יוצא כהה ובמרקם ״מחליק״ () כמו במעדניות?לגבי מתכון, יש כאן מתכון מעולה של @חדוי כנרת
-----------------
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
-------------------------
אני משנה קצת את התיבול, אבל הרעיון יוצא מעולה ומאוד מקל על ההכנה
לגבי "עגול במטבח הביתי"
אני פשוט אופה בסיר בתנור (מוציאה את הידיות כמובן)
כשעושים יותר מכמות אחת מתקבל גובה ואז חותכת ככה:
מוציאה את כל הקוגל מהסיר (הסיר מרופד בנייר אפיה)
פורסת בסכין ארוכה לא משוננת (ראיתי כאן שמישהי המליצה לחתוך עם חוט, מי שיודע לספר איך זה עובד בפרקטיקה יבורך)
ואחר כך חותכת את כל הגובה למשולשים ומחזירה לסיר
טעים, מוצלח ולא דורש מאמץ כמעט
חג שמח ושבת שלום
לגבי הכהה, שאלה טובה, כי גם אני תוהה לעצמי איך עושים את זה יותר כהה (זה כהה, אבל לא מספיק. לדעתי המעדניות מוסיפות את צבע ולא מסתפקות בצבע של הקרמול)יוצא כהה ובמרקם ״מחליק״ () כמו במעדניות?
כי ניסיתי הרבה מתכונים בחיי וכולם יצאו בהירים ופחות עסיסיים ממה שמוכרים.
ולגבי הסיר, תודה!
ממש תודה לך!לגבי הכהה, שאלה טובה, כי גם אני תוהה לעצמי איך עושים את זה יותר כהה (זה כהה, אבל לא מספיק. לדעתי המעדניות מוסיפות את צבע ולא מסתפקות בצבע של הקרמול)
לגבי המחליק, לא יודעת למה את מתכוונת, אבל אולי את בעצם שואלת אם יש מספיק שמן במתכון אם כן, אין בעיה להוסיף (ולהוריד מכמות המים במקביל)
הצבע הכהה מגיע מהקירמול,יוצא כהה ובמרקם ״מחליק״ () כמו במעדניות?
כי ניסיתי הרבה מתכונים בחיי וכולם יצאו בהירים ופחות עסיסיים ממה שמוכרים.
ולגבי הסיר, תודה!
אין מתכון מדוייק?הצבע הכהה מגיע מהקירמול,
ככול שמקרמלים יותר את הסוכר הקוגל יותר כהה
אבל צריך ממש להיזהר שלא ישרף,
אני מכינה מתכון ממש דומה למתכון הנ"ל ויוצא מושלם!
הם שורפים את השמן עם הסוכר...יוצא כהה
אני מקרמלת כוס סוכר עם כוס שמן ממש הרבה זמן עד שיוצא כהה,אין מתכון מדוייק?
תודה לךאני מקרמלת כוס סוכר עם כוס שמן ממש הרבה זמן עד שיוצא כהה,
מוסיפה חבילת איטריות ו-6 כוסות מים רותחים,
מביאה להרתחה בסיר ומכבה את האש,
משאירה סגור לחצי שעה (בדיוק, רוב המים נספגים באיטריות, אבל נשאר קצת גם בסיר, זה מה שמשאיר את הקוגל רך וטוב באפיה)
מוסיפה פלפל ומלח בשפע, 4 ביצים וכוס סוכר, לערבב,
לאפות שעה וחצי 180 מעלות
לגבי מתכון, יש כאן מתכון מעולה של @חדוי כנרת
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
מזה אטריות של סבתאמתוצרת-אטריות של סבתא,
כמה סוכררראני מקרמלת כוס סוכר עם כוס שמן ממש הרבה זמן עד שיוצא כהה,
מוסיפה חבילת איטריות ו-6 כוסות מים רותחים,
מביאה להרתחה בסיר ומכבה את האש,
משאירה סגור לחצי שעה (בדיוק, רוב המים נספגים באיטריות, אבל נשאר קצת גם בסיר, זה מה שמשאיר את הקוגל רך וטוב באפיה)
מוסיפה פלפל ומלח בשפע, 4 ביצים וכוס סוכר, לערבב,
לאפות שעה וחצי 180 מעלות
חברה פשוטה בשם 'אטריות של סבתא' ממש מוצלחמזה אטריות של סבתא
בטוח?הם שורפים את השמן עם הסוכר...
כן ממש ככה
ואז בגלל שזה יוצא כ"כ מר
הם מוסיפים עוד כמויות של סוכר
גם אני, ועדיין לא יוצא כהה ממש כמו במעדניותאני מקרמלת כוס סוכר עם כוס שמן ממש הרבה זמן עד שיוצא כהה,
סיר רגיל?אני פשוט אופה בסיר בתנור (מוציאה את הידיות כמובן)
המליצו כאן מקודם על סיר של קובנהסיר רגיל?
כי קראתי פה בעבר שיש ענין דווקא בסירים הפשוטים והדקים של פעם,
בגלל זה עוד לא ניסיתי אפיה בתנור,
ואם כן, זה לא הורס את הסיר?
לא מבשלים את האטריות קודם?לגבי מתכון, יש כאן מתכון מעולה של @חדוי כנרת
-----------------
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
-------------------------
אני משנה קצת את התיבול, אבל הרעיון יוצא מעולה ומאוד מקל על ההכנה
לגבי "עגול במטבח הביתי"
אני פשוט אופה בסיר בתנור (מוציאה את הידיות כמובן)
כשעושים יותר מכמות אחת מתקבל גובה ואז חותכת ככה:
מוציאה את כל הקוגל מהסיר (הסיר מרופד בנייר אפיה)
פורסת בסכין ארוכה לא משוננת (ראיתי כאן שמישהי המליצה לחתוך עם חוט, מי שיודע לספר איך זה עובד בפרקטיקה יבורך)
ואחר כך חותכת את כל הגובה למשולשים ומחזירה לסיר
טעים, מוצלח ולא דורש מאמץ כמעט
חג שמח ושבת שלום
לא. זה מה שכיף במתכון הזה - שהוא חסכוני בכלים.לא מבשלים את האטריות קודם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: