דרוש מידע החזר מס עד הלילה ב12 ואוף שחיכיתי לרגע האחרון :(

IMR

משתמש צעיר
שבוע טוב
קבלתי ממס הכנסה הודעה שעד סוף השנה הלועזית (קרי עוד 4 ומשהו שעות)
באפשרותי להגיש בקשה להחזר מס על שנת 2016.

שאלותיי:
1. טופס 135 - האם זה משהו מסובך, או שאצליח להסתדר איתו בכוחות עצמי?
מישהו יכול בבקשה להדריך בצורה השווה לכל נפש?
2. יש מעסיק אחד שעבדתי אצלו חודש אחד בלבד באותה שנה
וקבלתי 100 ומשהו שח....
אין לי טופס 106 ממנו, רק תלוש. - האם זה מעכב?
3. עקרונית - שווה לנסות לקבל החזר? כי שמעתי ממישהו שבמקום לקבל החזר קיבל הודעה על חוב :(
4. תרומות על כל סכום שהוא יכולות לעזור בזה גם? או רק מעל סכום מסוים?

תודה מראש!

רבקהא

משתמש מקצוען
מנסיון קודם:
1. טופס 135- יחסת פשוט לשכירים- יש הסבר באתר לכל סעיף- בגדול יש למלא הכנסות, קצבאות (לא כולל קצבת ילדים) למשל דמי לידה וכד'+ לצרף טפסי 106
2. תנסי לצרף רק את התלוש- לא בטוח שיתקבל, אבל אם כבר הגשת את הבקשה תצטרכי רק לעדכן את הטופס הנ"ל
3. חשוב מאד לבדוק מראש האם את זכאית להחזר- יש סימולטור באתר, קרה לי פעם שהגשתי ולמרות שבדקתי יצא שאני חייבת 600 ש"ח....
4. עד כמה שאני ידועת כל תרומה מתקבלת ומקבלים החזר של 35% על מס ההכנסה ששולם, כמו כן אם יש לך ביטוח חיים מורידים ממס ההכנסה את הסכום השנתי- יש לצרף טופס שנתי

• תודה
Reactions: IMR

תותית מפונקת

משתמש מקצוען
שבוע טוב
קבלתי ממס הכנסה הודעה שעד סוף השנה הלועזית (קרי עוד 4 ומשהו שעות)
באפשרותי להגיש בקשה להחזר מס על שנת 2016.

שאלותיי:
1. טופס 135 - האם זה משהו מסובך, או שאצליח להסתדר איתו בכוחות עצמי?
מישהו יכול בבקשה להדריך בצורה השווה לכל נפש?
2. יש מעסיק אחד שעבדתי אצלו חודש אחד בלבד באותה שנה
וקבלתי 100 ומשהו שח....
אין לי טופס 106 ממנו, רק תלוש. - האם זה מעכב?
3. עקרונית - שווה לנסות לקבל החזר? כי שמעתי ממישהו שבמקום לקבל החזר קיבל הודעה על חוב :(
4. תרומות על כל סכום שהוא יכולות לעזור בזה גם? או רק מעל סכום מסוים?

תודה מראש!
שבוע טוב

1. טופס 135- זה בעצם דו"ח מקוצר עבור יחידים המבקשים החזר מס(כמו 1301) שם את צריכה להזין את כל הנתונים.
2. העניין של הטופס 106 הוא מאחר ואת צריכה להצהיר על כל ההכנסות שלך - לרבות הכנסות של 100 ש"ח... זה לא מעכב , את יכולה להגיש בלי הטופס והם כבר יוסיפו את הסכום כפי שמצויין אצלם. (זה מה שאני יודעת בכל אופן..)
3.זה תלוי מאוד, יש כאלו שקיבלו החזר ואחרים קיבלו חוב, יש לך סיבה טובה לחשוב שמגיע לך החזר?? (נניח אם עבדת ב2 מקומות עבודה ושכחת לעושת תיאום מס ולכן הורידו לך 50% וכו)
4. ניתן לקבל החזר על תרומות בשיעור של 35% - במידה וירד לך מס!!
כלומר אם לא ירד לך מס לא יעזור בכלל שיש גם תרומות בשיעור גבוה.

וכמובן לבדוק טוב טוב אם יש לך בכלל סיכוי להחזר , שלא יקרה מקרה של חוב חלילה!!

דפניאל

משתמש רשום
מנסיון קודם:
1. טופס 135- יחסת פשוט לשכירים- יש הסבר באתר לכל סעיף- בגדול יש למלא הכנסות, קצבאות (לא כולל קצבת ילדים) למשל דמי לידה וכד'+ לצרף טפסי 106
2. תנסי לצרף רק את התלוש- לא בטוח שיתקבל, אבל אם כבר הגשת את הבקשה תצטרכי רק לעדכן את הטופס הנ"ל
3. חשוב מאד לבדוק מראש האם את זכאית להחזר- יש סימולטור באתר, קרה לי פעם שהגשתי ולמרות שבדקתי יצא שאני חייבת 600 ש"ח....
4. עד כמה שאני ידועת כל תרומה מתקבלת ומקבלים החזר של 35% על מס ההכנסה ששולם, כמו כן אם יש לך ביטוח חיים מורידים ממס ההכנסה את הסכום השנתי- יש לצרף טופס שנתי
4. תרומות רק את תרמת לאותה עמותה 190 שח

• תודה

תותית מפונקת

משתמש מקצוען
תודה על התשובה, עשית לי חשק לנסות
איך בודקים אם יש סיכוי להחזר?
יש את הסימולטור של מס הכנסה:
שימי לב, סימולטור זה מחושב על פי הנתונים שאת מזינה...
כמו שאמרה @רבקהא:
חשוב מאד לבדוק מראש האם את זכאית להחזר- יש סימולטור באתר, קרה לי פעם שהגשתי ולמרות שבדקתי יצא שאני חייבת 600 ש"ח....

• תודה

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
כפי שנראה:
איזור אישי בביטוח לאומי בקריסה
מערכת משרד החינוך לא נפתחת כי 'מעלים תלושים'.
מי שנזכר ללילה האחרון - בהנאה

חוייי

משתמש צעיר
התרומות של 190 ש"ח במשך השנה לאותה עמותה ובתנאי שיש לה אישור להחזר לפי סעיף 46

• תודה

חני מלול

משתמש חדש
מקבלים החזר ממס גם על עוד דברי חוץ מתרומות
כמו אם נגיד אם לא ניצלת את כל הנקודות זיכוי

• תודה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה