הממשלה לוקחת סכומים הזויים מכל שקל שאנחנו מרויחים!

בן מיכאל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
רק נקודה קטנה נוספת, לאן נעלם הכסף של הביטוח לאומי.-
בסניף הדואר אצלינו יש תאריך שאי אפשר להגיע.. והוא היום שבו כל הבדואים מקבלים קצבאות.
וכל אחד מקבל שם לדעתי קרוב ל10,000 כל חודש.
איך?
יש לכל אחד כמה נשים, ומבלי ידעתן הוא מגרש אותן פיקטיבית.. והרי לכם נשים חד הוריות עם לא מעט ילדים...

מי שלא מאמין מוזמן לבוא ולצפות. (הגבר ברכב מחכה וכל אישה מביאה לו ערימות...)
זה לא נכון עובדתית - כי אין שם בממוצע ילודה רבה יותר של נשים לעומת גברים.

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
זה יכול לקרות אם הוא עלה דרגת מס. יש מדרגות במס, ואכן הבדל של שקל אחד יכול לגרום לאדם להרוויח פחות נטו אם השקל הזה העלה אותו למדרגת המס שמעליו. לכן כשמתכננים שעות נוספות צריך להביא את זה בחשבון.

יש פה טעות גדולה. זה לא עובד ככה בכלל. כשעוברים למדרגת מס גבוהה יותר זה אומר שמהשקל הבא והלאה משלמים יותר מס על כל שקל להבא. אבל על השקלים הקודמים משלמים את המיסים לפי המדריגה הנמוכה שכבר שילמתם.

אמנם, בהנחות בארנונה זה אכן ככה. מי שעובר את המדריגה, מפסיד את כל ההנחה.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
רציתי לסכם את הטענה שלי.
יש לביטוח לאומי מחשבון שנקרא "חישוב הוצאות מחיה בכבוד" (https://www.btl.gov.il/Simulators/GeneralCalc/Pages/mechiaBekavod.aspx)
לפי זה יוצא שמשפחה עם 9 נפשות צריכה, לפי הביטוח הלאומי בעצמם, להרויח 15,500 ש"ח כדי לחיות בכבוד.
יש בנאדם שמרויח 15,500. ואז מה קורה? הביטוח לאומי בעצמם, וגם מס הכנסה, באים ולוקחים ממנו 3800 ש"ח כל חודש!! הם בעצמם, שאמורים להיות השומרים הטובים שמבטיחים רמה סוציאליט נורמלית לכל העם, דוחפים את הבנאדם הזה למצב שלפי הגדרתם הוא לא יכול לחיות בכבוד! איך ייתכן כזה דבר? הם מורידים אותו מה-15,500 ל-11700, שזה הרבה מתחת לרמה הנדרשת.
ובנוסף, כפי שתראו בטבלה המעודכנת שהעליתי, ברגע שהבנאדם הזה מנסה להגדיל את ההכנסות כדי שאולי בכל זאת הוא יצליח להגיע ל-15,500 ולחיות בכבוד, הביטוח הלאומי ומס הכנסה אומרים: על כל שקל נוסף שתרויח אנחנו לוקחים 47 אגורות. אתה ב-11,700? כל שקל נוסף מעתה יהיה שווה 53 אגורות בלבד!
אז לא רק שדוחפים אותו למטה מרמת חיים מכובדת, אלא עושים הכל כדי שהוא יישאר שם ולא יוכל לצאת. מקשים עליו פי שתים. במקום שיתאמץ וירויח עוד 3800 ש"ח כדי להגיע לרמת חיים סבירה עבורו ועבור משפחתו, הוא חייב איכשהו להרויח עוד 7600 ש"ח!!! משכורת חודשית מעל הממוצע במשק. לא יאומן! משכורת שלימה. רק כדי להגיע לרמת חיים מכובדת (לפי הגדרת הביטוח לאומי בעצמם) אחרי שהביטוח הלאומי דחף אותו לשם!

ועל זה אני טוען שזה הפרה בוטה של האמנה לזכויות האדם שאושררה בשנות ה-90 ע"י ממשלת ישראל.
האמנה קובעת שהממשלה חייבת לאפשר לכולם לחיות בכבוד, ולעזור להם להגיע לרמת חיים זו! וכאן קורה הפוך: הם בפועל מונעים את האפשרות הזאת.

עכשיו, כמובן שזה בגלל שיש לבנאדם משפחה גדולה. אבל הזכות להקים משפחה (מלבד שזה רצון ה' יתברך) גם היא טמונה באותה אמנה עליה חתומה מדינת ישראל. אז אני לא אומר, תוציאו אותו מהעוני. על זה אנחנו בוטחים בה', שאת רצונו מנסים לקיים. אבל אני כן אומר למדינה: אל תורידו אותו למצב של עוני, ואז תכבלו את ידיו על-ידי 47% מס על כל שקל שלא יוכל לקום!

ועל זה צריך למחות, ואולי ללכת לבג"ץ.

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
רציתי לסכם את הטענה שלי.
יש לביטוח לאומי מחשבון שנקרא "חישוב הוצאות מחיה בכבוד" (https://www.btl.gov.il/Simulators/GeneralCalc/Pages/mechiaBekavod.aspx)
לפי זה יוצא שמשפחה עם 9 נפשות צריכה, לפי הביטוח הלאומי בעצמם, להרויח 15,500 ש"ח כדי לחיות בכבוד.
יש בנאדם שמרויח 15,500. ואז מה קורה? הביטוח לאומי בעצמם, וגם מס הכנסה, באים ולוקחים ממנו 3800 ש"ח כל חודש!! הם בעצמם, שאמורים להיות השומרים הטובים שמבטיחים רמה סוציאליט נורמלית לכל העם, דוחפים את הבנאדם הזה למצב שלפי הגדרתם הוא לא יכול לחיות בכבוד! איך ייתכן כזה דבר? הם מורידים אותו מה-15,500 ל-11700, שזה הרבה מתחת לרמה הנדרשת.
ובנוסף, כפי שתראו בטבלה המעודכנת שהעליתי, ברגע שהבנאדם הזה מנסה להגדיל את ההכנסות כדי שאולי בכל זאת הוא יצליח להגיע ל-15,500 ולחיות בכבוד, הביטוח הלאומי ומס הכנסה אומרים: על כל שקל נוסף שתרויח אנחנו לוקחים 47 אגורות. אתה ב-11,700? כל שקל נוסף מעתה יהיה שווה 53 אגורות בלבד!
אז לא רק שדוחפים אותו למטה מרמת חיים מכובדת, אלא עושים הכל כדי שהוא יישאר שם ולא יוכל לצאת. מקשים עליו פי שתים. במקום שיתאמץ וירויח עוד 3800 ש"ח כדי להגיע לרמת חיים סבירה עבורו ועבור משפחתו, הוא חייב איכשהו להרויח עוד 7600 ש"ח!!! משכורת חודשית מעל הממוצע במשק. לא יאומן! משכורת שלימה. רק כדי להגיע לרמת חיים מכובדת (לפי הגדרת הביטוח לאומי בעצמם) אחרי שהביטוח הלאומי דחף אותו לשם!

ועל זה אני טוען שזה הפרה בוטה של האמנה לזכויות האדם שאושררה בשנות ה-90 ע"י ממשלת ישראל.
האמנה קובעת שהממשלה חייבת לאפשר לכולם לחיות בכבוד, ולעזור להם להגיע לרמת חיים זו! וכאן קורה הפוך: הם בפועל מונעים את האפשרות הזאת.

עכשיו, כמובן שזה בגלל שיש לבנאדם משפחה גדולה. אבל הזכות להקים משפחה (מלבד שזה רצון ה' יתברך) גם היא טמונה באותה אמנה עליה חתומה מדינת ישראל. אז אני לא אומר, תוציאו אותו מהעוני. על זה אנחנו בוטחים בה', שאת רצונו מנסים לקיים. אבל אני כן אומר למדינה: אל תורידו אותו למצב של עוני, ואז תכבלו את ידיו על-ידי 47% מס על כל שקל שלא יוכל לקום!

ועל זה צריך למחות, ואולי ללכת לבג"ץ.
כל הכבוד על העבודה המדוקדקת שאתה עושה, שאפו!
אבל גם אחרי תיקון הטעויות המצב עדיין עגום.

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אז מה אתה מציע, שכל משפחה עם 7 ילדים שמרויחה 15,000 ומטה, לא יגבו ממנה שום דבר?

חוץ מזה, מי הכריח אותו להיות דוקא עצמאי, שבשם זה אתה מנופף בהפרת אמנה לזכויות אדם?

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מי הכריח אותו להיות דוקא עצמאי, שבשם זה אתה מנופף בהפרת אמנה לזכויות אדם?
תודות לכך שיש עצמאים יש לשכירים עבודה ומשכורת. אם לא יהיו עצמאים - למי יעבדו השכירים, רק בשירות המדינה והעיריות וקופ"ח??

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
תודות לכך שיש עצמאים יש לשכירים עבודה ומשכורת. אם לא יהיו עצמאים - למי יעבדו השכירים, רק בשירות המדינה והעיריות וקופ"ח??
העצמאים המוזכרים בהודעתך אינם אותם עצמאים שעליהם הדיון פה, האם מגיע להם 11,000 או 15,000. עצמאי שמעסיק אחרים הוא עצמאי שמרויח בעצמו עשרות אלפים עד מיליונים, ומשתלם לו להעסיק עובדים. עצמאי שרוצה להרויח 15,000 ושלא יגעו לו בהם, יכול להיות שהוא מטופל בילדים וממש צריך את כל הכסף, אבל זה הרי יבוא על חשבון מישהו אחר. של מי? בעלי החברות הגדולות? הרי גם ככה הם אלה שמעסיקים אותנו וגם הם טובעים בים של מסים. זה שיש להם 10 מיליון, לא אומר שצריך לקחת מהם את כל המס, הרי הם באמת עובדים יותר קשה מאיתנו ולוקחים סיכון ואחריות גדולים יותר, ולא יעלה על הדעת שהם ירויחו כמוני.

דוקא המגזר החרדי מקבל מהביטוח הלאומי יותר משהוא נותן, בשונה מרוב המגזרים. כמו שאנחנו כועסים כשאנחנו שומעים מה הבדואים עושים כדי לקבל מב"ל, ככה הכלליים כועסים עלינו. אז מה אתם רוצים, לקצץ מקצבת ילדים? מקצבת נכים? מדמי אבטלה? רק תגידו לי מה.

התחלה חדשה

משתמש רשום
אף אחד לא נגע בנקודה של המע"מ
למעשה מתוך כל העלות של משפחה לחודש - שבע עשרה אחוז זה מס ורק השאר עבור המצרכים/שרותים אותו היא רכשה (למעט דיור)
אולי צריך לקדם חקיקה להחזר מע"מ למשקי בית שחורגים מתחת קו העוני מחמת ריבוי המיסוי - לפי התוכנה של אריאל11!

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
דוקא המגזר החרדי מקבל מהביטוח הלאומי יותר משהוא נותן, בשונה מרוב המגזרים. כמו שאנחנו כועסים כשאנחנו שומעים מה הבדואים עושים כדי לקבל מב"ל, ככה הכלליים כועסים עלינו. אז מה אתם רוצים, לקצץ מקצבת ילדים? מקצבת נכים? מדמי אבטלה? רק תגידו לי מה.[/QUOTE]

אני חולקת על זה:
תחשבו כמה כסף זר מכניסים הישיבות והכוללים? המון!! המון!!!
המדינה עושה המון בשביל תיירות, כולל מכניס הרבה הרבה יותר!!

חיידרים, אגב, לא מתוקצבים כמעט, ז"א שהממדינה משלמת על חינוך בציבור הכללי הרבה יותר מבחרדי.
כנ"ל אוניברסטאות.

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני חולקת על זה:
תחשבו כמה כסף זר מכניסים הישיבות והכוללים? המון!! המון!!!
המדינה עושה המון בשביל תיירות, כולל מכניס הרבה הרבה יותר!!

חיידרים, אגב, לא מתוקצבים כמעט, ז"א שהממדינה משלמת על חינוך בציבור הכללי הרבה יותר מבחרדי.
כנ"ל אוניברסטאות.
בכלל לא דיברתי על תקצוב הישיבות, יש לזה קשר לביטוח לאומי? דיברתי על קצבת ילדים, דמי אבטלה, השלמת הכנסה, מס שלילי, מענק עבודה, ועוד כמה דברים שאני מכיר אישית אבל עדיף לא להעלותם על הכתב...

ואם כבר כסף זר מהישיבות, האם אפשר לחשב כמה הם מביאים?

ואין מחלוקת על כך שהמדינה משלמת יותר על אוניברסיטאות, מאינטרס כלכלי - אדם שיוצא מאוניברסיטה יתחיל לעבוד בחמש ספרות, ישלם הרבה מס וגם יזיז את המשק (אם הוא יישאר בארץ). הדיון היה האם ניתן לגבות/לחלק את כספי הביטוח הלאומי בצורה טובה יותר.

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
כוונתי היתה שאומנם אולי המדינה משלמת יותר קצבאות ילדים לחרדים,
אבל החרדים מכניסים לה המון.

אבל גם בלי קשר:
למדינה שווה לעודד ילודה. למה? כי כל אדם שנולד אח"כ עובד,
פותח עסק, ועוד.
אז אומנם משפחה חרדית יכולה לקבל יותר קצבאות ילדים,
אבל פר ילד הם קבלו בדיוק כמו החילונים,
ששם הילודה נמוכה יותר.

אני מאמינה שכלכלית החרדים שווים למדינה יותר -
1. מכניסים הרבה כסף זר, כמו שכתבתי למעלה
2. הם קונים דירות בארץ על אף המחירים ההזויים
3. הם הרבה פחות מבזבזים את כספם בחו"ל - מוציאים כסף החוצה
4. חיים פחות עם אוברדראפט

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אז מה אתה מציע, שכל משפחה עם 7 ילדים שמרויחה 15,000 ומטה, לא יגבו ממנה שום דבר?

חוץ מזה, מי הכריח אותו להיות דוקא עצמאי, שבשם זה אתה מנופף בהפרת אמנה לזכויות אדם?

בדיוק כך. במקרה שמס ישיר כמו מס הכנסה וב"ל מורידים את המשפחה למתחת לקו העוני, אין שום זכות לממשלה לגבות אותם ולגרום למשפחה שלימה עם ילדים לגדול מתחת לקו העוני. אפילו אם זה בה על חשבון עוד כביש, מטוס מהודר לראש הממשלה, ממון מצעדת תועבה וכיוצא באלו.
הפוך! המדינה צריכה לדאוג שלא יהיו ילדים שגודלים מתחת לקו העוני, ולא לגרום ישירות למצב הזה על-ידי מיסוי ישיר!!
הם יצטרכו להסתפק במיסים עקיפים נכבדים מאוד שיש פה במדינה (מהגבוהים בעולם) כגון מע"מ, ומיסים ישירים על עסקים גדולים.

לגבי הנקודה השנייה: מה זה משנה אם הבנאדם עצמאי או שכיר: משלמים את אותו מס הכנסה, וכמעט אותו ב"ל? (המעסיק משלם, והשכיר מרגיש את זה במשכורת.)

nomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יאלה זו ההזדמנות לפני הבחירות לעשות התאגדות ולפנות לחברי הכנסת החרדיים בדרישה לנסות לשפר את המצב.....

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
יאלה זו ההזדמנות לפני הבחירות לעשות התאגדות ולפנות לחברי הכנסת החרדיים בדרישה לנסות לשפר את המצב.....
למה חרדים?
יש מס מיוחד לחרדים? בלו על החמצן?

מנסיון, בדברים שקשורים לדמוקרטיה ויפות נפש,
עדיף לפנות לחכ"ים מהשמאל. בין כך הם משועממים.

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אבל גם בלי קשר:
למדינה שווה לעודד ילודה. למה? כי כל אדם שנולד אח"כ עובד,
פותח עסק, ועוד.
זו היתה התפיסה בקום המדינה, כי אז החרדים לא היוו איום דמוגרפי (!) על הכלליים. וקצבת ילדים היתה אז בהחלט בהתאם. היום הרבה אנשים מפחדים מאד מעניין הילודה החרדית, כך שיש פה ניגוד אינטרסים.

בדיוק כך. במקרה שמס ישיר כמו מס הכנסה וב"ל מורידים את המשפחה למתחת לקו העוני, אין שום זכות לממשלה לגבות אותם ולגרום למשפחה שלימה עם ילדים לגדול מתחת לקו העוני. אפילו אם זה בה על חשבון עוד כביש, מטוס מהודר לראש הממשלה, ממון מצעדת תועבה וכיוצא באלו.
הפוך! המדינה צריכה לדאוג שלא יהיו ילדים שגודלים מתחת לקו העוני, ולא לגרום ישירות למצב הזה על-ידי מיסוי ישיר!!
ומה זה שונה מסתם בטלנים שלא מתאמצים למצוא עבודה טובה, ועובדים בדואר 4 שעות ביום? גם הם ידרשו שלא יקזזו להם שום מס מאותה סיבה. וגם כל הבדואים. אני לא מצליח להתרגש מקו העוני. אם אתה גר במקום חרדי, אתה יודע שיש משפחות שממציאות את קו העוני מחדש.
מה זה משנה אם הבנאדם עצמאי או שכיר: משלמים את אותו מס הכנסה, וכמעט אותו ב"ל? (המעסיק משלם, והשכיר מרגיש את זה במשכורת.)
ההבדל בין שכיר לעצמאי הוא כמו שפתחתי, שכשכיר כל שקל שלי שוה 84 אג', וכעצמאי שקל שלך שוה 56 אג'. זה הפרש כביר, ניתן לומר. ואם אתה רוצה לשחק על ההרגשה, אז תדמיין שכעצמאי היית אמור להרויח חצי, אבל אתה חי במדינה שהעבודה שלך שוה הרבה. זה אותו דבר אם אתה אומר לי לדמיין שהמשכורת שלי היתה גדולה יותר אם המעסיק שלי לא היה משלם עלי מס.

בובתי

משתמש מקצוען
אתה יודע שיש משפחות שממציאות את קו העוני מחדש.
המכון החרדי למחקרי מדיניות הוציא מחקר שבניגוד למה שאומרים בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שיעורי העוני בחברה החרדית לא גבוהים כמו שהם אומרים אלא באזור של הציבור הכלל והסיבה כי שם מודדים את זה לפי קו העוני שלא נוסח לפי אורח החיים החרדי ולפי מושגיו כשבוחנים לפי אורח חיים חרדי קו העוני לא רלוונטי ואחוזי העוני נמוכים בהרבה ורגילים..

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
המכון החרדי למחקרי מדיניות הוציא מחקר שבניגוד למה שאומרים בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שיעורי העוני בחברה החרדית לא גבוהים כמו שהם אומרים אלא באזור של הציבור הכלל והסיבה כי שם מודדים את זה לפי קו העוני שלא נוסח לפי אורח החיים החרדי ולפי מושגיו כשבוחנים לפי אורח חיים חרדי קו העוני לא רלוונטי ואחוזי העוני נמוכים בהרבה ורגילים..
טוב מאוד. במקום לטפל בבעיה, פשוט נגדיר מחדש מה זה נקרא עני בבחינת "איזהו עשיר השמח בחלקו".
ממש יקחו את החרדים ברצינות עם גישה כזאת, שנאמר "העני חשוב כמת"

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
בינתיים (למי שפספס מהשרושור החדש) פרסמתי מחשבון אינטראקטיבי לחישוב חיוב המס בו כל אחר יכול בקלות לראות כמה הם חייבים, כמה הם בעצם מרויחים על כל שקל נוסף אחרי ניכוי מיסים. זה גם כלי שימושי לעצמאים לראות מה המצב של תשלומי המסים שלהם, וגם מעלה את התודעה הציבורית (אני מקווה) לגבי הסכומים ההזויום שלוקחים מעצמאיים שחיים מתחת לקו העוני הרשמי או שמורידים אותם לשם....
http://www.startstopper.com/tax/
(החישובים נבדקו מדגמית ואושרו ע"י מספר רואי חשבון. אך כמובן אני לא לוקח אחריות על דיוק המידע המופיע שם)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה