דרוש מידע המלצה למצלמה קומפקטית סופר איכותית

שיא44

משתמש מקצוען
כל המצלמות כיום מתאימות לכתחילה במצב אוט' באותה מידה! מצב הצילום והסצנה הם אלה שלא מתאימים לאוט', והכל ביחס למה שנרצה להפיק. לכן צלם מקצועי מתאים את הגדרות המצלמה למצב שלפניו.
2 העדשות נותנות טווח אורך מוקד (זום) משלים וממשיך, מ16 עד 50, ומ55 עד 210. טווח נחמד ושימושי ביותר.
שתיהן עדשות אורך מוקד משתנה, מה שבשפת העם מכנים: זום.
לפני שקניתי את המצלמה שלי, היתה מישהי שכתבה שהמצלמה הזאת פחות מושקעת במצב אוטומט שלה (ביחס למצלמות הפשוטות), כי היא יותר מיועדת לכאלו שממילא ישתמשו במצב ידני ולא אוטומט.
יכול להיות כזה דבר?
לגבי העדשות- נראה לי די מסורבל להחליף עדשות בצילום ביתי...
האם יש עדשה אחת שיכולה לספק את המענה?
במצלמה שלי אני רואה במפרט שאורך המוקד הוא 28-120mm (זום עד פי 5)

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מנצלש''ת -
אשמח להמלצה למצלמה קומפקטית עד 1500 ש''ח למטרת צילום ביתי משפחתי.
שמעתי מכמה אנשים שטוענים שהסמארטפונים היום, אפילו הפשוטים מוציאים תוצאות הרבה יותר טובות מהמצלמות הקומפקטיות, אולי שווה לקנות סמארטפון ללא סים?

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
יכול להיות כזה דבר?
לא שמעתי על זה, ולמיטב הבנתי זה תוכנית במצלמה שנמצאת בכל המצלמות/סדרות האלה באותה מידה. עם אלגורית'ם שמכוון את ערכי המצלמה השונים (חשיפה + איזו + WB + ועוד).
ייתכן ובין תוכניות האוט' השונות (אוט' חלקית) שם יש הבדלים - לא בתכנית אוט' המלאה.

לגבי העדשות- נראה לי די מסורבל להחליף עדשות בצילום ביתי...
האם יש עדשה אחת שיכולה לספק את המענה?
זה לא יסרבל אותך לדעתי, כיון שבבית בדר''כ משתמשים ב16-50 (זום כפול 3), ובחוץ ב55-210 (זום כפול 4. אגב ביחד זה כמו זום כפול 13!

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
מנצלש''ת -
אשמח להמלצה למצלמה קומפקטית עד 1500 ש''ח למטרת צילום ביתי משפחתי.
שמעתי מכמה אנשים שטוענים שהסמארטפונים היום, אפילו הפשוטים מוציאים תוצאות הרבה יותר טובות מהמצלמות הקומפקטיות, אולי שווה לקנות סמארטפון ללא סים?
טעות חמורה של אנשים שבוחנים באופן שטחי!
הסמארטפונים סובלים באופן קשה מחיישנים פצפוניים לחלוטין (וזה החלק החשוב ביותר במצלמה!!).
כדי לשפר ולצ'פר הכניסו להם תכניות עריכה פצצתיות, וכשאנשים שלא מבינים רואים את האפקטים הוואוו שלהם, הם בטוחים שאלה מצלמות איכותיות. כיום הציבור הכללי עבר להשתמש יותר בהם ולא בקומפקטיות בגלל הזמינות והקלות של השימוש + יכולת העלאת תמונות ברגע להודעות וואטסאפ ורשת וכו'.
בכ''מ, בבית שאין הו סמארטפון וכדו' לא הייתי ממליץ 'להשחיל' לתוכו כזה בשביל מצלמה, אח''כ כבר לא יהיה דרך להוציא אותו משם..
מצלמה מומלצת - קנון G9 מארק 2.

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
יש אפשרות לחבר שתי עדשות ביחד??
ממש לא.
זה בערך כמו לחבר 2 ילדים אחד בן 6 ואחד בן 7, ולחגוג בר מצוה.. :D
לכל עדשה יש מערכת צמצם ואופטיקה עצמית, והיא מתברגת ומתחברת אלקטרונית בפני עצמה למצלמה, ואינה קשורה לעדשה אחרת.

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא שאכפת
טעות חמורה של אנשים שבוחנים באופן שטחי!
הסמארטפונים סובלים באופן קשה מחיישנים פצפוניים לחלוטין (וזה החלק החשוב ביותר במצלמה!!).
כדי לשפר ולצ'פר הכניסו להם תכניות עריכה פצצתיות, וכשאנשים שלא מבינים רואים את האפקטים הוואוו שלהם, הם בטוחים שאלה מצלמות איכותיות. כיום הציבור הכללי עבר להשתמש יותר בהם ולא בקומפקטיות בגלל הזמינות והקלות של השימוש + יכולת העלאת תמונות ברגע להודעות וואטסאפ ורשת וכו'.
בכ''מ, בבית שאין הו סמארטפון וכדו' לא הייתי ממליץ 'להשחיל' לתוכו כזה בשביל מצלמה, אח''כ כבר לא יהיה דרך להוציא אותו משם..
מצלמה מומלצת - קנון G9 מארק 2.
לא אכפת לי אם זו המצלמה, או אם זאת תוכנת העריכה, העיקר שיהיו תמונות שבעיני הלא מקצועיות נראות חדות ויפות..
השאלה שלי מה יחס התוצאה בין המלצמה שהמלצתם, לבין סמארטפון שלכאורה יהיה זול יותר

העניין של להכניס או לא פחות רלוונטית בעיני כשזה סמארטפון בלי סים, ואבטל לו אפשרות גלישה של וויפי

תודה רבה

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
לא שאכפת

לא אכפת לי אם זו המצלמה, או אם זאת תוכנת העריכה, העיקר שיהיו תמונות שבעיני הלא מקצועיות נראות חדות ויפות..
השאלה שלי מה יחס התוצאה בין המלצמה שהמלצתם, לבין סמארטפון שלכאורה יהיה זול יותר

העניין של להכניס או לא פחות רלוונטית בעיני כשזה סמארטפון בלי סים, ואבטל לו אפשרות גלישה של וויפי

תודה רבה
איכות של עריכה זה איכות מדומה על גבול המזוייפת.
ברגע שמעלים על מסך מחשב גדול / מגדילים בהדפסה רואים מיד את כל ההבדל.
המצלמה שהמלצתי איכותית פי כמה מכל סמארטפון שהוא.

OC הפקות דפוס

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קופץ על האשכול

בדיוק באתי לפרסם מצלמה שפרסמתי בפורום צילום וממש מתאימה לאשכול הזה

מצלמת מעולה בכל תנאי תאורה, תופסת ילדים גם באמצע ריצה ויוצאים חדים מאוד (מהירות תריס 1/1600 כמדומני)

אפשרות לבחירת פוקוס אחרי הצילום

יחסית לא כבדה

ומחיר מצחיק (לגוף+2 עדשות)

tadmit

המרכז לשידורים חיים, חתונות, כנסים, לוויות
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
1. אחר מחילת כבוד הצלמת.. לא נכון ולא מדוייק לומר המלצה אחידה לגבי מהירות תריס, זה נתון שתלוי בכמה גורמים משתנים. בכ''א ישנו איזה 'כלל אצבע' למהירות המינימלית לצילום מהיד (ללא חצובה) - והוא 1 חלקי אורך המוקד בו אנחנו משתמשים באותו הרגע. זהו כלל אצבע אשר מבטא את העובדה שככל שאורך המוקד גדול יותר וזווית הראייה של העדשה צרה יותר, כל רעידה קטנה של היד תשפיע מאוד על החדות של התמונה הסופית. במילים אחרות, אורך מוקד גדול יותר יצריך מהירות תריס גבוהה יותר כדי להקפיא את התנועה מרעידות הידיים של הצלם בשעה שבאורך מוקד קטן ניתן יהיה לצלם במהירות תריס איטית יחסית. לדוגמה, אם מצלמים באורך מוקד של 200 מ"מ, נרצה מהירות של לפחות 1/200 כדי להמנע מרעידות. במהירויות תריס נמוכות יותר, נשתמש בחצובה או בנקודת משען אחרת כדי לקבל יציבות.
ולכן, בבית כדאי לצלם באורך מוקד נמוך כמה שניתן, ואז גם התריס יוכל לרדת בהתאם. בנוסף, יש להעלות את האיזו. אני יודע שיש כאלה שחושבים שזה ממש גרוע ומגרען, אך לעיתים זאת הברירה היחידה. שלישית, להאיר את החדר טוב יותר ונכון יותר, ולכוון את הWB בהתאם. ולבסוף, תכנות עריכה שיכולות לעזור גם..
ובעיקר, חיישן גדול יותר - מעבר למצלמה מקצועית יותר!
רק הערה קטנה, כלל האצבע למהירות מנימאלית, נולד הרבה לפני שמישהו חלם על מערכת ייצוב בעדשה או במצלמה. עם מערכת ייצוב שכזו אפשר להוריד מהכלל הזה לפחות סטופ אחד או שניים.

IW Studio

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
Canon Powershot G7 X Mark II
לדעתי הצנועה, מצלמה - מילה אחרונה. קומפקטי ועושה את העבודה באליפות.
האם מישהו יודע איך אפשר לקבל את החוברת הוראות בעברית?
תודה
אשמח לדעת מה עדיף
אני מתלבטת מאד בין ה- G7 ל G9 ההבדל במחיר בסביבות ה- 400 ש"ח, ומצד שני אני רואה המון המלצות על G9, הייתי רוצה לדעת אם שווה להשקיע עוד קצת ל-G7 או שאם אני לא צלמת מקצועית אין לי הרבה רווח מזה..
@עברי אנכי
אשמח למידע וחוות דעת
תודה

IW Studio

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תודה, ראיתי מההודעות שלו שהוא מאוד מתמצא, אבל אין אפשרות להודעות פרטיות...
לא חשבתי על הרעיון לתייג. תודה!

אני רוצה להרחיב את השאלה שלי.
מחיפוש בפורום ראיתי המון אשכולות, אך כולם מדברים על ההשוואה בין סדרת SX ל-G9
או בין G7 ל-G9
השאלה שלי היא:
איך G7 ו-G9 לעומת G1X שיש לי היום? (שעולה למעשה יותר משתי הראשונות...)
ואם אני רוצה להשתדרג- מה הכיוון?
או שאולי עדיף בכלל ללמוד לצלם על ידני ולא אוטומט במקום לקנות מצלמה חדשה? :rolleyes:
ניסיתי כמה פעמים לכוון ולא הלך. במיוחד שבצילום ילדים מהירות התגובה היא קריטית, ועד שאגמור לכוון כבר לא יהיה מה לצלם ;)
אשמח להכוונה היכן אוכל למצוא את האשכולות השוואה בין G7 ל G9

לא אני

משתמש סופר מקצוען
@עברי אנכי
אשמח לקבל המלצה על תוכנת עריכה חינמית ופשוטה לתפעול.

תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה