לחלוטין.ממש תגובה מושכלת.
הרבה יותר קל, כיף ונוח להמשיך לקטר, ליילל ולבכות שהמשטרה מתעלמת מהמקרים ולא לנתח את העובדות המדויקות.
(לא אומרת שהתגובה שלהם זהב, אבל לפחות יש מה לדון בה ולא ליילל באויר)
לחלוטין.ממש תגובה מושכלת.
כי יצרת התנגדות בפניה, ותחושה שאתה מתנשא עליו, ומכאן הוא כבר לא מקשיב.
לשוטר - כן.לא נכון. ילדים לא אומרים שם לאף מבוגר לא מוכר.
אני מתכוונת לילדים עד איזור גיל 15, פחות או יותר, תלוי בעוד כמה גורמים.
אין בעיה.הציבור זועם נורא על כל ההתנהלות ומבקש 'לצעוק' ולהביע 'מחאה'.
כלל לא להעביר איזשהו מסר מסודר ולבקש 'הקשבה'...
הציבור החרדי דופק על השולחן ודורש שההפליה הזו תיפסק מיידית!
ראש מועצה שלא מאפשר לחרדים לבוא ביישובו - יחטוף מכתב קצר וחד שייתן לו להרגיש מה התחושה שהוא גורם לנו להרגיש...
ברמת העקרון ברור שאת צודקת. השאלה ביישום את זה לא בעייתי.לשוטר - כן.
להיפך.ברמת העקרון ברור שאת צודקת. השאלה ביישום את זה לא בעייתי.
ממש לא.להיפך.
למה לחנך ילדים לשקר?
אם הילדים הולכים לבד, שלא יגידו לאף אחד שום שם, לא ימיתי ולא פיקטיבי!
שיגידו שהם קטינים ומתקשרים לאבא או אמא!
שיגידו מה שהשוטר מבקש ובלי להתווכח,
והכי חשוב - בלי לפחד, לא יקרה להם כלום.
מקסימום אבא ואמא יתמודדו עם הקנס.
לטפל בטראומה עולה יותר.
לא נכון. ילדים לא אומרים שם לאף מבוגר לא מוכר.
אני מתכוונת לילדים עד איזור גיל 15, פחות או יותר, תלוי בעוד כמה גורמים.
אסור לשוטר לעצור קטין/לשאול אותו שאלות/לבקש ממנו פרטים,לשוטר - כן.
מסקרים חברתיים שונים, גם כאלו שפורסמו ב'יתד' וגם כאלה שפורסמו בזירות שונות לחלוטין - לא הגזמתי.רוב? לא נראה לך הגזמת?
כשאני הייתי בת עשר, לא הייתי מטומטמת.ממש לא.
התכוונתי לזה שיש שוטרים בלבוש אזרחי.
מאיפה לילדה בת 10 להבדיל בין שוטר לאדם זר?
אין בעיה.
הפנמתי.
צעקה נעימה.
לא יפה!כשאני הייתי בת עשר, לא הייתי מטומטמת.
לא יודעת מה לגבי האחרים.
את צודקת בהכל,כשאני הייתי בת עשר, לא הייתי מטומטמת.
לא יודעת מה לגבי האחרים.
על סיפורי פגיעות משוטרים, שמעת?לשוטר - כן.
צודקת,לא יפה!
רגע, רגע, שמתם לב מה קורה פה?!אגרת מהשר אוחנה:
אחיי ואחיותיי החרדים, ובכלל
אני ער לתחושה הקשה לפיה המשטרה מבצעת אכיפה בררנית, או אכיפת יתר כלפיכם, בנוגע לאי חבישת מסיכה (לשם הקיצור נקרא לזה מעתה "דו"חות מסיכה").
אני מקבל וקורא את ההודעות שלכם (לא יכול להשיב לכולם, אני מוצף בכמות אדירה). אני רואה ושומע את הסרטונים.
כשאני פונה למפקדים, הנמצאים יחד עם השוטרים בשטח, אני שומע מהם את הדבר הבא: לא רק שלא נרשמים יותר דו"חות מסיכה לאוכלוסייה החרדית ביחס לשיעורם באוכלוסייה – נרשמים פחות דו"חות.
מדוע?
משום שהאוכלוסייה החרדית, לאור מוראות הגל הראשון של הקורונה, הפנימה מהר יותר וטוב יותר את חובת חבישת המסיכות, ביחס לאוכלוסייה הלא חרדית.
חבר הכנסת אמיר אוחנה. הליכוד, שר לביטחון הפנים. טלפון בכנסת: 02-6753333. דואר אלקטרוני: amiro @ KNESSET.GOV.ILאמיר אוחנה, אל נא תזלזל באינטגלנציה של החרדים!
הרי כך כתבת:
רגע, רגע, שמתם לב מה קורה פה?!
למה יש פחות דוחות, משום שהאוכלוסיה החרדית יותר לובשת מסכות ביחס לאוכלוסיה הלא חרדית!
אז השר אוחנה אומר בעצמו שזה לא כי פחות אוכפים אצל החרדים, אלא כי אצל החרדים יש פחות סיבה לאכוף.
אז בבקשה השר אוחנה, תבדוק כמה אחוזים מהחרדים לא חובשים מסכות, ומתוך אחוזים אלו כמה קיבלו דוחות. עכשיו, קח את הנתון הזה ותעמת אותו מול המצב בציבור החילוני - כמה אחוזים לא חובשים מסכות וכמה מתוכם קיבלו דוחות...
אחר כך תבוא לספר לנו שיש פחות דוחות אצל החרדים ביחס לשיעורם באוכלוסיה...
הרי זו פשוט עזות מצח, או היתממות במקרה הטוב, לבוא ולכתוב שלחרדים ניתנים פחות דוחות, ואין אכיפה בררנית, תוך כדי שאתה מודה שהחרדים יותר שומרים. הרי אם החרדים יותר שומרים למה אנחנו רואים יותר נוכחות משטרתית ויותר אכיפה אצל החרדים!
ומילה אחרונה לשר אוחנה, אנא, אל תענה לנו במכתבים. לא ביקשנו את מכתביך והסבריך, הם מאוד נעימים ונחמדים, אבל לא מהם תצמח הישועה ולא זה מה שאנחנו צריכים. את המכתבים שלח בבקשה אל המשטרה, אל המפקדים והקצינים, אם שולחים לנו מכתב ובשטח לא עושים כלום, זה רק פוגע בנו יותר.
ואתה יודע מה, גם למשטרה אל תשלח מכתבים, שלח להם הוראות להפסיק את הרדיפה באוכלוסיה החרדית, מכתבים, כידוע, טובים רק לתקשורת, אולי, במשטרה צריכים לקבל הוראות ברורות. בעצם, סליחה, תשלח כן מכתבים למשטרה, אבל לא מסוג המכתב האחרון שכתבת, אלא מכתב מסוג אחר, מה שנקרא 'מכתב פיטורין', כמה כאלו לכמה שוטרים אולי יעשו את העבודה.
נ.ב. אשמח מאוד אם מישהו יעביר את התגובה הזו לשר אוחנה, או יודיעני לפחות איך לשלוח לו זאת.
לכשתגיע תשובתו נפרסמה בעז"ה...
ובהנחה שמכשירי טלפון נייד מצויים כמעט בידי כל אחד
לפחות הוא כותב שזה הנחה שלו ולא מידיעהאהבתי את הניתוק/ההיתממות.
המכתב הוא לאחיו ואחיותיו החרדים?? הוא לא יודע שלרוב החרדים המכשיר הנייד אינו בעל יכולת צילום??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: