קורונה הגננת הגב' שלווה זלפריינד ע"ה

מצב
הנושא נעול.

ללי41

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שעה קלה לפני כניסת השבת השבת התקבלה הבשורה המרה על הסתלקותה של הגברת שלווה זלפריינד ע"ה, בת 66, שנדבקה בחודש האחרון בנגיף הקורונה ובימים האחרונים מצבה הלך והידרדר. בעלה, הרב אלכסנדר יעקב הכהן זלפריינד ז"ל, נפטר לפני כחמש שנים בתאונת דרכים קשה בפ"ת.
הגב' זלפריינד אובחנה כחולת קורונה לפני כשלושה שבועות, ובעקבות מחלתה אושפזה. בהודעה ששלחה בקבוצה שבוע לאחר שחלתה, כתבה כי הודיעו לה שהיא ככל הנראה נדבקה בגן.
*** יקרה, חשוב לי ראשית להגיד לך תודה על היוזמה שילדי הגן החברים בכללית ייבדקו.
שנית, אני קיבלתי כמה טלפונים בימים האחרונים מגורמים מוסמכים שכנראה ונדבקתי בגן...
ודאי ראית שכתבתי בעבר כי אני מבקשת לקחת אחריות, מאחר שאני בקבוצת סיכון. והנה - אשר יגורתי... בא!
ידוע בוודאות לרשויות על משפחות שהפרו בידוד או שלא מילאו אחר הנחיית העירייה לא לשלוח ילדים שיש בביתם בן משפחה בבידוד. על אנשים כמוני, באה להגן ההנחיה...
לצערי, היו שהעדיפו לשלוח את הילד בגן מתוך הרגשת ה'סמוך' הישראלי, תוך פגיעה אנושה בערך חשוב של ערבות הדדית ו'לא תעמוד על דם רעך'.
לי זה כבר לא משנה
ממי נדבקתי ומי הפר בידוד. היו לי ניסים גלויים וזה שאני כותבת לך כרגע זה בכלל לא מובן מאליו. אבל אני פשוט מתחננת ומבקשת עבור הסבים והסבתות, השכנים והדודים המבוגרים שמקיפים אותנו ולא מגיע להם למות! גם אם יש להם מחלות רקע כאלה ואחרות.
אני חלילה לא מאשימה אף אחד! שלא יובן כך מדבריי. יד ה' סובבה את הנסיבות והיא זו אשר הוציאה אותי מהמצב הקשה בו הייתי...
נכון... בידוד לילד קטן היא חוויה לא נעימה, אבל היא עוברת תוך מקסימום שבועיים. אפשר למצוא המון סיבות ותירוצים למה אנחנו לא חייבים לשמור בידוד. ואפשר רגע אחד להיות שותפים להצלת חיים אמיתית. לחנך את ילדינו לערבות הדדית, לכבוד האחר ולשמירה על החיים.
אובדן של אדם קרוב, או הידיעה כי מישהו חלה בגללך, קשה פי כמה וכמה מבידוד של שבועיים...
ייתכן שהדברים קשים לקריאה. אבל נכתבים בדם ליבי ובתפילה שאזכה בקרוב לצאת ממסע הייסורים שקיבלתי באהבה מאיתו ית'
מאחלת בריאות איתנה לכולם ורק בשורות טובות.
אני ב"ה מתאוששת והשלב הקשה ביותר של המחלה, כבר מאחוריי.
ואם יהיה מישהו אחד שיקרא את הדברים ויבין את ההשלכות של חובת הבידוד. והיה זה שכרי.
אוהבת באמת כל אחד ואחת מכם
חיבוק גדול לילדים
שלוה (בת רבקה רחל לרופ''ש)

אז כל מי שחושב לזלזל שיחשוב עליה ועל משפחתה ...
את הנעשה א"א להשיב !!!!!

בוקר מואר

משתמש מקצוען
עצוב כל כך:

טרגדיה בפ"ת: הגננת נפטרה מנגיף הקורונה
בפתח תקווה הלכה לעולמה מרת שלווה זלפריינד ע"ה, בת 66, לאחר שנדבקה בנגיף הקורונה ומצבה הלך והידרדר • לפני שבועיים כתבה לחברותיה: "אשר יגורתי - בא!" (דיין אמת)

טרגדיה בפ"ת: הגננת נפטרה מנגיף הקורונהטרגדיה בפ"ת: הגננת נפטרה מנגיף הקורונה

שעה קלה לפני כניסת השבת השבת התקבלה הבשורה המרה על הסתלקותה של הגברת שלווה זלפריינד ע"ה, בת 66, שנדבקה בחודש האחרון בנגיף הקורונה ובימים האחרונים מצבה הלך והידרדר. בעלה, הרב אלכסנדר יעקב הכהן זלפריינד ז"ל, נפטר לפני כחמש שנים בתאונת דרכים קשה בפ"ת.

שלווה ע"ה כתבה לחברותיה בגן בה עבדה לפני כשבועיים על כך שנדבקה בנגיף כשהיא יודעת שבשל מחלות רקע היא בקבוצת סיכון: "אני קיבלתי כמה טלפונים בימים האחרונים מגורמים מוסמכים שכנראה ונדבקתי בגן... ודאי ראית שכתבתי בעבר כי אני מבקשת לקחת אחריות מאחר ואני בקבוצת סיכון. והנה- אשר יגורתי... בא!".

"ידוע בוודאות לרשויות", הוסיפה בכאב: "על משפחות שהפרו בידוד או שלא מילאו אחר הנחיית העיריה לא לשלוח ילדים שיש בביתם בן משפחה בידוד. על אנשים כמוני, באה להגן ההנחיה... לצערי, היו שהעדיפו לשלוח את הילד בגן מתוך הרגשת ה''סמוך'' הישראלי תוך פגיעה אנושה בערך חשוב של ''ערבות הדדית'' ו''לא תעמוד על דם רעך'".

הותירה אחריה שני בנים וארבע בנות. הלווייתה צפויה להתקיים הערב תחת מגבלות משרד הבריאות, בהשתתפות קומץ מבני המשפחה בלבד.

רמי גרינברג, ראש עיריית פתח תקווה, נפרד מתושבת העיר: "צער רב אני מודיע על פטירתה של גננת בגן ילדים עירוני, הגברת שלווה זלפריינד ע"ה שנפטרה עקב מחלת הקורונה. שלווה הייתה גננת מדהימה וחינכה ילדים רבים בעיר. יהי זכרה ברוך".

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
ה' ישמור ויציל

בשורות טובות

איך המשפחה יכולה לשרוד!!!????????

ב.כ

משתמש מקצוען
ממש לבכות
על זה קמה צעקה נוראה לא תעמוד על דם רעיך
לא רוצה לחשוב על דין רודף ורוצח במזיד
בואו נתעורר שלא יהיה מאוחר
היום זו היא מחר ה' ירחם
חודש אלול מתקרב בואו נצעק אל ה'
אולי יחוס אולי ירחם
בואו נשוב אליו באמת

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מכירה תמשפחה....עצוב!
ועצוב מאד לראות בשבת כמויות אנשים ללא מסיכה!!
וכמויות אנשים עם מסכות והאף מציץ....
פשוט הזוי.
פשוט זלזול.
וראיתי גם כמה מטיילות שאמורות ליהיות בבידוד!

חיה קפ.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
הרב אשר וויס סיפר שאחד בא אליו וביקש ממנו דרך תשובה על זה שככל הנראה הוא הרג מישהו מקורונה,
ואמר לו שאין לו על זה מחילה.
כי ידעת את זה ובכל אופן פשעת.
ויש עוד כאלו שלא הולכים עם מסכה והם מתגאים בזה שהם מקבלים דו"ח.
אמרתי לחברה שלי שאני דנה אותכם לכף זכות שאולי פשוט נהיתם מטומטמים.

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מכתב שהפיצה הבת שלה לפני כשבועיים:
(שכל אחד יסיק את מסקנותיו...)

חשוב‼‼‼‼
חברות יקרות!
קוראתבנשימה עצורה את כל ההתכתבויות וההתכתשויות על ''כן בדיקה'' ''לא בדיקה'' וכו'
ואני רק חושבת לעצמי... כמה מהבעלים שלכן מתנדבים במד''א/הצלה/ידידים/עזר מציון וכו' כשמטרתם היא הצלת חיים?!
כמה אנחנו עושים כדי להציל חיים אבל כשמדובר בבדיקה של שניה אחת... עד כאן... זה כבר גדול עלינו?!
ואני לא כותבת סתם...
אמא שלי שתחי' שלוה בת רבקה רחל לרפו''ש
מאושפזת כבר שבוע במחלקת ''כתר'' במצב לא פשוט... היא מספר אחד מתוך ''החולים הקשים'' שאתם רואים באתרים ובעיתונים. ואני יחסוך ממכן דרמות ותיאורים על כאבים, בדידות וחוסר ודאות...
לאחר התייעצות איתה היא אישרה שאכתוב לכן כאן. כי אם מישהי אחת תלך להבדק ונוכל להציל חיים. יעמוד לה לזכות לצאת מהמצב בו היא נמצאת...
אמא שלי היא גננת. כשחזרנו לשגרה היא חששה אך בסוף ''זרמה'' עם תחושת ה''קורונה מאחורינו'' וחזרה לגן לעשות את מה שהיא הכי אוהבת... חינוך ילדי ישראל באהבה.
כשבצבץ ה''גל השני'' נכנסו אחים מהגן לבידוד, הורה פה בבידוד, בן משפחה מאומת שם וכו' וכו' כמה מערכות ניהלו ההורים בינם לבין עצמם לקחת אחריות, להבדק, לפעול מתוך ערבות הדדית. בקבוצת ההורים בקשה אמי ליידע כי היא בקבוצת סיכון אך חלק מההורים שנשאלו שאלות בנוגע לבידוד בן משפחתם חתמו את הנושא ב''חיסיון רפואי''
לצערי, צמד המילים הללו לא עזר לאמא שלי, שמי שמכיר אותה יודע שהיא פעילה ונמרצת ורחוקה מהדימיון שלכן שמי שהוא חולה קשה כנראה מגיע מבית אבות...
אמא שלי קרוב לודאי נדבקה בגן כי חוץ מלגן, היא כמעט לא יצאה לשום מקום וגם אנו, בני המשפחה סביבה היינו כל העת עם מסכה.

ידוע בודאות לרשויות על משפחות שהפרו בידוד או שלא מילאו אחר הנחיית העיריה לא לשלוח ילדים שיש בביתם בן משפחה בידוד. על אנשים כמוה, באה להגן ההנחיה... לצערי, היו שהעדיפו לשלוח את הילד לגן מתוך הרגשת ה''סמוך'' הישראלי תוך פגיעה אנושה בערך חשוב של ''ערבות הדדית'' ו''לא תעמוד על דם רעך''.
לה זה כבר לא משנה ממי נדבקה ומי הפר בידוד.
אבל אני פשוט מתחננת ומבקשת עבור הסבים והסבתות, השכנים והדודים המבוגרים שמקיפים אותנו ולא מגיע להם למות! גם אם יש להם מחלות רקע כאלה ואחרות...
אין בנכתב כאן אשמה כלפי אף אחד! שלא יובן כך מדבריי. יד ה' סובבה את הנסיבות והיא זו אשר הביאה אותה למצב הזה...
נכון... בידוד לילד קטן היא חוויה לא נעימה, אבל היא עוברת תוך מקסימום שבועיים. אפשר למצוא המון סיבות ותרוצים למה אנחנו לא חייבים לשמור בידוד. ואפשר רגע אחד להיות שותפים להצלת חיים אמיתית. לחנך את ילדינו לערבות הדדית, לכבוד האחר ולשמירה על החיים. הבדיקה לוקחת בדיוק שניה ואי הנעימות שוות ערך אולי לצביטה קלה. גם זה לא תמיד...
אובדן של אדם קרוב, או הידיעה כי מישהו חלה בגללך, קשה פי כמה וכמה מבידוד של שבועיים...
יתכן והדברים קשים לקריאה. אבל נכתבים בדם ליבי ובתפילה שנזכה בקרוב לצאת ממסע היסורים הזה.
מאחלת בריאות איתנה לכולם ורק בשורות טובות.

ואם יהיה מישהו אחד שיקרא את הדברים ויבין את ההשלכות של חובת הבידוד והבדיקה. יהיה זה לרפואתה.

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ברוך דיין האמת.

בנימה אישית:
היתה ה-גננת שלי.
אישה מלאה באהבה ושמחת חיים. טובה, חכמה ונמרצת.
לא יאומן. כולי דמעות.

נערך לאחרונה ב:

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חברה קרובה של אמי ומכרה טובה של כל המשפחה.
תהא נשמתה צרורה. הלם גדול ובלתי נתפס.

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עצוב ביותר,
פשוט לבכות :(
חובה למנף את המכתב הזה... בכל מקום אפשרי!!!!!
לצערנו מס' הנפטרים עלה ל400.. עלייה דרסטית...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
קיבלתי מכתב במייל ואני מצנזר אותו לכאן:

אני זועם עד אימה, מתוסכל עד לב השמים. נמצא במקום שכבר כלו לי הדמעות, פקעו עצביי ונפשי התרופפה עד למאוד.

מה עוד אומר ומה אדבר. במשך חודשים אני כותב פה פעם אחר פעם על התנהגות של חלקים מהחברה החרדית, חצרות וחסידויות שונות וכו׳, בכול הנוגע לטיפול בקורונה. הכול כבר די ידוע ומפורסם, וכל הדברים יגעים, כמה שהעיוות והזוועה מחרידים ומקוממים, ברמות שהן אולי חסרות תקדים.

אלא שהפעם זה הגיע קרוב אליי. ממש קרוב. ואתחיל מהסוף, לצערי סבי וסבתי חלו שניהם בימים האחרונים בקורונה. זהו המצב כרגע. מדובר בשני קשישים הנמצאים במחצית שנות השמונים של חייהם, שכרגע נמצאים במצב שהם זקוקים לישועה ולרפואה גדולה. ומן השמים ירחמו.

אך אם לרגע אלך קצת אחרונית בזמן, איך וכיצד הם הגיעו למצבם זה העגום? אז הסיפור הולך כך: לפני כשבועיים, במהלך שבוע אחד, נחגגו במשפחתה של אמי, חתונותיהם של שניים מבני דודיי. האחד, ממשפחה המתשייכת .... ואילו השניה, החתן בעצמו קשור עמוקות עם ....

רצה הגורל, שבדיוק בשני ... הללו, ישנה התכחשות גורפת, לא למחצה, לא לשליש ולא לרביע - ג ו ר פ ת. אין קורונה, לא היה קורונה, ולא יהיה קורונה. לא דובים ולא יער. לא מינה ולא מקצתיה. כל הדבר הזה הוא פיקציה אחת גדולה, קנוניה אפלה שאיזה מרושע רקם כנגד האנושות בכלל, והחברה החרדית בפרט. וכך הם אכן נוהגים הלכה למעשה באופן הכי פשוט וחד משמעי. לא מסיכות, לא ריחוק חברתי, לא שום סייג או התניה כלשהי. נשמע לכם מוזר? מופרך? מרושע? מפלצתי? אתם יותר ממוזמנים לחלוק את מחשבותיכם אלו עם ....

כך שהסיטואציה האומללה שנוצרה, הייתה שהורי החתנים שהתחתנו (ה״ה שניים מילדיהם של סבי וסבתי), התעקשו שהוריהם הקשישים ישתתפו באופן מלא מלא ++ בשלל אירועי שמחות הנישואין. אלו שכמובן נחגגו ברוב עם, כדת וכדין, ברוב עם, בדביקות ולכידות ...טיפוסית. או ליתר דיוק במקרה הזה, באופן שהסיכוי לצאת מאותם אירועים מבלי שאתה נגוע מכף רגל ועד ראש בנגע הקורונה, הוא אפסי. שמעתם? אפסי! ולמותר לציין, כמה שבעבור זוג קשישים שכאלה, שילדיהם כך לוחצים עליהם להצטרף ולבוא, לשוש עמם משוש יום שמחת לבם ולב ילדיהם, כמעט בלתי אפשרי לסרב ולא להיענות. מה גם, שאצ״ל שהפיתוי גם בעבורם בהקשר הזה, הוא גדול, כמעט גדול מנשוא. כך שבהתחשב בלחץ שהופעל עליהם, השתתפותם הפכה להיות עובדה כמעט מוגמרת. ורק שתקבלו מושג, שני החתנים הללו שנישאו באותו שבוע, הם והוריהם, חלו בקורונה כבר בשבוע שלאלתר אחרי החתונה. עוד שלל משתתפים באותם אירועים חלו גם הם. כך שדי מהר היתה ברורה גודל הצרה והחרפה הנוראית שנגזרה היישר מאותם אירועים והילולות של שפיכות דמים. אז במשך למעלה משבועיים, לפחות החלק האנושי - שפוי של המשפחה, נשא תפילה ונאחז בשרידים האחרונים של התקווה, שמא בכל זאת, יחוס היושב במרומים, ויחסוך מסבי וסבתי את הגורל העגום הזה של תחלואה במחלה, עם כל הסיכון הנוראי שכרוך בדבר, בהתחשב בגילם המתקדם וכו׳. עד שאתמול התבדתה גם התקווה הזו. אשר יגורנו בא לנו. וגם עליהם נגזר לשתות מכוס התערלה הזאת. ועכשיו? עכשיו כולם יושבים וכוססים ציפורניים, מרטיבים ספרי תהילים בדמעות, ... כי הלא, אני מזכיר לכם, קורונה לא הייתה ולא נבראה. ואם אתם מחפשים ראיות לכך, סורו נא לבתי ... הקרובים לאיזור מגוריכם. ובימים אלו של אזכור החורבן והמסתעף לו, לא יכולתי שלא להיזכר בנבואתו האלמותית ההיא של ישעיהו: 'חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא. וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ. רַחֲצוּ הִזַּכּוּ הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם מִנֶּגֶד עֵינָי חִדְלוּ הָרֵעַ'.. ואחרי ולפני הכול, שתהיה רפואה שלמה ומהירה לסבי וסבתי. האהובים והנעימים הללו. אמן. (ולטובת השואלים, שמותיהם לתפילה הם: מרדכי דוד בן עלקא, פרומה בת אסתר)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לא יודע איפה לשפוך.
האשכולות בנושא קורונה נמחקים כאן אחד אחרי השני בלי הסבר ולכן אני לא יודע מה אפשר לכתוב ומה לא.

אבל אולי כאן המקום להראות את האטימות והרשעות והזלזול כנגד זה.

מצפצפים על ההנחיות: מתנדבי זק"א ישראל באו להודיע לאישה בת 37 שהיא חיובית לנגיף. כשפתחה את הדלת הופתעו לראות שלא רק שלא נכנסה לבידוד אלא עשתה את סעודת השבת עם בעלה, 5 ילדיה ואף הזמינה 7 אורחים לסעודת השבת.

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מצפצפים על ההנחיות: מתנדבי זק"א ישראל באו להודיע לאישה בת 37 שהיא חיובית לנגיף. כשפתחה את הדלת הופתעו לראות שלא רק שלא נכנסה לבידוד אלא עשתה את סעודת השבת עם בעלה, 5 ילדיה ואף הזמינה 7 אורחים לסעודת השבת.

בגלל אנשים כאלו, כנראה רק סגר הרמטי הוא הפיתרון..
ובד"כ אלו אותם האנשים שזועקים "מרה" - רק לא סגר....

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים

הם רצו לזכות בנופש משפחתי במלון...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה