הגעלת גביעים מהחמץ לפסח

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך

prog

מנהל ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
שכחתי להגעיל את הגביעים לפסח, אצל ההורים שלי כל שנה מגעילים את הגביעים של כל השנה לשימוש בליל הסדר.
השנה שכחתי להגעיל. כבר חשבתי שאני לא יכול להשתמש בגביעים, בראשי החלו לעבור דמיונות של קידוש ארבע כוסות וכו' בכלים חד פעמיים יפים או בגביעים מזכוכית.
אבל אחרי ששאלתי רב התברר לי שמלכתחילה אין צורך להגעיל את הגביעים, מכיון שלא מבשלים בהם ולא משתמשים בחם..

אני כותב את זה כאן, אולי המידע הזה חשוב למישהו או שיש מה להוסיף..

פסח כשר ושמח
חיים​

PICARDB

משתמש רשום
אני מאד תמה! הרי הרבה פעמים נכנס חמץ בתוך שפת הגביע וכבוש כמבושל

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
למה שייכנס חמץ בשפת הגביע? לא כל הגביעים שווים

גרף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
גם אני הק' נוהג להגעיל את הגביע לפסח.

אם אתה לא נוהג לטבול את החלה ביין בגביע, וגם אם אתה כן נוהג אבל זה לא נשאר 24 שעות, אין שום בעיה. בד"כ להבדלה (לפחות) שוטפים את הגביע ואחרי הבדלה לא מכניסים שם חלה...

כבוש כמבושל אמנם, אבל כבוש צריך להיות חמץ שרוי בפנים 24 שעות מה שלא אמור לקרות כאמור.

יפה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לא מומלץ להכניס כאלו אשכולות.

לכל יהודי יש רב, שבדרך כלל אותו הוא שואל, בבחינת "עשה לך רב".
לכל רב יש את הנקודות שבהם הוא מחמיר, ואת הנקודות שבהם הוא מקל, שהרי יש בהלכה הרבה מקומות "אפורים", שבהם ניתן להקל ולהחמיר, ולפי הנתונים האישיים של הבנ"א, ולפי מכלול כל הנתונים, הוא פוסק את ההלכה.
על כל אחד לשאול את הרב שלו, ולא להתסמך על הקלות של כל הרבנים, כי אז נוכל לעשות כמעט הכל.
לא כל כך קל לפסוק הלכה!!!
יהודים, הזהרו בדבריכם!!!

nava

משתמש רשום
נכתב ע"י יפה;244580:
לכל יהודי יש רב, שבדרך כלל אותו הוא שואל, בבחינת "עשה לך רב".
לכל רב יש את הנקודות שבהם הוא מחמיר, ואת הנקודות שבהם הוא מקל, שהרי יש בהלכה הרבה מקומות "אפורים", שבהם ניתן להקל ולהחמיר, ולפי הנתונים האישיים של הבנ"א, ולפי מכלול כל הנתונים, הוא פוסק את ההלכה.
על כל אחד לשאול את הרב שלו, ולא להתסמך על הקלות של כל הרבנים, כי אז נוכל לעשות כמעט הכל.
לא כל כך קל לפסוק הלכה!!!
יהודים, הזהרו בדבריכם!!!

יפה?!

חיים נתן את השאלה ואת התשובה, לא נשאר כאן מקום אפור.
גם הרב שלך יגיד לך כך.

ותשפכי על עצמך דלי מים קרים לפני שאת מגיבה כאן.

יפה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י nava;244587:
יפה?!

חיים נתן את השאלה ואת התשובה, לא נשאר כאן מקום אפור.
גם הרב שלך יגיד לך כך.

ותשפכי על עצמך דלי מים קרים לפני שאת מגיבה כאן.

את ממש לא צודקת,
ויש לי ידע בנושא!!!

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
הלכה מפורשת בשו"ע (תנא, ו) היא, שכל כלי הולכין אחר רוב תשמישו ולכן אפילו כלים שמדי פעם השתמשו בהם ברותחין לא יצטרכו הגעלה אם אינן בני יומן והם כלים שרוב תשמישן בצונן, ואילו הרמ"א כתב שיש מחמירין להגעיל אף כלים שלפעמים השתמשו בהם ברותחין וכתב שכן הוא המנהג (והכה"ח כתב שגם הספרדים נוהגים כך) ויש מחמירין להגעיל כל כלי שתיה אע"פ שתשמישן בצונן משום שלפעמים משתמשים בהם בחמין וכן הוא המנהג להגעילן, ובדיעבד סגי להו בשטיפה (אפילו אם השתמשו בהם מדי פעם בחמין!)
יוצא מפה, שכלי שאף פעם לא משתמשין בו בחמין - כגביע של קידוש - בודאי לא יצטרך הגעלה אף לכתחילה, והרוצה להחמיר, שיחמיר לעצמו אך אל יעבור על לאו של "בל תוסיף" ויחשוב שמי שלא עושה הגעלה לגביע עובר על איזשהו איסור!

prog

מנהל ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
דרך אגב, בשנה הבעל"ט (אי"ה בירושלים הבנויה) אגעיל את הגביעים כמנהג הנהוג.
רק צריך לדעת את ההבדל הדק בין מנהג לבין איסור אמיתי.. לא פסקתי כלום להלכה. סיפרתי שיש מנהג כזה אצלנו, וששכחתי, ומה הורה הרב. זה היה רק סיפור המעשה.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י prog;244615:
דרך אגב, בשנה הבעל"ט (אי"ה בירושלים הבנויה) אגעיל את הגביעים כמנהג הנהוג.
רק צריך לדעת את ההבדל הדק בין מנהג לבין איסור אמיתי.. לא פסקתי כלום להלכה. סיפרתי שיש מנהג כזה אצלנו, וששכחתי, ומה הורה הרב. זה היה רק סיפור המעשה.
ראשית, אל תתנצל. בקש סליחה ומחילה וזהו.
שנית, לא רבני פרוג היושבים על מקלדתם קובעים בדברים אלו.
שלישית, כל מי ש"יש לו ידע" מתבקש לכל הפחות לציין מראי מקומות.
רביעית, החלטתי להתאפק, נסיים בשלישית.

יפה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
התכוונתי לנושא בכלליות!!!

דבר ראשון, שפכתי ע"ע מי קרח.
דבר שני:
לא התכוונתי לנושא הספציפי הזה.
אני לא רב(נית), ולא מתכוננת לפסוק.התכוונתי בהחלט לענין הזה, שבנ"א כותב פסק שהוא קיבל מרב בפורום, לדעתי זה לא צריך להיות, מכל הסיבות שנכתבו למעלה. הרי אם משנים מילה אחת - כל ההלכה משתנה.
דבר נוסף, יש לנו פה פורום שמורכב מקשת נרחבת של אוכלוסיה דתית וחרדית, המחולקת למגזרים ולעדות שונות. כל עדה יש לה את המנהגים שלה, את הדעות שלה, וגם את ההלכות שלה!!!
גם בעיתונים, נזהרים מאד לכתוב הלכה פסוקה.
נא לקרוא את כל מה שכתבתי למעלה בעיון, ולא לקפוץ.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה