נכתב ע"י שומר;2395788:
זה עושה לי כך... מה זה אומר
צפה בקובץ המצורף 333884
פעלה מהירה: שיטת הגרירה
לאילו משתמשים השיטה מתאימה? שיטת הגרירה מתאימה למשתמשים מתחילים ומתקדמים כאחד.
לאילו משחקים השיטה מתאימה? שיטת הגרירה מתאימה לרוב המשחקים, כאשר הנחת היסוד היא שאין צורך בהגדרות מיוחדות על מנת להפעיל את המשחק המבוקש.
3.1.1 שיטת הפעולה
יש לפתוח חלון של "המחשב שלי" או של "סייר החלונות" ולאתר את תיקיית המשחק (זוהי התיקייה אליה פרסתם את המשחק לאחר שהורדתם אותו).
יש לפתוח חלון נוסף של "המחשב שלי" או של "סייר החלונות" ולאתר את תיקיית ההתקנה של DOSBox (תמונה).
טיפ: ברירת המחדל היא תיקיית C:\Program Files\DOSBox-0.xx (כאשר xx מייצג מספר גירסה כלשהו. מומלץ בדר"כ להשתמש בגירסה החדשה ביותר שברשותכם).
יש להעמיד את שני החלונות זה לצד זה, כך ששניהם יוצגו על המסך בו זמנית. (שימו לב: לשם כך, יהיה עליכם להקטין את אחד החלונות. ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה כפולה על פס הכותרת הכחול של החלון או על ידי לחיצה על כפתור ה"שחזור" הממוקם ליד ה-X שסוגר את החלון בפינה העליונה שלו).
כעת, יש לאתר את קובץ ההפעלה של המשחק (בדוגמא שלנו: Go.bat) ו"לגרור" אותו עם העכבר על הקובץ dosbox.exe. שימו לב: יש לעזוב את העכבר רק כאשר הקובץ dosbox.exe מסומן (באמצעות "הכחלה") (תמונה).
ברגע שתעזבו את לחצן העכבר, קובץ ההפעלה ייטען באמצעות DOSBox והמשחק יתחיל לפעול!
מדריך להפעלת משחקים ישנים בדוסבוקס
מדריך וידאו להפעלת משחקים ישנים עם דוסבוקס בשיטת הגרירה
טיפ: להפעלה חוזרת של משחק מסוים, ניתן להעזר בקיצור דרך אל DOSBox:
יש ליצור קיצור דרך אל קובץ ההפעלה של DOSBox (ניתן לעשות זאת על ידי הקלקה על dosbox.exe עם המקש הימני של העכבר ובחירה ב"צור קיצור דרך" (תמונה):
DOSBox
את קיצור הדרך (שייווצר בתוך התיקייה של DOSBox) יש לגזור או להעתיק אל תיקיית המשחק (באמצעות קליק ימני על קיצור הדרך ובחירה ב"גזור" או "העתק", ולאחר מכן הדבקת הקובץ באותה דרך בתיקיית המשחק).
כעת ניתן לגרור את קובץ ההפעלה של המשחק ישירות אל קיצור הדרך, ואין צורך בפתיחת שני חלונות של "המחשב שלי" (תמונה).
שימו לב: מעשית, קיים הבדל קטן בין גרירת קובץ ההפעלה של המשחק לקובץ DOSBox.exe ובין גרירתו לקיצור דרך אל התוכנה. במידה וגוררים את קובץ ההפעלה אל DOSBox.exe עצמו ולא לקיצור דרך, התוכנה מתעלמת מקובץ ה-Conf וטוענת את ברירות המחדל שלה (עוד אודות קבצי Conf ניתן למצוא בפרק אודות התאמה אישית).
קרדיט לאתר oldgames