תחפושות לפורים הנאה צרופה או התעללות מיותרת?

loveלי

משתמש רשום
שלום לכולם,

לקראת יום הפורים הקרב ובא, האם תחפושת לבנינו הקטן בן השנה+ היא משהו שמח ומבדח או שזו התעללות גרידא?
הרי הוא לא באמת מבין את המשמעות של התחפושת, אז למה להרעיף עליו כל מיני אביזרים לא נוחים.
האם כשאנו מחפשים את הילד, אנחנו עושים את זה מתוך אנוכיות ובשביל הפאן שלנו?
או שהילד נהנה מהמבטים השמחים שלנו כשאנו רואים אותו?
אבל בשביל זה מי אמר שצריך לעטות עליו את כל הבדים הלא-נוחים האלה.

בקיצור, מה דעתכם?

שרית ו

משתמש מקצוען
תזרמי איתו בפורים,
אל תשקיעי הרבה כסף ואולי עדיף אפילו לקנות יד שניה ממישהו,
כך לא תהיי בלחץ אם הוא מלכלך בלילה,
ואם בבוקר הוא ממש צורח אז הבגדים הרגילים והטובים מותרים ללבישה גם ביום הפורים!

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
אני אוהבת בגיל הזה לחפש למשהו קליל- להלביש בגד של בת לבן, או חצאית טול ולקרוא לזה בובה, או מקסימום ביביגרו של תחפושת, פחות אוהבת להכביד על הקטנים. (אגב, עדיין לא החלטתי מה לעשות עם בתי בת החצי שנה)

מרחבית

משתמש מקצוען
לחפש ילד בן שנה - ודאי שזה לצורך הסביבה בלבד. קודם כל חשוב להיות מודעים לזה. אמא יכולה לומר בכנות: כיף לי לראות אותו מחופש. אבל לו - זה ממש לא משנה.
מותר לחפש גם בשבלינו, אם זה חשוב לנו, כל עוד שזה לא מציק לו. בדרך כלל הם לא סובלים כל מיני דברים על הראש. בגד מבד נוח? בגודל נוח? - למה לא.

r36330

משתמש מקצוען
תלוי איזה בגד, האם נוח לו או לא.
אם זה התעללות, זה התעללות.
לא חסר רעיונות שהם מבגדים פשוטים ונוחים.
אפשר לצורך התמונה או לסבתא לשים לשנייה אביזר לא נוח... הוא ישכח ויסלח ;)

loveלי

משתמש רשום
האמת כשחושבים על זה, אז לאחר ימים ושנים הילד/נער יהנה לראות את עצמו מחופש.
אחרת, יכול לחשוב שהוריו לא השקיעו בו.
אולי אפשר להשוות את זה לזריקה שכעת כואבת אך בסופו של עניין היא היא רק מטיבה.

משה גל

משתמש מקצוען
אם הינוקא לא יהיה עטוף בקרטונים ובבדים מחוספסים ודוקרים ומעצבנים הוא לא יחווה בכלל את הפורים.
הרי הוא פטור מכל מצוות היום אז איך הוא ירגיש את היום הזה? ואיך השכנות והגיסות והשוויגער והמחתיינסטע תצאנה מהכלים אם הוא לא יהיה מחופש כדת וכדין?
איך נמנע ממנו את האושר שבו כל השכונה מתגודדת סביב עגלת המימה שלו והומים כולם בהתפעלות הראויה מבן של אמא שמשקיעה כיאות?
כיום מהלכים בינינו מאות מבוגרים ובני נוער ממורמרים על החסך העמוק שנפער בנפשם מהיעדר תחפושת ראויה בגיל שנה.

אגב, הדבר נוגע גם לילדים המתחפשים לבובה בקופסה, מכונת פופקורן, ג'מבורי נייד ואוטו גלידה.

ההדס

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
הכי נוח זה בייבגרו או משהו
שמדפיסים עליו דברים חמודים
כמו "ילד סוכר" וכו' או שקית חלב או משהו

ששונית

משתמש מקצוען
מחיאות כפיים ל@משיב.
חיכיתי וחיכיתי שמישהו אמיץ יעז לומר בקול את מה שהרבה חושבים בשקט.
לדעתי תחפושת שגורמת אחוז אחד של חוסר נעימות או חוסר נוחות לתינוק, היא סוג של התעללות בקטין חסר ישע.
כל זמן שהילד לא מבין ולא מעוניין, למה לעצבן אותו?
כל שנה מחדש אני נכמרת מרחמים על פעוטות או ילדים חנוטים בבגדים מציקים רק כדי להפגין את היצירתיות או הגאונות של ההורים.
אני זוכרת עד היום ילדה מכיתתי שהתחפשה לבובה בקופסה. היא לא יכלה לשבת כל היום והזיעה לה שם בפנים עם כל הצלופנים והסרטים המסולסלים.
או את זו שהתחפשה לאיש עם שלוש רגלים והיתה כל כך מוגבלת וכבולה כל החג.
גם משפחות שמחפשות את כוווולם לפי נושא.
ברור לכם שהילד בן העשר ממש אבל ממש ערג להיות דוור? או שהוא ידע שזה מה שאמא החליטה וזהו?
יש מספיק אופנים לממש יצירתיות. אסור שזה יהיה על חשבון מישהו, ובטח שלא על חשבון ילדיכם.

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
זה תלוי בטיפוס של הילד. אני חיפשתי את התאומים שלי לחתן וכלה, הוא היה עם חליפת 3 חלקים וכובע שהסכים לשים על הראש לשנייה אחת (מזל שהצלחתי לתפוס תמונה) והיא היתה עם שמלת טוטו קצרה ונפוחה, סיכת כובע גדולה ופרח ביד ונהנתה מכל שניה!

שרית ו

משתמש מקצוען
מחיאות כפיים ל@משיב.
חיכיתי וחיכיתי שמישהו אמיץ יעז לומר בקול את מה שהרבה חושבים בשקט.
לדעתי תחפושת שגורמת אחוז אחד של חוסר נעימות או חוסר נוחות לתינוק, היא סוג של התעללות בקטין חסר ישע.
כל זמן שהילד לא מבין ולא מעוניין, למה לעצבן אותו?
כל שנה מחדש אני נכמרת מרחמים על פעוטות או ילדים חנוטים בבגדים מציקים רק כדי להפגין את היצירתיות או הגאונות של ההורים.
אני זוכרת עד היום ילדה מכיתתי שהתחפשה לבובה בקופסה. היא לא יכלה לשבת כל היום והזיעה לה שם בפנים עם כל הצלופנים והסרטים המסולסלים.
או את זו שהתחפשה לאיש עם שלוש רגלים והיתה כל כך מוגבלת וכבולה כל החג.
גם משפחות שמחפשות את כוווולם לפי נושא.
ברור לכם שהילד בן העשר ממש אבל ממש ערג להיות דוור? או שהוא ידע שזה מה שאמא החליטה וזהו?
יש מספיק אופנים לממש יצירתיות. אסור שזה יהיה על חשבון מישהו, ובטח שלא על חשבון ילדיכם.
מזכיר לי שכאשר התאומים שלי היו בני שנתיים וחצי הם לא הסכימו בשפו"א ללבוש תחפושת ובאמת קניתי משהו נוח מאוד אבל לא היה עם מי לדבר.

כשאמרתי שאני נכנעת להם והם לא יתחפשו השנה כולם הזדעקו-תלכי איתם בפורים עם סתם בגדים???

ואז עלה בראשי רעיון שירצה את כולם
הדפסתי ע"ג חולצה פשוטה את המשפט
"לא בא לי להתחפש תעשו משהו"
הם לבשו את הבגדים שלהם ומעל החולצה המודפסת והוסיפו לעצמם אביזרים מהכל בשקל כמו כובע ומשקפיים (הבת שרשרת כמובן:rolleyes:)

ולמי שחושש כרגע לא נתגלו חסכים בנושא:D:D

ששונית

משתמש מקצוען
מזכיר לי שכאשר התאומים שלי היו בני שנתיים וחצי הם לא הסכימו בשפו"א ללבוש תחפושת ובאמת קניתי משהו נוח מאוד אבל לא היה עם מי לדבר.

כשאמרתי שאני נכנעת להם והם לא יתחפשו השנה כולם הזדעקו-תלכי איתם בפורים עם סתם בגדים???

ואז עלה בראשי רעיון שירצה את כולם
הדפסתי ע"ג חולצה פשוטה את המשפט
"לא בא לי להתחפש תעשו משהו"
הם לבשו את הבגדים שלהם ומעל החולצה המודפסת והוסיפו לעצמם אביזרים מהכל בשקל כמו כובע ומשקפיים (הבת שרשרת כמובן:rolleyes:)

ולמי שחושש כרגע לא נתגלו חסכים בנושא:D:D
איזה רעיון מתוק וחכם!!
אהבתי אהבתי כל כך.

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כנ"ל, בייביגרו נוח / יתחפש לבת בכלל לא התעללות
לפני שנים בפורים המשולש - ראיתי בנים שהתחפשו לבנות (לפני גיל 3) והיה מתוק מאוד (לפורים עצמו היה להם תחפושת אחרת)
התחפושת בעיקר בשביל התמונות

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני את הקטנה לא מחפשת בכלל
אולי איזה כובע או משהו מתוק לתמונה
גם את שאר הילדים למה שהם בוחרים
גם אם זההשנה חמישית ברציפות כלה...
לא מגשימה לעצמי חלומות בתחפושות של ילדיי..כל אחד מה שהוא רוצה וזהו!!

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא מחפשת עד גיל 3...מקסימום איזו חליפה של נמר או משהו כזה. נראה לי מיותר

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
שלום לכולם,

לקראת יום הפורים הקרב ובא, האם תחפושת לבנינו הקטן בן השנה+ היא משהו שמח ומבדח או שזו התעללות גרידא?
הרי הוא לא באמת מבין את המשמעות של התחפושת, אז למה להרעיף עליו כל מיני אביזרים לא נוחים.
האם כשאנו מחפשים את הילד, אנחנו עושים את זה מתוך אנוכיות ובשביל הפאן שלנו?
או שהילד נהנה מהמבטים השמחים שלנו כשאנו רואים אותו?
אבל בשביל זה מי אמר שצריך לעטות עליו את כל הבדים הלא-נוחים האלה.

בקיצור, מה דעתכם?
אם השואל הוא האמא של התינוק - צודקת לחלוטין. אין עניין לחפש, הוא לא מבין וזה סבל מיותר.
אם השואל הוא האבא של התינוק - למה אתה מתווכח עם אשתך ומחפש הצדקות בפורום?

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
אני בגיל הזה תפרתי סרפן חום ועם טוליפ כתבתי- קובית שוקולד וציירתי עם הטוליפ פרה
הילדה לבשה סרפן מבחינתה וכולם ראו תחפושת.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה