בשרי המבורגר-----מנה חלבונית מופלאה!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
רציתי מנה בשרית שהיא מלאה חלבון ובמיעוט פחמימה.
אז החלטתי להכין "עופבורגר"

בלי קמח מצה.
בלי פירורי לחם

אז מה בכל זאת שמתי?
מעט קמח עדשים.
הרווחנו עוד חלבון.

ואיך יצא?
תכינו, תבינו.
רך. עסיסי. רטוב. וטעיייייים.

שווה באמת.

"יאללה מה את מפטפטת כל כך הרבה?
תני מתכון..."

בסדר. בסדר.
קבלו.


מתכון ל-1 קילו בשר טחון
אפשר עוף, הודו או בקר.

1 קילו בשר טחון בטמפרטורת חדר.
2 בצל קצוץ דקדק
5 שיני שום קצוצות דקדק
1 כף כמון טחון
1 כפית מלח
2 כפות קטשופ
1 כוס כוסברה קצוצה דקדק
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית רוזמרין [לא חובה, מומלץ]
2 כפות שמן
מעט צ'ילי חריף יבש
2-3 כפות קמח עדשים [אפשר להמיר לקמח חומוס]

הכנה:
במחבת מטגנים בצל ושום בשמן להשחמה נאה.

שמים בקערה גדולה את הבשר וכל יתר הרכיבים. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים עם שמן הטיגון.
מערבבים היטב.
בגלל שאין פירורי לחם לקישור חייבים לערבב ממש טוב כדי שהחלבונים "יפתחו" והתערובת תידבק ולא תתפורר אחרי הטיגון או האפיה.

כך נראית העיסה לפני הטיגן או האפיה:
IMG_0476_800x600.jpg


מחממים מעט שמן במחבת פסים. צריך ממש מעט שמן.
בידיים לחות [חייבות להיות לחות אחרת העיסה תדבק לידיים], יוצרים קציצות עגולות ודקות ומניחים במחבת.
מטגנים כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.

אפשר לאפות בתנור.



למי שבדיאטה [מי לא?] אוכלים לצד סלט או ירקות מכל סוג שהוא.
IMG_0477_800x600.jpg


IMG_0478_800x600.jpg

למי שלא- בפיתה, עם טחינה או מיונז וצ'יפס.
מנה שמתאימה לילדים
IMG_0479_800x600.jpg


IMG_0480_800x600.jpg


כמות הקציצות שיוצאת מהמתכון תלויה בגודל שתכינו


תכינו
לא תתחרטו.
בעז"ה.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
איפה אפשר להשיג קמח עדשים?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
רציתי מנה בשרית שהיא מלאה חלבון ובמיעוט פחמימה.
אז החלטתי להכין "עופבורגר"

בלי קמח מצה.
בלי פירורי לחם

אז מה בכל זאת שמתי?
מעט קמח עדשים.
הרווחנו עוד חלבון.

ואיך יצא?
תכינו, תבינו.
רך. עסיסי. רטוב. וטעיייייים.

שווה באמת.

"יאללה מה את מפטפטת כל כך הרבה?
תני מתכון..."

בסדר. בסדר.
קבלו.


מתכון ל-1 קילו בשר טחון
אפשר עוף, הודו או בקר.

1 קילו בשר טחון בטמפרטורת חדר.
2 בצל קצוץ דקדק
5 שיני שום קצוצות דקדק
1 כף כמון טחון
1 כפית מלח
2 כפות קטשופ
1 כוס כוסברה קצוצה דקדק
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית רוזמרין [לא חובה, מומלץ]
2 כפות שמן
מעט צ'ילי חריף יבש
2-3 כפות קמח עדשים [אפשר להמיר לקמח חומוס]

הכנה:
במחבת מטגנים בצל ושום בשמן להשחמה נאה.

שמים בקערה גדולה את הבשר וכל יתר הרכיבים. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים עם שמן הטיגון.
מערבבים היטב.
בגלל שאין פירורי לחם לקישור חייבים לערבב ממש טוב כדי שהחלבונים "יפתחו" והתערובת תידבק ולא תתפורר אחרי הטיגון או האפיה.

כך נראית העיסה לפני הטיגן או האפיה:
צפה בקובץ המצורף 1089289

מחממים מעט שמן במחבת פסים. צריך ממש מעט שמן.
בידיים לחות [חייבות להיות לחות אחרת העיסה תדבק לידיים], יוצרים קציצות עגולות ודקות ומניחים במחבת.
מטגנים כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.

אפשר לאפות בתנור.



למי שבדיאטה [מי לא?] אוכלים לצד סלט או ירקות מכל סוג שהוא.
צפה בקובץ המצורף 1089291

צפה בקובץ המצורף 1089292
למי שלא- בפיתה, עם טחינה או מיונז וצ'יפס.
מנה שמתאימה לילדים
צפה בקובץ המצורף 1089293

צפה בקובץ המצורף 1089294

כמות הקציצות שיוצאת מהמתכון תלויה בגודל שתכינו


תכינו
לא תתחרטו.
בעז"ה.
וואו!!
מגרההה...
צימחונית :rolleyes:
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נראה ממש מתון טוב לאימוץ וגיוון

בפרט לקראת בין הזמנים

תודה
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
רציתי מנה בשרית שהיא מלאה חלבון ובמיעוט פחמימה.
אז החלטתי להכין "עופבורגר"

בלי קמח מצה.
בלי פירורי לחם

אז מה בכל זאת שמתי?
מעט קמח עדשים.
הרווחנו עוד חלבון.

ואיך יצא?
תכינו, תבינו.
רך. עסיסי. רטוב. וטעיייייים.

שווה באמת.

"יאללה מה את מפטפטת כל כך הרבה?
תני מתכון..."

בסדר. בסדר.
קבלו.


מתכון ל-1 קילו בשר טחון
אפשר עוף, הודו או בקר.

1 קילו בשר טחון בטמפרטורת חדר.
2 בצל קצוץ דקדק
5 שיני שום קצוצות דקדק
1 כף כמון טחון
1 כפית מלח
2 כפות קטשופ
1 כוס כוסברה קצוצה דקדק
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית רוזמרין [לא חובה, מומלץ]
2 כפות שמן
מעט צ'ילי חריף יבש
2-3 כפות קמח עדשים [אפשר להמיר לקמח חומוס]

הכנה:
במחבת מטגנים בצל ושום בשמן להשחמה נאה.

שמים בקערה גדולה את הבשר וכל יתר הרכיבים. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים עם שמן הטיגון.
מערבבים היטב.
בגלל שאין פירורי לחם לקישור חייבים לערבב ממש טוב כדי שהחלבונים "יפתחו" והתערובת תידבק ולא תתפורר אחרי הטיגון או האפיה.

כך נראית העיסה לפני הטיגן או האפיה:
צפה בקובץ המצורף 1089289

מחממים מעט שמן במחבת פסים. צריך ממש מעט שמן.
בידיים לחות [חייבות להיות לחות אחרת העיסה תדבק לידיים], יוצרים קציצות עגולות ודקות ומניחים במחבת.
מטגנים כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.

אפשר לאפות בתנור.



למי שבדיאטה [מי לא?] אוכלים לצד סלט או ירקות מכל סוג שהוא.
צפה בקובץ המצורף 1089291

צפה בקובץ המצורף 1089292
למי שלא- בפיתה, עם טחינה או מיונז וצ'יפס.
מנה שמתאימה לילדים
צפה בקובץ המצורף 1089293

צפה בקובץ המצורף 1089294

כמות הקציצות שיוצאת מהמתכון תלויה בגודל שתכינו


תכינו
לא תתחרטו.
בעז"ה.
מגרהההה
שלחתי ישר לקבוצת צליאק!
:)

אגב איפה את קונה קמח עדשים?

מעניין אם יילך גם עם פרכיות מרוסקות? (הולך אצלי בכל הקציצות)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מגרהההה
שלחתי ישר לקבוצת צליאק!
:)

אגב איפה את קונה קמח עדשים?

מעניין אם יילך גם עם פרכיות מרוסקות? (הולך אצלי בכל הקציצות)
בי אנד די

אני רציתי קמח עדשים שיהיה יותר חלבון
פרכיות זה נטו פחמימה ולא רציתי. וגם נותן מרקם קצת יותר צמיגי
 

אילה ר.

משתמש פעיל
הכנתי, יצא מעדן!
רק לא יצא עדין כמו שלך, כנראה כי השתמשתי בבשר טחון, יצא יותר קרוב לקבב בסגנון.
אגב לא נראה בתמונות ששמת פפריקה וקטשופ.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה