כי הם רוצים גם לעשות חסד על הדרךלמה בגמח?
למה לא במקום שיניב לכם?
לא רק הכסף זה העיקר בחיים
כי הם רוצים גם לעשות חסד על הדרךלמה בגמח?
למה לא במקום שיניב לכם?
טוב, מי שמעדיף להסתמך על תרומות מאשר לדאוג שחלק מהחיסכון שלו ישב במקום בטוח...דווקא אני חושבת שמשברים בינוניים יש לנו את התמיכה המשפחתית והקהילתית,
במקרה של פיטורין, מחלה וכו' יש משפחה מסביב שתעביר מעשרות, מסתמכים על תרומות ולכן זה פחות במודעות.
אישית לא רואה בזה בעיה
חכם לומד מטעויות של אחרים. העלאת מודעות זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות פה.את צודקת שרואים לצערינו מקרים גם כאלו וגם כאלו
של מצוקה ותסבוכות שנובעות מחוסר היערכות מקדים.
ההבדל הוא רק ברמת המודעות והגדרת החשיבות בעיני המשפ'
שהרי לחתן ילדים כולם מתכננים בס''ד
(בין מי שמשלם יותר ובין מי שמשלם פחות)
ואילו קרן חירום מיועדת
למקרים שלא מצפים להם
ומקווים שלא יקרו
וגם לא בטוח שזה יקרה
ע''כ זה פחות במודעות
להקציב לזה כסף.
חשבתי על זה גם.למה בגמח?
למה לא במקום שיניב לכם?
לא הייתי ממליצה להסתמך על תרומות, אפילו בפן הפרקטי ולא הרעיוני, אף פעם אי אפשר לדעת מי יוכל לעזור ברגע האמת.אני אישית לא הייתי חולמת להסתמך על תרומה מהקהילה בתור גיבוי למקרים שיכולים להיות בשליטתי.
זה ענין של סדרי עדיפויות, יכולת החסכון היא בסוף מוגבלת ממה שאני רואה סביב בחתונות הילדים פחות עוזרים וגם הסכומים מטורפים מאשר בעת משבר מקומי, כמובן זה תלוי במשפחה ובקהילה וכמה אתם מרגישים שזה נותן לכם גבטוב, מי שמעדיף להסתמך על תרומות מאשר לדאוג שחלק מהחיסכון שלו ישב במקום בטוח...
כדאי רק לקחת בחשבון שאולי למשפחה אין מספיק מעשרות, או שהמעשרות שלהם נצרכים במקום אחר לא פחות.
אני אישית לא הייתי חולמת להסתמך על תרומה מהקהילה בתור גיבוי למקרים שיכולים להיות בשליטתי.
יש לי כ''כ הרבה מה לומר בנושאלא הייתי ממליצה להסתמך על תרומות, אפילו בפן הפרקטי ולא הרעיוני, אף פעם אי אפשר לדעת מי יוכל לעזור ברגע האמת.
אבל סתם ככה, כל הרעיון של 'קרן חרום' בד"כ כ"כ רחוק ממשפחות שהשוטף שלהם מגיע ממשכורת על בן זוג עובד אחד, שאפשר להבין למה זה נראה עוף מוזר.
אני לגמרי בעד, וזה נשמע רעיון חכם מאד, למי שיש שומנים לחתוך מהם,
כן, חכם וחשוב עוד לפני שיפוץ הבית או חופשה בבין הזמנים.
וכל הרעיון הנפלא של להגדיל הכנסות, אשמח לשמוע ממי שעוסק בנושא בכמה אחוזים הצליחו מי שנרתם לנושא להגדיל את הכנסותיו.
ממה שאני מכירה, אפילו משפחות שאחד מבני הזוג עובד בעבודה מכניסה ++, ז"א שוות ערך פלוס מינוס ל2 משכורות ממוצעות במדינת ישראל, לא נשאר בסוף החודש עם 3 אל"ש שהם תוהים מה לעשות איתם.
בנוסף, המנטליות מאד משנה, ואי אפשר לתפוס בחבל מ2 קצוותיו (ללא קביעה מה נכון וחכם יותר לעשות)
לדוגמא, אם קניית דירה היא ערך כלכלי עליון, ושכירות לא באה בחשבון, במצב הקיים היום בישראל הרבה יותר מ40% הולך לדיור,
ואם כך כמה נשאר לחסוך, אחרי הוצאות שוטפות?
כסף לחיתון ילדים הוא בעדיפות ראשונה, בגלל שזה יקרה בעז"ה בוודאות.@מקצועי בלבד @השקעות R הון @ה. שלמה
אשמח לשמוע את דעתכם האם כדאי לחסוך לקרן חירום לפני כסף לחיתון הילדים
אם כן כמה ואיך.
תודה
זה המשפט הכי חשוב כאן, לא מתאים שיהיה בסוגריים...ולהגדלת הכנסות אין גבול באמת!
השמים גם לא הם..
(ולא חלילה על חשבון הערכים, התורה, המשפחה או הזוגיות..)
בהתחייבות!
היי, הטבלה זמינה להורדה באמצעות קליק בחתימה שלי (בחינם כמובן).תוכל להעלות את הטבלה?
@דניאל נבון
מן הסתם היא שווה כסף והכניסה לקורס הוא בתשלום.. או שזה מסובסד כנ"ל.נשמח להקלטה מההרצאה
כן, כבר הורדתי אותההיי, הטבלה זמינה להורדה באמצעות קליק בחתימה שלי (בחינם כמובן).
אז אני חושבת שזה בדיוק הפוך.לא הייתי ממליצה להסתמך על תרומות, אפילו בפן הפרקטי ולא הרעיוני, אף פעם אי אפשר לדעת מי יוכל לעזור ברגע האמת.
אבל סתם ככה, כל הרעיון של 'קרן חרום' בד"כ כ"כ רחוק ממשפחות שהשוטף שלהם מגיע ממשכורת על בן זוג עובד אחד, שאפשר להבין למה זה נראה עוף מוזר.
אני לגמרי בעד, וזה נשמע רעיון חכם מאד, למי שיש שומנים לחתוך מהם,
כן, חכם וחשוב עוד לפני שיפוץ הבית או חופשה בבין הזמנים.
וכל הרעיון הנפלא של להגדיל הכנסות, אשמח לשמוע ממי שעוסק בנושא בכמה אחוזים הצליחו מי שנרתם לנושא להגדיל את הכנסותיו.
ממה שאני מכירה, אפילו משפחות שאחד מבני הזוג עובד בעבודה מכניסה ++, ז"א שוות ערך פלוס מינוס ל2 משכורות ממוצעות במדינת ישראל, לא נשאר בסוף החודש עם 3 אל"ש שהם תוהים מה לעשות איתם.
בנוסף, המנטליות מאד משנה, ואי אפשר לתפוס בחבל מ2 קצוותיו (ללא קביעה מה נכון וחכם יותר לעשות)
לדוגמא, אם קניית דירה היא ערך כלכלי עליון, ושכירות לא באה בחשבון, במצב הקיים היום בישראל הרבה יותר מ40% הולך לדיור,
ואם כך כמה נשאר לחסוך, אחרי הוצאות שוטפות?
הולכים לפי הכלל : מוציאים רק ממה שיש לא ממה שאיןאפשר קצת פירוט איך מגיעים לכזה סכום?
מה זה "סביר"?לענ"ד בקרן לשעת חירום על חשבון הוצאות סבירות - יש בזה פגם בביטחון.
מה שאין כן בחסכון לנישואי הילדים שיגיע בעז"ה בוודאות (וגם בזה שמענו על בעלי ביטחון לא סטנדרטיים ששמים יהבם על ה' ונושעים).
תלוי באיזה אפיק היא מושקעת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: