אתה צודק. היות ואתה מעוניין להיצמד לאבנר סטפק, נקל על מי שמתלבט שישמע שוב ויחליט אם ממליץ 'לברוח', או שיש כאן הזדמנות להיות "מרוצה מאוד".
אגב, חיפוש שגרתי בגוגל תעזור לכם רבות להשוות לשלל החברות שהזכיר
@יוחנן 1 כמי שנחקרו.
@יוחנן 1 אתה מבקש כ"כ יפה שאכנס לעומק הנושא: אני נענה לבקשתך.
בין הנושאים שיסוקרו בע"ה לבקשתך:
1. כלל המיזמים שפרסמו בראש חוצות לציבור האברכים. מה הוצע להם, ומה קיבלו.
2. נעלה כאן פרוטוקלים מדיונים בבי"ד של הרב אשר וייס שליט"א, ומהתיקים שקיבלו אישור לעבור לבי"ד אחר.
3. נביא צילומי צ'קים שניתנו למשקיעים - ואת ההמשך.
4. נסקר את המסמכים המעידים על "השקעה" של 'הצלה עולמי' באורבן, ואת "ההנפקה בבורסה" של SkySaver (מצו').
5. נברר את "בשיתוף צה"ל ומשרד הביטחון" של אורבן, האם זה דומה למה שנכתב בפרסום (מצו').
6. נראיין את 'בראשית' שמופיעה על המודעות של 'בסדנו' לאברכים (מצו') ונשמיע לכם מה יש להם לומר.
7. נבדוק את מטרת גיוס
"נציגים בכוללים" עבור 'בסדנו' (מצו').
8. לסיום, נראיין 3 משקיעים מלפני עשור, לשמוע על השתלשלות העניינים עד הלום.
לגבי דעתם של מומחים, רבנים כנ"ל.
רק תאשר ברור שהבנו נכון את בקשתך להיכנס לעומק העניין, ואני מתחייב להיעתר לבקשתך כאן או שאתה מתכוון למשהו אחר?. ומיד לאחמ"כ אנו משגרים מכתבים בנוסח פומבי, לכל בתי הדין במגזר החרדי:
"לאחר שרבים המעוניינים להשקיע את כספם בחברות ללא חשש הלכתי פנו אלינו לקבל דעה או המלצה על 'בסדנו' בראשות איש החסד הרב אליעזר גרוס שליט"א המפרסמת רבות לציבור בני התורה. אנו מעוניינים לפרסם את דעת הרבנים שליט"א על חברה זו, בתנאי שנמצא דעה אחידה של לפחות 80% מהרבנים המכותבים מעלה, שיאשרו לפרסם בשמם את דעתם, לצד כל יתר הרבנים האוחזים בדעה אחת.
ע"כ נשמח אם הרבנים יוכלו לגבש 'דעת תורה' על סמך מי שהרבנים סומכים על דעתם בנוגע להשקעות בחברת 'בסדנו'".
את התשובה נפרסם כאן חינם לטובת 'בסדנו', ו/או המשקיעים.
גילוי נאות: אני לא השקעתי בה, ואין לי שום דבר בעדה או נגדה.