דיון הטשולנט שלי צריך עזרה!!!

ניק 8542

משתמש רשום
האם יש איזשהוא פתרון לזה שכל שבוע הטשולנט נשרף למטה...
מצד אחד אני רוצה שזה יהיה הרבה זמן על האש שייצא כבד ומצד שני זה נשרף...
יש פתרון קסם???
 

זכיתי בפיס!

משתמש פעיל
גם לי זה קרה עם סיר של סולתם- סיר מאוד טוב!
עד שפעם אחת לקחתי מאמא שלי סיר סולתם ישן יותר וראיתי שהתחתית שלו שונה מהסיר שלי- יותר עבה וכו....
מאז הטשולנט שלי פ-צ-צ-ה!
חרם על השנתיים שהטשולנט נשרף והתייבש כל שבוע מחדש......:cautious::(:unsure:
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תנסו כזה סיר, יש לו תחתית טובה ועבה, הטשולנט מתבשל מצוין ולא נשרף בכלל.
חשוב להקפיד שאחרי ששמתם שעועית גריסים וכו', להרתיח ולהעביר לאש נמוכה.
catalog_808944-l.jpg
 

להקליד

משתמש פעיל
לבדוק לפני שבת שאין משקעים בתחתית הסיר
באופן כללי את הבשר כדאי לשים באמצע ולא למטה
(גם לא למעלה ממש כדי שלא יתייבש)
אם שמים גריסים או חיטה צריך לדאוג שלא יהיו משקעים
או שמבשלים אותם הרבה עם מים לבד בתחילת הבישול
או ששמים אותם איפשהוא באמצע הגובה אחרי שכבר שמים תפ"א ועוד
 

ק'סניק

משתמש מקצוען
תנסו כזה סיר, יש לו תחתית טובה ועבה, הטשולנט מתבשל מצוין ולא נשרף בכלל.
חשוב להקפיד שאחרי ששמתם שעועית גריסים וכו', להרתיח ולהעביר לאש נמוכה.
catalog_808944-l.jpg
בכזה סיר לא ייצא צ'ולנט בחיים!!!
כל המים ישארו יצא במקרה הטוב מרק...
 

כחול רויאל

משתמש מקצוען
כשאני מבשלת ביום שישי- מביאה לרתיחה,
ואז חשוב מאד להנמיך את החום למינימום ( שיהיה בעבוע עדין )
באינדוקציה- שמה על 2-2.5
וכך לא נדבק
 

ק'סניק

משתמש מקצוען
הכי חשוב שלא להשים בצ'ולנט הרבה גריסים
וגם כששמים לא לערבב בשום אופן אותם להשאיר אותם למעלה..
הגריסים זה כמו פתיתים הם שואבים כל הזמן את המים כך שאם הם למטה הם גומרים את המים שלמטה ונשרפים אם הם למעלה הם לא ישאבו את המים שלמטה...
 

כחול רויאל

משתמש מקצוען
אם שמים גריסים או חיטה צריך לדאוג שלא יהיו משקעים
או שמבשלים אותם הרבה עם מים לבד בתחילת הבישול
טיפ שקבלתי פעם ומאז לא מבשלת בלי!
לשים את הגריסים/חיטה בשקית קוקי עם המים ותיבול מעל תערובת התפו"א, בשר וכו
(חצי כוס גריסים, כוס מים, שמן, פפריקה, מלח ....)
אחרי בערך שעה של בישול ,הגריסים מתרככים והמים נגמרים
פותחים את השקית ושופכים את הגריסים לסיר.
מעולה!!
 

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
האם יש איזשהוא פתרון לזה שכל שבוע הטשולנט נשרף למטה...
מצד אחד אני רוצה שזה יהיה הרבה זמן על האש שייצא כבד ומצד שני זה נשרף...
יש פתרון קסם???
לטגן בצל קצוץ לפני הכל, שיגיע להשחמה די חזקה.
ואח"כ לא להוציא אותו, אלא עליו לשים מים וכו',
זה יוצר שכבת הגנה למטה (גם לא לערבב צ'ונט בשום שלב).
בכזה סיר לא ייצא צ'ולנט בחיים!!!
כל המים ישארו יצא במקרה הטוב מרק...
אנחנו משתמשים בסיר הזה בקביעות.
צ'ונט מעולה.
 

משה דוד הכהן

משתמש רשום
האם יש איזשהוא פתרון לזה שכל שבוע הטשולנט נשרף למטה...
מצד אחד אני רוצה שזה יהיה הרבה זמן על האש שייצא כבד ומצד שני זה נשרף...
יש פתרון קסם???
אפשר לפזר למטה שכבה עבה של מה שפחות קריטי לכם אם ישרף,
נניח תפוחי אדמה/גזר/בצל,
ולהקפיד שיהיו נוזלים כל הזמן
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הסיר צריך להיות טיפה על האש
כדי שיווצר ביעבוע עדין ולא יותר.

אם זה קורה - אולי כדאי לשקול לשים שכבה נוספת של כיסוי בין הסיר והפלטה
יש עיגול מתכת מחורר כזה לקנות, או אסבסט.
בבישולים ארוכים שאני רוצה לשמור על בישול עדין וממושך - אני שמה מכסה של סיר אלומיניום ישן שטוח בלי הידית, הוא עושה את העבודה מצוין.
 

חילך לאורייתא

משתמש מקצוען
כדי שלא ישרף צריך לבשל אותו על אש נמוכה
וצריך שיהיה מים בכמות מספקת
אני חושב שזה לא קשור דווקא לסיר אלא לחום של האש וכו
כי לפני שהמציאו את הסירים של סולתם כנראה שהטשולנט היה נשרף כל שבוע?!!!!
 

אביטלוש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תנסו כזה סיר, יש לו תחתית טובה ועבה, הטשולנט מתבשל מצוין ולא נשרף בכלל.
חשוב להקפיד שאחרי ששמתם שעועית גריסים וכו', להרתיח ולהעביר לאש נמוכה.
catalog_808944-l.jpg
גם אני משתמשת בסיר הזה
לא משנה באיזה שעה נאכל- בחיים לא נשרף (לפעמים שלוש בצהריים)
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בכזה סיר לא ייצא צ'ולנט בחיים!!!
כל המים ישארו יצא במקרה הטוב מרק...
אני מכינה כל שבוע בכזה סיר יוצא טשולנט מעולה שחום ועסיסי.
אתם לא חושבים שהעליתי סתם תמונה של סיר והחלטתי וואלה זה יכולה להתאים, אני כותבת מניסיון.
אם בישלתם בכזה סיר ויצא לכם מרק כנראה עשיתם משהו אחר לא נכון.
הסיר לא אשם צריך לדעת איך להשתמש בו נכון.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה