דרוש מתכון +הוראות הכנה לנשיקות

nevertheless

משתמש פעיל
שיצאו פריכות, מתפצפצות ונמסות בפה.

ואם יש למישהי נסיון באפיה שלהן בתנור דלונגי, אשמח לפירוט גם על זה. הן יוצאות לי או שרופות או דביקיות.
תודה.
 

ykdesign

משתמש צעיר
אם הם יוצאות שרופות זה בדלל שהם יותר מדי הרבה זמן בתנור נשיקות צריכות להיות בחום של בין 70-80 מעלות
ובמשך 2-3 שעות תלוי בגודל
צריך לאפות בתוכנית טורבו
אם הנשיקות יוצאות לך דביקות זה בגלל לחות
כשאת אופה צריך להשאיר פתח קטן בתנור(ע:י מגבת/מכחול או שיפוד) שהאדים יצאו מהתנור
ולאכסן בכלי אטום
 

פרות הדר

משתמש פעיל
אני עשיתי בתנור דלונגי ויצא כמו של חנות!!!
3 שעות בחום של 80 מעלות
אם יוצא דביק כנראה הכמויות לא נכונות
לפי איזה מתכון את עושה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
1. העקרון של מרנג הוא משקל סוכר כפול ממשקל החלבונים.
2. למתחילות וגם לוותיקות אני ממליצה להכין דווקא מרנג שוויצרי.
3. מרנג לא אופים. מרנג מייבשים. בטמפ' של 90 מעלות לכל היותר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שאני מחממת בקערה המונחת על סיר את הסוכר והחלבונים תוך ערבוב מדי פעם עד שהם מתאחדים ומגיעים לחום שפתיים
(40 מעלות)
אם אין מדחום פשוט מניחים טיפה על השפה ואם זה חמים זה מוכן.
מסירים מהאש, מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב מאד ומבריק.
מזלפים ומייבשים בתנור.
אני מכוונת תנור ל-80 מעלות, מניחה את הנשיקות והולכת לישון.

לפני שתשאלו, לא יקרה להן כלום. זו טמפ' ייבוש ולא טמפ' אפייה.
לפני שתשאלו #2 זה לא בזבוז חשמל. בדקתי זאת בשביל חברה. :)

אין לי מתכון כי אני עובדת לפי הכלל: משקל סוכר הכפול ממשקל החלבונים.
 

חני94

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לכן, בזכותכן אני מנסה להכין.
כייצד אני יודעת אם הנשיקות מוכנות אם אני לא רוצה להשאיר אותן לכל הלילה?
וגם - האם אני חייבת לאפות את כל המרנג, או שיכולה לשמור את השארית ולזלף ולאפות מחר.
כבר מאוחר... :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה לכן, בזכותכן אני מנסה להכין.
כייצד אני יודעת אם הנשיקות מוכנות אם אני לא רוצה להשאיר אותן לכל הלילה?
וגם - האם אני חייבת לאפות את כל המרנג, או שיכולה לשמור את השארית ולזלף ולאפות מחר.
כבר מאוחר... :)
מאמינה שכבר מאוחר בשבילך אבל אענה לטובת שואלות אחרות:
1. בעקרון הנשיקות מוכנות עד שהן מתנתקות בקלות מנייר האפיה, אבל לדעתי זה לא תמיד מספיק ויש לטעום אחת.
מייבשים שלש שעות לפחות.
2. לא ניתן לשמור מרנג, הוא מאבד את הנפח, נופל ונהיה נוזלי.
 

nevertheless

משתמש פעיל
אפשר את המתכון המדויק שהכנת?
בדיוק כמו ששירה כתבה. סוכר כפול מחלבון.
עבדתי עם משקל, והכל היה על הגרמים.
אחרי שהמסתי את הסוכר בבן מארי, הקצפתי המון זמן, עד שהקצף היה נוקשה.
ייבשתי 5 שעות (!) + שהיה בתנור עד שהתקרר.
 

חני94

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מאמינה שכבר מאוחר בשבילך אבל אענה לטובת שואלות אחרות:
1. בעקרון הנשיקות מוכנות עד שהן מתנתקות בקלות מנייר האפיה, אבל לדעתי זה לא תמיד מספיק ויש לטעום אחת.
מייבשים שלש שעות לפחות.
2. לא ניתן לשמור מרנג, הוא מאבד את הנפח, נופל ונהיה נוזלי.
תודה!
הכנתי נשיקות קטנטנות וייבשתי שעתיים וחצי, טעמתי והן היו מעולות אז הוצאתי, יתכן וטעיתי?
לגבי המרנג - באמת שמרתי אותו במקרר והכנסתי היום עוד נגלה.
הוא אכן נעשה קצת יותר נוזלי אבל חשבתי שמקסימום תהינה נשיקות יותר חלקות בגימור שלהן.
השאלה אם מבחינה בריאותית זו בעיה ששמרתי ואז אשליך את כולן לסל וחסל.

תודה רבה מאד!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכנתי נשיקות קטנטנות וייבשתי שעתיים וחצי, טעמתי והן היו מעולות אז הוצאתי, יתכן וטעיתי?
לא בהכרח. אם הן היו קטנטנות ייתכן וייבוש של שעתיים וחצי היה די והותר.
גם עוצמת התנור משתנה לאחד לאחר.
לגבי המרנג - באמת שמרתי אותו במקרר והכנסתי היום עוד נגלה.
הוא אכן נעשה קצת יותר נוזלי אבל חשבתי שמקסימום תהינה נשיקות יותר חלקות בגימור שלהן.
קשה לי להאמין שתצאנה ממנו נשיקות אבל אם כן תחליטי לבחון את זה, אשמח שתשתפי בניסוי ותוצאותיו :).
השאלה אם מבחינה בריאותית זו בעיה ששמרתי ואז אשליך את כולן לסל וחסל.
זה במקרר ואחר כך את אופה. מניחה שאין בעיה בריאותית.
 

חולי

משתמש סופר מקצוען
אני עושה לפי המתכון הבא: כוס חלבונים + 2 1/4 כוסות סוכר.
אני בדקתי ויצא לי 6 חלבונים = כוס.
מקציפה לפחות 20 דקות.
ומזלפת.
מכניסה לתנור 2 -3 תבניות בפעם אחת וכל חצי שעה מחליפה את המיקום כדי שלא ישרפו מהגוף חימום למעלה. על חום של 100 מעלות למשך שעה וחצי שעתיים.
 

חני94

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אז ערכתי את הניסוי...
והם יצאו ממש חביבות :) לא כמו הראשונות, אבל בהחלט ראויות למאכל ואולי גם להגשה.
אעלה תמונה בהמשך.
ולשאלתי החדשה: יש אפשרות לארוז אותן בצלופן כבר עכשיו בשביל פורים,
או שזה מוקדם מדי ויפגע במרקם?
תודה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה