המרת מידי לאודיו בקיובייס

מצב
הנושא נעול.

BOMBA

משתמש חדש
יש לי בעיה רצינית שמשום מה כמה אנשי מקצוע לא הבינו אותה. כשאני לוקח בקיובייס ערץ מידי שניגנתי על VST וממיר אותו לאודיו,החדות יורדת והצליל נשמע עמום יותר מאיך שהוא ב VST עצמו. וכן, ניסיתי ריל טיים אקספורט וגם לייצא ב 24 ו 32 ביט וכל אפשרות אחרת. האם למישו יש פתרון? שמעת שהמקצוענים תמיד ממירים מידי לאודיו ועובדים רק על אודיו.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
קודם כל השמועות על המקצועונים, הם בגדר שמועות,
דבר שני אם כשאתה שומע את הקובץ של המידי כשהוא במצב מידי המחשב מנגן אותו יפה אז אין סיבה שלא יצליח להפוך אותולWAV, תנסה לבדוק את ההגדרות של הקול בתוכנה ובמיוחד את יציאות המידי, שזה מסומן לשימוש בממשק המידי של הכרטיס קול המקצועי ולא של הווינדוס ותנסה שוב.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
יש לי עוד רעיון:
תנגן את ערוץ המידי ותקליט אותו לייב (הקלטה פנימית כמובן, לא מיקרופון..) בתוכנה אחרת כמו סאונד פורג' או ווייב לייב, ואח"כ תייבא את הערוץ הזה לקיובייס להמשך עבודה.

LA12

משתמש חדש
השאלה הזו היא אחת השאלות הנפוצות בקיובייס - יצוא קובץ בצורה נכונה, ולעינינינו יצוא המידי לקובץ שמע.

צריך לדעת עוד כמה דברים:

לאיזה פורמט אתה מייצא ? תנסה לייצא לשאר פורמטים עד שתגיע לרצוי לך [מומלץ WAV]

איזה Vst זה? בדר"כ מגיע עם הפלאג קובץ הוראות הדרכה ותפעול, ובתוכו [שוב, בד"כ] יש הוראות כיצד ליצא אותו וכו'.

אגב, זה באג ידוע בקיובייס שאינו מקורי או בגירסא הקלה.

באולפנים עובדים באודיו כי מקליטים באודיו, אכן המשיכה כיום היא אל "עולם המידי", ואני יכול לומר לך שכחובב אנלוגי לא יכולתי להסתכל בכלל על המידי וביותר זלזלתי בכל התחום הזה, והיו לי המון "דיונים" עם חברים בדרך וצורת ההקלטה, עד שחבר הזמין אותי אליו ואז נדהמתי מהיכולות של המידי, מלבד החסכון העצום שיש לאומן עצמו שאם הוא יעבוד בצורה הזו הוא חוסך אלפי דולרים לדיסק.

ועוד משהו קטן, קיבלתי מידיד דיסק, ולאחר שמיעה הוא שאל אותי מי נראה לי הגיטריסט והמתופף, והייתי בטוח שלביצועים שהיו שם זה לא אחר מ...... א.ס. - אכן בסוף התברר שזה היה לא פחות ולא יותר מ..... אותו ידיד שהפיק ת הדיסק שאגב לא יודע בכלל להגן בגיטרה, אלא מה ? בעזרת מקלדת שליטה ופלאג מיקצועי הוא הגיע לרמה שיכולה לבלבל......

לכן, אל תתפתה לעבוד בצורה של אדיו בשעה שאתה מקליט במידי. [עכ"פ זוהי דעתי האישית והיא אינה מחייבת כלל וכלל].

[סליחה על האריכות.....]

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
תתפתה, תתפתה.
הרשה לי לחלוק עליך LA12, אבל להסביר את עצמי.
ובכן, את כל העבודה הטכנית, של הטאצ' והנגינה, תעשה במידי, כך תוכל להפתיע את ידידיך שלמרות שהנבתך בנגינה שואפת לאפס, הצלחת לחקות בדיוק את.......א.ס.
אבל,
תייצא אח"כ את הנגינה המדוייקת לקובץ WAV ותתחיל לשנות פרמטרים בתוספים - אפקטים, EQ וכו'.
זה השלב בו חומר הגלם עובר תהליך נוסף בדרכו אל המוצר המוגמר.

LA12

משתמש חדש
לחלוק ? חופשי, אני לא מכריח אף אחד....

גם אני חושב שצריך לעבוד רק באודיו, בצורה הישנה והמקובלת. אלא שבאתי להסביר שיש גם צד למידי.

לא הבנתי את דבריך המוסברים, הרי שינוי פרמטרים אפשר לעשות גם במידי, ועוד יותר מזה, במידי ישנם עוד הרבה פונקציות שאין באודיו, ואפרט אחת המצויה ביותר: אם הנגן טעה בקטע מסוים אז צריך לחזור ולהקליט בשנית, וזה לוקח זמן. במידי הרי הכל לפניך ולחיצת כפתור אחת אתה מתקן וזה חוסך המון זמן וכסף.

כל אחד יעשה כפי תאות נפשו..... העיקר שתוציא לבסוף סאונד איכותי שלא יבייש את בעליו . . . .

הרבה הצלחה

נ.ב.

א.ס. הוא אחד הגיטריסטים הטובים ביותר בארץ, לידעתך !

LA12

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י LA12;299557:
לחלוק ? חופשי, אני לא מכריח אף אחד....

גם אני חושב שצריך לעבוד רק באודיו, בצורה הישנה והמקובלת. אלא שבאתי להסביר שיש גם צד למידי.

לא הבנתי את דבריך המוסברים, הרי שינוי פרמטרים אפשר לעשות גם במידי, ועוד יותר מזה, במידי ישנם עוד הרבה פונקציות שאין באודיו, ואפרט אחת המצויה ביותר: אם הנגן טעה בקטע מסוים אז צריך לחזור ולהקליט בשנית, וזה לוקח זמן. במידי הרי הכל לפניך ולחיצת כפתור אחת אתה מתקן וזה חוסך המון זמן וכסף.

כל אחד יעשה כפי תאות נפשו..... העיקר שתוציא לבסוף סאונד איכותי שלא יבייש את בעליו . . . .

הרבה הצלחה

נ.ב.

א.ס. הוא אחד הגיטריסטים הטובים ביותר בארץ, לידעתך !

LA12
ברור שבכל מה שקשור לטכניקה של הנגינה אין תחליף למידי וכמו שהזכרת.
בכל מה שקשור לתוספים החיצוניים, אפקטים ופלגאינים, אני מעדיף לעבוד על ערוצי אודיו.
וכן. א.ס. ידוע יותר כאבי סינגולדה, והוא אכן אחד המובחרים שבנגנים. ידוע ידעתי זאת.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה