המטרה של יועץ משכנתאות

ציפי ב

משתמש צעיר
הנדסת תוכנה
הייתי רוצה להבין, מה המטרה של ייעוץ משכנתא?
האם מדובר על חיסכון בזמן, או חיסכון בכסף?

האם במידה ומדובר על תיק סטנדרטי,
יש אפשרות לאדם הפרטי להשיג משכנתא כמו שהיועץ משיג?
ואם היועץ יודע להשיג משכנתאות יותר טובות מהאדם הפרטי, למה ואיך זה?

שואלת, מכיוון שאם הענין פה הוא רק חיסכון בזמן - ננסה בעצמינו
ואם כן יש פה חיסכון בכסף, אשמח להבין בכמה בערך מדובר

תודה רבה

דעת ובינה

משתמש רשום
תתפללו ותבררו שתיפלו על היועץ המתאים.

אבל כן, אם אין לכם ידע מעמיק בתחום + כישורי משא ומתן מבריקים, גם עם תיק חלק ממליצה על עבודה עם יועץ (יועץ טוב, כאמור).

הכמה אלפים האלו שווים משכנתא טובה של כמה מאות אלפים.

סתם אנקדוטה, אנחנו לאחרונה מיחזרנו פנימית לבד מסלול לא גבוה, התיק לא התקדם לביצוע כשלושה שבועות. המוקד והבנקאי המטפל ענו לנו מידי יום באדיבות גדולה, אבל תכלס לא קידמו בכלום.

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
הייתי רוצה להבין, מה המטרה של ייעוץ משכנתא?
האם מדובר על חיסכון בזמן, או חיסכון בכסף?

האם במידה ומדובר על תיק סטנדרטי,
יש אפשרות לאדם הפרטי להשיג משכנתא כמו שהיועץ משיג?
ואם היועץ יודע להשיג משכנתאות יותר טובות מהאדם הפרטי, למה ואיך זה?

שואלת, מכיוון שאם הענין פה הוא רק חיסכון בזמן - ננסה בעצמינו
ואם כן יש פה חיסכון בכסף, אשמח להבין בכמה בערך מדובר

תודה רבה
נתחיל מהסוף לקוח יכול להשיג כמו יועץ.
אבל בגלל שמדובר בהלוואה גדולה ובמקרה של הגשה לא נכונה גם יכול להיות דברים שבילתי ניתנים לתיקון.
ובגלל שמדובר בכמה סוגי מסלולים וריביות מי שלא בקיא בתחום במרבית המקרים לא ידע לבנות תכנית נכונה שתגרום לו לשלם כמה שפחות לבנק.
ובגלל שזה דברים דינמים ןאי אפשר לדעת מראש איזה בנק יהיה הכי זול למקרה הרלוונטי ב95% מהמקרים היועץ יחסוך לכם הרבה כסף וכמובן הרבה כאב ראש ולחצים.

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני מייעצת להרבה בפורום בשמחה, באישי ובמייל. אני חושבת שזה די מאפיין את הקולגה.
ואני נתקלת בהרבה אנשים שהלכו לבד ועשו טעויות .
הרבה פספסו זמן - והיום קפצו להם הריביות והמרווחים.
לפעמים ידע קטן של היועץ כמו זמן עידכוני העוגנים יכול לחסוך המון.
תוסיף לזה שזמן שווה כסף והעבודה והכולל וכו'
וכמובן יש את האלה שהלכו לבד וכן הצליחו.
או שמצאו חן בעיני הבנק או שהוציאו הרבה מידע מהפורום או מיועצים אחרים או שעשו משא ומתן מתיש. והצליחו
הייתי באסיפה בעבודה שמעתי על חברה שקונה דירה.
אמרתי לה - בואי אני אעשה לך מחיר של חברה, משהו ממש מגוחך. היא התקמצנה ולשווא. שבועיים אחרי שהיא ילדה היא מתקשרת אלי ומראה לי את ההצעות. כיוונתי אותה. היא ראתה את האישורים שלי והיתה מתוסכלת ממה שהיא הוציאה. ועוד שרפה את החופשת לידה שלה. ואז ביקשה ממני שאקח את זה על עצמי.
לא כ"כ רציתי כי אני אוהבת לעבוד על חלק.
כמובן שככל שהמשכנתא יותר גבוהה החיסכון יותר גדול

נערך לאחרונה ב:

חד וקולע

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
יש כ"כ הרבה דברים מעבר לריביות עצמם אציין רק נקודה אחת שכבר כתבתי בעבר
תפקיד היועץ הוא לא רק להביא ריביות טובות, אלא לבנות תמהיל מותאם אישית, תמהיל שייתן מענה לטווח הארוך, תמהיל עם תכנון מסלולים ושנים בצורה איכותית, תמהיל שיהיה חשוף למינמום קנסות, תמהיל עם פיזור סיכונים מבוקר, תמהיל שלוקח בחשבון אופציה של עלייה או ירידה בריביות, וכו'.
אני לא חושב שתמיד צריך יועץ, אבל צריך שמי שמבקש הלוואה יהיה מונח בעניינים וידע מה המשמעות של מה שהוא עושה, ולא סתם כי הפקיד המליץ.

ציפי ב

משתמש צעיר
הנדסת תוכנה
איך יודעים על יועץ אם באמת הוא טוב?
ואיך אנשים יודעים אם היועץ שלהם תותח?
חוץ משירות טוב, צריך שבאמת יביא תנאים טובים

ישראל ברבר

משתמש רשום
לדעתי אין תחליף לנסיון ארוך טווח של שנים רבות שמאפשר לייצר קשרים איפה שצריך, ואם אפשר שיהיה גם נסיון בנקאי עוד יותר טוב. הם מכירים את כל מי שצריך כדי להזיז דברים ולעגל פינות איפה שצריך כדי לתת את ההצעה הכי נמוכה וגם להסביר לך איך לגשת אם אלו נתונים ולמי לגשת, ובמקרים בעיתיים כמו נתוני אשראי לא טובים וכיוצ"ב הם יודעים עם מי לדבר ואיך לסדר שיאשרו את הבקשה.
בלי לעשות פרסומת אנחנו לקחנו יועצת מאנ"ש ממנהלי איגוד יועצי המשכנתאות וראינו מיד את ההבדל איך מתייחסים אלינו בבנק, וכמובן בהצעה הסופית שקיבלנו.
מחיר היעוץ היה קצת יותר מיועץ ממוצע שלמד קורס וכיוצ"ב, כך שזה היה שוה לגמרי.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה