רציתי לסכם את הטענה שלי.
יש לביטוח לאומי מחשבון שנקרא "חישוב הוצאות מחיה בכבוד" (
https://www.btl.gov.il/Simulators/GeneralCalc/Pages/mechiaBekavod.aspx)
לפי זה יוצא שמשפחה עם 9 נפשות צריכה, לפי הביטוח הלאומי בעצמם, להרויח 15,500 ש"ח כדי לחיות בכבוד.
יש בנאדם שמרויח 15,500. ואז מה קורה? הביטוח לאומי בעצמם, וגם מס הכנסה, באים ולוקחים ממנו 3800 ש"ח כל חודש!! הם בעצמם, שאמורים להיות השומרים הטובים שמבטיחים רמה סוציאליט נורמלית לכל העם, דוחפים את הבנאדם הזה למצב שלפי הגדרתם הוא לא יכול לחיות בכבוד! איך ייתכן כזה דבר? הם מורידים אותו מה-15,500 ל-11700, שזה הרבה מתחת לרמה הנדרשת.
ובנוסף, כפי שתראו בטבלה המעודכנת שהעליתי, ברגע שהבנאדם הזה מנסה להגדיל את ההכנסות כדי שאולי בכל זאת הוא יצליח להגיע ל-15,500 ולחיות בכבוד, הביטוח הלאומי ומס הכנסה אומרים:
על כל שקל נוסף שתרויח אנחנו לוקחים 47 אגורות. אתה ב-11,700? כל שקל נוסף מעתה יהיה שווה 53 אגורות בלבד!
אז לא רק שדוחפים אותו למטה מרמת חיים מכובדת, אלא עושים הכל כדי שהוא יישאר שם ולא יוכל לצאת. מקשים עליו פי שתים. במקום שיתאמץ וירויח עוד 3800 ש"ח כדי להגיע לרמת חיים סבירה עבורו ועבור משפחתו, הוא חייב איכשהו להרויח עוד 7600 ש"ח!!! משכורת חודשית מעל הממוצע במשק. לא יאומן! משכורת שלימה. רק כדי להגיע לרמת חיים מכובדת (לפי הגדרת הביטוח לאומי בעצמם) אחרי שהביטוח הלאומי דחף אותו לשם!
ועל זה אני טוען שזה הפרה בוטה של האמנה לזכויות האדם שאושררה בשנות ה-90 ע"י ממשלת ישראל.
האמנה קובעת שהממשלה חייבת לאפשר לכולם לחיות בכבוד, ולעזור להם להגיע לרמת חיים זו! וכאן קורה הפוך: הם בפועל מונעים את האפשרות הזאת.
עכשיו, כמובן שזה בגלל שיש לבנאדם משפחה גדולה. אבל הזכות להקים משפחה (מלבד שזה רצון ה' יתברך) גם היא טמונה באותה אמנה עליה חתומה מדינת ישראל. אז אני לא אומר, תוציאו אותו מהעוני. על זה אנחנו בוטחים בה', שאת רצונו מנסים לקיים. אבל אני כן אומר למדינה: אל תורידו אותו למצב של עוני, ואז תכבלו את ידיו על-ידי 47% מס על כל שקל שלא יוכל לקום!
ועל זה צריך למחות, ואולי ללכת לבג"ץ.