מידע שימושי ההטבה הפורימית של פרוג

מצב
הנושא נעול.

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
"ולא תונו איש את עמיתו"

באונאת דברים הכתוב מדבר

שלא כמו בגניבת דעת שנעשתה טובה לאדם השני רק מתוך אינטרס אישי וללא כוונה טהורה. באונאת דברים. המציאות שונה, יש כאן גרימת צער ועגמת נפש לשני, על ידי דיבור מעשה או סתם תנועה.
כשם שיש אונאה במקח וממכר, כך יש אונאה בדברים, כלומר במילים בלבד אפילו שאין הפסד ממון. די בכך שנגרם צער או עלבון לשני על מנת שיחשב לאונאת דברים.
ולכן צריך אדם להיזהר שלא יאמר לחברו מילים שיגרמו לו כעס בהלה או בושה. שנאמר : ולא תונו איש את עמיתו, באונאת דברים הכתוב מדבר. פירש רש"י: כאן הזהיר על אונאת דברים, שלא יקניט איש את חברו לא ישיאנו עצה שאינה הוגנת לו לפי דרכו והנאתו של יועץ. ואם תאמר, מי יודע אם נתכוונתי לרעה, לכך נאמר ויראת מאלהיך, היודע מחשבות הוא יודע. כל דבר המסור ללב, שאין מכיר אלא מי שהמחשבה בלבו, נאמר בו ויראת מאלוהיך.

כלומר אדם צריך להיזהר שלא לגרום עוגמת נפש לחבירו ולא לצערו אפילו ברמז קל. ויש שעושים מעשה ורוצים לומר שלא התכוונו, או שלא שמו לב, שאין רצונם לצער, אבל היודע מחשבות הוא יודע את האמת, הוא יודע את כוונתם האמיתית, ואת רצונם הנסתר,ולכן נאמר באיסור זה ויראת מאלוקיך, בורא עולם רואה ויודע הכול.

ולכן יש להקפיד מאוד, שלא להכאיב לבריות בשום דבר וכל שכן שלא לומר עליהם דברי גנאי ואפילו הוא דבר אמת, שיש בזה משום אונאת דברים בנוסף על איסור לשון הרע, ובמיוחד יש על ההורים להקפיד שלא לצער את הילדים, שיש הרגלים לכנות את ילדיהם בכינויי גנאי, להטיח בהם עלבונות ולרמוס את כבודם, וזהו איסור חמור של אונאת דברים.

וכן המקלל לאדם בפניו יש בזה משום אונאת דברים מלבד איסור קללה .ויזהר שלא לכנות שם רע לחברו, ואף על פי שהלה רגיל באותו כינוי, אם כוונתו לביישו אסור. כשם שאונאה בדברים, כך אונאה בעין רעה, שמראה לחבירו פנים רעים.

הכלל הוא: לא לגרום צער לזולת בשום מעשה אפילו ברמז קל.וכל שכן שלא על ידי דיבור לשון הרע וכד'.

יוכבדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
סורי סורי סורי.
בטעות נשמטה לי אות
malmalat123 גימייל.
(בטעות נשמטה האות T)
יאלה יאלה....מלמלונת....לכי תמשיכי להנות ולראות איזה פתיים פה החברה, תהני, דש ל@מרשמלו....

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
כלומר אדם צריך להיזהר שלא לגרום עוגמת נפש לחבירו ולא לצערו אפילו ברמז קל. ויש שעושים מעשה ורוצים לומר שלא התכוונו, או שלא שמו לב, שאין רצונם לצער, אבל היודע מחשבות הוא יודע את האמת, הוא יודע את כוונתם האמיתית, ואת רצונם הנסתר,ולכן נאמר באיסור זה ויראת מאלוקיך, בורא עולם רואה ויודע הכול.
@יוכבדא

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
כשאת מביאה את הציטוט הזה, את בעצם חושבת שיש פה מישהו שמתכוון מעומק ליבו לצער מישהו אחר?
לא חושבת ככה
אבל מאמינה שיש כאן הרבה משפחות שחוו בתקופה האחרונה ירידה בהכנסה
ופתאום ראו הזדמנות להזמין בזול מנקסט
שמחו וניסו לרפרש או להכנס לקישורים
ולהם נגרם צער גדול
צריך לחשוב לפני שעושים מתיחה כזאת מטומטמת
אולי יש צד שמשהו יפגע
ואז זה לא שווה גם אלף שיהנו פה

קורס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כשאת מביאה את הציטוט הזה, את בעצם חושבת שיש פה מישהו שמתכוון מעומק ליבו לצער מישהו אחר?
אולי לא.
אבל אני מנסה לחשוב מה הם כן חשבו.
לשמח? זה לא שימח.
לעשות 'אשקן'? גם לא.
מה כן?
אם רוצים לעשות מתיחה למישהו, יש דרכים מוצלחות באמת. רק חשוב לשים לב שהמתיחה תתגלה מיד, כי אחרת זה צער בעלי חיים.
כך אני מרגישה.
וואיייי, מזמן לא כעסתי ככה:mad::mad::mad:. זה רק אני נפגעתי, או שיש עוד?

קווארק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא צריך להתכוון מעומק הלב.
גם צער שנגרם ללא כל כוונה תחילה, ובטעות גמורה, עושים הכל על מנת שלא יגרם מלכתחילה,
ואם נעשה צער לאחר, כמה השתדלויות אנשים עושים על מנת לפייס....

גילגולונת

משתמש מקצוען
אולי לא.
אבל אני מנסה לחשוב מה הם כן חשבו.
לשמח? זה לא שימח.
לעשות 'אשקן'? גם לא.
מה כן?
אם רוצים לעשות מתיחה למישהו, יש דרכים מוצלחות באמת. רק חשוב לשים לב שהמתיחה תתגלה מיד, כי אחרת זה צער בעלי חיים.
כך אני מרגישה.
וואיייי, מזמן לא כעסתי ככה:mad::mad::mad:. זה רק אני נפגעתי, או שיש עוד?
אני גם פגועה
ויותר מזה - מרגישה שנכנסתי לכת של ליצנים ובטלנים.
מנהלי האתר השקיעו ב"מיזם" הזה המון המון המון זמן

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אני גם פגועה
ויותר מזה - מרגישה שנכנסתי לכת של ליצנים ובטלנים.
מנהלי האתר השקיעו ב"מיזם" הזה המון המון המון זמן
לגמרי....תראו מה זה אפילו על אתר חרדי ונורמלי כמו פרוג כבר א''א לסמוךךךךךךךך, חבל פרוג, חבל

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה