דרוש מידע ההתמכרות למסך

מצב
הנושא נעול.

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
ברור הוא שצעירים בורחים אליו וגם מבוגרים.
לצערנו הרב יש צעירים רבים שאינם אמורים לברוח אליו, חיים חיים שלוים ורגועים עד שהם נחשפים, כי לא נעים ונראים מיושנים וכו'.
ואז הם מתמכרים ובורחים אליו כל העת ומגיעים לשאול תחתיות ל"ע.
כך שהמצב הוא שלא באמת מאשימים משהו שאינו אשם.
יש בו משהו שונה מהתמכרות לדברים אחרים.
זו זוית הראיה
אפשר לראות צעירים שבהחלט מרגישים לא בנח בסביבה ה"מתקדמת" שלהם ועדיין, יחד עם כל הקושי יצליחו להישאר חזקים בעקרונות שלהם, גם אם יהיו להם נפילות הם יצליחו להתרומם מהם
צעירים אחרים שנסחפים לסחרור הזה, באיזשהו מקום בוחרים בהתמכרות הזו, ואני אומרת את זה לא ממקום מאשים, הם בעצם מגלים מקום לנוח בו, לא להיות, להתעלם, לא לראות קושי וכאב
הסכנה הרוחנית זה נושא אחר.

נהכה

משתמש רשום
אני בעד דוברי אמת!
ולא בעד בעלי תירוצים שזה מפריש להם חומרים מהמוח..
סמארטפון זה דבר נ-ה-ד-ר ולי אין כי זה אסור.
זה ממש ממש עצוב מה שכתבת כי לא הבנת את עומק הענין עומק האסון שזה מביא לעולם

נהכה

משתמש רשום
גילוי נאות - יש לי סמארטפון, מוגן כמובן. לצערי, זה לצורכי פרנסה אך עם כל זאת מקווה להעיף אותו מחיי ברגע שיתאפשר.

ואני רוצה להתנסח בזהירות הנדרשת.

האם זה טוב סמארטפון? לא!!
האם הוא מקל על החיים? כן!
האם הוא הכרחי ולא ניתן לחיות בלעדיו??? ממש לא!!
האם טלפון כשר מעלה את איכות החיים? כן!!!

אז בלי מליצות,מילים גבוהות ציניות ועקיצות
עדיף לכם בלי!!!
מעריכה על הכנות לא כל אחד היה מודה בזה

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
אני רוצה להוסיף ולומר:) שומעים היום סיפורים על צעירים שסובלים מכל כך הרבה מצבי קיצון מעוררי רחמים, הפרעות אכילה, התעסקות מוגזמת בנראות וחצוניות, נדודי שינה, דיכאונות, דימוי עצמי ואפילו התמכרות לאלכוהול וסמים ועוד..
בהכל מאוד קל לנו לראות את המצב הנפשי הירוד, את הקושי, את המצוקה
משום מה כשזה נוגע להתמכרות לטכנולוגיה משהו מתערער, פתאום זה רק יצר הרע.. שום ראיה מעבר, זה כואב וזה חבל כי זה שדר לא נכון לא לעצמינו ולא למתמודדים
ושוב.. זה נושא אחר מההודעה הפותחת כי כאמור לא חסרים אנשים שיודעים להשתמש בסמארטפון במינון

עד מתי

משתמש מקצוען
אם דיברתם על התמכרות כל מסך ממכר וכן גם פרוג ממכר ממש צריך למצוא לזה פתרון מה אתם אומרים מה אפשר לעשות כדי לא להיתמכר
זהו בדיוק
וכמו שתשמעו מורות בחדר מורות נואמות עם להט ואש בעיניים על המסכנים שמכורים לפרוג ומורידים את הרמה והרוחניות שלהם לשאול תחתית ואין להם לא עוה"ז ולא עוה"ב וכו'
הכי קל לתקוף את מה שאין לנו....

תותית י.

משתמש מקצוען
לפעמים עולות לי מחשבות מה הגבול? עד איפה?
לא מזמן שמעתי חברות מתלוננות (וזה היה נראה שממש הפריע להן) שהשאירו הודעה במייל והן לא ממש זמינות על המייל...(מורות)
אני זוכרת שבתחילת הקורונה אני קניתי סטיק למייל בלבד וכשנגמר הגל הראשון ביטלתי את הסים(הייתי אז בלימודים, וחזרנו ללמוד מקרוב),
אין לי סמארטפון ב"ה, אני גולשת במחשב על נטפרי כרגע - לצרכי עבודה ולא רק...
אבל לפעמים אני חושבת מה יהיה הסוף, מה יהיה הגבול??
אני רוצה לשמור על עצמי אבל מפחדת שעוד כמה שנים זה כן יכנס...

עד מתי

משתמש מקצוען
העניין לא בעצם הנושאים
אלא ההתמכרות
וסתם וידוי קטן
יש לי סמארטפון ה' ישמור כמובן מוגן
ופרוג מעסיק אותי פי אלף בלי גוזמה מאשר הווטסאפ ( לא מפסידים די משעמם שם, ערבים שלמים בלי פעילות, פה הרבה יותר אקשן )

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אם דיברתם על התמכרות כל מסך ממכר וכן גם פרוג ממכר ממש צריך למצוא לזה פתרון מה אתם אומרים מה אפשר לעשות כדי לא להיתמכר
מסכימה עם כל מילה.
כל דבר שהוא בגדר התמכרות, הוא לא טוב, בין אם זה סמארטפון ואםילו מחשב עם מייל וסינון.
נראה שקל ומהיר יותר להתמכר לסמארטפון.
אבל בסוף כל אחד צריך לשמור על עצמו ולבחון את הגבולות.
ביננו הזמן שלנו יקר.

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
וסתם וידוי קטן
יש לי סמארטפון ה' ישמור כמובן מוגן
ופרוג מעסיק אותי פי אלף בלי גוזמה מאשר הווטסאפ ( לא מפסידים די משעמם שם, ערבים שלמים בלי פעילות, פה הרבה יותר אקשן )
זה שיש סמארטפון הופך את פרוג וכל אתר אחר להרבה יותר נגיש מאשר שימוש רק במחשב.

נהכה

משתמש רשום
אם מתעסקים הרבה שעות מהיום אם פרוג או אם כל אתר אחר אז מה ההבדל מוואטצפ

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לפעמים עולות לי מחשבות מה הגבול? עד איפה?
לא מזמן שמעתי חברות מתלוננות (וזה היה נראה שממש הפריע להן) שהשאירו הודעה במייל והן לא ממש זמינות על המייל...(מורות)
אני זוכרת שבתחילת הקורונה אני קניתי סטיק למייל בלבד וכשנגמר הגל הראשון ביטלתי את הסים(הייתי אז בלימודים, וחזרנו ללמוד מקרוב),
אין לי סמארטפון ב"ה, אני גולשת במחשב על נטפרי כרגע - לצרכי עבודה ולא רק...
אבל לפעמים אני חושבת מה יהיה הסוף, מה יהיה הגבול??
אני רוצה לשמור על עצמי אבל מפחדת שעוד כמה שנים זה כן יכנס...
כל מילה!

נהכה

משתמש רשום
מסכימה עם כל מילה.
כל דבר שהוא בגדר התמכרות, הוא לא טוב, בין אם זה סמארטפון ואםילו מחשב עם מייל וסינון.
נראה שקל ומהיר יותר להתמכר לסמארטפון.
אבל בסוף כל אחד צריך לשמור על עצמו ולבחון את הגבולות.
ביננו הזמן שלנו יקר.
ברור כי בכל אופן המחשב לא כל הזמן איתנו אבל מתי שכן?

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
ברור כי בכל אופן המחשב לא כל הזמן איתנו אבל מתי שכן?
ללמוד לשים גבולות לעצמך.
זמן מסוים בו לא פותחים את המחשב (או להפך רק מתי שכן;))
הגבלת זמן
וכדו
אם לא נישמור על עצמינו אף אחד לא יעשה את זה במקומינו....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה