גם אני הכנתי ויצא מושלםםאז לי יש מתכון של עוגיות כאלה בדיוק - בלי הקצפה ובלי להמיס שוקולד ויוצא מושלם, רך ונימוח!
כל פעם שאני מכינה אין סוף מחמאות וכולם מבקשים מתכון דחוף.
וקוראים לזה במלא שמות - עוגיות פיצוץ, מושלגות, רעידת אדמה וכו'..
הכי קל בעולם-
מערבבים בקערה עד לאיחוד מלא:
2 ביצים
חצי כוס קקאו
1 כוס סוכר (אפשר טיפה פחות)
רבע כוס שמן
אחרי שמתקבלת עיסה אחידה מוסיפים לקערה:
כוס וחצי קמח
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
מכניסים את הקערה למקפיא לחצי שעה בערך (כדי שיהיה יותר קל לעבוד עם העיסה. היא די דביקה אם היא לא ממש קרה).
מוציאים, יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים באבקת סוכר מכל הצדדים.
מסדרים על תבנית תנור עם נייר אפייה ברווחים של 5 ס"מ בערך, כי הן מתפשטות קצת.
אופים על 170 ל10 דקות.
צריך להיות ממש מדויקים וללמוד את התנור, כי אפיית יתר לא עושה להן טוב.
הן צריכות לצאת רכות ממש ונימוחות.
טעים, אסתטי ברמות, באמת מתכון מוצלח!
מעבירה הלאה...
תודה