הסבת מקצוע למחשבים

nicky

משתמש מקצוען
שלום,
רציתי לנסות ולנצל את מיטב המוחות הנמצאים כאן , ואולי תוכלו לתת מעט תשובות ללבטיי ושאלותיי...

אני נמצאת כיום בעבודה שאני לא בטוחה כ"כ שמתאימה לי.
לאחרונה התחלתי לעשות הסבה להיי-טק - מניסיון (של בגרות ושל עבודה במשך שנה בתחום עסקי שכלל גם מעט תכנות) אני יודעת שאני טובה בזה, וגם די נהנית מהאתגר..וכמובן שאהנה גם מהמשכורת בעז"ה :)

בתקופה של סוף התיכון-כשהייתי צריכה להחליט על תואר- לא הסכמתי בשום אופן לשמוע על מחשבים כי האמנתי שלא מתאים לי עבודה מול מחשב ושאני צריכה משהו עם הרבה יצירתיות.
לאחר שנה וחצי בשוק העבודה אני מבינה שכ"כ טעיתי - ויש בזה הרבה יצירתיות וגם נוחות מסוימת.

מצד שני- יש לי גם לא מעט חששות:

1. מבחינת שעות- יודעת מחברות שקשה מאד למצוא עבודת תכנות של פחות מ9 שעות. האם מניסיונכן/ם זה באמת כך? יש לי ילדה קטנה בבית והשעות עכשיו כ"כ נוחות מהבחינה הזאת...

2. לימודים - אני ב"ה עם ראש שקולט די מהר ואוהבת ללמוד - ובכל זאת לפנות 3 שנים מהחיים לתואר , כשיש לי בעל אברך וילדה לפרנס - זה די מסובך..(מה גם שכבר השקעתי 3 שנים בתואר ראשון אחר..)
מצד שני - ראיתי שיש קורס חדש בפרוג, אבל אני תוהה אם מספיק ללמוד את הקורס הזה כדי באמת להתמקצע ולמצוא אח"כ עבודה טובה ומכניסה? (אני מכוונת די גבוה.. גם אם לא מיד בהתחלה אבל לא רוצה להתחיל מ6000...)

3. אחד הדברים שמציקים לי בעבודה הנוכחית זה הלחץ והבלגן...אני אוהבת אתגר ואני אוהבת לחשוב ולפצח - אבל אוהבת לעשות את זה ברוגע יחסי, אוהבת להיות ביצועיסטית - תגידו לי מה אני צריכה לעשות/לפתור ואתקתק את זה. כרגע בעבודה הנוכחית אני צריכה מאד להגדיל ראש ולעבוד במקביל עם שמונים מערכות שונות, להבין דבר מתוך דבר ולתת מענה למגוון ענקקק של בעיות - שלא תמיד יש לי את הידע לענות עליהן (בכ"ז-מתחילה...)

השאלה שלי, מניסיון של מתכנתים בהווה - האם זה באמת כמו שאני מדמיינת את זה? עכודה ביצועיסטית אך מלאת אתגר?

מצטערת אם הגזמתי באורך, הרגשתי צורך לתאר את התמונה השלמה כי כך השאלות יהיו מובנות יותר..

תודה ענקית לכל מגיב/מגיבה!!

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
מנסה לענות:

בנוגע לשעות, יש הרבה משרות של שמונה - שמונה וחצי שעות.
פחות מזה גם קיים, אבל הרבה פחות. סיכוי די קלוש שתצליחי למצוא.

האתגר בעבודה הוא מאד תלוי בחברה ובתפקיד.
בהחלט יש אופציה להרבה אתגר, אך יש גם מתכנתים רבים שעושים עבודה משעממת ביותר - מה שנקרא "עבודה שחורה".
ולחץ ובלגן גם מאד יכולים להיות, שוב תלוי בחברה, וגם בחברה עצמה תלוי בתקופות.

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בכל הבחינות (אתגר, משכורת, סיפוק ושעות)
תלוי לאיפה את נופלת...

מגנום

משתמש סופר מקצוען
תלוי תלוי תלוי.....
לחץ או רוגע, עבודה מענינת או מקום משעמם, עבודה זורמת וחלקה או התקעות עם בעיות שלא יודעים לפתור, סיפוק ואתגר או התבטלות..
הרבה תלוי במקום שאליו נכנסת (סוג העבודה, ראשי הצוות, אופי ההתנהלות במקום וכו'). ואת כל זה כדאי באמת לברר לפני שמתקבלים לעבודה. זה תלוי גם במספר שנות הניסיון שלך ברור שלאחר זמן את מתמקצעת והכל הולך הרבה יותר זורם כיף ובקלות. אם את טיפוס ביצועיסט ומתקתק זה פלוס גדול כי לא תהיהי מאלו שמתמרחות ומתבטלות.. ברור שהעבודה היא מגוונת יש את החלקים המאתגרים והמהנים ויש את החלקים הטכניים שחוזרים על עצמם שגם אותם צריך לעשות.
מבחינת שעות בד"כ אפשר להוריד או למצוא מלכתחילה 8-8.5, ויש מקומות שאפשר לעשות אפילו 7.5 ומעלימים עין.
בכל אופן - אם את בוחרת בזה אז-- בהצלחה!!

אלין

משתמש רשום
לא עונה רק מחדדת
אני הייתי נותנת משקל לשיקול הכלכלי סופסוף זו הסיבה שאנחנו יוצאות לעבוד
אם יש לך ילדה ואברך לפרנס אז הסיכון בהתברגות בעבודה אחרת גדול
אבל אם ממש נמאס לך מהעבודה העכשוית אולי אין לך בררה

אלין

משתמש רשום
ועוד משהו
רק לי נראה שמחשבים זה תחום תחרותי ונשכני שגם כשרוניות לא רודפים אחריהן?
כאילו או שמנצלים את החרדיות או שיש הרבה גאוניות בשוק
או שאני טועה
בכל אופן אולי יש כאן עוד שיקול של ציפור ביד

nicky

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אלין;n5006806:
ועוד משהו
או שאני טועה

באמת יש שוק רווי, אבל מצד שני יש ביקוש תמידי.. ולשיטתי מעסיק לא אמור לרדוף אחרי, אבל אם יש כשרון ורצון לעבוד, וקצת קשרים גם לא מזיקים, אפשר למצוא עבודה...

ובנוגע לציפור ביד- זה נכון, אבל החיים ככ דינמיים ומי מבטיח לי מה יהיה בעוד שנה? ואני היום עוד ב"ה צעירה ולכן אם לצאת ללמוד משהו חדש (ובוא נודה-מכניס הרבה יותר!!) זה הזמן...יהיה פחות ריאלי לעשות את זה בגיל 30 עם 3-4 ילדים קטנים בבית

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
ספרי לי באיזה תחום כן רודפים אחרי הכישרוניות

nicky

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מגנום;n5006797:
תלוי תלוי תלוי.....
לחץ או רוגע, עבודה מענינת או מקום משעמם, עבודה זורמת וחלקה או התקעות עם בעיות שלא יודעים לפתור, סיפוק ואתגר או התבטלות..
הרבה תלוי במקום שאליו נכנסת (סוג העבודה, ראשי הצוות, אופי ההתנהלות במקום וכו'). ואת כל זה כדאי באמת לברר לפני שמתקבלים לעבודה. זה תלוי גם במספר שנות הניסיון שלך ברור שלאחר זמן את מתמקצעת והכל הולך הרבה יותר זורם כיף ובקלות. אם את טיפוס ביצועיסט ומתקתק זה פלוס גדול כי לא תהיהי מאלו שמתמרחות ומתבטלות.. ברור שהעבודה היא מגוונת יש את החלקים המאתגרים והמהנים ויש את החלקים הטכניים שחוזרים על עצמם שגם אותם צריך לעשות.
מבחינת שעות בד"כ אפשר להוריד או למצוא מלכתחילה 8-8.5, ויש מקומות שאפשר לעשות אפילו 7.5 ומעלימים עין.
בכל אופן - אם את בוחרת בזה אז-- בהצלחה!!

תודה!! אני באמת מאמינה שהפרטים הקטנים מאד תלויים במקום עבודה ולכך תמיד צריך סיעתא דשמיא. רציתי לדעת על התחום בכלליות אם אכן יש דבר כזה או שאני מדומינת...

ו- בינתיים אף אחד לא התייחס לשאלה הבוערת שהיא שאלת הלימודים... :eek:

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אנסה גם אני לענות.
מה שאני הייתי ממליצה לך זה לחפש משרת סטודנט באחת החברות הגדולות.
אני עשיתי את התואר הראשון במחשבים תוך כדי עבודה והיה ממש מוצלח.
הפלוסים הם גדולים - את לא מחוייבת למספר שעות גבוה של 8 ו9 אלא עובדת כמה שעות שאת רוצה, התשלום שעתי, אפשר לקחת חופש למבחנים.
המינוס הוא מצד המשכורת, אבל עדיין מדובר על משכורת יפה מאד (יותר מ6000).
דומני שזה עונה על נקודות 1 ו2, לפחות לשלוש שנים הקרובות.

לגבי נקודה 3 זה ממש ממש תלוי במקום העבודה.

המון המון הצלחה~

מגנום

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י nicky;n5006836:
תודה!! אני באמת מאמינה שהפרטים הקטנים מאד תלויים במקום עבודה ולכך תמיד צריך סיעתא דשמיא. רציתי לדעת על התחום בכלליות אם אכן יש דבר כזה או שאני מדומינת...

ו- בינתיים אף אחד לא התייחס לשאלה הבוערת שהיא שאלת הלימודים... :eek:

כן יש--
יש עבודה אינטנסיבית ומכניסה ומאתגרת ומספקת ולא לחוצה מידי ונוחה מבחינת השעות.
מנסיון. אז יש לך למה לשאוף. אבל צריך בשביל זה המון ס"ד.
לימודים? לא יודעת להמליץ לך לא מכירה את הקורס של פרוג ומה הוא נותן ביד. וחוץ מזה זה שיקול שלך לא? אם את מסוגלת כרגע לצאת ללימודים או שחייבת לעבוד לפרנסתכם בינתיים.

חנה פכמן

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
יש מכללות שהלימודים בהם הם לא יום מלא, וניתן לשלב עבודה
אפשר גם ללמוד באוניבסיטה הפתוחה - מבקביל לעבודה שיש לך עכשיו, בקצב שלך

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י אלין;n5006806:
ועוד משהו
או שאני טועה

זה אמנם תחום תחרותי, אם כי לא נשכני (אם אני מבינה למה התכוונת).
השוק ממש לא רווי, להיפך, יש מחסור גדול בעובדים וכיום הכח בהחלט בידיים של העובדים.
אבל, וזה אבל גדול, מחפשים עובדים טובים. עובדים גרועים או בינוניים יש מלא, ולהם אכן יהיה קשה. מי שמוכשר - השוק שלו.

ובקשר לחרדיות - עדיין לא החלטתי אם זה ניצול או פשוט כוחות שוק.
המשכורות במקומות החרדיים נמוכות בלי כל פרופורציה למקומות הכלליים. מצד שני, כשיש ציבור גדול של בנות שרוצה דווקא את המקומות האלה, הכח בידיים של המעסיקים. מה עוד שבהרבה מהמקומות האלה העבודה לא מסובכת במיוחד ולא צריך את ההכי מוכשרות.
כמו כן, רוב הבנות החרדיות לא מחזיקות בתואר אקדמאי וזה פרמטר רציני במציאת עבודה, במיוחד ראשונה.

מה שכן ניצול - זה היחס. בלי קשר לגובה המשכורת, לאף אחת לא מגיע את היחס המזלזל שיש בחלק מהמקומות האלה.

אגב, אני באמת חושבת שלא טוב לצאת לעבוד מיד במקום חילוני. כדאי קודם לצבור נסיון ובטחון במקום שמור ואז הרבה יותר קל להתמודד בחוץ.

אלין

משתמש רשום
נכתב ע"י nicky;n5006825:
באמת יש שוק רווי, אבל מצד שני יש ביקוש תמידי.. ולשיטתי מעסיק לא אמור לרדוף אחרי, אבל אם יש כשרון ורצון לעבוד, וקצת קשרים גם לא מזיקים, אפשר למצוא עבודה...

ובנוגע לציפור ביד- זה נכון, אבל החיים ככ דינמיים ומי מבטיח לי מה יהיה בעוד שנה? ואני היום עוד ב"ה צעירה ולכן אם לצאת ללמוד משהו חדש (ובוא נודה-מכניס הרבה יותר!!) זה הזמן...יהיה פחות ריאלי לעשות את זה בגיל 30 עם 3-4 ילדים קטנים בבית

לא יודעת מה את עושה היום אבל עבודה קבועה בדרך כלל לא נעלמת ולהבטיח אי אפשר בשום עבודה
מצד שני אשה צעירה עם כשרון וקשרים בהחלט יכולה להצליח
עם הרבה תפילות כמובן

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה