הגנה על המחשב

sap13

משתמש מקצוען
שלום,
הרבה מהפריצות למחשבים היא דרך דברים שמורידים או כניסה לקישורים מסויימים.
אבל האם גם כאשר לא מורידים קבצים בלתי מזוהים ולא פותחים סתם קישורים יש סכנה לפריצה עצם זה שיש חיבור לרשת?

תודה לכולכם

משתמש חדש
שלום,
אבל האם גם כאשר לא מורידים קבצים בלתי מזוהים ולא פותחים סתם קישורים יש סכנה לפריצה עצם זה שיש חיבור לרשת?
אל תפחד כל כך
לא אמור להיות כל חשש במצב רגיל
אלא אם כן מדובר בטלפון של גנץ או משהו כזה....

אין דופי

משתמש סופר מקצוען
שלום,
יש בזה כמה מחלקות, קצת מסובך להסביר (וגם לא בטוח שאני יודע הכל).
רעיונית, אם אתה משתמש בווי פיי ממקור שלך, והמקור הנ''ל משדר ווי פי עם ססמה חזקה וכן החלפת ססמת כניסה לראוטר,
לכאורה אם לא תעשה שטות - אין כ''כ סיבה לחשוש.

sap13

משתמש מקצוען
יש בזה כמה מחלקות, קצת מסובך להסביר (וגם לא בטוח שאני יודע הכל).
רעיונית, אם אתה משתמש בווי פיי ממקור שלך, והמקור הנ''ל משדר ווי פי עם ססמה חזקה וכן החלפת ססמת כניסה לראוטר,
לכאורה אם לא תעשה שטות - אין כ''כ סיבה לחשוש.
זה שני דברים?

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עדיין לשאלה:
האם דרך חיבור wifi אפשר להשתלט על המחשב?
הכל אפשרי, מי שיודע, אפשר כל דבר. אבל אתה לא חוקר משטרה או ראש ממשלה בשביל שמישהו יחפש אותך דרך הWIFI. ולגבי חדירות דרך הרשת, לא מספיק לא לפתוח קישורים או מיילים חשודים. צריך גם להזהר לא להכנס לאתרים מפוקפקים, וגם לא להתקין תוכנות ממקור לא אמין. כבר נכויתי בעבר ולא פעם השתלטו לי על המחשב, למזלי אני קצת יודע וניטרלתי את ההתקפות.

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
שלום,
קישור יכול להוביל למקום בעייתי. [אבל בדר"כ גוגל או איסט כבר יתריאו לך על זה.
דרך WIFI, אם אתה גולש על WIFI בלי סיסמה, אפשר לחדור לך למחשב, [כמובן, זה לא אומר שיחדרו לך, אבל זה ייתכן. וגם אם משהו יחדור זה לא אקר מרוסיה, אלא הבן של השכן שקצת מבין בטכנולוגיה ויושב על WIFI שלך.

sap13

משתמש מקצוען
קישור יכול להוביל למקום בעייתי. [אבל בדר"כ גוגל או איסט כבר יתריאו לך על זה.
דרך WIFI, אם אתה גולש על WIFI בלי סיסמה, אפשר לחדור לך למחשב, [כמובן, זה לא אומר שיחדרו לך, אבל זה ייתכן. וגם אם משהו יחדור זה לא אקר מרוסיה, אלא הבן של השכן שקצת מבין בטכנולוגיה ויושב על WIFI שלך.
זאת אומרת אם מישהו יושב לי על הראוטר שלי או הסטיק שלי אז הוא יכול לחדור?

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש לך סטיק שאיתו אתה מתחבר לרשת. ויש דרך להתחבר ישירות, ויש גם אפשרות להתחבר דרך ויפי לסטיק. בכל אופן את הסיסמה של הסטיק אפשר לשנות רק דרך הממשק של התוכנה של הסטיק

sap13

משתמש מקצוען
הרעיון של אם מישהו נכנס לך לסטיק הוא יכול (עם ידע) להיכנס גם למחשב שלך. תופס גם שאתה מתחבר לכל רשת ויפי, לאו דוקא לשל עצמך. הרעיון שהגלישה דרך ויפי. נכון?

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הרעיון של אם מישהו נכנס לך לסטיק הוא יכול (עם ידע) להיכנס גם למחשב שלך. תופס גם שאתה מתחבר לכל רשת ויפי, לאו דוקא לשל עצמך. הרעיון שהגלישה דרך ויפי. נכון?
ברור. בלי ויפי אין לו דרך להכנס למחשב שלך.

sap13

משתמש מקצוען
אז זה לא שהוא פורץ להעברת נתונים של הויפי אלא דרך הויפי למי שמחובר דרך הויפי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה