דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

יוסף עליכם

משתמש פעיל
יצא לי בימים אלו לחתום ערבות לקרוב משפחה שמוציא בימים אלו הלוואה
אני חייב לומר ולהעיר, שגם בתור הלוואה נטו, הגמ"ח המרכזי הוא מבחינתי אופציה גרוע
הבירוקרטיה המטומטמת שעוברים ההורים והלוווים והערבים על הוצאת הלוואה כבר מוציאה את כל החשק והמיץ מזה
בחירת ואישור הערבים, החתמתם אצל נציג, מישכון הדירה, הגשת הטפסים...
לדעתי רק בגלל זה הדור השני (אלו שעל שמם ההורים מוציאם עכשיו הלוואות) מחפשים אלטרנטיבות טובות יותר לעתיד נישואי הילדים.

rivkar

משתמש מקצוען
מה עם יכולת הפקדה חודשית?
לדוג' אבא שצריך לבת שלו חצי מילין ש"ח
ויש לו יכולת להפקיד רק 500 ש"ח בחודש
ובשוק ההון יקבל באמת את הכסף שלו אבל רק 200 אלף ש"ח לעומת גמחים שיוכל לקבל את כל החצי מיליון?
מה יעשה עם עוד 400 אלף ש"ח? מאיפה יקח?
זה גם נקודה למחשבה
כמובן נתתי דוגמא בלבד
ולא נכנסתי לפרטים של כמה זמן מפקיד
רציתי להבהיר את הדוגמא בלבד!
ולאותו אבא פתאום יהיה 1500 להחזיר כל חודש לגמח? ועל סכום של חצי מליון (שלא ידעו לי שהם נותנים כ"כ הרבה) צריך להחזיר הרבה יותר
נקודה למחשבה :)
(ואגב חשבון פשוט נשארו לו 300 שאל"ש)

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
יצא לי בימים אלו לחתום ערבות לקרוב משפחה שמוציא בימים אלו הלוואה
אני חייב לומר ולהעיר, שגם בתור הלוואה נטו, הגמ"ח המרכזי הוא מבחינתי אופציה גרוע
הבירוקרטיה המטומטמת שעוברים ההורים והלוווים והערבים על הוצאת הלוואה כבר מוציאה את כל החשק והמיץ מזה
בחירת ואישור הערבים, החתמתם אצל נציג, מישכון הדירה, הגשת הטפסים...
לדעתי רק בגלל זה הדור השני (אלו שעל שמם ההורים מוציאם עכשיו הלוואות) מחפשים אלטרנטיבות טובות יותר לעתיד נישואי הילדים.
אני לקחתי הלוואה מהגמ״ח המרכזי לפני חודשיים, ומה שכתבת ממש אבל ממש לא נכון!!!
מבין כל הגופים שהייתי צריך להתעסק בקניית דירה הם היו הכי יעילים ומהירים.
נכון שלוקח כמה ימים להשיג חתימות של ארבעה ערבים מארבע ערים שונות בארץ (במקרה שלי)
אבל המהירות שבה הגמ״ח אישר את הערבים טיפל בטפסים ואישר אותם היתה יוצאת מן הכלל ועוד יותר ההלוואה שנכנסה מיד כשהערבים אישרו את ערבותם.
אני לא מצפה מגמ״ח שנותן הלוואות של מאות אלפי שקלים לתת ככה הלוואות בלי ערבויות מסודרות.
מישכון הדירה מסתכם בדיוק בשתי דקות של כתיבת פרטי הדירה.
יש הרבה סיבות למה לא לעשות גמ״ח המרכזי אבל זו ממש לא אחת מהם

יוסף עליכם

משתמש פעיל
נכון שלוקח כמה ימים להשיג חתימות של ארבעה ערבים מארבע ערים שונות בארץ (במקרה שלי)
אבל המהירות שבה הגמ״ח אישר את הערבים טיפל בטפסים ואישר אותם היתה יוצאת מן הכלל ועוד יותר ההלוואה שנכנסה מיד כשהערבים אישרו את ערבותם.
אני לא מצפה מגמ״ח שנותן הלוואות של מאות אלפי שקלים לתת ככה הלוואות בלי ערבויות מסודרות.
ברוך השם שזה הלך לך מהר
קרוב משפחתי כבר מנסה יותר משבוע כדי למצוא לי (הערב) איזה נציג ירום הודו כדי לחתום בפניו על הערבות, בנתיים לא הולך, והוא כמובן בלחץ לעשות את זה לפני בין הזמנים, כי בבין הזמנים ה"כולל" של הגמ"ח יוצא לחופש...

גם אם זה נצרך לתת הלוואות עם ערבויות מסודרות וכו'
עדיין כשאני רואה את מה שהלווים עוברים, אצלי זה שיקול, כי אני לא רואה את עצמי הולך לשנורר ערבים ועוד להטריח ולשלוח אותם לחתום בפני נציג, מצטער, אני לא מסוגל לחשוב על לעשות את זה, ואני יעדיף להוציא הלוואה יקרה יותר (גם כאן ההלוואה הרי לא בחינם...) ולא לעבור את הסרט הזה.

כיוון אחר

משתמש פעיל
קרוב משפחתי כבר מנסה יותר משבוע כדי למצוא לי (הערב) איזה נציג ירום הודו כדי לחתום בפניו על הערבות, בנתיים לא הולך,
לא חייבים לחתום מול נציג, אפשר אימות טלפוני הרבה יותר קל ופשוט,
ואם כבר מדברים אז גם הגמ"ח של מיר (יפה) דורשים את אותו הדבר לעשות אימות לערבים בטלפון ועל סכומים נמוכים יותר...

יוסף עליכם

משתמש פעיל
לא חייבים לחתום מול נציג, אפשר אימות טלפוני הרבה יותר קל ופשוט,
ואם כבר מדברים אז גם הגמ"ח של מיר (יפה) דורשים את אותו הדבר לעשות אימות לערבים בטלפון ועל סכומים נמוכים יותר...
טוב לדעת
אני יעדכן אותו

הוראת שעה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
כל מילה!
אני לקחתי מהם הלוואה הם היו הכי יעילים והכי מהירים.
למדתי שאם מתעוררת בעיה(נגיד אתם לא מוצאים ערבים על כל הסכום...) מתקשרים אליהם והם ממש עוזרים. מספיק אישור טלפוני והם גם לא יורדים לרזלוציות מסויימות. מה שכן ההשוואה לגמ"ח של יפה היא מגוחכת)

הוראת שעה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
אגב בזמן האחרון הגמ"ח המתחרה(אושר בכבוד) הוציא חוברת בו הוא טען שיותר שווה לשים בגמ"ח מאשר בהשקעה אשמח לתגובת חברי הפורום
(ייתכן וזה הובא. לא היה לי כח לעבור על הכל אז אשמח להפנניה במקרה וכבר דנו בזה)
עריכה: אני אברך. ברור לי שמשהו שם בחישוב לא נכון אשמח לתשובות מקצועיות. תודה

נערך לאחרונה ב:

דובי מירי

משתמש רשום
אגב בזמן האחרון הגמ"ח המתחרה(אושר בכבוד) הוציא חוברת בו הוא טען שיותר שווה לשים בגמ"ח מאשר בהשקעה אשמח לתגובת חברי הפורום
העלון שלהם הוא שקר אחד גדול וגניבת דעת!
יש שם כמה טענות אמיתיות אבל השיקולים וההשוואות בין האפשרויות מטעות מאוד.

איש פנינים

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מי שמעיין בעלון עד סופו,
מבין שעדיף שוק ההון.

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
העלון שלהם הוא שקר אחד גדול וגניבת דעת!
יש שם כמה טענות אמיתיות אבל השיקולים וההשוואות בין האפשרויות מטעות מאוד.
כתבתי בעבר הודעה כזאת בנוסח הרבה יותר עדין ומחקו לי אותה בטענה של ׳טעון בירור׳
מעניין...

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
קרוב משפחתי כבר מנסה יותר משבוע כדי למצוא לי (הערב) איזה נציג ירום הודו כדי לחתום בפניו על הערבות, בנתיים לא הולך,
כמו שכתבו פה הלווה אמנם צריך לחתום בפני נציג אבל הערבים לא,
אחרי שמחזירים את השטר הגמ״ח מתקשר לערבים לאמת את החתימה (בהודעה קולית שאפשר לחזור לאותו מספר)
בהצלחה לקרובך.

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
@הרוכש דירה ברמה ד' אשמח לשמוע האם יש לך נסיון עם הגמ״ח שגרם לך לכעוס על הנ״ל

ד. מ.

משתמש מקצוען
עברתי על החוברת וממש אבל ממש לא יצא שם שהגמ"ח יותר שווה משוק ההון, הטענה העיקרית (שנובעת מהסיפור בהתחלה למי שקרא....) היא על כך שבשלבים מאוחרים זה כבר לא מספיק להשקיע בשוק ההון שזה באמת נכון, ושאר הטענות הם בעיקר שקשה לעמוד בהשקעה פסיבית וכדו' שגם זה נכון למי שלא שולט בעצמו, או בעיה מכספי מעשרות שאגב גם זה תלוי במח' הפוסקים, וכדו' וכדו', הטענה היחידה שממש אבל ממש לא אהבתי שם זה שעדיף לזוג לקבל סכום יותר גדול ולא התיחסו לזה שההורים צריכים להחזיר את הסכום הגדול הזה.

חיים של שלום

משתמש פעיל
עברתי על החוברת וממש אבל ממש לא יצא שם שהגמ"ח יותר שווה משוק ההון, הטענה העיקרית (שנובעת מהסיפור בהתחלה למי שקרא....) היא על כך שבשלבים מאוחרים זה כבר לא מספיק להשקיע בשוק ההון שזה באמת נכון, ושאר הטענות הם בעיקר שקשה לעמוד בהשקעה פסיבית וכדו' שגם זה נכון למי שלא שולט בעצמו, או בעיה מכספי מעשרות שאגב גם זה תלוי במח' הפוסקים, וכדו' וכדו', הטענה היחידה שממש אבל ממש לא אהבתי שם זה שעדיף לזוג לקבל סכום יותר גדול ולא התיחסו לזה שההורים צריכים להחזיר את הסכום הגדול הזה.
מסכים עם כל מילה!
גם אני חשבתי כך כשקראתי את החוברת.
אין שם טענה אמיתית.
הם כנראה היו מוכרחים לעשות כזאת חוברת כי אנשים כל הזמן שאלו את השאלה הזאת

ד. מ.

משתמש מקצוען
מסכים עם כל מילה!
גם אני חשבתי כך כשקראתי את החוברת.
אין שם טענה אמיתית.
הם כנראה היו מוכרחים לעשות כזאת חוברת כי אנשים כל הזמן שאלו את השאלה הזאת
אני דווקא חושב שיש טענות מסוימות אמיתיות (כמו שכתבתי בהודעה למעלה) אבל זה שייך לאנשים ספציפיים במצבים ספציפיים, ומכלל הן אתה שומע לאו, שכל מי שהטענות האלה לא שייכות אליו עדיף לו להשקיע בשוק ההון.
וכמובן בלי להיכנס לעניין של השקעה מכספי מעשרות, והחסד האמיתי והעצום שיש בלהפקיד את הכסף בגמ"ח, ובזה כל אחד יעשה על פי רבותיו המובהקים.

נערך לאחרונה ב:

דובי מירי

משתמש רשום
אני דווקא חושב שיש טענות מסוימות אמיתיות (כמו שכתבתי בהודעה למעלה) אבל זה שייך לאנשים ספציפיים במצבים ספציפיים, ומכלל הן אתה שומע לאו, שכל מי שהטענות האלה לא שייכות אליו עדיף לו להשקיע בשוק ההון.
וכמובן בלי להיכנס לעניין של השקעה מכספי מעשרות, והחסד האמיתי והעצום שיש בלהפקיד את הכסף בגמ"ח, ובזה כל אחד יעשה על פי רבותיו המובהקים.
נכון, ולכן החובה להפריד בין המעלה העצומה בגמ"ח והחסד שבזה, לבין הטענות וההסברים שזה כדאי בתור השקעות לחתונות הילדים.

חיים של שלום

משתמש פעיל
כמובן שזה חסד גדול מאד להפקיד בגמחי"ם.
לא התכוונתי להגיד אחרת

ד. מ.

משתמש מקצוען
כמובן שזה חסד גדול מאד להפקיד בגמחי"ם.
לא התכוונתי להגיד אחרת
נכון מאד, רק שמצד שני יתכן שחובה על אדם להתכונן ולעשות השתדלות על מנת לחתן את ילדיו ולא לעשות חסד ולהפקיד בגמ"ח, ולכן כתבתי שבזה כל אחד יעשה ע"פ רבותיו.

א.מ.ל

משתמש פעיל
ולאותו אבא פתאום יהיה 1500 להחזיר כל חודש לגמח? ועל סכום של חצי מליון (שלא ידעו לי שהם נותנים כ"כ הרבה) צריך להחזיר הרבה יותר
נקודה למחשבה :)
(ואגב חשבון פשוט נשארו לו 300 שאל"ש)
ומה עם זה שהילד שיוצא מהבית מפנה סכום משמעותי של ישיבה, סמינר, מחיה?
לפחות סכום של 1000-1500 ש"ח מתפנה......
גם נקודה למחשבה:)

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה