דרוש מידע המלצה למצלמה קומפקטית סופר איכותית

שיא44

משתמש מקצוען
שלום ,
יש לי כרגע מצלמת canon g1x mark 2 (שהיא מעולה)
ואני רוצה להשתדרג.
איזו מצלמה מומלצת ביחס למצלמה הנ"ל?
מחפשת מצלמה מהירה , חדה , מצלמת מעולה גם במצב אוטומט וגם בתוך הבית
יש המלצות?
תודה!

שיא44

משתמש מקצוען
@עברי אנכי מבין בזה
אולי הוא ידע לעזור...
תודה, ראיתי מההודעות שלו שהוא מאוד מתמצא, אבל אין אפשרות להודעות פרטיות...
לא חשבתי על הרעיון לתייג. תודה!

אני רוצה להרחיב את השאלה שלי.
מחיפוש בפורום ראיתי המון אשכולות, אך כולם מדברים על ההשוואה בין סדרת SX ל-G9
או בין G7 ל-G9
השאלה שלי היא:
איך G7 ו-G9 לעומת G1X שיש לי היום? (שעולה למעשה יותר משתי הראשונות...)
ואם אני רוצה להשתדרג- מה הכיוון?
או שאולי עדיף בכלל ללמוד לצלם על ידני ולא אוטומט במקום לקנות מצלמה חדשה? :rolleyes:
ניסיתי כמה פעמים לכוון ולא הלך. במיוחד שבצילום ילדים מהירות התגובה היא קריטית, ועד שאגמור לכוון כבר לא יהיה מה לצלם ;)

יהודי נוסף

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
פעם ראשונה שאני שומע על הדגם G1. זה יותר מקצועי מה- G9 וה- G7?

שיא44

משתמש מקצוען
לא השוויתי את הנתונים.
המצלמה שלי מלפני 4 שנים, וזה הדגם שהמליצו לי בזמנו.
עכשיו השוויתי בין הדגמים
נראה שה-G1X יותר איכותית (חישן גדול פי 1.5)
פחות חדשנית (דגם מלפני 6 שנים) ויותר כבדה (שוקלת חצי קילו! אבל מתרגלים...)

tadmit

המרכז לשידורים חיים, חתונות, כנסים, לוויות
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סוני RX100 דור שביעי. המצלמה הקומפקטית הכי טובה בשוק. (המחיר בהתאם).

שיא44

משתמש מקצוען
סוני RX100 דור שביעי. המצלמה הקומפקטית הכי טובה בשוק. (המחיר בהתאם).
זה הדגם?
באמת טו מאצ'...
יש משהו באמצע?

LEVAVOT

משתמש פעיל
גם אני ממליצה על סוני למצלמות קומפקטיות חדות ואיכותיות.
אין מה להשוות!
ספציפית את הדגם הזה אני לא ניסיתי, רק שמעתי המלצות,
וגם אני מחפשת משהו באמצע- אבל שיהיה של סוני.
יש לי דגם מלפני 11 שנים, רק 8 MP, ומצלמת יותר חד מכל המצלמות של קנון!
הבעיה שאין הרבה דגמים שלהם בארץ, ואין להם ביקוש בארץ, ולכן גם אין הנחות ומבצעים..
אמר לי בעל חנות בבני ברק שהרבה מתייעצים איתו על קניית מצלמות,
שאכן סוני בלי השוואה, אבל בציבור שלנו אוהבים את המוכר והידוע,
וההמלצות עוברות מפה לאוזן, ולכן כולם רוצים את קנון...

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
1. לגבי לימוד - חובה! בכל דרך שתהיה. מי שלא מבין בצילום לא יעזור לו שום מצלמה, שתהיה הכי מקצועית. לא חייבים ללכת לבי"ס לצילום, אבל להתחיל להבין מהו צילום נכון, ואיך להשתמש נכון במצלמה.
2. הG1 היתה עם חיישן 1.5 אינצ'. הG האחרות פחות מזה, ולא כדאי לרדת. ממליץ ללכת על כיוון של קרופ.
אם הרפלקס גדולות מידי, יש את המירורל'ס שהן מעולות ומקצועיות.
3. מה התקציב? מה הציפיות/צרכים/וכדו'?

שיא44

משתמש מקצוען
1. לגבי לימוד - חובה! בכל דרך שתהיה. מי שלא מבין בצילום לא יעזור לו שום מצלמה, שתהיה הכי מקצועית. לא חייבים ללכת לבי"ס לצילום, אבל להתחיל להבין מהו צילום נכון, ואיך להשתמש נכון במצלמה.
2. הG1 היתה עם חיישן 1.5 אינצ'. הG האחרות פחות מזה, ולא כדאי לרדת. ממליץ ללכת על כיוון של קרופ.
אם הרפלקס גדולות מידי, יש את המירורל'ס שהן מעולות ומקצועיות.
3. מה התקציב? מה הציפיות/צרכים/וכדו'?
1. כן יש לי מושגים בסיסיים בצילום.
אבל כשאני מנסה לשחק עם ההגדרות זה לא עובד...
לדוג':
במצב אוטומט בד"כ המהירות תריס מאוד נמוכה- באזור 1/20
ולכן בצילום ילדים בתנועה הרבה פעמים יוצא מרוח.
התייעצתי עם צלמת שהמליצה להגדיר מהירות לא פחות מ-1/125
בחוץ באור יום- יצא מצוין, אך בתוך הבית יוצא ממש חשוך...
עם הצמצם הכי פתוח. מה אפשר לעשות?
2. לא מעונינת במצלמת ריפלקס. מידי מסורבל לי, והספונטניות בצילום ילדים חשובה לי מאוד.
אשמח להסבר לגבי המירורל'ס.
3. התקציב באזור 2500 גמיש. אך יתכן ואוכל להשיג בחו"ל במחיר זול יותר (יש לי מישהו שמבין בזה), ולכן אשמח לשמוע גם על דגמים יותר יקרים.
המטרה- צילום של הילדים המתוקים שלי.
חשוב לי תמונות חדות ואיכותיות, צילום מהיר (ז"א הזמן שלוקח למצלמה "להתפקס"), ותמונות איכותיות גם במצב אוטומט.
תודה רבה!

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
1. אחר מחילת כבוד הצלמת.. לא נכון ולא מדוייק לומר המלצה אחידה לגבי מהירות תריס, זה נתון שתלוי בכמה גורמים משתנים. בכ''א ישנו איזה 'כלל אצבע' למהירות המינימלית לצילום מהיד (ללא חצובה) - והוא 1 חלקי אורך המוקד בו אנחנו משתמשים באותו הרגע. זהו כלל אצבע אשר מבטא את העובדה שככל שאורך המוקד גדול יותר וזווית הראייה של העדשה צרה יותר, כל רעידה קטנה של היד תשפיע מאוד על החדות של התמונה הסופית. במילים אחרות, אורך מוקד גדול יותר יצריך מהירות תריס גבוהה יותר כדי להקפיא את התנועה מרעידות הידיים של הצלם בשעה שבאורך מוקד קטן ניתן יהיה לצלם במהירות תריס איטית יחסית. לדוגמה, אם מצלמים באורך מוקד של 200 מ"מ, נרצה מהירות של לפחות 1/200 כדי להמנע מרעידות. במהירויות תריס נמוכות יותר, נשתמש בחצובה או בנקודת משען אחרת כדי לקבל יציבות.
ולכן, בבית כדאי לצלם באורך מוקד נמוך כמה שניתן, ואז גם התריס יוכל לרדת בהתאם. בנוסף, יש להעלות את האיזו. אני יודע שיש כאלה שחושבים שזה ממש גרוע ומגרען, אך לעיתים זאת הברירה היחידה. שלישית, להאיר את החדר טוב יותר ונכון יותר, ולכוון את הWB בהתאם. ולבסוף, תכנות עריכה שיכולות לעזור גם..
ובעיקר, חיישן גדול יותר - מעבר למצלמה מקצועית יותר!
2. מירורל'ס באות לתת מענה בדיוק למצב שאת מתארת. רצון וצורך בצילום איכותי - בלי לתפוס את שרירי הגב מכובד המצלמה.. אלה מצלמות יחסית קומפקטיות (מעט יותר גדולות מהקומפקטיות הסטנדרטיות), אך עם נתונים מקצועיים. חיישנים גדולים (קרופ ופ''פ), עדשות מתחלפות, תריס מהיר, איזו מורחב, וכל מה שצלם מקצועי צריך.
3. כיום בתחום המירורל'ס - סוני כנראה נותנת את הפייט הרציני ביותר, אחריה גם לפוג'י יש מה למור' ובהמשך קנון וניקון מציעות את שירותיהן בתחום. אישית אני ממליץ ללכת על סוני סדרת A6000 ומעלה, או פוג'י סדרת ה X-T 100, או יותר יקרה X-T20.
לגבי חו''ל - צריך לזכור שלא תהיה בארץ אחריות, וגם הפרש המחירים לא מצדיק כמו פעם, לחשוב על זה.

נערך לאחרונה ב:

שיא44

משתמש מקצוען
1. אחר מחילת כבוד הצלמת.. לא נכון ולא מדוייק לומר המלצה אחידה לגבי מהירות תריס, זה נתון שתלוי בכמה גורמים משתנים. בכ''א ישנו איזה 'כלל אצבע' למהירות המינימלית לצילום מהיד (ללא חצובה) - והוא 1 חלקי אורך המוקד בו אנחנו משתמשים באותו הרגע. זהו כלל אצבע אשר מבטא את העובדה שככל שאורך המוקד גדול יותר וזווית הראייה של העדשה צרה יותר, כל רעידה קטנה של היד תשפיע מאוד על החדות של התמונה הסופית. במילים אחרות, אורך מוקד גדול יותר יצריך מהירות תריס גבוהה יותר כדי להקפיא את התנועה מרעידות הידיים של הצלם בשעה שבאורך מוקד קטן ניתן יהיה לצלם במהירות תריס איטית יחסית. לדוגמה, אם מצלמים באורך מוקד של 200 מ"מ, נרצה מהירות של לפחות 1/200 כדי להמנע מרעידות. במהירויות תריס נמוכות יותר, נשתמש בחצובה או בנקודת משען אחרת כדי לקבל יציבות.
ולכן, בבית כדאי לצלם באורך מוקד נמוך כמה שניתן, ואז גם התריס יוכל לרדת בהתאם. בנוסף, יש להעלות את האיזו. אני יודע שיש כאלה שחושבים שזה ממש גרוע ומגרען, אך לעיתים זאת הברירה היחידה. שלישית, להאיר את החדר טוב יותר ונכון יותר, ולכוון את הWB בהתאם. ולבסוף, תכנות עריכה שיכולות לעזור גם..
2. מירורל'ס באות לתת מענה בדיוק למצב שאת מתארת. רצון וצורך בצילום איכותי - בלי לתפוס את שרירי הגב מכובד המצלמה.. אלה מצלמות יחסית קומפקטיות (מעט יותר גדולות מהקומפקטיות הסטנדרטיות), אך עם נתונים מקצועיים. חיישנים גדולים (קרופ ופ''פ), עדשות מתחלפות, תריס מהיר, איזו מורחב, וכל מה שצל מקצועי צריך.
3. כיום בתחום המירורל'ס - סוני כנראה נותנת את הפייט הרציני ביותר, אחרינ גם לפוג'י יש מה למור' ובהמשך קנון וניקון מציעות את שירותיהן בתחום. אישית אני ממליץ ללכת על סוני סדרת A6000 ומעלה, או פוג'י סדרת ה X-T 100, או יותר יקרה X-T20.
לגבי חו''ל - צריך לזכור שלא תהיה בארץ אחריות, וגם הפרש המחירים לא מצדיק כמו פעם, לחשוב על זה.
תודה על ההשקעה בתגובה.
1. דיברתי על מריחה בתמונה בגלל תנועה של הילד. לפי מה שכתבת אני מבינה שאתה ממליץ להשתמש בזום קטן, אך האם זה יפתור גם את הבעיה הנ"ל?
3. לגבי הדגם שציינת - סוני A6000, אני רואה בזאפ שהוא מתחיל ב-1600 ש"ח, אך מופיע "גוף בלבד"
במה מדובר?
יש צורך בקניית עדשות בנפרד?
אם כן- מה העלות?
ומה הגודל של מצלמה כזאת עם העדשה?

בונדוק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קופץ על האשכול
גם אני מתעניין כבר זמן רב בסוני, האם יש להם תפריט בעברית?

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
תודה על ההשקעה בתגובה.
1. דיברתי על מריחה בתמונה בגלל תנועה של הילד. לפי מה שכתבת אני מבינה שאתה ממליץ להשתמש בזום קטן, אך האם זה יפתור גם את הבעיה הנ"ל?
3. לגבי הדגם שציינת - סוני A6000, אני רואה בזאפ שהוא מתחיל ב-1600 ש"ח, אך מופיע "גוף בלבד"
במה מדובר?
יש צורך בקניית עדשות בנפרד?
אם כן- מה העלות?
ומה הגודל של מצלמה כזאת עם העדשה?
1. כן.
3. מצלמות מירורל'ס הם כמו הרפלקס. גוף נמכר בנפרד מהעדשה - ומתאימים עדשה לפי צרכי הצלם. במידה ואין בחירה ספציפית ניתן לקנות את המצלמה (הגוף) עם עדשה בסיסית (קיט) שמוצעת בתור עסקה יחד.
ספציפית הדגם הזה מופיע עם עדשת 16-50 mm במחיר של 2,400 ש''ח,
או ב2,800 שאז תקבלי גוף + 2 עדשות, את ה16-50 ו55-210.

הגודל שלהם יחד הוא 'קצת' יותר גדול מקומפקטית קלאסית - ופחות או יותר אותו גודל של הG1, אבל פחות משמעותית מהרפלקס.
באתר הזה תוכלי לראות מידות ותמונות בהשוואה בין הG1 לA6000.

שיא44

משתמש מקצוען
1. כן.
3. מצלמות מירורל'ס הם כמו הרפלקס. גוף נמכר בנפרד מהעדשה - ומתאימים עדשה לפי צרכי הצלם. במידה ואין בחירה ספציפית ניתן לקנות את המצלמה (הגוף) עם עדשה בסיסית (קיט) שמוצעת בתור עסקה יחד.
ספציפית הדגם הזה מופיע עם עדשת 16-50 mm במחיר של 2,400 ש''ח,
או ב2,800 שאז תקבלי גוף + 2 עדשות, את ה16-50 ו55-210.

הגודל שלהם יחד הוא 'קצת' יותר גדול מקומפקטית קלאסית - ופחות או יותר אותו גודל של הG1, אבל פחות משמעותית מהרפלקס.
באתר הזה תוכלי לראות מידות ותמונות בהשוואה בין הG1 לA6000.
תודה!
האם המצלמה מתאימה לכתחילה לצילום במצב אוטומט?
מה המטרה של שתי העדשות?
האם יש לעדשות הנ"ל זום?

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
כל המצלמות כיום מתאימות לכתחילה במצב אוט' באותה מידה! מצב הצילום והסצנה הם אלה שלא מתאימים לאוט', והכל ביחס למה שנרצה להפיק. לכן צלם מקצועי מתאים את הגדרות המצלמה למצב שלפניו.
2 העדשות נותנות טווח אורך מוקד (זום) משלים וממשיך, מ16 עד 50, ומ55 עד 210. טווח נחמד ושימושי ביותר.
שתיהן עדשות אורך מוקד משתנה, מה שבשפת העם מכנים: זום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה