המשכורות בכוללים, יוקר המחיה, יציאה לעבודה, ועוד

הגולם החולם

משתמש מקצוען
כידוע לכולם שיוקר המחיה מתרגש עלינו בכל יום ומבקש להעמידינו בניסיונות חדשים.
עם או בלי קשר (נתון לשיקול דעתו של כל אחד) לתוצאות הבחירות והאם נראה שינוי בעניין חשוב לי להעלות לדיון את הנושא לדיון.
שהרי אם נביט במשכורות (יש שיאמרו מלגות) שמקבלים האברכים בכוללים נראה דבר מאד ''מעניין''.
לפני שני עשורים (ואולי גם קודם לזה) היו המלגות בכוללים 1800 - 2000 ₪ (כמובן שאז כמו היום היו יוצאים מהכלל לכאן ולכאן)
היום, עשרים שנה אחרי וראו איזה פלא, משכורות הבסיס נשארו כמעט זהות למה שהיה אז, עם אפשרות לתוספת במשכורת ע''י מסירת חבורות, תענ''ד, מבחנים, שמירת סדרים, ועוד מכל הטוב הזה, וגם אז מדובר בתוספות של מאות מקס' אלף ₪ בחודש.
עכשיו מה, אין לי ולנו כל זכות להתאונן ולהתלונן על ראשי הכוללים שליט''א וזצ''ל שעושים לילות כימים על מנת לספק את מה שהם כן מצליחים לספק, מה גם שברור שאם היה באפשרותם הם היו מעלים לכולם.
אבל ומאחר שזאת המציאות שהמשכורות בכוללים נמצאות בשיתוק, בעוד המחיר סל הקניות סובל מעודף מוטביציה, (רק לסבר את האוזן, פעם משכורת של 2000₪ הספיקה לשכירות+קניות (כאלו ואחרות) והיום? למה זה מספיק?). האם היום לדרוש מאדם באשר הוא אדם בעל משפחה ללמוד בכולל יום שלם זה דבר מציאותי והגיוני, או שהחלום שכל עם ישראל או הרוב המכריע ישב וילמד הולך ומתרחק מאיתנו??
(נ. ב. פעמים נכתב ''משכורות'' ופעמים ''מלגות'' ט.ל.ח.)

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
האם היום לדרוש מאדם באשר הוא אדם בעל משפחה ללמוד בכולל יום שלם זה דבר מציאותי והגיוני,
מי שבאמת לומד בכולל כי מישהו דורש ממנו את זה, מוזמן לפנות את מקומו ומלגתו בכולל בשביל אברכים שרוצים וחפצים ללמוד תורה (כן גם מתוך הדחק) בכולל.
או שהחלום שכל עם ישראל או הרוב המכריע ישב וילמד הולך ומתרחק מאיתנו??
אין לי מושג מה החלום של כל אחד מישראל, תמיד היה שבט לוי והיה את שאר עמ"י, וברוך ה' לא אלמן ישראל שבט לוי גודל וגודל, וכן ברוך ה' גם מאני העמל לפרנסתם יש אנשים שלומדים הרבה מאוד השיעורים מלאים הבתי מדרש מלאים, ובעזרת ה' יקויים בנו "ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים"

MOM

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שום חלום לא מתרחק. ברוך השם ספסלי הכוללים רק הולכים ומתרבים.
נ.ב. משהו קצת מוזר עם התופעה הזאת שלאחרונה כל יום נפתחים פה בערך שני אשכולות על יציאת אברכים לעבודה. אתמהה???

תותית י.

משתמש מקצוען
המשכורות של הנשים כיום הרבה יותר גבוהות
וזה מה שפותח האשכול טוען(קראתי בריפרוף..), אם ירדתי לעומק דעתו,
שפעם אברך קיבל 2K ואישתו בערך 3-4K
היום האברך רק ירד (1000 בערך, תקנו אותי אם לא) והאישה מקבלת מינימום 6K (כמובן במשרה מלאה.. והנשים שאני מכירה מכניסות יותר.. פי 2 לפחות)

תותית י.

משתמש מקצוען
ממש לא, רוב האברכים מקבלים לפחות אלפיים+תוספות ויש הרבה מאד כוללים עם שלושת אלפים ואפי' יותר
מעניין,
האברכים שאני מכירה מכניסים פחות מ 1000 בחודש(וגם זה - לא משהו שאפשר להיסתמך עליו במשכנתא לדוגמא כי כל חודש נכנס בתאריך אחר.. ), אני ובעלי כבר מזמןןן הגענו למסכנה שבשביל לימוד התורה אנחנו מקריבים את המשכורת שלו.

צחית

משתמש מקצוען
ממש לא, רוב האברכים מקבלים לפחות אלפיים+תוספות ויש הרבה מאד כוללים עם שלושת אלפים ואפי' יותר
רוב?!
מי שלומד בכמה כוללים.
תלוי מאד באיזה עיר
כמה המלגה בכולל
ומי שכתב שזה משכורת כנראה יתכון למקומות
שדורשים מהאברכים כמו בעבודה ומורידים על כל דקה איחור

HILEL1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נ.ב. משהו קצת מוזר עם התופעה הזאת שלאחרונה כל יום נפתחים פה בערך שני אשכולות על יציאת אברכים לעבודה. אתמהה???
מה בדיוק מוזר בזה?
יוקר המחיה מביא איתו התמודדות אמיתית של משפחות. והנושא של להיות אברך כולל מהווה עבור רבים אתגר והתמודדות לא פשוטים.

ציפי-ה

נשארתי סקרנית בהחלט...
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
האברכים שאני מכירה מכניסים פחות מ 1000 בחודש
למסגרת של חצי יום,
ומי שלומד גם לפנה"צ וגם אחה"צ מגיע לכפול בד"כ.
דורשים מהאברכים כמו בעבודה ומורידים על כל דקה איחור
למה החויה היא שמורידים?
פשוט ראש הכולל והתורמים מעונינים באברך שלומד,
ולכן הם משלמים על כל דקה של לימוד,
ומי שמאחר, באופן אוטומטי יוצא שהוא לומד פחות זמן,
לכן המילגה היא בהתאם.
לדרוש מאדם באשר הוא אדם בעל משפחה ללמוד בכולל יום שלם זה דבר מציאותי והגיוני,
זה לא דרישה של אף אחד,
זה בחירה אישית לגמרי והבוחר יבחר.
לכל אחד תפקיד אחר בעולם
ובכל אופן יהיו שיבחרו לקבל על עצמם עול תורה
באמונה שיעביר מהם עול דרך ארץ..

בונה אתרים

משתמש פעיל
:LOL::LOL:
הצחקת אותי...
אני מכירה מורות במשרד החינוך ומתכנתות :sne::sne:
(כל השאר שאני מכירה אין לי מושג כמה הן מכניסות)
טוב זה מה שאת מכירה...

אבל הרוב לא מרוויח ככה
עם עליית הריבית שתמשיך זוג שאפילו שקיבל מההורים חצי מיליון שקל
בכדי לקנות דירה בעיר חרדית הוא יצטרך להחזיר כל חודש מעל 11 אלף שקל בחודש

לכן נשארו 2 אופציות
או שהרבה גברים יתחילו לעבוד
או שמחירי הדירות בערים החרדיות יירדו!

תותית י.

משתמש מקצוען

צחית

משתמש מקצוען
למה החויה היא שמורידים?
פשוט ראש הכולל והתורמים מעונינים באברך שלומד,
ולכן הם משלמים על כל דקה של לימוד,
ומי שמאחר, באופן אוטומטי יוצא שהוא לומד פחות זמן,
לכן המילגה היא בהתאם.
נכון לא כתבתי נגד שמורידים
ורק לכן למישהו מהצד זה
נתפס כמו משכורת שהמעסיק רוצה רצינות
וכל דקת עבודה ולכן מוריד על כל דקה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה