דרוש מידע ההתמכרות למסך

מצב
הנושא נעול.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הרבה פעמים עלתה לי מחשבה - שאולי הדור שלנו הוא בדיוק כמו דור יוצאי מצרים (ומי שקרא את הספר 'קורמו' יבין היטב את המשך דברי). לפי המדרש הכי ממעיט, יצאו מארץ מצרים 1/5 מכל עם ישראל שהיו במצרים ו4 חלקים מתו שם כי רצו להשאר במצריים ולא לצאת למדבר, ולא הבינו למה משה מוציא אותם למדבר ארץ שממה שאין בה לחם ומים, ונחשים ועקרבים מסתובבים שם.
והיו להם המון טענו צודקות והגיוניות למה כדאי להישאר ולהקים ממלכה עברית במצרים שהם ישלטו על המצרים.

גם בדור שלנו כביכול הציבור מחולק לשני מחנות. המחנה האחת הנאמן לגדולי ישראל והולך אחריהם ומתנזר מהסמארטפונים עד הסוף. והמחנה השני שיש להם טענות שנראות בשכל כצודקות ונגד דעת גדולי ישראל
ומי יודע... אולי אלו לא יזכו לגאולה העתידה כמו שהיה במצרים .... (אלו לא דברי נבואה אלא מחשבה :unsure:)

דיני

משתמש מקצוען
הרבה פעמים עלתה לי מחשבה - שאולי הדור שלנו הוא בדיוק כמו דור יוצאי מצרים (ומי שקרא את הספר 'קורמו' יבין היטב את המשך דברי). לפי המדרש הכי ממעיט, יצאו מארץ מצרים 1/5 מכל עם ישראל שהיו במצרים ו4 חלקים מתו שם כי רצו להשאר במצריים ולא לצאת למדבר, ולא הבינו למה משה מוציא אותם למדבר ארץ שממה שאין בה לחם ומים, ונחשים ועקרבים מסתובבים שם.
והיו להם המון טענו צודקות והגיוניות למה כדאי להישאר ולהקים ממלכה עברית במצרים שהם ישלטו על המצרים.

גם בדור שלנו כביכול הציבור מחולק לשני מחנות. המחנה האחת הנאמן לגדולי ישראל והולך אחריהם ומתנזר מהסמארטפונים עד הסוף. והמחנה השני שיש להם טענות שנראות בשכל כצודקות ונגד דעת גדולי ישראל
ומי יודע... אולי אלו לא יזכו לגאולה העתידה כמו שהיה במצרים .... (אלו לא דברי נבואה אלא מחשבה :unsure:)
למה להיות שלילי
בעה כל עם ישראל יזכו לתשובה שלמה ולגאולה קרובה.

חלק מהטענות לא רק נראות צודקות, הן גם צודקות, וזו המציאות שבורא עולם יצר בשבילנו (יכל גם לזרוק אותנו בכפר נידח נטול טכנולוגיה כמו שהיה כל השנים), וזה שדה הפעולה שבו אנחנו בוחרים בין טוב לרע (כל אחד במושגיו הוא, כל אחד בהתמודדויות שלו).

נהכה

משתמש רשום
כמה זה כואב לראות איך אנשים משתנים
יש לי אח באמת תלמיד חכם ירא שמים צדיק לומד בכולל כל היום כבר 12 שנה מהחתונה ולפני כמעט חצי שנה הוא קנה סמארט פאן מה אני יגיד לכם זה עצוב הוא ניהיה פשוט איך אומרים מכובה זה עצוב נורא

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק חלקי
סמארטפון הוא טריגר להתמכרות
יש אנשים שישארו איתו עניניים, ואני מכירה סביבי לא מעט כאלה
ואחרים, שיש להם נטיה להתמכרות (נטיה זו כנראה לא המילה, זה צורך בבריחה, בהדחקה, חוסר התמודדות ועוד ויש המון מה להרחיב) וגם אם הם לא יחזיקו כזה מכשיר הם יהיו מכורים לדברים בסביבתם, זה בהחלט יכול לקרות גם עם מחשב מסונן להפליא
אני לא באה להצדיק שימוש בניגוד לדעת הרבנים, זה נושא בפני עצמו, אבל לעניין ההתמכרות תלוי מאוד מי הנפשות הפועלות..
כן אפשר לראות הבדלים חדים בין מי שמודע לסכנות ולהתמכרות לבין מי שרוכש סמארטפון כ"עבירה" ואז הוא מכניס את עצמו לבור בלי תחתית
זה בשביל הפרולוג
כל זאת ועוד בפרק הבא:)

מגבת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
תבדקי את הטייסים והמנתחים, יש להם סמרטפון אבל בדכ השימוש שלהם בו מוגבל ונשלט.
אנשים עם שליטה עצמית בד"כ מגיעים להישגים.

זה בדיוק מה שאמרתי.
וזו רק אחת הסיבות למה @תילתן טועה,
מי שבאמת מתעניין במידע אובייקטיבי, יכול לקרוא את הקבצים שצורפו כאן.
העליתי רק קצת...
יש לך סבלנות לקרוא?

שנזכה לשלוות הנפש ויישוב הדעת, ולקבל את האמת ממי שאמרה.

נהכה

משתמש רשום
יש אנשים שיקבלו שכר עצום על קבוצת פייסבוק שהקימו.
ויש להידברות המון תוכניות טלוויזיה שמחזקות את עם ישראל.

אבל - פייסבוק או טלוויזיה זה זבל.
ורוב האנשים מזיקים לעצמם עם הסמארטפון.
השאלה אם זה לא יצא שכרו בהפסדו

נהכה

משתמש רשום
שלא תדעו מצרות, אבל לכל כך הרבה בני ובנות ישראל זה בשבילם ניסיון העקידה! (במיוחד אם הם מהיחידים במשפחה..)
ואם הם לא מטעינים את עצמם עם @קרעפט (חיזוק) אז הם 'אויף צרות'... ועלולים להתפתות וללכת 'אחרי רבים לרעות'...
מסכימה אם כל מילה אתם לא יודעים מה הולך בסימנרים כמה קשה להם כשחברות שיש להם גישה למכשירים האלה מדברות על זה כמה הם צריכות להיקרע כדי לא להיסחף לזה זה נסיון קשההההה מי שלא חחוה את הניסיון הזה לא יבין להרגיש הדפוק הלא מעודכן וכו וכו

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סמארטפון הוא טריגר להתמכרות
לצערי אני נאלצת לחלוק על דבריך
הסמארטפון אינו טריגר.
מתמכרים לזה בלי שליטה, בלי רצון בלי לשים לב, הופס אתה שם, בעבר האחר.
בהתחלה זה הצצה קטנה בהמשך זה צורך לראות כל הזמן מה קורה.
הרי באוטובוס אמורים להיות כ -55-60 נוסעים לפחות, איך זה שרק 10% מתוכו ערני לסביבה וה 90% האחרים עסוק בדפדוף אובססיבי?

נהכה

משתמש רשום
זה מה שאני מנסה לעשות מתחילת האשכול
ללא הצלחה מרובה
כן , יש כאלה שמצליחים להשתמש בשפיות במיוחד שבסינונים הטובים חסום הסטטוסים והקבוצות.
ההכללה הזו רק פוגעת
יש בטח שיש מסכימה השאלה מה גובר על מה
וגם זה נסיון מאוד קשה אפשר לומר ככה מי שהלך לפי הוראת הרבנים ועשה בדיוק איך שהם הראו הוא באמת לא נסחף לזה כל כך הבעיה היא שמתחילים להיתחכם

נהכה

משתמש רשום
זה מה שאני מנסה לעשות מתחילת האשכול
ללא הצלחה מרובה
כן , יש כאלה שמצליחים להשתמש בשפיות במיוחד שבסינונים הטובים חסום הסטטוסים והקבוצות.
ההכללה הזו רק פוגעת
יש בטח שיש מסכימה השאלה מה גובר על מה
וגם זה נסיון מאוד קשה אפשר לומר ככה מי שהלך לפי הוראת הרבנים ועשה בדיוק איך שהם הראו הוא באמת לא נסחף לזה כל כך הבעיה היא שמתחילים להיתחכם

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
לצערי אני נאלצת לחלוק על דבריך
הסמארטפון אינו טריגר.
מתמכרים לזה בלי שליטה, בלי רצון בלי לשים לב, הופס אתה שם, בעבר האחר.
בהתחלה זה הצצה קטנה בהמשך זה צורך לראות כל הזמן מה קורה.
הרי באוטובוס אמורים להיות כ -55-60 נוסעים לפחות, איך זה שרק 10% מתוכו ערני לסביבה וה 90% האחרים עסוק בדפדוף אובססיבי?
זה קל ופשוט לחשוב ככה, זה מונע סיבוכים מיותרים ושאלות סביב עצמינו
סמארטפון מזיק. נקודה
הוא ניסיון קשה מידי, הוא מעניין, הוא מרתק וסוחף והוא טומן בחובו סכנות רוחניות
טבעי מאוד שהוא יהווה טריגר רציני במיוחד עבור מי שמחפש בריחה או ריגושים
אבל להאשים אך ורק אותו זה להתעלם מהמציאות, זה לא להסתכל בעיניים ולראות שצעירים ( או מבוגרים..) בוחרים בו כבריחה הכי פשוטה, נגישה ונעימה

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אבל להאשים אך ורק אותו זה להתעלם מהמציאות, זה לא להסתכל בעיניים ולראות שצעירים ( או מבוגרים..) בוחרים בו כבריחה הכי פשוטה, נגישה ונעימה
ברור הוא שצעירים בורחים אליו וגם מבוגרים.
לצערנו הרב יש צעירים רבים שאינם אמורים לברוח אליו, חיים חיים שלוים ורגועים עד שהם נחשפים, כי לא נעים ונראים מיושנים וכו'.
ואז הם מתמכרים ובורחים אליו כל העת ומגיעים לשאול תחתיות ל"ע.
כך שהמצב הוא שלא באמת מאשימים משהו שאינו אשם.
יש בו משהו שונה מהתמכרות לדברים אחרים.
זו זוית הראיה שלי.

מקסיקני

משתמש פעיל
אני בעד דוברי אמת!
ולא בעד בעלי תירוצים שזה מפריש להם חומרים מהמוח..
סמארטפון זה דבר נ-ה-ד-ר ולי אין כי זה אסור.
דעה שגויה!!!
בכל אופן אני מעריכה אותך שאתה כ"כ מחזיק מזה ובכל אופן לא קונה !!אין לי ספק שהשכר שלך גדול

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
@אבדגהו אני חושבת שיש פה הרבה תגובות מכאלו שיש להם סמארטפונים שבאו וביטלו את הניסיון בזלזול
לא קל להיות במשפחה שלכולם יש סמארטפונים ואתם מחוץ לעניינים (ואני חיה את זה כל יום).

אבל עם כל הקושי - ומחזקת את ידייך, הרבה פעמים אין מה לעשות עם זה, יש אנשים שלא מתחשבים, ואפילו יאמרו לכם שזהו 'אשמתכם' - תדעו שזה פשוט שווה את זה.

בלי לדבר על התמכרות- יותר מ 90% מהמשתמשים בסמארטפון ממש לא משאירים אותו לצרכים עניניים ולעבודה - הוא משפיע המון על הנפש. הוא גורם לרדידות, להוריד יראת שמים, להוריד את הביטחון, לבזבוז זמן נוראי ולתפיסות עולם גוייות ושגויות. גם אינטרנט במחשב יכול לגרום לכל זה, והכל תלוי בכמה אדם שולט בעצמו ונמנע מלהסחף.

אבל כל אלו שיגידו שאת צריכה להשלים עם זה ולכל דבר יש מחיר- הרי ההפסד פה קטן לעומת הרווח. בגלל שאין לך טלפון כזה את חיה יותר טוב. יש לך יותר זמן לילדים, את צנועה יותר, פחות מושפעת מזבל וחיצוניות רדודה, יותר מאמינה, יותר מלאת ביטחון.
אני רואה פה עשרות שרשורים שבהם אנשים ממש לוקחים את הפוליטיקה ללב, מנסים לעשות שינוי, מאשימים אנשים במצב הכלכלי הירוד שלהם כאילו פרנסה תלויה בנו, מדברים הרבה הרבה על גשמיות- זה עצוב לראות.

הרי אם כולנו לא היינו קוראים חדשות, והנושאים הבוערים בחיינו היו הרצאות של רבנים, דבריהם של גדולי ישראל, שיחות על התמודדות רוחנית וכו', לא היינו לוקחים ללב את מה שקורה בעולם עד כדי כך. וכן גם היום יש אנשים מאושרים כאלו. תאמרו שהם חיים בתוך בועה, שהם מיושנים, שהם לא מבינים כלום- אבל לאנשים האלו יש איכות חיים שאנחנו איבדנו, ורובם גם מקיימים יותר מצוות. יותר יראת שמים, יותר ביטחון, יותר צניעות, פחות ביטול תורה...

חזקי את עצמך ודעי כי לעולם לא תפסידי מזה, ואשרייך שאת מתמודדת בגבורה ולא קונה מכשיר!
ה' יברך אותך וייתן לך הרבה כוח.

לא התכוונתי בתשובה הזאת לזלזל או לקטרג ח"ו על עם ישראל, אלא רק לחזק ולומר שאלו שאין להם מכשיר- אשריהם!

נהכה

משתמש רשום
סליחה שאני אומרת אבל הרבה מקרים שלבחורות או בחורים צעירים מסתובבים אם מכשירים כאלה זה הרבה בגלל ההורים
הורים יקרים אם אתם בחרתם שאתם צריכים את המכשיר הזה לאיזהשהוא צורך למה אתם צריכים לתת לילדכם גישה לכל הדברים האלה למה אתם פותחים בפניהם את הדלת לעולם הזה מספיק יש להם נסיונות

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה