תלוי למה הסיר אמור לשמש...
כל תבשיל יוצא טעים יותר בתנור. היום אני כבר לא קונה סירים עם ידיות שאסור להכניס לתנור (גם מבין הידיות שאינן ממתכת יש חומרים שהיצרן מאשר להכניס לתנור עד טמפרטורה מסוימת). צלי או דג ואפילו אורז מתחילים על הכיריים- ועוברים לתנור. נסו ותיראו את ההבדל.
אז זה פרמטר מס' אחד: תואם תנור או לא.
פרמטר 2: משקל הסיר (ללא המכסה, כמובן! מכסי זכוכית מגדילים את המשקל ומטעים מאד). ככל שהסיר יותר כבד, הולכת החום בו טובה יותר, והבישול יוצא אחיד (התבשיל למטה ולמעלה באותו קצב בבישול) שינו לב שבפול אפיל, לדוגמא (אני לא קניתי שם, למען ההבהרה) ככל שהסיר יותר כבד- המחיר עולה.
הם אפילו העמידו ככה את הסירים בתצוגה...
פרמטר 3: ציפוי- סירים בציפוי איכותי (כגון שיש) קל הרבה יותר לנקות, אבל צריך לדעת לשמור עליהם, ולהשתמש רק בששת של סיליקון. לכן אם רוצים סיר לפירה, למשל, ומועכים את הפירה בתוך הסיר עם מועך ממתכת, עדיף לקחת סיר נירוסטה רגיל- חבל על הכסף ועל הסיר היקר שיתקלקל.
סירים איכותיים לא חייבים לעלות הון. ב"עזרה ואחוה" (יש סניף בב"ב ובמודיעין עילית) יש סירים של Lock&Lock במחירים סבירים לחלוטין.
גם סירים של NEOFLAM מצוינים (קניתי בבר-כל...)
נ.ב.
לחמין כל סיר יכול להתאים, אם הסיר יהיה קל מידי, תצטרכי קצת להתאמץ כשתנקי אותו כל שבוע...
בהצלחה!