היכן מומלץ לחסוך כסף?

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
חשבתי לחסוך כל חודש סכום מסוים
מעבר לחסכון עצמו אני רוצה להשיג תשואה.
איפה הכי מומלץ לעשות זאת? יש אמנם פיקדון בבנק אבל התשואה מאד נמוכה.. יש מקומות כאלו מאושרים הלכתית עם תשואה גבוהה יותר?
אני לא רוצה לסגור לתקופה, כדי שאם אצטרך את הכסף אמשוך אותו

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אם אתה לא סוגר לתקופה, לא תקבל כמעט כלום, כי המשקיע לא יכול להשקיע את זה כמעט בכלום.
במקרה שלכם עדיף גמ"ח - התשואה שוה יותר [או לקבל בבנק 0.8 אחוז].

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
בנוגע לתקופה - יכול להיות שזה יהיה סגור שנים. אני לא רוצה לסגור מראש ומחפשת המלצה למקום שהוא לא בנק (למשל חברות ביטוח וכדו')

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
פה יש הסבר על קופת גמל להשקעה
צריך לבדוק מול המסלולים השונים בבתי השקעות , אם יש אפיק של אג"ח , וכמה שפחות מנייתי, כי מנייתי הוא מאד לא רווחי לטווח קצר , אני מאמינה שבכל אפיק יש אחוז של לפחות 60% מנייתי, וממילא זה לא שווה...

עריכה: עשיתי חיפוש קצר, למשל למיטב דש יש מסלול הלכה שכולל חשיפה של 99 + אג"ח ומזומנים, ורק 0.5 אחוז מנייתי.
צריך לבדוק אם התשואה הממוצעת של אג"ח באמת שווה את ההשקעה , כנראה שכן.

נערך לאחרונה ב:

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אבל אם באמת יש אופציה לסגור לשנים, וביטחון שתהיה אפשרות להסתדר בלי הכסף (למשל, לשמור חלק ממנו לזמן חירום)
מעל 10 - 15 שנה, בלי ספק, להשקיע באפיק מנייתי , למשל באינטרגמל שעובדים עם תעודות סל (צריך לבדוק אם ההכשר הוא גם עבור קופת גמל להשקעה)

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
תודה! אבדוק

חיבור*

משתמש מקצוען
באלשטשולר שחם יש קופות גמל להשקעה עם תשואה גבוהה יחסית לחברות אחרות.
יש מסלול כשר שניפתח או שאמור להיפתח, שמדיניות ההשקעה בו דומה למסלול בסיכון בינוני. מכיוון שזה בכשרות של 'תשואה כהלכה' הם משקיעים בצורה שתניב ריווח דומה ללא כשר.
ניתן לברר אם הקופה נפתחה במוקד של תשואה כהלכה <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

קבצים מצורפים

• חוברת מידע תשואה כהלכה.pdf
    22.3 MB · צפיות: 168

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש מסלול כשר שניפתח או שאמור להיפתח, שמדיניות ההשקעה בו דומה למסלול בסיכון בינוני.
אין אצלם שם כזה "מסלול בסיכון בינוני" למרות שאת/ה כנראה מתכוון/ת ל50% מנייתי
אם כן , לטווח קצר להתרחק.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
תיק השקעות בבנק - זה דבר שווה?
האופציות העדיפות הן : קרן השתלמות, ואחר כך קופת גמל להשקעה ותיק השקעות.

קרן השתלמות מספקת שילוב אולטימטיבי של הגנת מס ונזילות: אפשר למשוך את הכספים כסכום חד פעמי, בפטור מלא ממס רווח הון (עד תקרת ההפקדה המותרת), 6 שנים בלבד מיום ההפקדה הראשונה (יכול להיות הרבה לפני גיל 60). לאור המאפיינים האלה, אני בדעה שכל שקל שלא מושקע בנכסים עתירי סיכון (=מניות) בקרן ההשתלמות הוא בזבוז.

תיק ההשקעות בבנק נהנה אמנם מנזילות גבוהה, אבל כל פעולה בתוכו עלולה להיות חייבת בתשלום מס. לכן, איזון תיק ההשקעות במסגרתו (=מכירת נכסים שעלו בערכם וקניית נכסים שירדו בערכם) יהיה כרוך בתשלום מס מלא על הרווחים, באופן שיפגע בתשואה הכוללת.

קופת הגמל להשקעה נהנית כאמור מנזילות גבוהה ומיתרון של דחיית מס: משלמים מס רק על משיכת הכספים, ולא על פעולות שמתבצעות בתוך הקופה. בנוסף, כבונוס למתמידים לטווח הרחוק, יש אפשרות לקבל פטור ממס (פטור מלא במקרה של קיצבה, פטור חלקי במקרה של משיכה חד-פעמית). אלו הם תנאים אידיאליים לביצוע איזון בתיק ההשקעות.

ספרים מ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עיין בחפץ חיים בספר אהבת חסד
באורך וברוחב

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
האופציות העדיפות הן : קרן השתלמות, ואחר כך קופת גמל להשקעה ותיק השקעות.

קרן השתלמות מספקת שילוב אולטימטיבי של הגנת מס ונזילות: אפשר למשוך את הכספים כסכום חד פעמי, בפטור מלא ממס רווח הון (עד תקרת ההפקדה המותרת), 6 שנים בלבד מיום ההפקדה הראשונה (יכול להיות הרבה לפני גיל 60). לאור המאפיינים האלה, אני בדעה שכל שקל שלא מושקע בנכסים עתירי סיכון (=מניות) בקרן ההשתלמות הוא בזבוז.

.
קרן השתלמות ניתן לפתוח רק אם יש עוסק מורשה /פטור.
(או שכיר כמובן. אבל זה כבר תלוי במעסיק)

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
קרן השתלמות ניתן לפתוח רק אם יש עוסק מורשה /פטור.
(או שכיר כמובן. אבל זה כבר תלוי במעסיק)
ברוב המשפחות אחד שכיר או עצמאי, לא?
ואם המעסיק לא מעונין לשלם, אפשר להציע לו שיוריד מהמשכורת ויפריש לקרן השתלמות

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
ברוב המשפחות אחד שכיר או עצמאי, לא?
ואם המעסיק לא מעונין לשלם, אפשר להציע לו שיוריד מהמשכורת ויפריש לקרן השתלמות

משום מה רוב המשפחות שאני מכירה שניהם שכירים :)
ולא כל מעסיק מסכים לקומבינות כאלה ואחרות.
מה שכן-
אם יש אופציה, אז וודאי קרן השתלמות.
רק רציתי להעיר (או להאיר?) שלא כל אחד שרוצה יכול לפתוח קה"ש

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
קרן השתלמות שווה כאשר יש חיוב במס, כי אז זה מוריד מהמס, ניתן להפקיד עד 4.5% מההכנסה ומקסימום של 11700 ש"ח.
ואח"כ בעת הפרעון זה פטור ממס.
אבל מי שלא מגיע לחבות במס, זה לא כדאי לו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה