כמה קל, ככה טעים....
הכנתי לבר מצווה 80 יחידות.
החבאתי במקפיא.
יום אחד נסעתי לסידורים מחוץ לעיר.
חזרתי הביתה עייפה וגיליתי מקפיא פתוח.....מהר חיפשתי מה חסר...הלכו 20 יחידיות. עד היום אני לא יודעת מי אכל. לא שאלתי...
אז הנה, קבלו:
פטיפור בטעם רוזמרי...
צפה בקובץ המצורף 321357
השילוב של השוקולד וקרם הנוגט הם שנותנים לפטיפור הזה את טעם הרוזמרי. ממכר.
אחרי כל הנאום הזה מגעיה גם הדרכה, לא?
אז קדימה:
לפטיפור הזה נצטרך תבנית שקעים כלשהי. הצורה לא משנה. גודל השקעים צריך להיות לא גדול מדי אבל גם לא כזה של פרלינים, אם כי אפשרי אבל יהיה קשה יותר לצפות בשוקולד. הוראות בסוף ההדרכה.
לתערובת:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2/3 כוס ריצ'
150 גרם ביסקוויט טחון
1 כוס קרם נוגט
ממיסים יחד שוקולד, שמן וריצ' ואחרי שמתקבל קרם חלק מסירים מהאשד ומוסיפים 150 גרם ביסקוויט טחון ו-1 כוס קרם נוגט.
מתקבלת עיסה נעימה אבל לא נוזלית.
צפה בקובץ המצורף 321360
דוחסים לתוך כל שקע מהעיסה. מהדקים ומישרים את השפה העליונה.
מקפיאים להתקשות מוחלטת.
צפה בקובץ המצורף 321361
מחלצים מהשקעים.
צפה בקובץ המצורף 321363
לציפוי 200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2 כפות אבקת נוגט
ממיסים שוקולד, אבקת נוגט ושמן עד לקבלת קרם חלק.
נועצים קיסם בפטיפור וטובלים בשוקולד. מנערים להגרת עודפי שוקולד.
מניחים לייבוש.
אם רוצים מפזרים קצת קרוקנט לקישוט.
צפה בקובץ המצורף 321364
אם בכל זאת אין לכן תבנית בגודל מתאים ורק כזו של פרלינים- מלאו את השקעים בציפוי השוקולד. חכו 2 דקות ורוקנו מעל ניר אפיה. הקפיאו. ואחר כך מלאו בתערובת. כמעט עד הסוף. צקו מהציפוי לכיסוי. הקפיאו היטב. לפחות שעתיים. חלצו מהתבנית.
הבטחתי קל, לא?
קיבלתן.
צפה בקובץ המצורף 321365
הכנתי לבר מצווה 80 יחידות.
החבאתי במקפיא.
יום אחד נסעתי לסידורים מחוץ לעיר.
חזרתי הביתה עייפה וגיליתי מקפיא פתוח.....מהר חיפשתי מה חסר...הלכו 20 יחידיות. עד היום אני לא יודעת מי אכל. לא שאלתי...
אז הנה, קבלו:
פטיפור בטעם רוזמרי...
צפה בקובץ המצורף 321357
השילוב של השוקולד וקרם הנוגט הם שנותנים לפטיפור הזה את טעם הרוזמרי. ממכר.
אחרי כל הנאום הזה מגעיה גם הדרכה, לא?
אז קדימה:
לפטיפור הזה נצטרך תבנית שקעים כלשהי. הצורה לא משנה. גודל השקעים צריך להיות לא גדול מדי אבל גם לא כזה של פרלינים, אם כי אפשרי אבל יהיה קשה יותר לצפות בשוקולד. הוראות בסוף ההדרכה.
לתערובת:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2/3 כוס ריצ'
150 גרם ביסקוויט טחון
1 כוס קרם נוגט
ממיסים יחד שוקולד, שמן וריצ' ואחרי שמתקבל קרם חלק מסירים מהאשד ומוסיפים 150 גרם ביסקוויט טחון ו-1 כוס קרם נוגט.
מתקבלת עיסה נעימה אבל לא נוזלית.
צפה בקובץ המצורף 321360
דוחסים לתוך כל שקע מהעיסה. מהדקים ומישרים את השפה העליונה.
מקפיאים להתקשות מוחלטת.
צפה בקובץ המצורף 321361
מחלצים מהשקעים.
צפה בקובץ המצורף 321363
לציפוי 200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2 כפות אבקת נוגט
ממיסים שוקולד, אבקת נוגט ושמן עד לקבלת קרם חלק.
נועצים קיסם בפטיפור וטובלים בשוקולד. מנערים להגרת עודפי שוקולד.
מניחים לייבוש.
אם רוצים מפזרים קצת קרוקנט לקישוט.
צפה בקובץ המצורף 321364
אם בכל זאת אין לכן תבנית בגודל מתאים ורק כזו של פרלינים- מלאו את השקעים בציפוי השוקולד. חכו 2 דקות ורוקנו מעל ניר אפיה. הקפיאו. ואחר כך מלאו בתערובת. כמעט עד הסוף. צקו מהציפוי לכיסוי. הקפיאו היטב. לפחות שעתיים. חלצו מהתבנית.
הבטחתי קל, לא?
קיבלתן.
צפה בקובץ המצורף 321365