כללי היחסים בין גרפיקאיות לשכנות בבניין...

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
גרפיקאיות הן כתובת מצויינת לבקשת טובות.

מה היחס שלכן, בתור גרפיקאיות, לשכנות בבניין?

האם אתן הכתובת לכל הדיסקים שצריך לצרוב / העברת תמונות מכרטיס זיכרון לדיסק / רק הקלדה של משהו קטנצ'יק / רק לשלוח אימייל, לקבל פקס, להדפיס ברכה/הודעה, וכו' וכו' וכו' וכו'

מהי תגובתכן?

1. מצטערת, ממש אין לי זמן היום/השבוע/החודש.
2. כן, בשמחה! אם אפשר לעזור, למה לא?
3. תלוי איזו שכנה מבקשת...
4. בתשלום סמלי
5. תגובה אחרת

מהי דעתכן? האם עדיף לא להעכיר את יחסי השכנות ולקלקל את "תדמיתכן" בבניין, תוך מילוי כל משאלות צריבת דיסקים וחומרים למיניהם, הענקת שירותי משרד לכל פונה, וכו' וכו' או להציב כללים ברורים בעניין?

(ביקשה ממני פעם שכנה להעביר לה תמונות מכרטיס זיכרון לדיסק. באמרה, שאם אין לי זמן, היא תשמח לעשות זאת לבד... נתתי לה את הנייד ז"ל... אין לי מושג מה עשו שם ;) יהי זכרו ברוך)

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י פילפל;816557:
גרפיקאיות הן כתובת מצויינת לבקשת טובות.

מה היחס שלכן, בתור גרפיקאיות, לשכנות בבניין?

האם אתן הכתובת לכל הדיסקים שצריך לצרוב / העברת תמונות מכרטיס זיכרון לדיסק / רק הקלדה של משהו קטנצ'יק / רק לשלוח אימייל, לקבל פקס, להדפיס ברכה/הודעה, וכו' וכו' וכו' וכו'

מהי תגובתכן?

1. מצטערת, ממש אין לי זמן היום/השבוע/החודש.
2. כן, בשמחה! אם אפשר לעזור, למה לא?
3. תלוי איזו שכנה מבקשת...
4. בתשלום סמלי
5. תגובה אחרת

מהי דעתכן? האם עדיף לא להעכיר את יחסי השכנות ולקלקל את "תדמיתכן" בבניין, תוך מילוי כל משאלות צריבת דיסקים וחומרים למיניהם, הענקת שירותי משרד לכל פונה, וכו' וכו' או להציב כללים ברורים בעניין?

(ביקשה ממני פעם שכנה להעביר לה תמונות מכרטיס זיכרון לדיסק. באמרה, שאם אין לי זמן, היא תשמח לעשות זאת לבד... נתתי לה את הנייד ז"ל... אין לי מושג מה עשו שם ;) יהי זכרו ברוך)

בהחלט 2!!
אלא אם כן 1 נכון.

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י mig;816562:
בהחלט 2!!
אלא אם כן 1 נכון.

ברור שאין הכוונה לשליחת פקס / אימייל או הקלדה קטנה, דברים שההתעסקות איתם לא לוקחת במקרה הטוב יותר מרבע שעה...

השאלה כאשר מדובר בדברים שלוקחים יותר זמן (או עצבים) כמו להעביר אלפי תמונות מכרטיסי זיכרון לדיסקים או להדפיס ברכות ושאר ירקות...

מה אומרים לשכנה שמבקשת "רק עיצוב קטן" של ברכה עם תמונה וכדו'
טבעם של כל הדברים הקטנים האלו, שבאמת נראים קטנים, אך כשמתחילים להתעסק אתם... לא לדבר על השינויים שמגיעים אח"כ...
ואם זה רק "ברכה קטנה" אז אפשר גם "מודעה קטנה" וכו' וכו'...

הבעיה שלעין מבחוץ, עיצוב ברכה או מודעה קטנה, או מה שלא יהיה, נראה כמו עניין של 2 דקות. מה זה כבר, שני משפטים, תמונה ורקע...

רוצה טוב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
אני לא גרפיקאי, אבל לדעתי מותר לעשות טובה לאדם אבל רק בפעם הראשונה.
דהיינו כששכן מבקש פעם אחת טובה קטנה, וכמובן לא מידי קשה, אפשר לעשות לו את הטובה הזו, אבל בפעם השניה כבר לא להסכים, כי אז זה מתחיל להיות ניצול.

וכן אני נוהג בתור אדם שמעשןסיגריות, שכשאדם מבקש ממני סיגריה, אם זה הפעם הראשונה שהוא מבקש או השניה אני נותן לו, אבל בפעם הבאה אני מבקש שקל.

וכן עדיף שכשעושים לו את הטובה בפעם הראשונה, להגיד לו, בגלל שאתה מבקש חד פעמי אז לא אכפת לי לעשות לך.

שלמה

משתמש מקצוען
שכנים מסתפקים באמירת שלום מנומס. להשאיל דברים ביתיים או אפילו להכניס חתיכת עוגה.
אך יש להפריד בין "בית" ל"עבודה".
זו לא בושה לקחת כסף אפילו סמלי, מדברים שהם המקצוע שלך.

מלכי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כשאין לי כח שינצלו אותי:mad: אני אומרת שנגמר הדיו... שאני לא מכניסה USB וכרטיסי זכרון למחשב בגלל וירוסים... וזה באמת נכון.
אבל אחרי הכל לפעמים הם חייבים שכפול דחוף ואין להם מצב אחר אז אני עושה כמובן בחינם!:rolleyes:

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
טובות כמו שליחת / קבלת מייל, הדפסת מסמך שהגיע במייל וכו', בשמחה, כל עוד יש לי את הרגע...
מה שמעבר - עיצוב ברכות וכו', מתומחר כרגיל. בד"כ מעדיפה שלא לעשות...

יש לי שכנה מקסימה, שבמשך תקופה ארוכה למדי הייתי מקלידה ומעצבת לה שכפולים יפהפיים תמורת 10 (!) ש"ח לשכפול... למה? כי עשיתי לה את הראשון בתור חצי טובה ואח"כ לא היה לי נעים לסרב. עד ששמתי לדבר סוף בעדינות ואמרתי לה לא, הסברתי לה שזה לא רווחי לחלוטין ובתור טובה - רק כשיהיה לי זמן.
היא הסתכלה עלי בעיניים גדולות ואמרה לי, "לפחות זה הכניס אותך לשוק" :)
לא טרחתי להעמיד דברים על דיוקם... שתהיה מבסוטית.

shuli43

משתמש רשום
דברים שלוקחים דקה שתיים בכיף!
עבודה של רבע שעה, ממש לא

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
לשלוח למייל/ פקס/ לקבל מייל וכו'- בשמחה,
לצרוב דיסק, בד"כ גם עובר,
אבל להקליד משהו קצת ארוך, לעצב, וכו'- אני לא מתחילה עם זה, כי מנסיון ישן- זה לא נגמר...

yikhat

משתמש צעיר
עימוד ספרים
כשאין לי כח שינצלו אותי:mad: אני אומרת שנגמר הדיו... שאני לא מכניסה USB וכרטיסי זכרון למחשב בגלל וירוסים... וזה באמת נכון.
זה צרם לי.
אם אפשר לעזור אז מה טוב ואם לא אז עדיף להגיד בכנות: סליחה לא אוכל כעת כי אני עסוק/ה. ממש מצטער/ת אבל לפעמים דבר קטן לוקח הרבה זמן... ננסה ביום אחר... הלוואי יכולתי תמיד לעזור...

גילה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
דברים שקשורים לעבודה - בתשלום. פקס ומייל - אם זה לא בגדר של ניצול בלי סוף - למה לא?
כמו שלא אבקש בחנות מוצר משלהם, אבל שיחת טלפון וכו' - זה נורמלי.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
השכנות שלי יודעות שמשלמים לי על ציורים.
אך מדי פעם אני משרבטת לילדי השכנים ציור במחברת או לצורך ביה"ס-רק אם יש לי פנאי.

RB12

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני אומרת שזה עולה כך וכך, אבל מיוחד בשבילה מחיר מוזל יותר.
כלומר- ממש לא אכפת לי מה עובר לה בראש לשלם/לא לשלם, אני מציגה את זה ברור מאליו שזה בתשלום.

רותי כספי

משתמש חדש
הנושא מעניין ומשמש כמו הרבה דברים לעבודת המידות
אבל מה עושים כאשר מישהו עובד בעבודה מסיימת וההתקדמות בנויה על שליחת וקבלת מיילים, ואני השכנה היא כתובת מצוינת לפעלות משרדי זו שיכולה להיעשות אצלו כי גם לו יש תשתית למייל רק הוא חושש מהיסחפות.
בכל פעם הבקשה היא "קטנה", להדליק את המחשב, וכו'.
אמנם אני מציינת שאעשה את זה כשאמצא זמן או כשאדליק את המחשב, אבל עדיין זה מפריע לי, בתקופה מסויימת של השנה מדובר בהרבה קבצים ובתדירות של כמה פעמים בשבוע
אשמח לשמוע תגובות

מכלול

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי שכנה אחת שבאופן קבוע מבקשת עיצוב של ברכות לכל אירוע מזדמן. פה ושם היא גם צריכה עזרה עם דברים שהיא לא מסתדרת במחשב האישי שלה - המדפסת נתקעה, העכבר לא מגיב, וכד'..
תמיד נעניתי בשמחה, גם אם זה דרש ממני להפסיק באמצע עבודה (כמובן אם הייתי באמצע משהו דחוף מאד, אז דחיתי את בקשתה ואמרתי לה שאכנס אליה כשאתפנה), וכמובן שמעולם לא חשבתי לבקש על כך תשלום, וגם אם היא הציעה - סירבתי.

יתכן שאם היו לי עוד 10 שכנות שמבקשות טובות באותה מידה, לא הייתי עומדת בזה.. ברגע שזו רק שכנה אחת, אני לא רואה בזה ניצול, אלא הזדמנות קטנה להיטיב עם הזולת.

ח פוגל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
זה לא רק בקשר לגרפיקה. שכנה ביקשה ממני פעם לתקן לה תפר קטן במכונת תפירה, שזה אומר להחליף חוט, להשחיל וכו'. עשיתי לה את זה בשמחה, כי 'למה לא'? אבל מאז, מה לעשות, כל כמה ימים יש לה 'רק תיקון קטן'. שוב, אני בעד לעשות טובה לבני אדם, אבל לא שזה יהפוך למשהו קבוע...

מר נחמיאס

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כמו שכתבו בדברים קטנים של דקה שתיים - בדרך כלל בשמחה רבה.
דברים שלוקח יותר זמן, ותמיד יש את אלו שחוץ ממה שהם רוצים הם יודעים מראש גם כמה זמן זה יקח, ואומרים "יש מצב למשהו קטן'ציק לא יקח לך יותר מ4-5 דקות..." (תאמינו או לא, היה לפני שבוע מישהו שהתקשר אלי והוא רוצה 'לוגו' צ'יקצ'ק משהו קטן, לא רציני... באמת) אני אומר בשביל החברות וכו' "אני מקדיש לך 5 דקות מתנה, וזהו. אחרי זה אני סוגר איפה שאני אוחז. מוכן?'

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
דברים נפלאים ומתוקים של החזון איש שתקפים לכל אחד
מתוך אגרות החזון איש:

אם רצונך לבקש דבר מאת רעך
שקול בפלס אם תפיק בקשתך.
ואל תאמר:
מה מני יהלוך אם ישאלהו וימנע מבוקשי?
דע! כי הרבה הפסדת במעשיך,
כי אינך בטוח בעצמך
מהערת כעס הלב על מיאון אחיך.
גם בלב רעך מתגנב כי ליבך עליו
ואתה בין אחים הפרדת ורבית שנאת חינם.
ומי שדבריו קלים ורגיל בבקשות
הוא שונא ושנוי

BRO

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עריכה והפקת סרטים
גם אני הייתי עושה לשכנתי היקרה באמת, את כל הדברים הללו בחינם שזה כולל: שליחת/קבלת מיילים בתדירות גבוהה, העברת תמונות מהמצלמה לדיסק, עריכות קטנות וכו'.. עד ששתינו הגענו למסקנה שזה לא לעניין, ואם היא רוצה שהמחשב שלי ימשיך לשרת אותה בהרגשה נעימה, כדאי לה לשלם מחיר סמלי, כדי שתרגיש שהיא משלמת על העבודה ולא מנצלת, היא יודעת שזה מחיר מיוחד לה, אבל, כמובן ,שכשמשלמים על עבודה יודעים להעריך אותה יותר, וכן מצמצמים את מספר הפעמים לפחות.

נס ופלא

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בתחילה הייתי עושה בחינם. למה לא? אנחנו מלווים מהם סוכר, בייצים לפעמים גם אגוזים טחונים ומרגרינה?
אז אני נותן במה שאני יכול...

אבל כשזה עבר את גבו להטעם הנצרך ונהיה טעם של : יש לכם מחשב אז... יאלה... תמונות, סריקות, דיסקים, צריבות, שינויים גזירות ו.. הכל רק לכמה דקות-באמת!

נתתי מחיר סימלי. וכבר פחתו הביקושים לחצי, ואח"כ עלה המחיר. נו.. לוותק יש גם מה לאמר.
חוץ מאחד שעדיין ממשיך לבקש... לו התעריף כרגיל.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה