בטח.האם אפשר להעלות פרק אחד מתוכו למען האתגר? (בעיקרון הסיפור מיועד לנוער).
יפה!סנאי קטן דילג בין הסלעים שבשדה רחב הידיים. הַנוּמָא זיהתה אותו בזכות הזנב המזדקף והשעיר. היא היטיבה את ידיה הנשענות על אדן החלון, וחשה איך הקנאה מבצבצת בתוך לבה.
הוא – חופשי. יכול לדלג כאוות נפשו בשדה הנשקף מביתם. היא – כלואה כאן. כבר שנה שלמה שלא יצאה מעבר לגדר הכפר שלהם. כבר שנה שלמה שלא נשמה אוויר אחר מלבד זה של העיזים החולבות ושל מי הביוב שנאגרו ברחובות.
"הנומא?" קולה של אמא החריד את שלוותה היחסית ליד החלון. היא הסתובבה אליה, מכריחה את פניה להתעוות בחיוך. אמא לא אהבה שהיא מתלוננת על מצבם, שלדעתה טוב לאין ערוך מן השנים שבהם היא הייתה ילדה. "הוּקַת נמצאת בדלת."
החיוך של הנומא הפך בבת אחת לאמתי בהחלט. הוקת הייתה חברה ששווה לחייך בשבילה. הוקת הייתה חברה שהעלתה תמיד חיוכים על פניה, בצחוקה המתגלגל, החסר־דאגות לכאורה. אמא תמיד אומרת לה שהיא בהחלט צריכה לברך על הוקת. כשהיא הייתה ילדה – לא היו לה חברות. כי איך אפשר ליצור קשרי חברות כשאת כלואה כל היום בבית שלך, עם בני משפחתך בלבד.
הוקת המתינה בפתח הבית, ושתי הגומות שעל לחייה העמיקו כשראתה את הנומא סוף סוף למולה.
"הנה את!" היא קראה. "חשבתי שאת תפתחי לי, כמו תמיד... או ששוב הסתכלת בחלון בלי תכלית?"
יש לזה תכלית, חשבה הנומא בלבה, אבל בקול רק הזמינה את הוקת להיכנס פנימה.
"מה פתאום להיכנס אלייך!" קראה הוקת, והניפה את תלתליה השחורים והקצרים מבין עיניה, "באתי לקרוא לך החוצה!"
"החוצה?" אפה של הנומא התעקם אוטומטית. "מה יש לנו לחפש שם, בין כל הזבל הזה?"
עיניה של הוקת נצצו.
"חכי ותראי!" היא משכה בידה של חברתה.
"אמא, אני יוצאת עם הוקת!" הספיקה הנומא לקרוא, בטרם נמשכה הישר אל תוך הריחות העזים של הרחוב.
הוקת דילגה בין שלוליות המים העכורים, כאילו הייתה עז בעצמה. הנומא דידתה מאחוריה, נעצרת לבחון פרח קטן שהצליח בכל זאת לצמוח בין הסדקים מוצפי המים שבמרצפות האבן, או כדי ללטף בחוסר אונים את ראשו של ילד רעב שישב בפישוט איברים על הקרקע.
מראה הכפר שלהן היה כמו בכל יום, והנומא לא הבינה מה ראתה הוקת להוציא אותה מן הבית – בבית לפחות היה נקי יותר, בזכות אמה הפדנטית.
"הנה, מכאן!" תלתליה של הוקת נעלמו בתוך סמטה צרה שהנומא לא הכירה. היא השתחלה אחריה אל תוך הסמטה, וכמעט נדקרה מחתיכת ברזל שבלטה מתוך אחד הבתים. הייתה לה הרגשה שאם חלילה הייתה באמת פוגעת בחתיכת הברזל – הבית שבתוכו הייתה מורכבת היה קורס בבת אחת.
הן עברו בין עוד כמה בתים כאלה, מטים לנפול, שביניהן היו שלוליות ביוב כה גדולות שלא הייתה להן ברירה אלא לדרוך בתוכן, ואז לפתע עצרה הוקת.
"הנה זה!" נצצו תלתליה בשמש החיוורת.
הנומא הישירה מבטה. הן עמדו ממש ליד גדר המגן, הגדר המקיפה את הכפר ומונעת כניסת זרים רעים לתוכו – אבל גם את יציאת התושבים ממנו. ובגדר שמולן – הייתה פרצה.
היא הייתה קטנה, מחוררת בקושי בין האבנים הכבדות. אדם מבוגר שהיה מנסה להשתחל בעדה היה נתקע מיד, אבל הנומא והוקת היו נערות צעירות ורזות. הנומא הביטה בעיניה המזמינות של הוקת, וידעה מיד למה היא מתכוונת.
פחד פתאום אחז את לבה של הנומא. כל הסיפורים של זקני הכפר על מה שמצפה מעבר לגדר עלו בזיכרונה. פעם, עוד בטרם הייתה לנו הגדר החזקה הזו, כך הם סיפרו, נאלצנו להסתגר תדיר בבתים, כי ידענו שתמיד עלולים לחדור לכפר אורחים לא רצויים. הגדר מגינה עלינו, אמרו הקשישים בפנים חמורות. בזכותה אנחנו יכולים להלך בכפר בלי חשש, בלי לפחוד שמא מישהו יתקוף אותנו מאחור ו---
הנומא נרעדה. היא לא שמעה אף פעם מה טיבם של האורחים הלא רצויים הללו. אבל היא שמעה מספיק כדי לא לרצות להיפגש בהם.
ובכל זאת, פרצה שכזו, אל מעבר לכפר המצחין, אל השדה הרחב והיפיפה שמקיף אותה... אולי סוף סוף יש לה אפשרות להרגיש את השדה מקרוב, ולא רק בעד החלון?
"נו? את רוצה שאני אעבור ראשונה?" דחקה בה הוקת.
הנומא משכה את הגומייה הקושרת את שערה, ונתנה לשפעת שערותיה החומות להתפזר על כתפיה. רגע אחר כך היא שבה ואספה אותן בקשר מהודק, ובתנועה החלטית – השחילה את ראשה האסוף בעד הפרצה.
בתוך רגעים בודדים עמדו שתיהן מעבר לגדר, חשות את הקרקע הרכה והמתפוררת תחת רגליהן, מרימות את עיניהן לעבר האופק הרחב, אל השמש הנוגעת בגבעות הדשא הקטנות, והרוח בידרה את שערותיהן בשלוות עולמים.
הן עשו את זה. הן עברו את הגדר. הן היו חופשיות.
הנומא פלטה צווחה של אושר. היא פרשה את ידיה, נכונה לרוץ בין העשבים שעל האדמה, לתת לזנב הסוס שלה להתנופף מאחוריה כמו זנב הסנאי שראתה לא לפני זמן רב.
"מה זה?" שאלה הוקת פתאום, כשהיא נעצרת באמצע תנופת מרוצה.
רגליה של הנומא הסתבכו זו בזו. היא חשה את העפר שמתחתיה חודר אל תוך פיה. היא ירקה – הוא היה רק קצת פחות נורא ממי הביוב שבכפר – והרימה את מבטה.
על עץ גבוה, אחד מעצי השדה הבודדים, היו ממוסמר שלט גדול, כתוב בכתב רשמי:
"המלך מגיע לשדה אָלֶכֶּה!
בעוד שלושים יום מיום הראשון בלולא,
יצא המלך למסע בין כפרי הממלכה.
במהלך מסעו הוא יגיע גם לשדה זה,
יעמיד כאן את מרכבתו, ותושבי הכפר יוכלו לפוגשו
ולשוחח עמו באופן אישי על בעיותיהם.
צפו לבואו!
כָּאלֶם, השר לביטחון פנים בממלכת לָארְשִי."
המשך יבוא...
אבל לא כאן...
נכון...יפה!
רק חבל שזה פרק אחד בלבד ולכן לא מספיק מובן
כאן קלטתי את משחק המילים.... אהבתי! הוקת, הנומא, אלכה, כאלם, לארשי......בעוד שלושים יום מיום הראשון בלולא,
דוקא היה ממש מובן!!! ומענייןרק חבל שזה פרק אחד בלבד ולכן לא מספיק מובן
@7שבע7, גאוני!כאן קלטתי את משחק המילים.... אהבתי! הוקת, הנומא, אלכה, כאלם, לארשי......
מעניין כמה זמן ייקח לבני נוער לזהות את זה...כאן קלטתי את משחק המילים.... אהבתי! הוקת, הנומא, אלכה, כאלם, לארשי......
תודה!
הנה:@7שבע7 ,
אולי תעלי לנספח את הפרק הבא?
אולי תבקשי מההנהלהתודה!
אני לא יכולה לערוך כבר... את יודעת אם יש אפשרות אחרת לערוך?
מה שאני לקחתי מהמשל:רכבל
...
וואו. מדהים.העלתי משהו מן הגנזך.
מחכה לביקורות וחוות-דעת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: