מתחום הרפואה האלטרנטיבית, טיפול ידני בשרירים וברקמות.לא מה זה?
ע"י משוש האוסטאופט מזהה ליקויים בשרירם, בשלד וליקויים פנימיים.
התינוק שלך נולד בוואקום או לידה קשה אחרת?
יש ללידה כזו השפעה על התינוק!
ממליצה לך על האוסטאופט רפאל בנסאל מבני ברק, עזר לנו מאוד!
מהרשת:
גוף האדם בנוי כיחידה אחת שלמה והומוגנית. הכל קשור...- רקמות השריר קשורות אל רקמות חיבור המכילות כלי דם ועצבים הקשורות לשלד הגוף (עצמות), ואותם רקמות עותפים בתוכם את איברי הגוף כך נוצר מצב בו כל מערכת משפיעה באופן ישיר על האחרות. זה גם מסביר את העובדה, מדוע הסיבה לכאבים באיזור אחד של הגוף מקורם בכלל באיזור אחר ומרוחק לכאורה ועוד יותר חשוב, מדוע טיפול בסימפטומים בלבד לא מצליח למצוא את הבעיה.
בנוסף, מערכת גוף האדם רוויה בנוזלים חיוניים לתפקוד המערכות השונות. חסימת נוזלים באיזור אחד יוצרת אי אספקה דרושה וחוסר איזון באיזור אחר וכתוצאה מופיעים סימפטומים של כאב. דווקא אוסטיאופתיה לתינוקות מייצרת דוגמאות מצויינות שימחישו את העניין:
מעבר התינוק בתעלת הלידה בדרכו לאויר העולם הינו מעבר צר שגורם ללחץ אדיר על גוף התינוק ואיבריו הרכים. הלחץ הזה גדל עוד יותר כשמדובר בלידה קשה והוא יכול לגרום למצוקה לתינוק ולאם ולגרום לשינויי מבנה שלד ופגיעות פנימיות.
לחצים אלה משפיעים על העובר בזמן הלידה באופן שקשה לזהות ולאמוד כיוון שהתינוק הנולד לא יודע לתקשר את מצוקתו, ומכשירי הבקרה, למרות פיתוחם המדהים, אינם יודעים לתת לנו את התמונה המלאה על בריאות הרך הנולד.
האוסטאופת יודע לזהות שינויים בגוף בכלל ובגולגולת בפרט שאינם נראים לעין ואשר יוצרים אסימטריה של הגולגולת. במקרים רבים שינויים אלה מפעילים לחץ על מערכת העצבים והובלת הנוזלים (קרניו-סקראלי) והם משתקפים בתופעות כמו:
פגיעה בעצב הלשון שמונע מהתינוק את יכולת היניקה
הקאה בתום כל האכלה (כן גם תופעה זו נובעת מלחץ על עצב בבסיס הגולגולת)
דלקות אזניים חוזרות, אשר מקורה בפגיעה במפרקי הגולגולת הגורמות לשינוי בזווית תעלת הניקוז של האוזן התיכונה.
בעיות פזילה (בד"כ בגיל שנה ויותר) כתוצאה מחוסר סימטריה בעצמות המצח
ויש כמובן תופעות מוכרות כמו:
הקוליק וגזים, טורטיקוליס (צוואר תפוס, תופעה שכיחה אצל תינוקות), הפרעות שינה, וזה היה רק על קצה המזלג.
מגוון הטיפולים שהאוסטיאופתיה עושה בהם חיל ארוכה מגוונת ומתאימה בעצם לכל גיל החל מתינוקות בני יומם ועד טיפול בגיל השלישי.