קובי ברדה:
רבים שואלים "מי טוב ליהודים"? ואני רוצה להקשות ולתאר "מה הסיטואציה הכי טובה לישראל" ולהשאיר לכל אחד להחליט מה הוא רוצה משם. להלן הסנריו, שבהנתן העובדה שזה מה שיכריע את הבחירות, הוא הדבר הטוב ביותר לישראל Vs הקול הפרו-פלשתינאי, כמובן שההיפוך שלו, הוא תרחיש הביעותים של ישראל.
(בתמונה פנסילבניה אדומה ומישיגן כחולה).
אנחנו רוצים את מישגן כחולה. מישגן כחולה אומר שה-"שטיקים" של תנועת המחאה הפרו-פלשתינאית שכללה פיצול קולות הדמוקרטים בין ג'יל שטיין לדונאלד טראמפ לא עזרה, שהקול הפרו-פלשתינאי איננו מספיק מהותי וכי כל התרחישי אימה שאני מתאר פה בחודשים האחרונים, כפי שבאו לידי ביטוי במאמר הזה שכתבתי למעריב, לא שווים את הפיקסל שבזבזתי עליו... בתרחיש הזה, גם רמת המחויבות של טראמפ (ככל שייבחר) לקול המוסלמי / פרו- פלשתינאי מועטת עד לא קיימת, כי הם לא באמת הצליחו To Deliver ומכאן שהם יתכווצו לגודלם המקורי, תופעת שוליים, צעקנית, ילדותית משהו בטוויטר.
לעומת זאת, האינטרס שלנו, שאותו הקול היהודי, שנכון להערכות אחרונות, ישנם כ-300,000 יהודים במדינת פנסילבניה, מתוך אוכלוסייה כוללת של כ-13 מיליון תושבים, יצביעו את 19 האלקטורים של פנסלבניה לדונאלד טראמפ, אנחנו רוצים גם סווינג גדול של 10 נקודות+ של מצביעים שזועמים על היחס של הדמוקרטים. שמסבירים פה בכתבה של מואב ורדי, כמה גדל גל המצחין של אנטישמיות והתקיפות כנגדם לנקודה שבה הקהילה לא יכולה עוד לשאת את זה ואת העובדה שהפוליטיקאים של המפלגה, שמייצגים את העיר פיטסבורג בקונגרס, קרי - סאמר לי, חברת הסקוואד, המסרבת בכלל לגנות את האלימות כנגדם לנקודה שבה פרופ' מספרת לי בראיון שעשיתי איתה שהיא החליטה לנטוש את המפלגה, את ערכיה, את הזהות שלה ותצצביע הפעם לדונאלד טראמפ, כמו כל המשפחה שלה, למרות שזאת לא הייתה ה-"בחירה הטבעית" שלה ותשלח את המפלגה הדמוקרטית לסשן ארוך של שיעורי בית על האופן שבו היא מתייחסת ליהדות ארה"ב, להחלטה שלא לקחת את המושל היהודי הפופלארי שלה שפירו למועמד ל-VP לקראת 2028 וחשיבה לאיסדור מחודש של הכוחות במפלגה הדמוקרטית פנימה. מיותר לציין, כי התרחיש ההפוך, שבמסגרתו מישגן נמסרת לטראמפ "בזכות" הקול הפרו-פלשתינאי (ובדגש אם ייבחר לנשיא) ופנסלבניה כחולה עם אחוז מבוטל של הקול היהודי לטראמפ, הוא התמונת מראה של התרחיש החיובי ויהיה בעייתי.מי שהבין את זה הוא אילון מאסק, שפועל בנושא...