התייעצות הלוואה כנגד פנסיה וקרן השתלמות

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני רוצה לקחת הלוואה.
חשבתי על הלוואה כנגד פנסיה וקרן השתלמות (אני במנורה מבטחים)
אני רואה שתי אופציות:
1707388988679.png

1707389056809.png

א. זה נשמע לי מוזר. כאילו שואלים אותי אם אני רוצה לשלם 2.5% או 6.5%. למה שארצה לשלם פי 3? כנראה שלא הבנתי משהו.
ב. מוזר בכלל שיתנו לי הלוואה בריבית של 2.5%
ג. האם התנאים באופן כללי טובים?
ד. האם יש טעם לנסות להתמקח אתם?

תודה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני רוצה לקחת הלוואה.
חשבתי על הלוואה כנגד פנסיה וקרן השתלמות (אני במנורה מבטחים)
אני רואה שתי אופציות:
צפה בקובץ המצורף 1571779

צפה בקובץ המצורף 1571782

א. זה נשמע לי מוזר. כאילו שואלים אותי אם אני רוצה לשלם 2.5% או 6.5%. למה שארצה לשלם פי 3? כנראה שלא הבנתי משהו.
ב. מוזר בכלל שיתנו לי הלוואה בריבית של 2.5%
ג. האם התנאים באופן כללי טובים?
ד. האם יש טעם לנסות להתמקח אתם?

תודה
א. ב. זה צמוד למדד המחירים לצרכן, וכדאי שתבינו את המשמעות של זה, ואז תראו שזה לא מציאה גדולה.
ג. יחסית להלוואת אחרות בשוק, בהחלט!
ד. לא. זה כללים קבועים.

ברכיק

משתמש פעיל
האם יש חברות שנותנות הלוואה כנגד קרן השתלמות שמושקעת במסלולים מנייתים?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
אמורים לקחת את ההלוואה בדיוק איפה שמבוטחים?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

דוד252

משתמש חדש
שלום לכולם.
יש לי סכום לא קטן בקרן הפנסיה ובהשתלמות (שניהם ב'הפניקס' במסלול של sp 500) כשביררתי על הלוואה, נאמר לי שאני יכול לקבל הלוואה רק על 30 אחוז מהסכום.
מכיוון שאני זקוק להלוואה בסכום גבוה יותר, שאלתי היא, האם מישהו יודע אם במסלול אחר עם סיכון מופחת יתנו לי הלוואה בשיעור גדול יותר ביחס לקרן, או שזה מה שאפשר לקבל ולא יותר?
ואם כן, האם אני מנוע אח"כ מלהעביר את זה חזרה למסלול של sp 500 לפני פירעון סופי של ההלוואה?
תודה!

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
שלום לכולם.
יש לי סכום לא קטן בקרן הפנסיה ובהשתלמות (שניהם ב'הפניקס' במסלול של sp 500) כשביררתי על הלוואה, נאמר לי שאני יכול לקבל הלוואה רק על 30 אחוז מהסכום.
מכיוון שאני זקוק להלוואה בסכום גבוה יותר, שאלתי היא, האם מישהו יודע אם במסלול אחר עם סיכון מופחת יתנו לי הלוואה בשיעור גדול יותר ביחס לקרן, או שזה מה שאפשר לקבל ולא יותר?
ואם כן, האם אני מנוע אח"כ מלהעביר את זה חזרה למסלול של sp 500 לפני פירעון סופי של ההלוואה?
תודה!
סוכני ביטוח ישמחו לעזור לך בזה.
בדרך כלל שווה לעבור לחברה אחרת לפי מי שנותן את התנאים הטובים ביותר.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שלום לכולם.
תודה!
זה לא קשור למסלול, זה קשור לנזילות.
קרן נזילה נותנת הלוואה גדולה יותר.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שלום לכולם.
תודה!
מקרן פנסיה [לא נזילה] ניתן לקבל הלוואה של עד 30% מהכסף שיש בחלק התגמולים.
וכך זה בכל החברות!.

מקרן השתלמות לא נזילה ניתן לקבל הלוואה של עד 50% מהכסף שיש בקרן ההשתלמות.

כמובן שיש חברות שכלל לא נותנות הלוואות, או רק ממסלולים מסוימים, או בשיעור מופחת מזה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה