תודה, ראיתי מההודעות שלו שהוא מאוד מתמצא, אבל אין אפשרות להודעות פרטיות...@עברי אנכי מבין בזה
אולי הוא ידע לעזור...
לא השוויתי את הנתונים.פעם ראשונה שאני שומע על הדגם G1. זה יותר מקצועי מה- G9 וה- G7?
עכשיו השוויתי בין הדגמיםלא השוויתי את הנתונים.
המצלמה שלי מלפני 4 שנים, וזה הדגם שהמליצו לי בזמנו.
זה הדגם?סוני RX100 דור שביעי. המצלמה הקומפקטית הכי טובה בשוק. (המחיר בהתאם).
1. כן יש לי מושגים בסיסיים בצילום.1. לגבי לימוד - חובה! בכל דרך שתהיה. מי שלא מבין בצילום לא יעזור לו שום מצלמה, שתהיה הכי מקצועית. לא חייבים ללכת לבי"ס לצילום, אבל להתחיל להבין מהו צילום נכון, ואיך להשתמש נכון במצלמה.
2. הG1 היתה עם חיישן 1.5 אינצ'. הG האחרות פחות מזה, ולא כדאי לרדת. ממליץ ללכת על כיוון של קרופ.
אם הרפלקס גדולות מידי, יש את המירורל'ס שהן מעולות ומקצועיות.
3. מה התקציב? מה הציפיות/צרכים/וכדו'?
תודה על ההשקעה בתגובה.1. אחר מחילת כבוד הצלמת.. לא נכון ולא מדוייק לומר המלצה אחידה לגבי מהירות תריס, זה נתון שתלוי בכמה גורמים משתנים. בכ''א ישנו איזה 'כלל אצבע' למהירות המינימלית לצילום מהיד (ללא חצובה) - והוא 1 חלקי אורך המוקד בו אנחנו משתמשים באותו הרגע. זהו כלל אצבע אשר מבטא את העובדה שככל שאורך המוקד גדול יותר וזווית הראייה של העדשה צרה יותר, כל רעידה קטנה של היד תשפיע מאוד על החדות של התמונה הסופית. במילים אחרות, אורך מוקד גדול יותר יצריך מהירות תריס גבוהה יותר כדי להקפיא את התנועה מרעידות הידיים של הצלם בשעה שבאורך מוקד קטן ניתן יהיה לצלם במהירות תריס איטית יחסית. לדוגמה, אם מצלמים באורך מוקד של 200 מ"מ, נרצה מהירות של לפחות 1/200 כדי להמנע מרעידות. במהירויות תריס נמוכות יותר, נשתמש בחצובה או בנקודת משען אחרת כדי לקבל יציבות.
ולכן, בבית כדאי לצלם באורך מוקד נמוך כמה שניתן, ואז גם התריס יוכל לרדת בהתאם. בנוסף, יש להעלות את האיזו. אני יודע שיש כאלה שחושבים שזה ממש גרוע ומגרען, אך לעיתים זאת הברירה היחידה. שלישית, להאיר את החדר טוב יותר ונכון יותר, ולכוון את הWB בהתאם. ולבסוף, תכנות עריכה שיכולות לעזור גם..
2. מירורל'ס באות לתת מענה בדיוק למצב שאת מתארת. רצון וצורך בצילום איכותי - בלי לתפוס את שרירי הגב מכובד המצלמה.. אלה מצלמות יחסית קומפקטיות (מעט יותר גדולות מהקומפקטיות הסטנדרטיות), אך עם נתונים מקצועיים. חיישנים גדולים (קרופ ופ''פ), עדשות מתחלפות, תריס מהיר, איזו מורחב, וכל מה שצל מקצועי צריך.
3. כיום בתחום המירורל'ס - סוני כנראה נותנת את הפייט הרציני ביותר, אחרינ גם לפוג'י יש מה למור' ובהמשך קנון וניקון מציעות את שירותיהן בתחום. אישית אני ממליץ ללכת על סוני סדרת A6000 ומעלה, או פוג'י סדרת ה X-T 100, או יותר יקרה X-T20.
לגבי חו''ל - צריך לזכור שלא תהיה בארץ אחריות, וגם הפרש המחירים לא מצדיק כמו פעם, לחשוב על זה.
לפי הידוע לי, לא.קופץ על האשכול
גם אני מתעניין כבר זמן רב בסוני, האם יש להם תפריט בעברית?
1. כן.תודה על ההשקעה בתגובה.
1. דיברתי על מריחה בתמונה בגלל תנועה של הילד. לפי מה שכתבת אני מבינה שאתה ממליץ להשתמש בזום קטן, אך האם זה יפתור גם את הבעיה הנ"ל?
3. לגבי הדגם שציינת - סוני A6000, אני רואה בזאפ שהוא מתחיל ב-1600 ש"ח, אך מופיע "גוף בלבד"
במה מדובר?
יש צורך בקניית עדשות בנפרד?
אם כן- מה העלות?
ומה הגודל של מצלמה כזאת עם העדשה?
תודה!1. כן.
3. מצלמות מירורל'ס הם כמו הרפלקס. גוף נמכר בנפרד מהעדשה - ומתאימים עדשה לפי צרכי הצלם. במידה ואין בחירה ספציפית ניתן לקנות את המצלמה (הגוף) עם עדשה בסיסית (קיט) שמוצעת בתור עסקה יחד.
ספציפית הדגם הזה מופיע עם עדשת 16-50 mm במחיר של 2,400 ש''ח,
או ב2,800 שאז תקבלי גוף + 2 עדשות, את ה16-50 ו55-210.
הגודל שלהם יחד הוא 'קצת' יותר גדול מקומפקטית קלאסית - ופחות או יותר אותו גודל של הG1, אבל פחות משמעותית מהרפלקס.
באתר הזה תוכלי לראות מידות ותמונות בהשוואה בין הG1 לA6000.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: