אם כבר דיברנו על ליל הבחירות, כמה נקודות מעניינות שכדאי לדעת.
בתחילת הלילה, רוב הדיבור הוא על המודלים.
היות ואין הרבה מידע, ותוצאות האמת שמתחילות להגיע הם בעיקר ממדינות צבועות בכחול או באדום עז, לכן עיקר הדיבור הוא על המודלים.
מודל ליל הבחירות עובד באופן הזה: הוא מכיל הררים של דאטה ונתונים על כל מחוז/אזור/ושכונה בארה"ב. בנוסף, הוא מכיל את התוצאות של עשרות שנים אחורה בכל קלפי. וכן את נתוני הסקרים (אם ישנם) על כל אזור ומדינה.
ברגע שמגיעים תוצאות כלשהם של קלפי, הם מוזנים במודל, שאוטומטית משווה אותם עם הר הדאטה שהוא מחזיק.
המודלים מאפשרים לכלי התקשורת להסיק מסקנות ממידע מועט באזורים לא משמעותיים בשלב מוקדם יחסית של הלילה.
אם המודל מזהה ב-1:30 שבקלפיות בקונטוקי באזורים עם רוב שחור יש מספרים גבוהים יותר לטראמפ מב-2020, הוא עשוי להעלות במעט את סיכויי טראמפ לזכות כי הוא גוזר מסקנות מהמידע שברשותו, ועם כל פיסת מידע ותוצאות אמת שזורמות הוא מאשר או מפריך את המסקנות הקודמות.
בבחירות 2016, העלה המודל של ניו יורק טיימס, (שנחשב לאחד האמינים ביותר בליל הבחירות) את סיכויי טראמפ לניצחון באופן דרמטי כבר בשלב מאוד מוקדם של הלילה, על בסיס ניתוחים של מידע מועט יחסית שלימד על דפוסי הצבעה של אוכלוסיות מסוימות.
בשלב מתקדם ייותר של הלילה, מגיע זמן ההכרזות (call-באנגלית). כלי התקשורת השונים מודיעים על זכייה של אחד המועמדים בכל מדינה.
בשלב ראשון מוכרזות המדינות הבוהקות בכחול או באדום, ורק בשלב מתקדם יותר של הלילה אט אט אוזרים כלי התקשורת אומץ ומכריזים על ניצחון מועמד או מועמדת (היל"ת...) במדינות מפתח.