אולי לא כדאי עכשיו, הבנתי שהשוק רווי וגם עוברים לאוטומציהממזכירות בכירה.
אפשרי או מופרך?
בהנחה שזה מתאים לי מאד.
גם לפי מבחני מיון שונים שעשיתי.
והיכן מומלץ ללמוד באזור המרכז?
בהשתלמויות של סמינרים או מקום חיצוני/חילוני דרך הזום?
לא מאוחר מבחינת הגילממזכירות בכירה.
אפשרי או מופרך?
בהנחה שזה מתאים לי מאד.
אני יודעת שמבחינת הזמן זה אולי לא מתאים.אולי לא כדאי עכשיו, הבנתי שהשוק רווי וגם עוברים לאוטומציה
אבל מבחינת הגיל, בטח מעשי, את לא כזאת מבוגרת ואף פעם לא מאוחר
נכון בהחלטאבל אני חושבת שאם אני נכנסת להייטק אז כבר אשקיע בתכנות.
לא צריך לזה ידע מוקדם?אפשר ניתוח מערכות זה לא בדיוק תכנות.
יש לזה יחסית ביקוש. ושכר גבוה.
ופשוט תקפצי למים, עוד שנתיים מי יודע מה יהיה.
מנסיון, לא ממליצה.ממזכירות בכירה.
אפשרי או מופרך?
בהנחה שזה מתאים לי מאד.
מה שאת מתארת ממש תלוי פר מקום.מנסיון, לא ממליצה.
ועוד ממזכירות בכירה....
להיות ג'וניורית עם ראש צוות שצעירה ממך בעשור
ואת מאיימת עליה בעצם גילך אז היא מקטינה אותך יותר
לעבוד 8-9 שעות ביום בלי פריבילגיות של מעמד וותק
הרבה בעיות שקשורות לזה שברוב העבודות את מגיעה לגיל הזה עם וותק במקום העבודה , ואז בנות גילך כבר לא באות ב8 והולכות ב5 כי הן כבר בתפקידי ניהול לסוגיהם. ולא נדרשת מהן עבודה של פועלת שחורה.
החיבור לצוות הוא בעייתי גכ - את אולי חושבת שאת צעירה אבל עבורן את כמעט אמא...
וזה לפני שדיברנו על יכולות קוגנטיביות ורגשיות תלויות גיל - ריכוז, דיוק, ראיית הפרטים הקטנטנים... המקום שהבית תופס בתודעה - פחות עומסים טכניים שיש לצעירות ואפשר לתחום אותם לשעות הבית, יותר עומסים רגשיים שאי אפשר לדחוק . הרבה דברים שבמקום עבודה שהתבגרת בו לא נדרשים ממך.
ולא דיברתי על הקושי במציאת עבודה... [הגיל מהווה בהחלט אישו, ולא לטובה]
מאוד הפריע לי שאולי לא כדאי עכשיואולי לא כדאי עכשיו, הבנתי שהשוק רווי וגם עוברים לאוטומציה
גרמת לי להרגיש ממש מבוגרת וזקנה אולי המזכירות בכירה עשה לך קונוטציה של מבוגרות.מנסיון, לא ממליצה.
ועוד ממזכירות בכירה....
להיות ג'וניורית עם ראש צוות שצעירה ממך בעשור
ואת מאיימת עליה בעצם גילך אז היא מקטינה אותך יותר
לעבוד 8-9 שעות ביום בלי פריבילגיות של מעמד וותק
הרבה בעיות שקשורות לזה שברוב העבודות את מגיעה לגיל הזה עם וותק במקום העבודה , ואז בנות גילך כבר לא באות ב8 והולכות ב5 כי הן כבר בתפקידי ניהול לסוגיהם. ולא נדרשת מהן עבודה של פועלת שחורה.
החיבור לצוות הוא בעייתי גכ - את אולי חושבת שאת צעירה אבל עבורן את כמעט אמא...
וזה לפני שדיברנו על יכולות קוגנטיביות ורגשיות תלויות גיל - ריכוז, דיוק, ראיית הפרטים הקטנטנים... המקום שהבית תופס בתודעה - פחות עומסים טכניים שיש לצעירות ואפשר לתחום אותם לשעות הבית, יותר עומסים רגשיים שאי אפשר לדחוק . הרבה דברים שבמקום עבודה שהתבגרת בו לא נדרשים ממך.
ולא דיברתי על הקושי במציאת עבודה... [הגיל מהווה בהחלט אישו, ולא לטובה]
ללמוד שפת תכנות אחת, אם כן ברמה של קורס באונברסיטה הפתוחהאולי זה קצת ירגיז את כל אלו שבדעה על לימודים מסודרים...
אבל אף אחד לא באמת מסתכל על תעודה (במקרים נדירים ממש או במשרדים ממשלתיים)
אני חושבת שכדאי לקחת קורס ביייסיק על איזה שפה (שפה ראשונה - בסיס של תכנות) + עוד נושאים בסיסים לומדים בשנה א'
ואז במקום ללמוד מאה נושאים ומלא בלה בלה ותאורייה, להתנסות מעשית תוך כדי למידה על איזה פרויקט טוב.
ואז גם את יוצאת עם נסיון שצברת תוך כדי ואת לא ג'וניורית פשוטה...
ללמוד שפת תכנות אחת, אם כן ברמה של קורס באונברסיטה הפתוחה
ולא פחות מיזה
במקרה שהיא לא הולכת על הטופ
קורס של שפה אחת לעולם לא יחליף לימודים מסודריםאולי זה קצת ירגיז את כל אלו שבדעה על לימודים מסודרים...
אני חושבת שכדאי לקחת קורס ביייסיק על איזה שפה (שפה ראשונה - בסיס של תכנות) + עוד נושאים בסיסים לומדים בשנה א'
ואז במקום ללמוד מאה נושאים ומלא בלה בלה ותאורייה, להתנסות מעשית תוך כדי למידה על איזה פרויקט טוב.
לא רואה אותה מצליחה לעבור ראיון עבודה ברוב החברות.אולי זה קצת ירגיז את כל אלו שבדעה על לימודים מסודרים...
אני עשיתי את המסלול הארוך כמובן...קורס של שפה אחת לעולם לא יחליף לימודים מסודרים
קורס כמו שמתואר כאן לא יתן תמונה רחבה שדרושה למתכנת טוב, לא ראיתי הרבה שעשו קורס כזה ונכנסו למשרות מעולות. (ובהחלט ראיתי כאלו שלמדו ולא יצא להם מזה כלום, כואב הלב על המאמץ והכסף שהלכו לריק)
והטענה שהנסיון שנצבר תוך כדי על פרויקט יגרום שלא תחשב ג'וניורית, לא בדיוק נכון.
גם מי שלומד בצורה מסודרת עושה בסוף פרויקט גדול ומרשים ולמרות זאת הוא ג'וניור למשך שנתיים.
בחשבון פשוט:
גיל 34+שנתיים לימודים = 36
+שנתיים ג'וניור = 38
וגם אם לא נעים לשמוע, בהייטק גיל 40 זה כבר לא צעיר...
תקחי את זה בחשבון בתור חלק מהשיקולים שלך.
אני הכי בעד שאנשים יקדמו את עצמם, אבל קחי בחשבון שלא בטוח שתצליחי להגיע למשכורות של מי שהתחילה בגיל 20.
כי כשתגיעי בעז"ה לשלב שבו קופץ השכר זה כבר יהיה שלב פחות קורץ למגייסים מבחינת גיל.
אם זה מתאים לך, רוצי על זה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: