בנצי מיוזיק
משתמש פעיל
תשימו לו את השיר
על אבא לא שאולים שאלות
על אבא לא שאולים שאלות
אם לא מאבחנים ככה ילדים אז בבקשה לא להכניס גוקים לראש של האמא הזו
איך הגעת למסקנה שאבחנתי את הילד, אם כתבתי שכך לא מאבחנים?אסור לאבחן ככה!!
תוך דקה וחצי להצליח לאבחן דרך אתר פרוג??
כ"כ מהר ממהרים לאבחן?
בקצב הזה, חלילה..
יאובחנו עוד הרבה ACD . ה' ישמור
שימי לב איך את כופה את דעתך על אחריםזה לא העניין האם דעה של מישהו לגיטימית או לא, כתבתי שאפשר להסב את תשומת הלב של ההורה לגבי המקרה הנ"ל, אבל מכאן ועד לאבחן בשידור חי על אוטיזם וכו', זה לא אחראי, לא הגיוני ולא לגיטימי.
גם בפורום עם מגוון רחב של דעות וכיווני מחשבה כמו פרוג, עלינו לנהוג באחריות מקסימלית ולא להלחיץ, תדמייני את עצמך במקום האמא שכותבת, היית רוצה שיכתבו על אוטיזם וכדומה? את רואה איך האמא נרגעה כאשר @567890 הרגיעה מעט.
מגיע לך אלפי לייקים מהבהבים, חבל שיש רק אחד!!פעם פעם, בתור בחורה, אני וחברות שלי הסתכלנו ביחד על פרוספקט שהרמנו מהרצפה.
זה היה פרוספקט של איזה ארגון שהרים מופע של ילדות תסמונת דאון שלמדו מוסיקה. (משהו בסגנון לא ממש זוכרת)
אנחנו הרמנו את הפרוספקט והסתכלנו בשקט, והתגובות שהיו הדהימו אותי.
חברה אחת שלמדה במסלול מוסיקה - אמרה, שהיא לא מבינה איפה הם למדו לנגן, היא לא מכירה את המקום לימודים הזה.
חברה שניה שלמדה במסלול חינוך מיוחד - אמרה , וואי איזה יופי הארגון הזה מצליח להוציא מהבנות.
אני, שלמדתי גרפיקה - אמרתי ש"איזה עיצוב יפה, רק חסר לי קצת צבע"
האירוע הזה נחרט לי בזכרון, כי הוא לימד אותי המון!!
כל אחד רואה רק את מה שמעניין אותו. איפה שהוא נמצא, ואיפה שהוא חי.
כשצבע(י) נכנס לבית, הוא רואה איפה צריך לסייד.
תופרת תסתובב ברחוב ותסתכל איזה תקונים היא היתה עושה לבגדים של אנשים.
פסיכולוגים וכל העוסקים בענייני הנפש כנ"ל - רואים אנשים ומנסים לשבץ אותם במשבצות המתאימות.
וזה טבעי ונורמלי, כל עוד זה בראש ולא יוצא החוצה.
כי אם אתם באמת אנשי מקצוע, אני חושבת שאתם יודעים לבד, שבעיניני הנפש צריך להיזהר, ולא לענות תשובות מהבטן, גם על הנפש של האמא צריך להיזהר.
מאד לא מקצועי לענות תשובות כאלה על גבי פרוג.
כמו שרופא לא יגיד לפציינט, דרך הטלפון, כואב לך הבטן? זה כנראה דלקת.
רופא מקצועי יגיד לו - תגיע לכאן אני צריך לראות.
חשבתם על מה שהאמא מרגישה עכשיו כשאומרים לה שהילד בן ה 7 שלה מתנהג כמו ילד בן 3-4?
חשבתם על התגובות שאולי יצאו לה מהפה כשהיא תדבר איתו? בלי שהיא תשים לב בכלל.
אולי תענה לו בקוצר רוח, אולי תלחץ סתם? אולי תחשוב שהוא לא נורמלי?
גם אחרי יעוץ פסיכולוגי, כשבאמת מאבחנים בעיה, ההורים מקבלים את המידע המרגיע מה זה אומר, ואיך זה ניתן לטיפול. וכאן זורקים מילה ונותנים לב"א להתמודד.
תחשבו על זה.
ממש כך!מגיע לך אלפי לייקים מהבהבים, חבל שיש רק אחד!!
למה לי מיד קופץ ACD, אולי כי אני באה מהתחום?
אומנם כתבת שכך לא מאבחנים, אבל בלי לשים לב..איך הגעת למסקנה שאבחנתי את הילד, אם כתבתי שכך לא מאבחנים?
תלוי איך עושים אותו..אבחון הוא לא אסון
אבל יש פה מומחים בשקל שקבעו בלי מחשבה ש....תודה לכולכם!
אבל הוא ילד רגיל ושמח, שאוהב חברה ושומר על קשר עין,
הוא מתקשר מצוין ואהוב מאוד בכיתתו.
כך ש ASD זה בטוח לא
אני רואה שזה נובע מסקרנות ומרצון למשוך תשומת לב...
השאלה מה אני אמורה לעשות?
לעמוד ולענות לו 24/7?
לענות "כי ככה ה' רצה" לדברים שיש להם תשובה פשוטה זה סתימת פיותאת העצה הבאה שמעתי ויישמתי
וזה מצליח - מנסיון [כולל עם ADHD] !
אם עונים בכבוד וברצינות את המילים ''כי כך ה' רצה''
מהר מאוד הוא מפסיק לשאול
ועל הדרך זו גם תשובה נכונה
בהצלחה
דברי חכמהלענות "כי ככה ה' רצה" לדברים שיש להם תשובה פשוטה זה סתימת פיות
זה מדכא את הצורך הטבעי לדעת דברים
ובטח שהם יפסיקו לשאול, אין פה מי שיענה תשובות על שאלות, ואז הולכים למקורות אחרים ולפעמים זה מקורות לא טובים. ילד צריך לדעת שיש לו את מי לשאול וסקרנות זה מדהים. והשאלות לא מסתכמות בלמה השמיים כחולים (מה הבעיה לענות כי יש שכבת אטמוספירה שהיא עושה את הצבע??) אחר כך זה מגיע לתכלית החיים, לשאלות על מוות שאם אין הורים לשאול אותם אז הולכים למקומות אחרים ומפתחים חרדות, זה מגיע לשאלות על גוף וכו' שזה הכי טבעי בעולם אבל אם התשובה לכל זה תיהיה כי ככה ה' ברא/רצה/עשה (לפעמים באמת ככה צריך לענות אבל באחוז קטן מהמקרים) הילד יבין שאין פה מענה ויחפש במקומות אחרים. והם יחפשו, תאמינו לי.
אגב,בלת"ק
מניסיון אישי:
הרבה פעמים ה'למה' הוא לא באמת 'למה' אלא כל דבר שרוצים לוודא שבאמת הוא ככה (כי כל זמן שלא בטוח להם, זה מציק להם אז ''למה??''..), וכדומה משתמשים ב'למה'. ועל דרך זה שאלות שלא באמת מחפשים את התשובה המלאה ואולי המפחידה שלנו.. אלא רק ברובד הכי פשוט שיש
ולכן - (דוגמאות לגיל 3-4)
"למה אבא הולך בלי חולצה (עם ציצית כמובן..)?" - "כי אבא רוצה ללכת בלי חולצה"
"למה האיש הולך בלי כיפה?" - "אולי הוא שכח את הכיפה"
"למה לא נוסעים באוטו?" - "כי אין לנו אוטו"
"למה אין בחנות גבינה" - "כי נגמר להם הגבינה"
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: