דרוש מידע הסמינר מסרב למסור ציוני חוץ- זה חוקי?!

מצב
הנושא נעול.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
צר לי לאכזב.
את טועה.
אם את בוגרת טריה- ממליצה לך להחכנס לפורטל הציונים של משרד החינוך, ייתכן ומחכות לך שם הפתעות.
האמת? שאני לא הופתעתי לראות שם השבוע ציונים בכל מיני בגרויות שמעולם לא ידעתי שנבחנתי בהם..
לפני שהתחלתי את לימודי האקדמיים וביצעתי המרה של מבחני החוץ לבגרות, היו לי הקלות שונות, רק אז הייתי בטוחה שזה מהמגמה שלמדתי בתיכון (שנחשבת לנקודות בגרות לכל דבר!)
עליתי על זה כשניסיתי לראות אם מופיעים שם ציוני החוץ לאותה בת מדוברת.
ציוני חוץ לא מצאתי, אבל ציוני בגרות מצאתי.
אמרתי לאמא בטלפון- הנה יש כאן ציון בביולגיה פנימית (?) מדע וטכנולוגיה לכל - הערכה חלופית(??) ועוד כמה..
זה היה נשמע מוזר לאמא- הבת שלי? בגרויות?! היא בררה עם הבת וגם זו לא ידעה במה מדובר..

ומדובר בסמינר בית יעקב מהגדולים (לא מה"פשוטים" בפריפריה ח"ו) שמנהליו מגדולי הזועקים על האקדמיה (מעניין למה) ושמירת פך השמן הטהויר.
אני לא בוגרת טריה.
למדתי בסמינר גדול ונחשב שאין ולא יהיו בו בגרויות.
ולמדתי גם בסמינר קטן ושולי בעיר גדולה ונבחנת בבגרות (שנדרשו לתעודה וזה כלל גם אנגלית ומתמטיקה)
ואפילו לימדתי בגרויות בסמינר גדול (שנראה לי שאליו מתכונים כשאומרים שיש סמינרים גדולים עם בגרויות)
אני לא כזו תמימה ולא כל כך לא בקיאה.
ובכלל כולם פה מסתתרים מאחורי ניקים. אז מה הבעיה אם נתקלתם בסמינר חשוב שעושים פה בגרויות והוא מעלים את העובדה בואו, ספרו לנו על כך.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
קודם שזה יהיה מציאותי, ואז נדבר הלאה.
זו שאלה היפותטית לגמרי. מי שנותן את התארים - לא יסכים לחומר מנופה עם פיקוח הדוק. כי מבחינתו - אלו לא לימודי תואר. זה להשמיט חלקים נרחבים מהתכנית.

ברבים מהמקצועות החמרים הנדרשים לתוארים הם נוראיים גם לציבורים ממש פתוחים ואפילו לכאלה שלא חרדים. כמה נראה לך שיסכימו לוותר?

קחי ראיית חשבון והנדסאות מחשבים.
שני מקצועות קשים ומפרכים שנלמדים בסמינרים בהון תועפות, ומוציאים את בוגרותיהם עם רשיון/תעודה נחותים לשוק העבודה.

בשניהם אין שום בעיה בתכני הלימוד לתואר. הבעיה היא רק 'להכניס אקדמיה לסמינר', מחשש שהסדק ילך ויתרחב.

חני/ה

משתמש פעיל
אני לא בוגרת טריה.
למדתי בסמינר גדול ונחשב שאין ולא יהיו בו בגרויות.
ולמדתי גם בסמינר קטן ושולי בעיר גדולה ונבחנת בבגרות (שנדרשו לתעודה וזה כלל גם אנגלית ומתמטיקה)
ואפילו לימדתי בגרויות בסמינר גדול (שנראה לי שאליו מתכונים כשאומרים שיש סמינרים גדולים עם בגרויות)
אני לא כזו תמימה ולא כל כך לא בקיאה.
ובכלל כולם פה מסתתרים מאחורי ניקים. אז מה הבעיה אם נתקלתם בסמינר חשוב שעושים פה בגרויות והוא מעלים את העובדה בואו, ספרו לנו על כך.
אף אחד פה לא מתכוון לסמינרים כמו בנות אלישבע וכדו' שמצהירים על כך שעושים בגרויות.
יחי ההבדל, חברותי בבנות אלישבע ידעו כשהן עשו בגרויות.
אני, שעשיתי כמה בגרויות, לא ידעתי מזה.

קליקורנ

משתמש פעיל
צילום מקצועי
קחי ראיית חשבון והנדסאות מחשבים.
שני מקצועות קשים ומפרכים שנלמדים בסמינרים בהון תועפות, ומוציאים את בוגרותיהם עם רשיון/תעודה נחותים לשוק העבודה.

בשניהם אין שום בעיה בתכני הלימוד לתואר. הבעיה היא רק 'להכניס אקדמיה לסמינר', מחשש שהסדק ילך ויתרחב.
לזה היתה כוונתי!
יש פיל גדול בעצם תואר....

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אמרתי לאמא בטלפון- הנה יש כאן ציון בביולגיה פנימית (?) מדע וטכנולוגיה לכל - הערכה חלופית(??) ועוד כמה..
זה היה נשמע מוזר לאמא- הבת שלי? בגרויות?! היא בררה עם הבת וגם זו לא ידעה במה מדובר..
דווקא הדוגמאות שהבאת הן דוגמאות לבגרויות פנימיות, שהמוסד נותן את הציון עליהן.
נשמע לי הגיוני מוסד שלא רוצה להכניס בגרות חיצונית מסיבות של התערבות בתכנים, אבל לא אכפת לו לתת ציונים על בגרות פנימית שיש לו שליטה מלאה עליה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
קודם שזה יהיה מציאותי, ואז נדבר הלאה.
זו שאלה היפותטית לגמרי. מי שנותן את התארים - לא יסכים לחומר מנופה עם פיקוח הדוק. כי מבחינתו - אלו לא לימודי תואר. זה להשמיט חלקים נרחבים מהתכנית.

ברבים מהמקצועות החמרים הנדרשים לתוארים הם נוראיים גם לציבורים ממש פתוחים ואפילו לכאלה שלא חרדים. כמה נראה לך שיסכימו לוותר?
בתארים הטכניים כמו חשבונאות, מחשבים, מתמטיקה - אין כלום להוריד מתכנית הלימוד. הכל יבש כחרס :)
דומני שגם בהנדסת אלקטרוניקה או בהנדסה אזרחית המצב דומה.
מסכימה שבמדעי החיים, החברה והרוח העניינים הרבה יותר מורכבים.

חני/ה

משתמש פעיל
דווקא הדוגמאות שהבאת הן דוגמאות לבגרויות פנימיות, שהמוסד נותן את הציון עליהן.
נשמע לי הגיוני מוסד שלא רוצה להכניס בגרות חיצונית מסיבות של התערבות בתכנים, אבל לא אכפת לו לתת ציונים על בגרות פנימית שיש לו שליטה מלאה עליה.
ומה לגבי הנקודות שצברתי?
חוץ מהבעיה שיש (או אין) עם התכנים, אין להם מטרה לעשות לי את הדרך לתואר קשה יותר? זה מה שהם טוענים, בכל מקרה. ותודה להם, הם כן עשו לי את הדרך לתואר קצרה יותר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה