דרוש מידע הנאה מעצם העבודה יש?

נוגט1

משתמש פעיל
תפתחי 'חובות הלבבות' בשער הבטחון
יש לך שם תשובה ברורה מאד :)
ובאמת ממליצה לפתוח וללמוד - זה ממש מבהיר את כל ענין הפרנסה בצורה הכי נכונה
בתקופה שבה חיפשתי עבודה (ולא רק אז) עשיתי את זה הרבה

לה' יש הרבה דרכים לשלוח כסף
ואם הוא ברא אותנו עם נטיות מסויימות שמובילות לעבודה פחות רווחית, כנראה שזה מה שהוא רוצה מאיתנו, והכסף - יגיע איך שיגיע.
אבל מה אני אגיד לך..
תכלס בפועל זה לא מתקיים
את רואה שסייעת מרוויחה מינימום ואלה בהייטק מרוויחות מקסימום.. ולא ההיפך

ככר השוק

משתמש מקצוען
אבל מה אני אגיד לך..
תכלס בפועל זה לא מתקיים
גם מי שנהנית לעבוד עם ילדים יכולה להרוויח כסף בכבוד. לא כמו הייטק אבל להתפרנס יותר משכר מינימום של סייעת. ללמוד לתואר בחינוך בגיל הרך, אולי להתמקצע בחינוך מיוחד. אפשר לעבוד במשרד החינוך ולא בעמותות.
יש דרכים בהן אפשר להשתכר באופן מכובד גם מעבודה עם ילדים. זה לא מגיע בלי לעבוד וללמוד ולנהל את המסלול. זה לוקח כמה שנים עד שמגיעים לשכר טוב. אבל זה אפשרי.

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
גם מי שנהנית לעבוד עם ילדים יכולה להרוויח כסף בכבוד. לא כמו הייטק אבל להתפרנס יותר משכר מינימום של סייעת. ללמוד לתואר בחינוך בגיל הרך, אולי להתמקצע בחינוך מיוחד. אפשר לעבוד במשרד החינוך ולא בעמותות.
יש דרכים בהן אפשר להשתכר באופן מכובד גם מעבודה עם ילדים. זה לא מגיע בלי לעבוד וללמוד ולנהל את המסלול. זה לוקח כמה שנים עד שמגיעים לשכר טוב. אבל זה אפשרי.
לא כל אחת מסוגלת ללמוד.
ולא כל אחת רוצה תואר (מסיבות השקפתיות/דתיות).

ככר השוק

משתמש מקצוען
לא כל אחת מסוגלת ללמוד.
ולא כל אחת רוצה תואר (מסיבות השקפתיות/דתיות).
בסדר גמור, ענין של בחירה. לפחות להיות מודעת לזה שהיא בוחרת לא ללמוד, בוחרת להרוויח מעט מסיבות השקפתיות, בוחרת לא להתאמץ להתקדם כי בשלב הזה של החיים זה לא מתאים לה.

עדיין זה לא הופך את עבודה עם ילדים לשכר מינימום מול הייטק בשכר גבוה. זה אומר שמי שבוחרת לא להשקיע, מרוויחה פחות בין אם היא בהייטק או בחינוך.

ולזה לא יועיל שום יעוץ תעסוקתי, כי את השיקולים ההשקפתיים כל אחת עושה לעצמה.

מעגלת פינות

משתמש פעיל
אבל מה אני אגיד לך..
תכלס בפועל זה לא מתקיים
מה לא מתקיים?
איך את יכולה לדעת?
לא חושבת שזה המקום הנכון להיכנס לדיבורים על אמונה (אולי כן?)
מה שכן בטוח, זה שכסף שאמור להיכנס - ייכנס
לה' יש המון דרכים לשלוח כסף, עלינו מוטלת האחריות לעשות באמת מה שאנחנו יכולים בשביל להתפרנס ברווח אבל לא נראה לי שזה כולל עבודה בתחום שלא מתאים לנו. ה' לא ברא אותנו בשביל לעשות דברים שלא מתאימים לנו.
יחד עם זאת, ברור שאסור להתעצל ולסמוך על ניסים, חשוב להתקדם, ללמוד ולהגיע לעבודה מכניסה כמה שאפשר.

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש עבודה מהנה שלא מרוויחים בה הרבה ומתוסכלים מהשכר ויש עבודה לא מהנה שמרוויחים בה הרבה ומתוסכלים מעצם העבודה.
מה עדיף?
תלוי מה עושה לך יותר סיפוק...
להנות מהעבודה או מהכסף

D

Deleted 66182

אורח
למישהו יש רעיון מה למכור בתקופת החגים? משהו מבוקש שילך טוב
בשביל מישהי שצריכה דחוף תעסוקה ומשכורת
הצעתי לה מכירה ביתית. יש רעיון במה?
יש 20000 ש"ח להשקעה

(חיה)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
עבודה זה לא קייטנה...
אפילו אם אני יעבוד במשהו שכרגע זה התחביב שלי,
אחרי כמה שבועות/ חודשים של עבודה זה כבר לא ירגיש ככה...
עבודה מהנה זה עבודה שלא רק מחכים שיגמר היום ואין חשק לקום בבוקר
לא חושבת שאפשר להגיע ליותר מזה

shirelo141

משתמש פעיל
האם יש אפשרות להנות מהעבודה?
ניסיתי לעבוד מהרבה סוגי עבודות ולא נהניתי משום עבודה
לעבוד זה מהנה?
אני חושבת שזה גם מאוד תלוי בצוות שעובד איתך כי עבודה כיפית ככל שתהיה אם האווירה במקום תהיה לא נעימה אז לא נהנים וגם בסוף נשחקים, אבל כשיש אווירה טובה ויחסים טובים עם העובדות האחרות\ההנהלה אז כיף להגיע ונהנים מהעבודה. גם אם העבודה עצמה קשה אם יש אווירה טובה זה משהו אחר, אני עבדתי שנתיים וחצי במעון והעבודה עצמה הייתה לי מאוד קשה אבל בגלל האווירה הטובה שהייתה לנו שם היה לי מאוד קשה לעזוב.

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
זה נכון.
אבל קחי בחשבון שמגובה שכר מסויים לא מקבלים הטבות
שזה גם סוג של הכנסה...
אין הנחות במעונות של הילדים (או שמקבלים דרגה גבוהה)
אין מענק עבודה
אין הנחה בארנונה
אין החזר שכירות ממשרד השיכון (כן, לא לכל ההיטקיסטיות יש דירה)
וזה מאד משמעותי...

מה גם שהשכר הגלובלי לא באמת נכנס בשלמותו לבנק,
אני לא ממש מבינה את תלוש השכר
אבל כמות הניכויים שיש שם מורידה סכום נכבד ביותר.

אם הייתי מדברת על הבדל בין סייעת להייטק אז זה כבר באופי העבודה ובתנאים שיש מסביב
מבחינת קושי פיזי של העבודה והפינוקים שההיטק מציע
(שאגב, אישה חרדית שעובדת במקום לא דתי עומדת בהמון ניסיונות לא קלים!! מבחינת פינוקי ההייטק.
לא הכל ורוד...)
אבל החופשים (של הסייעת) קצת מחפים על זה...קצת ממש...כי זו באמת עבודה שדורשת התמסרות.
אני בעיקר נהניתי במעון מלחוות את מעגל השנה ואת החגים- האווירה, השירים, היצירות
הכל מאד מאד חי ודינאמי וכייפי וזורם ויש ריתמיקאית ויש חי גן ויש ילדים!!
בהייטק הכל אותו דבר- ראש השנה סוכות או חנוכה (טוב , בחנוכה אולי מביאים מגדלי סופגניות של רולעדין שלא ממש אכילים, יותר בשביל לשלוח בוואצאפ להשוויץ...) רק תודיעי מראש מתי את צריכה חופש כי שום דבר לא מובן מאליו.... ("אה? בט' באב את בחופש?? בסדר שזה צום אבל את צריכה להודיע מראש שאת לא מגיעה" דברי המנהלת שלי מהיום......)

אז בואו ניראה כל אחד את הדשא שלו,
של השני ירוק יותר כי הוא סינטטי...
ונמצא איזה פרחים ואיזו השקעה תעשה לנו טוב בלב
ונלך על זה!!
ואת הפרנסה ד' שולח! אנחנו צריכים רק להיות הצינור לשפע.

(חיה)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
תרשי לי לחלוק עליך :)
אבל יכול להיות שזה ענין של אופי
גם דבר שהוא כיף מאד, לא עבודה
תעשה אותו יום יום, ירד ההנאה. ככה זה העולם הזה.
חוץ מזה שגם תחביב כשאתה חייב אז זה כבר לא כיף
לכן אי אפשר פשוט להנות מהעבודה,
מספיק שחושבים יום עבודה ועולה בפה טעם טוב

מייכו

משתמש צעיר
לא יודעת כמה זה קשור לכאן, אבל אני מחפשת בדחיפות אחר יועצת תעסוקתית, להכוונה על איזה תחום/מקצוע ללכת. מי שמכירה.... אשמח לתגובה! (אני מאזור ירושלים)
תודה!

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
לא יודעת כמה זה קשור לכאן, אבל אני מחפשת בדחיפות אחר יועצת תעסוקתית, להכוונה על איזה תחום/מקצוע ללכת. מי שמכירה.... אשמח לתגובה! (אני מאזור ירושלים)
תודה!
תפתחי נושא חדש לדעתי

ט.ש.

משתמש פעיל
תודה!
אני עשיתי ייעוץ תעסוקתי אצל מטפלת בתרפיית ממדים. זה מעולה כי היא בודקת לפי מבדק שריר מה מתאים לך באמת

נחמי3

משתמש מקצוען
תודה!
אולי כדאי לך גרפולוגיה
אבל רק אצל מישהו שאת מבררת מראש שזה ממש מומלץ

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה