הגברה לכינור באירועים

אינסטרומנט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לאלו מאיתנו שמנגנים בכינור באירועים,
הצליל החם של הכינור, הכלי שעלה כל כך הרבה כסף, הכל טוב ויפה עד שמנסים להגביר אותו...
ניסיתי הרבה אפשרויות, שאלתי נגנים והקשבתי לאחרים אבל עדיין לא מצאתי פיתרון מתאים שישמע ממש כמו הכלי האמיתי.

הבהרה: אני דן רק בכינור רגיל "אקוסטי" ולצליל הרגיל והטבעי שלו, לא לכינור חשמלי או כל סגנון של צליל אחר.

בכל אופן - אשתף אתכם בנסיון שלי.

- מיקרופון דינאמי (כמו sure SM7) - לא קולט היטב צליל של כלי אקוסטי. רק כלי נשיפה או מה שמוציא קול בכיוון מסויים. הקול של הכינור מופק מהדהוד של כל הכלי ומתפשט לכל הכיוונים.

- מיקרופון קונדנסר - הכי טוב לשמר את הצליל, אבל זה טוב רק באולפן! במקום שיש הגברה תשמעו רק את הציפצוף של הפידבק.

- מיקרופון קונדנסר אינסטרומנטלי - יש נגנים שמשתמשים בזה, יש מיקרופונים זולים וגם במחירים אסטרונומיים. מרכיבים אותם עם קליפס על הכלי. הוא נותן את הצליל הכי אותנטי ששמעתי בהופעה. אבל זה טוב רק בווליום נמוך. ברגע שההגברה בווליום גבוה תקבלו רק צפצוף של פידבק.

הפתרון שהכי מצא חן בעיני:

- פיקאפ פיאצו
(piettzo פה דגושה, צירי מתחת לאלף, וחולם על הוו) - מוצמד למקום מסויים בכלי, קולט את הרעידות ומתרגם אותן לאות חשמלי.
ויש עוד סוגים ושילובים של פיקאפ עם מיקרופון, לא ניסיתי אבל שמעתי נגנים מקצועיים מאד בהופעות, זה לא יותר טוב ממה שיש לי כעת.

- מיקום הפיקאפ יכול להיות על העץ ליד הגשר או בגב הכלי, או בין הגשר לכלי.
- אם משתמשים בפיקאפ חייבים את הרכיב האלקטרוני שנקרא "דיירקט בוקס" או DI. אחרת גם בפיקאפ הכי יקר הצליל יישמע שטוח ובלי שום גוף. יש זולים ב~300 ש"ח. ולא ניכנס לאלקטרוניקה שמאחורי זה.

- תוסיפו פדאל (או במיקסר) ריוורב,דיליי כמו לשירה
כך קיבלתי צליל יפה ומרשים.

בנוסף מומלץ מאד - וכמעט חובה - מערכת אלחוט שתשחרר אותכם מהצורך להיגרר עם הכבל על הכתף והפחד מילד קטן שיעבור ויסחוב אותו ומה שמחובר אליו...

ועוד משהו, אחרי הכל, במוסיקת ריקודים רועשת, אני פשוט מרים ידיים. אם אני נבלע ברעש ולא יכול לשמוע את עצמי, מילה בסלע ושתיקה בתרי.

עצות? שאלות?

קבצים מצורפים

• פיקאפ עם אלחוט G10.jpg
    פיקאפ עם אלחוט G10.jpg
    KB 138.5 · צפיות: 138
  • פיקאפ פיאצו מתחת לגשר.jpg
    פיקאפ פיאצו מתחת לגשר.jpg
    KB 207.1 · צפיות: 133
  • קונדנסור זעיר.jpg
    קונדנסור זעיר.jpg
    KB 14 · צפיות: 125
  • DI.jpg
    DI.jpg
    KB 13.3 · צפיות: 131
נערך לאחרונה ב:

o.v

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
לאלו מאיתנו שמנגנים בכינור באירועים,
הצליל החם של הכינור, הכלי שעלה כל כך הרבה כסף, הכל טוב ויפה עד שמנסים להגביר אותו...
ניסיתי הרבה אפשרויות, שאלתי נגנים והקשבתי לאחרים אבל עדיין לא מצאתי פיתרון מתאים שישמע ממש כמו הכלי האמיתי.

הבהרה: אני דן רק בכינור רגיל "אקוסטי" ולצליל הרגיל והטבעי שלו, לא לכינור חשמלי או כל סגנון של צליל אחר.

בכל אופן - אשתף אתכם בנסיון שלי.

- מיקרופון דינאמי (כמו sure SM7) - לא קולט היטב צליל של כלי אקוסטי. רק כלי נשיפה או מה שמוציא קול בכיוון מסויים. הקול של הכינור מופק מהדהוד של כל הכלי ומתפשט לכל הכיוונים.

- מיקרופון קונדנסר - הכי טוב לשמר את הצליל, אבל זה טוב רק באולפן! במקום שיש הגברה תשמעו רק את הציפצוף של הפידבק.

- מיקרופון קונדנסר אינסטרומנטלי - יש נגנים שמשתמשים בזה, יש מיקרופונים זולים וגם במחירים אסטרונומיים. מרכיבים אותם עם קליפס על הכלי. הוא נותן את הצליל הכי אותנטי ששמעתי בהופעה. אבל זה טוב רק בווליום נמוך. ברגע שההגברה בווליום גבוה תקבלו רק צפצוף של פידבק.

הפתרון שהכי מצא חן בעיני:

- פיקאפ פיאצו
(piettzo פה דגושה, צירי מתחת לאלף, וחולם על הוו) - מוצמד למקום מסויים בכלי, קולט את הרעידות ומתרגם אותן לאות חשמלי.
ויש עוד סוגים ושילובים של פיקאפ עם מיקרופון, לא ניסיתי אבל שמעתי נגנים מקצועיים מאד בהופעות, זה לא יותר טוב ממה שיש לי כעת.

- מיקום הפיקאפ יכול להיות על העץ ליד הגשר או בגב הכלי, או בין הגשר לכלי.
- אם משתמשים בפיקאפ חייבים את הרכיב האלקטרוני שנקרא "דיירקט בוקס" או DI. אחרת גם בפיקאפ הכי יקר הצליל יישמע שטוח ובלי שום גוף. יש זולים ב~300 ש"ח. ולא ניכנס לאלקטרוניקה שמאחורי זה.

- תוסיפו פדאל (או במיקסר) ריוורב,דיליי כמו לשירה
כך קיבלתי צליל יפה ומרשים.

בנוסף מומלץ מאד - וכמעט חובה - מערכת אלחוט שתשחרר אותכם מהצורך להיגרר עם הכבל על הכתף והפחד מילד קטן שיעבור ויסחוב אותו ומה שמחובר אליו...

ועוד משהו, אחרי הכל, במוסיקת ריקודים רועשת, אני פשוט מרים ידיים. אם אני נבלע ברעש ולא יכול לשמוע את עצמי, מילה בסלע ושתיקה בתרי.

עצות? שאלות?
לא ניכנס לכל הפרטים..
מוזיקה החסידית (לא החשמלית) המלצה שלי רק מיקרופון קונדנסר מובנה קבוע או עם קליפס ,כמובן אפשרות לאלחוטי
לא יודע על איזה צפצופים אתה מדבר, אני הגברתי כינורות בבמה של 7 עד 10 כלים ברעש וצלצולים ונשארו עם סאונד מעולה
המלצה על מיקרופון כזה זול יחסית וממש טוב לכינור אודיו טכניקה pro35
לגבי הסאונד ספציפית, צריך ללמוד לכוון כינור, יש הרבה משחקים בערוצים כדי להגיע לצליל המקורי והרבה יותר ממנו עם אפקטים נכונים
ואחרון קנה לך אוזניות מוניטור טובות ותשמע את עצמך תמיד מעולה גם ברעש הכי חזק שיש ולא תצטרך לשתוק
בהצלחה

אינסטרומנט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
תודה רבה על המידע!

יש גם המלצה לאוזניות מוניטור?
ה-pro35 עולה בדיאז 1400 ש"ח. לא נורא.

יש לי SUPERLUX PRA383XLR נשמע די טוב. אבל עדיין הבעיות של הפידבק.
יש לי גם Myers the feather - לא כל כך מוצלח.

גם צריך להימנע מהעכבה של כמה חלקיקי שניה עד שזה מגיע לאוזן.

כשאני ניסיתי עם המיקרופון שלי זה עבד במקום פתוח, או על הבמה מאחורי המגברים (ובלי לעמוד ליד המוניטור). במקומות קטנים או לרדת מהבמה עם הכינור - פידבק.
כנראה שעם אוזניות מוניטור טובות אהיה יותר חופשי להרגיש בנוח לשמוע את עצמי אבל במקום מבודד מההגברה.

o.v

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
תודה רבה על המידע!

יש גם המלצה לאוזניות מוניטור?
ה-pro35 עולה בדיאז 1400 ש"ח. לא נורא.

יש לי SUPERLUX PRA383XLR נשמע די טוב. אבל עדיין הבעיות של הפידבק.
יש לי גם Myers the feather - לא כל כך מוצלח.

גם צריך להימנע מהעכבה של כמה חלקיקי שניה עד שזה מגיע לאוזן.

כשאני ניסיתי עם המיקרופון שלי זה עבד במקום פתוח, או על הבמה מאחורי המגברים (ובלי לעמוד ליד המוניטור). במקומות קטנים או לרדת מהבמה עם הכינור - פידבק.
כנראה שעם אוזניות מוניטור טובות אהיה יותר חופשי להרגיש בנוח לשמוע את עצמי אבל במקום מבודד מההגברה.
לגבי אוזניות זה תלוי איזה סגנון אתה אוהב ,יש לאודיו טכניקה אוזניות קשת ברמה ממש טובה נראה לי m50 הדגם
1400 למיקרופון זה יקר רכשתי לא מזמן מארה"ב יצא 800 ש"ח כולל משלוח (אם תרצה אוכל לעזור לך)
וכמובן אין איתו שום בעיה של פידבק גם ממש צמוד להגברה. אין עכבה של צליל , סאונד פגז
בהצלחה

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
סיפור קשור:
אני חובבן בכינור ולפני מספר שנים אחי ביקש שאלווה את החופה שלו, הגעתי בלי הגברה, אבל הציבור היה כל כך אקטיבי ושרו בקולי קולות, עד שפשוט הייתי לגמרי מיותר. לא יכולתי לשמוע את עצמי.
כפיצוי הוא נתן לי באמצע הסעודה לעמוד על במת התזמורת ולנגן קצת עם מיקרופון של הזמר... (עד שנסחבתי מרחוק עם כל המשפחה והכינור המסורבל).

אינסטרומנט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לגבי אוזניות זה תלוי איזה סגנון אתה אוהב ,יש לאודיו טכניקה אוזניות קשת ברמה ממש טובה נראה לי
תודה רבה. יש לי אוזניות די טובות של ימהה.

אבל באמת זה לא מה שבדיוק חסר לי, מספיק לי אפילו לשמוע באיכות נמוכה אבל את הטון של הצליל שאני מנגן, ובעכבה הכי נמוכה שאפשר, ובלי חוטים מכל הכיוונים.

זאת אומרת חיבור לאוזניות בתוך האוזן (ולא משנה בדיוק איזה) בצורה אלחוטית
או ליציאה של המוניטור או אפילו ליציאה של קופסה שמשדרת ממני למוניטור, פשוט כדי שאשמע את הצליל אותו אני מנגן.

o.v

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
תודה רבה. יש לי אוזניות די טובות של ימהה.

אבל באמת זה לא מה שבדיוק חסר לי, מספיק לי אפילו לשמוע באיכות נמוכה אבל את הטון של הצליל שאני מנגן, ובעכבה הכי נמוכה שאפשר, ובלי חוטים מכל הכיוונים.

זאת אומרת חיבור לאוזניות בתוך האוזן (ולא משנה בדיוק איזה) בצורה אלחוטית
או ליציאה של המוניטור או אפילו ליציאה של קופסה שמשדרת ממני למוניטור, פשוט כדי שאשמע את הצליל אותו אני מנגן.
חוטים לא גורמים לעכבה של הצליל, זה מזכיר לי בדיחה..
מומלץ אוזניות שנוח לך באוזן לזמן ממושך
ואוזניות מוניטור מחברים במיקסר ליציאת מוניטור ומכוונים בדיוק את מה שאתה רוצה לשמוע
בהצלחה

אינסטרומנט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חוטים לא גורמים לעכבה של הצליל, זה מזכיר לי בדיחה..
כשאמרתי "בלי חוטים" התכוונתי שאני לא רוצה לחבר את האוזניות בחוטים למיקסר.
זה מאד מגביל את התנועה, ובמיוחד כשצריך לנגן על כינור.
רק חיבור אלחוטי בא בחשבון - ואז העכבה היא בעיה.

o.v

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
כשאמרתי "בלי חוטים" התכוונתי שאני לא רוצה לחבר את האוזניות בחוטים למיקסר.
זה מאד מגביל את התנועה, ובמיוחד כשצריך לנגן על כינור.
רק חיבור אלחוטי בא בחשבון - ואז העכבה היא בעיה.
יש הרבה חיבורים אוניברסלים אלחוטיים לאוזניות שעובדים דרך בלוטוס וכו'
באלו שהשתמשתי לא היה בעיה של עכבה בצליל אפ' באלפית השנייה
בהצלחה

אינסטרומנט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הבעיה שלי היא הזמן שלוקח עד שאני שומע את עצמי. וזה קורה לי בחיבור בלוטוס וגם באלחוטי. ניסיתי וזה ממש מפריע לנגן.

Violinist

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
יש הרבה חיבורים אוניברסלים אלחוטיים לאוזניות שעובדים דרך בלוטוס וכו'
באלו שהשתמשתי לא היה בעיה של עכבה בצליל אפ' באלפית השנייה
בהצלחה
כמעט בכל מכשיר חשמלי יש עכבה וזה נורא מפריע אמנם זה נותן לך את המיקום שבו היית אבל עדיין צריך להתרגל
זה הכי קשה בקטעים של ניגון מהיר על אותם תוים שאז זה ממש מבלבל

o.v

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
חברים 2020!!! אין דבר כזה עכבה של צליל ברמה כזאת..
תכף תגידו לי שגם לוקח זמן עד שמגיע הצליל לכל בוקסה באולם
כולם עובדים עם מוניטור וזה מעולה

נתנאל 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
זה שיש מכשירים שעובדים על בלוטוס ואין להם עכבה זה חידוש גדול בשבילי
אשמח מאוד לשמוע על דוגמאות למכשירים כאלה (זה יכול לחסוך אלפי שקלים..)

אינסטרומנט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הבעיה שלי היא הזמן שלוקח עד שאני שומע את עצמי. וזה קורה לי בחיבור בלוטוס וגם באלחוטי. ניסיתי וזה ממש מפריע לנגן.
חברים 2020!!! אין דבר כזה עכבה של צליל ברמה כזאת..
תכף תגידו לי שגם לוקח זמן עד שמגיע הצליל לכל בוקסה באולם
כולם עובדים עם מוניטור וזה מעולה
אני מאד מופתע, ניסיתי הרבה אפשרויות ולא הגעתי לזה.
תן דוגמה של מכשיר אלחוטי שמגיב כל כך מהר (שאי אפשר להרגיש).

m a r g a l i t

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
כמעט בכל מכשיר חשמלי יש עכבה וזה נורא מפריע אמנם זה נותן לך את המיקום שבו היית אבל עדיין צריך להתרגל
זה הכי קשה בקטעים של ניגון מהיר על אותם תוים שאז זה ממש מבלבל
בכל מכשיר יש עכבה אבל בד"כ זה כמעט לא מורגש, מדובר באלפיות שנייה.
אם זה ברמה שזה מבלבל, צריך למצוא תחליף טוב יותר...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה