קינוחים הבטחתי וקיימתי! הנה היא, הבקלאווה...!!

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אז נכון שעבר קצת הרבה זמן, אבל בסוף זה הגיע, אז לא לצעוק. תודה.
הבטחתי קינוח מעניין נכון? קיבלתן.

טוב, איך הכל התחיל? לא זוכרת, כנראה כשבעלי סיפר לי שהוא אוהב בקלאווה. הגיוני.
אז הלכתי לחנות, קניתי בצק פילו. חיפשתי פיסטוקים. לא היה. אוף.
קניתי אגוזי מלך ושקדים. לא אותו דבר אבל גם טעים לכאורה, לא?
חזרתי הביתה, הפשרתי את הבצק, נפל לי האסימון שיש פה כמות שהיא מעל ומעבר לצרכיו של זוג צעיר ונחמד המונה שני אנשים....
התקשרתי לאמא להודיע לה שקינוח בשבת-עלי.
הבצק הופשר. אפשר לצאת לדרך.

רגע, דקה לפני שאני מאבדת אתכן, חכו עד הסוף יש שם הפתעה שווה במיוחד.
זהו. מתחילים.
מה צריך?
חבילה של עלי פילו מופשרים.
האמת צריך פחות אבל אין באמת מה לעשות עם השאר, אז בהמשך אספר מה הכנתי מהשאריות.
(14 דפים זה המון!!)
שמן בשפע.
אפילו עוד קצת.
או ספריי שמן
תערובת אגוזים (מלך, שקדים, פיסטוק, קשיו) קצוצים דק
(לא טחונים, לא קצוצים גס מידי. חתיכות קטנות שזורמות בפה)
סוכר
קינמון
פרורי לחם

תבנית פיירקס
מברשת למריחת ביצה
סכין חדה
מגבת מטבח נקיה רטובה מעט וסחוטה
(לחה, בעברית)
קערית
כף

זהו?
נראה לי שזהו.

1. משמנים תבנית פיירקס היטב היטב היטב. אמנם את שאר השימונים אפשר לעשות עם ספרי פה אני ממליצה עם שמן ומברשת של ביצה.
למה? יש לנו אחכ סירופ שמצטבר למטה עם הזמן, השמן ממזער נזקים של הידבקות לתבנית...
2. בקערית מערבבים סוכר, קינמון ופרורי לחם.
לא להיבהל. הפירורים שומרים על הנפרדות של העלים ומבטיחים ביס עם כל הקרנצ'יות. יאמי.
כמה? שאלה טובה. אני לא יודעת להגיד כמויות. היחס הוא כוס סוכר-3 כפות גדושות פירורים-כפית שטוחה קנמון (אפשר פחות אפשר יותר).
3. הכל מוכן?
קערה עם הסוכר,
קערה עם האגוזים הטחונים,
שמן בכוס עם מברשת או ספרי שמן,
עלי הפילו פרוסים על השיש בערמה, מכוסים במגבת הלחה. חשוב.
כדי שהבצק לא יתייבש לנו חשוב לכסות את הערמה כל הזמן במגבת. (חוץ מהזמן שמרימים להוציא עלה נוסף, כן?)
4. מניחים עלה אחד על התבנית.. משמנים את צידו השני. (בעדינות עם המברשת, העלים נקרעים)
20200520_122435.jpg

(זה כבר שכבה שניה אם שמתם לב...)

5. מפזרים מתערובת הסוכר
20200520_122946.jpg

6. משמנים עלה נוסף מצד אחד. מניחים בתבנית כשהצד המשומן כלפי מטה, משמנים את הצד השני, מפזרים סוכר.
ממשיכים ככה עם עוד עלה. סהכ 3 עלים.
7. מפזרים חצי מכמות האגוזים
8. מכינים שוב שלוש שכבות של עלים וסוכר ביניהם
9. שופכים את שאר האגוזים ומכסים ב3 שכבות אחרונות של בצק-סוכר-בצק-סוכר-בצק
אפשר לוותר על חצי מהבצק ולשים בפעם הראשונה את כל כמות האגוזים ולכסות ב3 שכבות.
10. חותכים בזהירות!! את השוליים. ממשיכים וחותכים את ה'עוגה' כולה לריבועים. בעדינות. לתפוס ביד אחת את הבצק
ובשניה לחתוך בזהירות.
20200520_124202.jpg

10. מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות עד להשחמה יפה.
11. בזמן שזה בתנור מכינים את הסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
כף מיץ לימון

(מי ורדים אם יש זה המקום להוסיף)
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה הרבה זמן, עד שמסמיך ממש ממש.
12. כשהתבנית יוצאת מהתנור שופכים עליה בנדיבות את הסירופ ומניחים להצטננות וספיגה של הסירופ במנה.
20200520_185757.jpg



13. זהו. אוכלים. מתאים עם תה רותח.
20200520_185935.jpg


ומה עשיתי עם העלים שנותרו?
חתכתי למלבנים, הנחתי אותם שתים שתים (עם שמן בין שכבה לשכבה)
ערבבתי טחינה ודבש, הנחתי נחש מהתערובת (היא סמיכה מאוד)
סגרתי מהצדדים וגילגלתי.
אפיתי וזהו. יצא טעים נורא נורא נורא.
הנה
20200526_210208.jpg


זהו? נגמר?
מה פתאום!!
לסיפור הזה יש המשך, ואפילו טעים יותר מהחלק הראשון...
חכו להמשך...מיד בהודעה נוספת.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
ואז הייתי בשוק
מחנה יודה, יום שיש בצהרים. הכי שאפשר.
ושם צדה את עיניי בקלאווה, אבל אחרת, מעניינת יותר, קורצת.
קניתי מהר חתיכה (עשרה שקלים!!!)
וזה היה טעים. ממש.
אפילו יותר ממה שאני הכנתי.

נעים להכיר, שערות קדאיף.
הבקלאווה מהשוק הייתה עשויה משערות קדאיף, מה שנתן לה פריכות וקראנצ'יות שאין דומה להם.
מיד החלטתי שאני חייבת להכין גם. למה הם כן ואני לא??
אז הלכתי, וקניתי חבילה של קדאיף.
ופיסטוקים!! הפעם לא ויתרתי.
והכיף הגדול במוצר הזה (הקדאיף) זה שאני יכולה להוציא מהחבילה כמה שמתחשק לי ולהקפיא את השאר.
סליחה אמא.
אז מה עשיתי הפעם?
התערובת של המילוי מעט שונה.
אופן ההכנה שונה (וקל בהרבה!!)
וגם הטעם...
יצאנו לדרך.

שלב ראשון- הסירופ
הואיל ודרך ההכנה הזאת מהירה הרבה יותר
והואיל ואנחנו רוצים סירופ סמיך במיוחד
על כן באו הצדדים להסכמה בדבר הכנת הסירופ דבר ראשון.
ובכן-
בסיר קטן מרתיחים
כוס מים
כוס סוכר
כפית מיץ לימון
משאירים על אש נמוכה המון זמן. שיסמיך ממש ממש ממש.

הלאה.

שלב שני -שערות
מוציאים מהקופסא את הכמות הרצויה, מניחים בקערה
מערבבים היטב עם שמן/מרגרינה/חמאה עד שכל השערות מצופות (לא צריך המון שמן, צריך לערבב היטב)
מניחים בצד
20200623_165739.jpg


שלב שלישי- המילוי
מערבבים בצלחת פיסטוקים (אפשר לשלב גם שקדים מולבנים) קצוצים דק (כמות בערך בנפח של 250 גר לפני קציצה)
מעט מלח
קינמון
ציפורן והל אם יש. לא חייבים
אגוז מוסקט (כנל)
כפית מיץ לימון
כף מיץ ענבים
20200623_165743.jpg

שלב רביעי- הרכבה

פורסים את שערות הקדאיף על תבנית מרופדת בנייר אפיה
מסדרים אותם למלבן בשכבה אחידה וצפופה במיוחד.
מניחים מהמילוי לכל האורך. שימו לב ליחס.
המילוי צריך להיות מועט יחסית לשערות. אני עשיתי עם קצת יותר מידי מילוי.
התוצאה הסופית צריכה להיות יותר שערות ופחות מילוי ממה שלי יצא.
תעשו חצי מהכמות שלי ביחס לכזו כמות של קדאיף.
99.jpg


מגלגלים בזהירות לגליל. אפשר להעזר בנייר האפיה. לשים שהכל מהודק היטב.
66.jpg


אופים על חום בינוני 170 מעלות עד להשחמה. אצלי זה לקח ממש כמה דקות. תעקבו כל הזמן.

44.jpg


שלב רביעי- הטבלה למתיקות
בנדיבות ממש (מה לעשות, ככה המציאו את זה...) שופכים על זה את הסירופ ומחכים שיספג היטב.
כשמתקרר וספוג חותכים עם סכין חדה ממש לפרוסות.
אוכלים.
18.jpg

אם תשאלו אותי, הוריאציה הזאת מוצלחת בהרבה. יותר קלה. יותר מהירה. הרבה יותר טעימה.

והעיקר-קינוח שהוא לא-שוקולד, לא-מוס, לא-גלידה לא-לוידת מה...
נסו ועדכנו בתוצאות.
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
מהמם!!
לא יודעת על איזה הודעה להגיב ראשונה!

קדאיף - המוצר החדש שהכרתי לאחרונה. במילוי בשר, כבסיס לקצפת לקינוח.
אנסה בהקדם את שלך.

לגבי הפילו, אל תגלי, אבל הפשרתי, הוצאתי כמה דפים והחזרתי בחזרה להקפאה.
אף אחד לא מת. לא בפעם האשונה, לא השניה ולא השלישית.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
@ממלמלת
אוח, עשית לי קרייבינג לבקלוואה.
הבעיה שאין סיכוי שאני נוגעת בעלי פילו בעשור הקרוב.
מזל שאפשר לקנות בקלאוות. קצת קשה למצוא אבל נמצא (:

וסליחה שאני נתפסת לפרט שולי ומיותר למדי - כתבת שאתם זו"צ. אני ממש מופתעת כי תמיד ההודעות שלך שקפו הבנה קולינרית והתמחות מיוחדת בתחום, של באלעבוסטע שיש לה המון וותק במטבח.

נ.ב. את האלו הקדאיפיות מרטיבים בתועפות סירופ. וזה טעים להפחיד.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
הבעיה שאין סיכוי שאני נוגעת בעלי פילו בעשור הקרוב.
למה זה?
בכל מקרה, הקדאיף יותר מוצלח, בו את כן יכולה לגעת?
(אגב יש מצב שכפפות יעזרו, תבדקי...)
מזל שאפשר לקנות בקלאוות. קצת קשה למצוא אבל נמצא (:
פעם הבאה תגידי קודם, הייתי שולחת לך. זה יצא כמות היסטרית ואי אפשר לאכול מזה יותר מחתיכה-שתיים...
וסליחה שאני נתפסת לפרט שולי ומיותר למדי - כתבת שאתם זו"צ. אני ממש מופתעת כי תמיד ההודעות שלך שקפו הבנה קולינרית והתמחות מיוחדת בתחום, של באלעבוסטע שיש לה המון וותק במטבח.
אני מאוהבת במטבח. מאוהבת.
ומטבע הדברים אדם מאוהב עסוק בעיקר במושא אהבתו...
אני במטבח מאז שאני זוכרת את עצמי, ככה שנסיון צברתי הרבה לפני שנהייתי זוצ...
ב"ה אמא שלי לימדה אותי המון, היא מבינה לא קטנה בקולינריה ובבאלבוסטיאדה.
חוץ מזה קוראת המון המון המון בלוגים, ספרים, אתרים וכל מה שקשור לאוכל
אז...(סמיילי מצטנע) במקרה שלי אין קשר בן היותי זוצה לנסיוני הקולינרי....
בכל מקרה, תודה. כיף לשמוע.:p



לא יצאתי מתנשאת, נכון??:eek:
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
למה זה?
בכל מקרה, הקדאיף יותר מוצלח, בו את כן יכולה לגעת?
(אגב יש מצב שכפפות יעזרו, תבדקי...)

פעם הבאה תגידי קודם, הייתי שולחת לך. זה יצא כמות היסטרית ואי אפשר לאכול מזה יותר מחתיכה-שתיים...

אני מאוהבת במטבח. מאוהבת.
ומטבע הדברים אדם מאוהב עסוק בעיקר במושא אהבתו...
אני במטבח מאז שאני זוכרת את עצמי, ככה שנסיון צברתי הרבה לפני שנהייתי זוצ...
ב"ה אמא שלי לימדה אותי המון, היא מבינה לא קטנה בקולינריה ובבאלבוסטיאדה.
חוץ מזה קוראת המון המון המון בלוגים, ספרים, אתרים וכל מה שקשור לאוכל
אז...(סמיילי מצטנע) במקרה שלי אין קשר בן היותי זוצה לנסיוני הקולינרי....
בכל מקרה, תודה. כיף לשמוע.:p



לא יצאתי מתנשאת, נכון??:eek:
יצאת מותק!!!
והכתיבה!!!!!!!!!
וההסבר המושלם!
והתמונות!
יצאת מושלמת :)
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
למה זה?
בכל מקרה, הקדאיף יותר מוצלח, בו את כן יכולה לגעת?
בגלל ניסיוני העגום בתחום, ששב על עצמו בחג השבועות השתא. הכנתי סיגרים במלית בטטות וגבינות על בסיס מתכון מבטיח של רחלי קרוט, יצאו לי סמרטוטי בצק ממולאים.

פעם הבאה תגידי קודם, הייתי שולחת לך. זה יצא כמות היסטרית ואי אפשר לאכול מזה יותר מחתיכה-שתיים...
הנה אני אומרת לך מראש (:

אחרי שהעוף שלך יצא שוס היסטרי, אני עוקבת אחריך בתשומת לב.

ולא, יצאת חמודה ולא מתנשאת בכלל.
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
בגלל ניסיוני העגום בתחום, ששב על עצמו בחג השבועות השתא. הכנתי סיגרים במלית בטטות וגבינות על בסיס מתכון מבטיח של רחלי קרוט, יצאו לי סמרטוטי בצק ממולאים.


הנה אני אומרת לך מראש (:

אחרי שהעוף שלך יצא שוס היסטרי, אני עוקבת אחריך בתשומת לב.

ולא, יצאת חמודה ולא מתנשאת בכלל.
יש מצב לקישור לעוף?
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
יש מצב לקישור לעוף?

בבקשה:

סלסילת אידוי!! זהו, זה החלום שלי.

אגב פילדלפיה, תקשיבי טוב טוב.
תערבבי אותה עם סוכר חום
פזרי על כרעי עוף
לתנור ולאכול. זה טעים ברמה מחרידה, ואם את לא אוכלת עור אז המרקם של התבלין לא מפריע, ואת רק נהנית מטעם מושלם!!!
תחזרי לעדכן.
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לא יודעת ממה נהנתי יותר -
מהמתכון או מהכתיבה :)
נראה יאמי יאמי...
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
בגלל ניסיוני העגום בתחום, ששב על עצמו בחג השבועות השתא. הכנתי סיגרים במלית בטטות וגבינות על בסיס מתכון מבטיח של רחלי קרוט, יצאו לי סמרטוטי בצק ממולאים.
אויש.
זה ממש מבאס.
האמת שפילו דורש שני דברים בסיסיים
*להבין את החומר ואיך מתנהגים איתו.
*מיומנות.
על חומר הגלם הזה אני יכולה בכיף לתת לך את כמעט כל המידע, אחרי שאמא שלי העמידה אותי בכל שנות רווקותי להכין ממנו פחות או יותר הכל...
מיומנות תצטרכי לרכוש לבד, וזה רק אחרי שלומדים איך בדיוק לעבוד איתו....
אבל לא חייב. בשביל זה יש קדאיף. בהרבה מתכונים הוא תחליף מצויין וטעים אפילו יותר...
בשאר המתכונים? כשיעברו עשר שנים ויהיה לך כבר מותר לגעת בו, דברי איתי.
עד אז אשלח לך בכיף. אין לי מה לעשות עם 14 עלים...
אחרי שהעוף שלך יצא שוס היסטרי, אני עוקבת אחריך בתשומת לב.
תודה איזה כיף.
אבל סורי...זה העוף של אמא שלי. אני אמסור לה ;)
רק תמשיכי לעקוב אחרי,
גם לי יש דברים טובים לפעמים...:p
מהמם!!
לא יודעת על איזה הודעה להגיב ראשונה!

קדאיף - המוצר החדש שהכרתי לאחרונה. במילוי בשר, כבסיס לקצפת לקינוח.
אנסה בהקדם את שלך.

לגבי הפילו, אל תגלי, אבל הפשרתי, הוצאתי כמה דפים והחזרתי בחזרה להקפאה.
אף אחד לא מת. לא בפעם האשונה, לא השניה ולא השלישית.
וואוו מושלם!!
איזה פירוט והסבר.
מגרה ממש!!
איזה יופי של מתכון ושל כתיבה.
היה שווה להמתין בסבלנות.
:)
אינמצב שאני מכינה בקלאווה, אבל היה כיף לקרוא!
יצאת מותק!!!
והכתיבה!!!!!!!!!
וההסבר המושלם!
והתמונות!
יצאת מושלמת :)
יואו!!!!!!!!!!!

חבל שהמסך לא אכיל...
לא יודעת ממה נהנתי יותר -
מהמתכון או מהכתיבה :)
נראה יאמי יאמי...
אתן מה-זה חמודות.
עושה לי חשק להעלות עוד פוסטים...:eek:
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אויש.
זה ממש מבאס.
האמת שפילו דורש שני דברים בסיסיים
*להבין את החומר ואיך מתנהגים איתו.
*מיומנות.
על חומר הגלם הזה אני יכולה בכיף לתת לך את כמעט כל המידע, אחרי שאמא שלי העמידה אותי בכל שנות רווקותי להכין ממנו פחות או יותר הכל...
מיומנות תצטרכי לרכוש לבד, וזה רק אחרי שלומדים איך בדיוק לעבוד איתו....
אבל לא חייב. בשביל זה יש קדאיף. בהרבה מתכונים הוא תחליף מצויין וטעים אפילו יותר...
בשאר המתכונים? כשיעברו עשר שנים ויהיה לך כבר מותר לגעת בו, דברי איתי.
עד אז אשלח לך בכיף. אין לי מה לעשות עם 14 עלים...

תודה איזה כיף.
אבל סורי...זה העוף של אמא שלי. אני אמסור לה ;)
רק תמשיכי לעקוב אחרי,
גם לי יש דברים טובים לפעמים...:p







אתן מה-זה חמודות.
עושה לי חשק להעלות עוד פוסטים...:eek:
אז תקחי את היוזמה.
יש פה כמה מקסימות שנעלמו, וממש חבל לי.
מתלבטת אם לקרוא להן בשמן.
 

שירה:)

משתמש מקצוען
בגלל ניסיוני העגום בתחום, ששב על עצמו בחג השבועות השתא. הכנתי סיגרים במלית בטטות וגבינות על בסיס מתכון מבטיח של רחלי קרוט, יצאו לי סמרטוטי בצק ממולאים.
ארבע, בשביל לעשות בקלוואה לא צריך מיומנות מיוחדת בעלי פילו. עלי פילו ממולאים גם אני מסתבכת.
את לא צריכה לגלגל אותם או משהו, רק להרים בעדינות מהמשטח לתבנית. וגם אם נקרע לא נורא, העיקר תשאירי חתיכה אחת יפה לדף העליון.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה