלב הנכדים/ אחיינים. וזה יכול להיות גם כמה חודשים אחרי החתונה שלהם.
עכשיו עליהם להשתתף בכל אירוע שכזה עד... עד שמישהו יחליט לעשות סטופ, כי לא עומדים בקצב בלע"ה.
האם לילדים של הזוג הזה, האחרון שנישא - יעשו שבע ברכות? או שכשהם יגיעו לשלב נישואי הילדים כולם יהיו רוויים משמחות במשפחה הפרטית שלהם??
תחשבו על זה...

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה זה שונה ממתנה?
זה לא אירוע אכילה משפחתית משותפת.
זה אירוע שמחת חתן וכלה שהמשפחה מממנת.
אבל זה משליך על ההוצאות
כי בכל זאת המנות מוזמנות לפי מספר המשתתפים
וזה לא דומה למתנה כי במתנה המחיר לא משתנה אם לאחד האחים יש 3 ילדים או 15 ילדים
ובאירוע של שבע ברכות זה משנה כי ככל שהוא מביא יותר נפשות עלות האירוע נושק כלפי מעלה

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא נכון, כי אם היו עושים את הארוע רק לזוגות בלי ילדים של אף אחד היה יוצא חצי במחיר, אבל בגלל שיש ילדים ונכדים אז העלות של הארוע מוכפלת. מי צריך לשלם את זה???
החתן והכלה שמחים שיש את כל המשפחה. ולכן נקודת המוצא שזה האירוע.

רוב המשתתפים יגידו בסוד שהיו מוותרים על כל הכאב ראש של ההתארגנות לערב הזה. [רק בסוד. כי ברוך ה' שכל הטרדה היא בענייני שמחות ושירבו כאלה טרדות כמובן וכמובן.]
לכן קצת מצחיק לדון כמה קילו אוכל כל משפחה צרכה. כי אף אחד לא בא לאירוע כזה בשביל ליהנות מהאוכל. אלא לשמח חתן וכלה.

יגאל הארוך

משתמש מקצוען
לכן קצת מצחיק לדון כמה קילו אוכל כל משפחה צרכה. כי אף אחד לא בא לאירוע כזה בשביל ליהנות מהאוכל. אלא לשמח חתן וכלה.
לא מגיעים בשביל לאכול אבל תכלס אוכלים וההכנה/עלויות בהתאם למספר הסועדים

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא מגיעים בשביל לאכול אבל תכלס אוכלים וההכנה/עלויות בהתאם למספר הסועדים
לכן בדיוק מתחשבים באופי האירוע.

האם אכילה משפחתית. [אם זה שבע ברכות במסעדה זה אולי עונה על הקריטריון הזה.]

או שמחת חתן וכלה.
שלא מתחילים לחשב מי בדיאטה ולא אוכל ומי אוכל 2 מנות.

גילוי נאות אנחנו מהצעירים במשפחות מורחבות ומעולם לא חשבנו שעשקו אותנו בתחום הזה.

נערך לאחרונה ב:

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עכשיו עליהם להשתתף בכל אירוע שכזה עד... עד שמישהו יחליט לעשות סטופ, כי לא עומדים בקצב בלע"ה.
האם לילדים של הזוג הזה, האחרון שנישא - יעשו שבע ברכות? או שכשהם יגיעו לשלב נישואי הילדים כולם יהיו רוויים משמחות במשפחה הפרטית שלהם??
תחשבו על זה...
הדודים והדודות שלי עדיין עושים שבע ברכות לכל אחד מאחי ואחיותי וכן לשאר הבני דודים
על אף שחלקם סיימו לחתן את הילדים שלהם לפני יותר מעשור
וחלקם יש להם נינים

כן, הם עושים שבע ברכות
אם כולם משתתפים בהוצאות
יכול להיות שלא
אבל בשבע ברכות כזה משתתפים הם אחים ואחיות של החתן והכלה

כשאחותי התחתנה לפני כשנה לא היה מספיק ימי שבע ברכות לכולם
וצרפנו כך יצא שאנחנו האחים ואחיות של הכלה עשינו שבע ברכות יחד עם הדודים

יוגורט

משתמש מקצוען
תלוי במצב הכלכלי של הזוג הצעיר. ותלוי גם מה הסטאטוס של המארגנים

רבק(אהההה)ה

משתמש רשום
שאלה נוספת שאשמח לשמוע חוו"ד באיזה פלטפורמה אתם מדיינים על חלוקת ההוצאות?
לפני האירוע קובעים תקציב?
בסוף האירוע?

וכו'.
ראשית אביע את עמדת משפחתנו
בדר"כ אני מארגנת את האירועים ושבתות ב"ה ויתרתי תתפקיד למי שחשב שניתן אחרת...
לאירועים כמו בר/בת מצווה . אירוסין ושבע ברכות קבענו מחיר שאוספים ובהתאם לזה קונים את המתנה. גם מי שלא יכול להשתתף באותו אירוע מסיבות כאלה ואחרות משתתף
שבתות גיבוש זוגות ללא ילדים מתחלקים שווה
וערבי לביבות בדר"כ כל אחד מכין משהו ולא מתחשבים בכסף אלא רק בהוצאת האולם.ומנכדים נשואים גובים מחיר בין 20-30 ש"ח
מבחינת החלטות אין מה לעשות פועלים בשיטת הרב .כמובן שלכל אחד ואחת להביע את דעתו
הדיונים מתבצעים בקו משפחתי
למרות שבכל משפחה יש את אלה שמחכים לטלפון האישי של אתה מאשר? וכו...

נקודה למחשבה..
לגבי הצעירים שבאים עם 2 ילדים לעומת הגדולים שבאים עם נשואים האם בעוד 10-20 שנה כשהגדולים ישארו עם ילד /2 והקטנים ב"ה יתרחבו עם עוד ילדים ירצו לשלם אז יותר.....???

אסתי פעמון

משתמש מקצוען
נקודה למחשבה..
לגבי הצעירים שבאים עם 2 ילדים לעומת הגדולים שבאים עם נשואים האם בעוד 10-20 שנה כשהגדולים ישארו עם ילד /2 והקטנים ב"ה יתרחבו עם עוד ילדים ירצו לשלם אז יותר.....???
הגדולים לא נשארים עם 2 כי הם מגיעים עם הנשואים - החתנים והכלות הנכדים והנכדות...

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא קראתי הכל-
אצלנו לא מתחשבנים על השקלים
אבל כן משפחה גדולה בד"כ לוקחת יותר הוצאות ביחס למשפחות קטנות
אבל לא ספור ומדוד לפי ראש ממש.

וכן- מי שגר רחוק- מתחשבים בהוצאות נסיעות ונותנים להם חלק קטן בשאר ההוצאות.

נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי מוותר מפסיד...

יאיר דבוש

משתמש פעיל
כן?
ואם אני זוג צעיר, ויש זוגות שמחתנים ילדים וכל הילדים שלהם מגיעים - זה גם מתאים לפי זוגות?
אני חושב שבאמת זה לא פר שהזוגות הצעירים משלמים יותר.
אבל מצד שני בד"כ ליבת האירוע הוא למבוגרים ועל זה משלמים את הכסף כדי לפגוש את האחים והאחיות, והילדים באים רק כנספחים להוריהם, ואם ייצא שהמשפחות הגדולות ייצטרכו לשלם עוד הרבה כסף בכדי להשתתף, זה יבוא על חשבון ילדיהם.

בקיצור, כל כמה שעיקר הענין הוא המפגש של המבוגרים ולא של הילדים, א"כ כולם צריכים לשלם בשוה, כי הזוג הצעיר רוצה לפגוש את הזוג המבוגר באותה מידה שהזוג המבוגר רוצה לפגוש את הזוג הצעיר,,,,

תמממממי

משתמש פעיל
תחשבו על זה...
מאוד מסכימה איתך
אני גם בדילמה הזאת
אני הצערה במשפחה ואנחנו משפחה לא גדולה באחים ואחיות כך שהחלוקה בכסף לא מתחלק להרבה וזה הרבה מאוד כסף ואצלי אחיות שלי יהיו כבר מבוגרות ולא מאמינה שיעשו לי

ממדלת מקצועית

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
אפשר להתקטנן עוד - הרי הנשואים הצעירים היו פעם ילדים
שהשתתפו בערבי לביבות בלי שישאו בעול.
(ואז תלוי כמה הסבא והסבתא-הוריהם השתתפו....)
והזוגות שכיום 'מבוגרים' עם ילדים בוגרים היו צעירים פעם
שעד היום זכו לערוך המון ערבי לביבות והחלוקה היתה שונה ויקרה יותר
אם כי היו פחות ילדים לכל אחד אבל הצעירים של הבית היו בוגרים....
בקיצור, אם לא מחליטים על נוהג מסוים שמקובל על הרוב לא נגמור עם העניין

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
יש הבדל בין ערבי לביבות, שכל אחד מכין משהו/ קונה פחות או יותר באותו הסכום, ובאמת זה פחות משמעותי מבחינה כספית (לא נכין 20 לביבות פחות אלא הכל מכינים בכמות של 'בערך'). גם ההוצאות לא כ"כ גבוהות, לבין סעודה של ממש, כמו שבת משפחתית, שבע ברכות ועוד.

הפעלות בכיף

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אצלנו,
מתנות- שווה בשווה כל זוג
שבע ברכות- תמיד מוזמן (כדי שלא יהיה שהמשפחה שהכי משקיעה, לה יהיה הכי פשוט- כי הרי הם לא משתתפים בהכנה) כל הזוגות אותו סכום, אבל- עושים לכל משפחה ל 5 ילדים ראשונים (אח"כ, שהילדים הנשואים יארגנו שבע ברכות...)
כל משפחה יכולה להביא איתה 2 ילדים (כדי לשמור על שבע ברכות בגודל סביר, ולא שיהפך לגן ילדים...) וגם שיהיה איזה שהוא שוויון
כך שלא משנה אם אתה צעיר/ מבוגר, אתה יכול להביא 2 (יש כאלו שלא מביאים, אבל מבחירה שלהם)
נכדים נשואים, לפעמים מזמינים ולפעמים לא. (תלוי באולם, תקציב, אירועים שהיו לאחרונה וכד') אבל מתחשבים בזה כמו שזה הצד השני... וכמובן ללא ילדיהם (וביננו, רוב הנכדים הנשואים לא באים, כי זה לא כזה קל להגיע...)
ומוודאים הגעה

יאיר דבוש

משתמש פעיל
אצלנו,
מתנות- שווה בשווה כל זוג
שבע ברכות- תמיד מוזמן (כדי שלא יהיה שהמשפחה שהכי משקיעה, לה יהיה הכי פשוט- כי הרי הם לא משתתפים בהכנה) כל הזוגות אותו סכום, אבל- עושים לכל משפחה ל 5 ילדים ראשונים (אח"כ, שהילדים הנשואים יארגנו שבע ברכות...)
כל משפחה יכולה להביא איתה 2 ילדים (כדי לשמור על שבע ברכות בגודל סביר, ולא שיהפך לגן ילדים...) וגם שיהיה איזה שהוא שוויון
כך שלא משנה אם אתה צעיר/ מבוגר, אתה יכול להביא 2 (יש כאלו שלא מביאים, אבל מבחירה שלהם)
נכדים נשואים, לפעמים מזמינים ולפעמים לא. (תלוי באולם, תקציב, אירועים שהיו לאחרונה וכד') אבל מתחשבים בזה כמו שזה הצד השני... וכמובן ללא ילדיהם (וביננו, רוב הנכדים הנשואים לא באים, כי זה לא כזה קל להגיע...)
ומוודאים הגעה
אהבתי את הסיבה על הזמנת השבע ברכות,,,, בגלל שהמשפחה שהכי משקיעה וכו',,,,:ROFLMAO::ROFLMAO:

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כשני הייתי זוג צעיר פחות משנה אחרי החתונה
היה לנו שבת התאחדות של המשפחה
ורצו לחלק את עלות השבת לפי זוגות
כך יצא שהזוצ"ים ואני בתוכם היו צריכים להוציא סכומים גדולים יחסית
מה גם שההכנסות של זו"צים בד"כ לא גדולים
הרגשתי שממש נעשה לי עוול
למה אני צריך לממן את המיטה והאוכל של אנשים אחרים
מצד שני
הבנתי שאם ההוצאות יפלו בעיקר על בעלי המשפחות הגדולות
זה יגרום שהשבתות האלו לא ייצאו לפועל יותר
הייתי מוכן לשלם יותר
כי אני חושב שזה דבר מבורך
ואין תחליף לשבתות כאלו
אבל מכאן ועד שהזו"צים יתחלקו שווה בשווה עם בעלי המשפחות הגדולות
זה הגזמה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה