רציתי מנה בשרית שהיא מלאה חלבון ובמיעוט פחמימה.
אז החלטתי להכין "עופבורגר"
בלי קמח מצה.
בלי פירורי לחם
אז מה בכל זאת שמתי?
מעט קמח עדשים.
הרווחנו עוד חלבון.
ואיך יצא?
תכינו, תבינו.
רך. עסיסי. רטוב. וטעיייייים.
שווה באמת.
"יאללה מה את מפטפטת כל כך הרבה?
תני מתכון..."
בסדר. בסדר.
קבלו.
מתכון ל-1 קילו בשר טחון
אפשר עוף, הודו או בקר.
1 קילו בשר טחון בטמפרטורת חדר.
2 בצל קצוץ דקדק
5 שיני שום קצוצות דקדק
1 כף כמון טחון
1 כפית מלח
2 כפות קטשופ
1 כוס כוסברה קצוצה דקדק
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית רוזמרין [לא חובה, מומלץ]
2 כפות שמן
מעט צ'ילי חריף יבש
2-3 כפות קמח עדשים [אפשר להמיר לקמח חומוס]
הכנה:
במחבת מטגנים בצל ושום בשמן להשחמה נאה.
שמים בקערה גדולה את הבשר וכל יתר הרכיבים. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים עם שמן הטיגון.
מערבבים היטב.
בגלל שאין פירורי לחם לקישור חייבים לערבב ממש טוב כדי שהחלבונים "יפתחו" והתערובת תידבק ולא תתפורר אחרי הטיגון או האפיה.
כך נראית העיסה לפני הטיגן או האפיה:
מחממים מעט שמן במחבת פסים. צריך ממש מעט שמן.
בידיים לחות [חייבות להיות לחות אחרת העיסה תדבק לידיים], יוצרים קציצות עגולות ודקות ומניחים במחבת.
מטגנים כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.
אפשר לאפות בתנור.
למי שבדיאטה [מי לא?] אוכלים לצד סלט או ירקות מכל סוג שהוא.
למי שלא- בפיתה, עם טחינה או מיונז וצ'יפס.
מנה שמתאימה לילדים
כמות הקציצות שיוצאת מהמתכון תלויה בגודל שתכינו
תכינו
לא תתחרטו.
בעז"ה.
אז החלטתי להכין "עופבורגר"
בלי קמח מצה.
בלי פירורי לחם
אז מה בכל זאת שמתי?
מעט קמח עדשים.
הרווחנו עוד חלבון.
ואיך יצא?
תכינו, תבינו.
רך. עסיסי. רטוב. וטעיייייים.
שווה באמת.
"יאללה מה את מפטפטת כל כך הרבה?
תני מתכון..."
בסדר. בסדר.
קבלו.
מתכון ל-1 קילו בשר טחון
אפשר עוף, הודו או בקר.
1 קילו בשר טחון בטמפרטורת חדר.
2 בצל קצוץ דקדק
5 שיני שום קצוצות דקדק
1 כף כמון טחון
1 כפית מלח
2 כפות קטשופ
1 כוס כוסברה קצוצה דקדק
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית רוזמרין [לא חובה, מומלץ]
2 כפות שמן
מעט צ'ילי חריף יבש
2-3 כפות קמח עדשים [אפשר להמיר לקמח חומוס]
הכנה:
במחבת מטגנים בצל ושום בשמן להשחמה נאה.
שמים בקערה גדולה את הבשר וכל יתר הרכיבים. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים עם שמן הטיגון.
מערבבים היטב.
בגלל שאין פירורי לחם לקישור חייבים לערבב ממש טוב כדי שהחלבונים "יפתחו" והתערובת תידבק ולא תתפורר אחרי הטיגון או האפיה.
כך נראית העיסה לפני הטיגן או האפיה:
מחממים מעט שמן במחבת פסים. צריך ממש מעט שמן.
בידיים לחות [חייבות להיות לחות אחרת העיסה תדבק לידיים], יוצרים קציצות עגולות ודקות ומניחים במחבת.
מטגנים כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.
אפשר לאפות בתנור.
למי שבדיאטה [מי לא?] אוכלים לצד סלט או ירקות מכל סוג שהוא.
למי שלא- בפיתה, עם טחינה או מיונז וצ'יפס.
מנה שמתאימה לילדים
כמות הקציצות שיוצאת מהמתכון תלויה בגודל שתכינו
תכינו
לא תתחרטו.
בעז"ה.