הורים!!!!

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נושא כאוב שדובר רבות אבל חיבים לחזור ולעורר עד שאנשים יקלטו ויפנימו!
לצערי חוויתי היום חוויות שנגמרו כמעט באסון רח"ל.

חזרתי היום באוטובוס וראיתי מחלון האוטובוס ברח' נחמיה פינת עזרא ילד (כיתה ב' או ג' בהגזמה...) עם שני אחיו, הקטן נראה בערך בגיל 3 והשני 5/6 הוא חיכה יפה יפה ברמזור שבאי תנועה, הקטן דווקא נתן לו יד ועמד בשקט ואילו הגדול יותר ממש קיפץ לידו.
הגדול היה ממש חסר אונים הוא היה נראה אחראי ביותר אבל לא יכל לעשות משהו כי ביד אחת הוא מחזיק בקטן בחזקה(ובצדק) וזה היה ממש ממש מפחיד אני ישבתי מסתכלת עליהם וממש התפללתי שזה לא יגמר באסון (ב"ה לאחר דקה התחלף הרמזור והם עברו בשלום...)

אח"כ כשירדתי עברתי ליד חניה והיתה שם מכונית שחנתה ממש בקצה וקבוצת ילדות כנ"ל 2 גדולות(8/9) עם עגלה ומס' ילדות בגילאי גן הם עברו ליד המכונית והאחרונה שמעט התעכבה לא שמה לב שהמכונית החלה ליסוע (לנהגת לא היה מצב לראות אותה ) וב"ה שברגע שאחרי האחרון שמתי לב ואותתי לה והיא עצרה, אמרתי לילדה שתשים לב שהיא כמעט נדרסה והיא רק צחקקה , אחיותיה שהיו מקדימה לא הבינו בכלל מה אני רוצה כי הם בכלל לא ראו ממה ניצלה הילדה...

הורים, מה קורה איתכם??????????????

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לפעמים זה גם קורה להורים בעצמם...
קרה גם שהורה דרס את ילדו,
שומר פתאים ד'
לא מצדיקה לשלוח ילדים קטנים, אבל דברים כאלו קורים כמעט לכל אחד ובכל גיל.
את בעצמך לא יכולה לדעת מאילו דברים ניצלת...

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וואייי כמה שאת צודקת.....
*יש לי מול הבית כביש מרכזי שדרכו עוברים
עשרות ילדים וילדות בדרכם לביה'ס \חיידר
וכל יום מחדש יש ניסי ניסים של ממש!!!
הורים שולחים ילדים קטנים בני 3\4\5 לבד
ויוצאים רגועים לעבודה , :(
איך?? למען השם הם רגועים כשאני רואה מהחלון
איך הם קופצים לתוך הכביש בין המכוניות ,רצים כאילו שהכביש שלהם
לא מתארים לעצמם שהילדים המתוקים והתמימים הם עוד לא בגיל
שהם לוקחים אחריות על עצמם ,
ושכביש זה מסוכן מאד...

*וגם כשחוזרים מהלימודים אני רואה ילדים מתעכבים
סתם רואים משהו מעניין נעצרים הולכים קצת ושוב נעצרים
אני לא קולטת ההורים לא דואגים איפה הילד שלהם נמצא??
ואולי הוא הלך למקום שלא הייתם רוצים שהילד ילך לשם? :confused:
אל תיהיו אדישים תפקחו עליהם עין הם אוצרות יקרים לנו מאד!!!

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ברור!!!
ואני משתדלת לא לדון שח"ו לא נגיע למקומם...
אבל יש דברים של מודעות לדוג' אם את כבר שולחת ילדים לבד את צריכה ללמד אותם שהגדולה עם העגלה לא תלך ראשונה ותפטפט עם חברתה וכולם אחריה... את זה ילדה קטנה לא תדע אם לא יגידו לה.

ולגבי הילדים, חשבתי על זה אולי הוא קיפץ כי הוא צריך לשרותים או משהו כזה,
אני ממש מקווה שזה הייתה הסיבה ולא כי הוא קפיצי מטבעו כי אם כן אמא שלו צריכה לדעת שאסור לה לשלוח אותו עם ילד קטן ועוד בכביש סואן כ"כ בשעת צהרים.

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
לצערינו---
אלו מעשים שבכל יום!

בואי לבקר במדרכת בייתי. אבוי, מה תגלי!
ילדה בת 4 תועדת עם אחותה בת השנתיים ומחצה לגן עליהן לעבור 2 חניות.
מישהו ערב לאימן שהן לא תלכנה אחרי היונה? שלא יבוא גבר... ה' ישמרנו או סתם גנב שפל?
הבנים נשלחים למקום לימודם בצורה זהה.

וזו לא משפחה אחת ככה ולא שתיים ובדרך חזור הסיפור חוזר על עצמו. הילדות רצות בקו ישר מבלי להביט ימין ושמאל.
פעם הלחצתי את שכנתי על סיפורים שקרו ממש מתחת לבנייננו המפואר והיא ענתה לי: "אין לי אפשרות לקחת כל ילד למקום לימודיו השונה, הילדות לגן, הבנים לחיידר הילד למעון או למטפלת. הם ילדים גדולים והזהרתי אותם..."

בואי ליד מרכז החנויות הקטן שמול בייתי תראי איך אימהות חוצות כביש. כמעט מתחת לגלגלי המשאיות.

רק אתמול בעלי היביט ממרום בתינו בקומה הרביעית וגילה פעוטונות בת שנה זוחלת על המדרכה על שפת הכביש. במהירות סילון הוא שעט למטה והציל את בת השכנים ממכונית ....
והאם רק טענה שהיא נועלת את הדלת אבל ילדיה פותחים לקטנה וזו נעלמת לה כמה היא יכולה לרדוף אחריה???

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
לצערינו---
אלו מעשים שבכל יום!

בואי לבקר במדרכת בייתי. אבוי, מה תגלי!
ילדה בת 4 תועדת עם אחותה בת השנתיים ומחצה לגן עליהן לעבור 2 חניות.
מישהו ערב לאימן שהן לא תלכנה אחרי היונה? שלא יבוא גבר... ה' ישמרנו או סתם גנב שפל?
הבנים נשלחים למקום לימודם בצורה זהה.

וזו לא משפחה אחת ככה ולא שתיים ובדרך חזור הסיפור חוזר על עצמו. הילדות רצות בקו ישר מבלי להביט ימין ושמאל.
פעם הלחצתי את שכנתי על סיפורים שקרו ממש מתחת לבנייננו המפואר והיא ענתה לי: "אין לי אפשרות לקחת כל ילד למקום לימודיו השונה, הילדות לגן, הבנים לחיידר הילד למעון או למטפלת. הם ילדים גדולים והזהרתי אותם..."

בואי ליד מרכז החנויות הקטן שמול בייתי תראי איך אימהות חוצות כביש. כמעט מתחת לגלגלי המשאיות.

רק אתמול בעלי היביט ממרום בתינו בקומה הרביעית וגילה פעוטונות בת שנה זוחלת על המדרכה על שפת הכביש. במהירות סילון הוא שעט למטה והציל את בת השכנים ממכונית ....
והאם רק טענה שהיא נועלת את הדלת אבל ילדיה פותחים לקטנה וזו נעלמת לה כמה היא יכולה לרדוף אחריה???

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני חושבת שאם היו מסריטים להורים איך הילדים ה'גדולים' שלהם אומללים כשהקטנים - שהם קטנים, מה לעשות, פשוט מתעללים בהם כאשר יתעלל חסר הבחירה הקטן במסכן ה'גדול',
ספק אם היו ממשיכים לשלוח אותם ככה אתם.
מעבר לסכנות הכרוכות בדרך שזה פחד פחדים, מלאך מימין ומלאך משמאל ורק ככה הם נשארים בחיים,
כואב הלב כואב הלב לראות את זה. שילדות וילדים קטנים כאלה צריכים להתמודד עם דילמות של אימהות ושל אחריות שבכלל לא לגילם ולתפקידם.

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צריך לזכור גם, שילד קטן זה לא רק שהוא לא אחראי לעצמו, זה גם ילד שהנהג לא רואה אותו!

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ומה אני אגיד??
בתור מורה לזה"ב שכשאני מלמדת ילדות בכיתה ג' וב' שלא חוצים לבד ללא מבוגר יש תמיד את הילדות שאומרות, לי אמא שלי מרשה, חציתי מליון פעמים לבד וכו'? :confused:
וכל שאר הבנות שלהן לא מרשים מרגישות כ"כ קטנות...
(היום אני כבר לא מתיחסת ואומרת שחיבים לחצות עם מבוגר. שהילדות יעשו את העימותים בבית לא אצלי בכיתה על חשבון בטחון של תלמידות אחרות)

שירה בנט

משתמש צעיר
כרטיס שנה טובה

קבוצת ילדים הלכו עם המלמד לדואר לשלוח כרטיסי שנה טובה.ואני שמה לב שהרבה מגיע לשפת המדרכה מסדר אותם בשורה ורוצה לחצות את הכביש לא במעבר חציה.אני ההונגריה שמסדרת את כל העולם אמרתי לעצמי זה לא הגיוני איפה החינוך איפה האחריות?! עמדתי ופשוט הסתכלתי עליהם המלמד בטוח שאני לא שפויה אבל בזכותי הבן אדם הסתובב ולקח את הילדים עוד שלושים מטר למעבר חציה.תגידו מי נורמלי אני או המלמד?!

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני גרה במקום ללא מדרכות, למרות הכל, זה טבוע בי מינקותי, לעולם אני לא שולחת את ילדיי לבדם, ילד מגיל 10, יתכן, פחות מכך רק בעלי, או אחת הדודות.

כבר היו מספיק סיפורים גם בלי כבישים, מספיק שיש פועלי בנין ערבים שמסתובבים בכל מקום...

אגב, ע"מ לשמור על האוצרות היקרים שלנו, המנעו מלרשום שם על הכיפה\תיקיה\תיק!!!
כבר היו סיפורים

nomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש גם נושא כאוב לא פחות, שיש לילדים מסוימים זלזול בנושא של זהירות בדרכים
קרה לי כמה פעמים שראיתי ילדים מתפרצים לכביש וכל החברים צוחקים וכשמעירים להם הם פשוט לא מקשיבים...
נראה שמעולם לא דיברו איתם ברצינות על הנושא--

אסתיג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
גם אני בין אלו שרואים ולא מאמינים.
לקח חשוב, שמוכרחים המבוגרים ללמוד, הוא דווקא מכיוון אחר:
אינספור פעמים אני עומדת משתאה, מתפלאת, דואגת וכואבת (מהמרפסת, אלא מה?)- ילדים רכים עומדים על שפת הכביש, ממתינים עד בוש ממש שמישהו יואיל בטובו להעביר אותם בכביש בבטחה.
מתביישים לבקש, מבקשים בקול נמוך רגע אחד אחרי שהמבוגר התורן חוצה בעצמו, לעצמו.
ממתינים, מחכים, מתביישים, מתייבשים, או מקסימום מתיישבים על שפת המדרכה מייאוש ותשישות. צריכים כבר שירותים דחוף, רואים דברים מעניינים, מנסים לסמוך על "גילם", מתייאשים וחוצים!
ממהרים? צודקים! היו גם חכמים ורגישים .
איך אתם מסוגלים לחצות מבלי להבחין בילדים הללו המסכנים והמסכנים עצמם?
איך תמהרו ותחצו כאשר גם הילד ממהר ו...חוצה.
איך זה תעברו ללא שלצידכם ואתכם יחד עובר גם הילד התורן?
חשבו באיזו קלות ניתן לצבור זכויות וחובות. בהישג יד ממש! תרתי משמע.
ומה הילד לומד מכך? אינו מספיק חשוב בעיני המבוגר? כ"כ קטן עד שלא רואים אותו מסנטימטר? סומכים שיסתדר כבר בעזרת מבוגר אחר, רגיש יותר?

מעבר לכך.
אתמול הייתה "דרשה" לבנים שלי בבית הכנסת עד לשעה שהם אמורים כבר לקחת את בני הקטן בן ה 2.5 מהגנון בחיידר. התאחרו בכמה דקות ולכן היו בטוחים שכבר לקחו אותו.
איך שחזרו הביתה בלעדיו, מיד שלחתי אחד מהם על הרגע לשוב על עקבותיו ולקחת אותו, מסכן הקטנצ'יק, ממתין לשווא ולא מבין למה לא לוקחים אותו היום .(סה"כ איחור של כמה דקות.)
כמובן שאם הייתי יודעת את התוכנית מראש, והייתי גם צופה איחור, הייתי עוזבת הכל ולוקחת אותו. אני גרה מול החיידר.
איך שהבחורצ'יק שלי יורד לקחתו בריצה, בתי הקטנה בת 5.5 כבר צועדת בגאווה לקראתו, עם הקטן יד ביד!
היא עברה ליד החיידר, ראתה אותו ממתין ושמחה על ההזדמנות!
מי העביר אותם? אף אחד! היא כבר ענקית ויכולה לעבור לבד בכביש. לא כך?
פחד ורעדה אחזוני!
רחמי שמים ממש שמרו עליהם.
שומר פתאים ה'!
ניסי ניסים שחזרו הביתה בשלום.
אז גם אם נתקלים במחזות כאלה. לא תמיד זה באחריות ובשליטת ההורים.
אני גם לא מתעלמת ממה שהערתי לעיל, שגם שם יש לדון לכף זכות. אבל מוכרחים להתעורר ולשים לב!

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
הבת שלי בכיתה א' מתפדחת שאנחנו מעבירים אותה את הכביש.
אתמול היא שאלה אותי: למה מירי (חברתה לכיתה) עוברת לבד?
עניתי לה בהחלטיות: את חשובה לי. לא בא לי לאבד אותך. מצטערת.

למרות ששוב, אני לא בעד הנהגת חומרות יתרות, ומבחינתי ילד בוגר יכול לשחק למטה גם ללא עין מבוגר עליו. כי שומר פתאים ה'. אין גבול לסכנות. כל הורה מכיר את ילדו ויודע מתי לאפשר לו ומה.
לקחתי ילד של שכנה בן 4 וחצי לגינה. היא הזהירה אותו באלפי אזהרות לא ללכת לכביש ורק לתת יד. היה נשמע לי מוזר. הבת שלי גם בגיל הזה ואין מצב שהיא תרוץ לכביש (אני גם לא מרשה לה לרוץ ליד הכביש כי הסברתי לה שזה מבהיל את הנהגים, הם חושבים שהילד קופץ לכביש, נעצרים בפתאומיותץ ויכולים לעשות תאונה). הלכנו לגינה וכל שניה הילד ניסה לקפוץ לכביש ולא קלט מה שאמרתי לו.
אז הבנתי את אותה אמא. כל אמא מכירה את ילדה ואת מידת אחריותו ואין אפשרות להקיש בין ילד לילד. לא לכעוס על אמהות ששולחות בת 8 לבד אחה"צ לגינה, אבל כן לעורר בנועם אמא ששולחת בת 8 לשמור על בן 3 חודשים..

profession

משתמש פעיל
לחלוטין מסכימה עם כל מילה פה... כמה דפיקות לב שקפצו בגלל מקרים כאלא!
כל הנושאים פה של ילדים שהולכים לבד ומרחפים ילדים שעוצרים לדבר עם הפועלים!!! לא חושבת שההורים יודעים על החברות... ילדים אומללים בני 6-7 שסוחבים ילדים בני 2 על הידיים כל הדרך כי הקטן לא מסכים ללכת!!! לא חסר,
אבל הכי מקומם אותי ואני מקווה שזה רק בשכונתי... אכזריות של ילדים וסליחה על המילה אבל פשוט אכזריות אחד לשני!
במיוחד ילדי חיידר... קבוצה שמחליטה לעשות 'אמבוש' על ילד אחר-כמה סיכוי יש לו?
ראיתי במו עייני-ילד שדחף ילד אחר בגרם מדרגות תלול וארוך,
ילדות(10 לפחות) שהציקו לחברה-צביטות בלחיים! גנבת והחבאת חפצים מהעגלה של אחותה הקטנה,
ילד שכמה אחרים השכיבו על הרצפה במכות, ילדי חיידר שרודפים אחרי ילדות גן מבוהלות...!!!

אני מוצאת עצמי מתפלצת במלוא מובן המילה! יש מצבים שאני מתערבת לא מסוגלת לשתוק ויש מצבים שאני מפחדת על עצמי! אם הילד/ים יחליטו להכות אותי? ומה אמורים לעשות??? להמשיך בדרך?

איך אמהות/אבות עוברים ברחוב ולא מתערבים??? ואם הילד שלך היה המותקף גם היית ממשיך???

יש נושאים בציבור שחייבים לשים עליהם דגש! גם ילדים וגם מבוגרים!

noas

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ואין מה לדבר על מה שקורה בחגים, ר"ה , יום כיפור
שהאמהות הולכות להתפלל.
הבנות שלהן "הגדולות" שומרות על הקטנים בגינות וברחובות, הילדים ניצלים בשמש.
ואפילו שאין מכוניות, יש מיליון סכנות אחרות.
והעיקר האמא מתפללת.
טוב, לפחות התפילות עוזרות
אני מתעלפת זה כל שנה מחדש.

לי אתמול קרה משהו נורא, הבת שלי רצה לתפוס נדנדה
שכניראה ילדה אחרת רצתה
אני לא שמתי לב לאירוע,
אבל מישהי באה לקרוא לי שהבת שלי בוכה.
ומה אני מגלה?
ילדה עם גלגיליות ענקיות מטפסת על הבת שלי ורומסת אותה עם הגלגיליות
והבת שלי בוכה...

שאלתי את הילדה: מה את עושה?
אז היא אומרת לי: אמרנו לה לרדת והיא לא רוצה...
אז בגלל זה היא רומסת אותה?
לקח לבת שלי שעה להירגע האירוע.

לפעמים ילדים עושים דברים נוראיים..
אמא של הילדה הגיעה אח"כ ולא הסכימה להאמין שזה מה שהבת שלה עשתה, הבת שלה בכתה
ועשתה את עצמה מסכנה כשהעירו לה.
פשוט... נורא

אסתיג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בכל מקרה כזה שבו אתם נתקלים, נצלו את ההזדמנות להראות
לילדיכם איך זה נראה מהצד ומבפנים, אולי כך הם יפנימו, כי אף פעם לא תהיו בטוחים שילדכם לא יחוש מותקף ואז יתקיף!
באמת לגבי הבנים אני פוחדת פחד של ממש, עד שאני לא רואה אותם חוזרים הביתה בשלום וגם בשלווה, ללא סימני אלימות...
"יברכך בבנים וישמרך בבנות, שהבנות צריכות שמירה" אבל הבנים, אמנם "מסתדרים" יפה מאד ואלים מאד בעצמם, איזה פחד, איזו דאגה!
הלוואי, שה' ישמור ויציל.

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כשהילדים שלי מתקרבים לגיל -9 ואומרים שעוד מעט הם יוכלו לחצות כביש לבד..

אני עונה להם שאנחנו "מחמירים"!! ואצלנו ילדים רק בגיל -10 חוצים לבד!!

ככה בביטחון, העניין חתום! אין ספקות או ויכוח בעניין, ואין אפשרות לקבל הקלה...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה