אולי וויטמינים באוכל, אולי?נכתב ע"י רינתיה;1295455:תספרי לי על זה... מלחמות עולם על כל חתיכת עגבניה או שזיף...
נושא ראוי לעוד אשכול: איך מביאים ילדים להרבות באכילת פירות וירקות???
נכתב ע"י רינתיה;1295455:תספרי לי על זה... מלחמות עולם על כל חתיכת עגבניה או שזיף...
נושא ראוי לעוד אשכול: איך מביאים ילדים להרבות באכילת פירות וירקות???
מי מאבחן כאלה דברים שאפשר לפנות אליועוד משהו:
חיפשתי בשבילך ומצאתי:
בגלל שאמרת שבדיקת דם תקינה- העתקתי את הרלוונטי:
נשירת שיער בילדים
נשירת שיער הינה תהליך טבעי ורגיל שמתרחש בקרב מבוגרים וצעירים, גברים ונשים. על פי רוב, נשירת שיער מתרחשת בקצב שתואם את התחדשות השיער הטבעית, כך שהדבר לא מביא להתקרחות. לעומת נשירת שיער טבעית ורגילה, לעיתים מתרחשת נשירת שיער שאינה מלווה בהתחדשות שיער מספקת, מה שמוביל ליצירת התקרחות.
למרות שההתקרחות נתפסת כבעיה גברית, ובמיוחד של גברים בגילאים מבוגרים, הרי שאין זה נדיר שתתרחש גם בקרב צעירים ואפילו בילדים הסובלים מבעיות שונות. הבעיות יכולות להיות על רקע נפשי ויכולות גם להיות על רקע פיסיולוגי.
תחת לחץ
סוג שונה לגמרי של נשירת שיער, שיכולה להתרחש במבוגרים אך גם בילדים יכול לנבוע ממצב של לחץ נפשי חזק. ידועים מקרים שבהם נחשפו ילדים למראות מזעזעים, או כאלה שחוו אירועים טראומטיים על רקע אישי או משפחתי וסבלו כתוצאה מכך מנשירת שיער מסיבית במיוחד, עד כדי התקרחות מוחלטת.
חשיבות האבחון, במקרים כאלה, היא רבה במיוחד שכן מדובר כאן בסימפטום לבעיה חמורה שמסתתרת מתחת לפני השטח. חשוב לאבחן את המצב בזהירות, שכן ישנם מקרים של נשירת שיער שכרוכים במצוקה נפשית בשל הנשירה, וזהו מצב שונה לחלוטין.
נשירה התנהגותית
ישנם מקרים שבהם נשירת שיער בקרב ילדים מתרחשת כתופעת לוואי של התנהגות מסוימת. ישנם צעירים שקנו להם הרגל של משיכה קבועה בשיער. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות, לעיתים מדובר בתוצאה של מציאות חיים לחוצה, לעיתים מדובר בהתנהגות קומפולסיבית, בדומה ל"טיקים" שנעשים בהיסח הדעת.
כאן ההתקרחות תתרחש אך ורק במקום שבו נוהג הסובל מן הבעיה למשוך בשערו. גם במקרים אלה חשוב מאוד להקפיד על אבחון מתאים, ולעיתים נדרשת התערבות של אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש, על מנת להכחיד את ההתנהגות הבלתי רצויה לכדי לנטרל את הסיבות לכך.
נשירה ואיסוף שיער
בעבר נחשב איסוף השיער על ידי צמה או "קוקו" הדוק כגורם משמעותי ביצירת נשירה בילדים. כיום חלוקות הדעות עד כמה הדבר משמעותי בקרב הציבור הרחב, אבל ישנם מקרים שבהם הידוק השיער יכול להוביל לנשירה בעלת משמעות.
לעיתים התופעה תתרחש כבר בילדות, במיוחד בקרב ילדות ששיערן הדוק יתר על המידה. הדבר עשוי להיות מלווה גם בסימפטומים נוספים של כאבי ראש, ולמרות שמדובר בבעיה קלה לפתרון, חוסר המודעות יכול להוות מכשלה בפני אבחון הבעיה על ידי ההורים.
מה המחיר של הטיפות האלו ? זה משהו יקר ?לביתי יש לאחרונה גם כן נשירה מסיבית, ואפילו מפחידה. הקוקו איבד יותר מחצי מניפחו. התייעצתי עם בית מרקחת פרינץ בבני ברק, ונתן לי טיפות שנקראות "שיער-טק". זה השפיע פלאים על הנשירה, אבל לא עזר לגמרי בגלל חוסר עיקביות. צריך לפחות חודשיים פעמיים ביום. גם לי אמרו להשתמש בויטמינים, אבל האוכל אצלי בבית בריא מאד וכולל את כל הפירות והירקות וקמח מלא. כך שלא נראה לי ששם הבעיה של הילדה. אך כמו שכתבו, טראומה או חרדות גם יוצרים נשירה.
נכון מאד!לבת שלי היתה נשירה רצינית והיא לוקחת עכשיו אבץ מידי יום ואכן הנשירה כמעט ונעלמה.
לא בודקים את זה בבדיקות דם.
אפשר לקחת אבץ ללא בדיקות דם?לבת שלי היתה נשירה רצינית והיא לוקחת עכשיו אבץ מידי יום ואכן הנשירה כמעט ונעלמה.
לא בודקים את זה בבדיקות דם.
זה לא מזיק ובפרט שהתזונה שלנו היום לא מאד בריאה (בלשון המעטה) ולרוב האנשים יש חוסרים בויטמינים ומינרלים ועוד...אפשר לקחת אבץ ללא בדיקות דם?
זה לא יכול לפגוע?
דברים הגורמים:לבתי (11) יש נשירה איומה בשיער. בבדיקות דם הכל תקין, ב"ה.
מה יכול לגרום לכך? מזג אויר? חילופי עונות? והכי חשוב: יש פתרון?
לא עם מייבש שיער!!! זה מחליש את השערות!!!וגם לייבש היטב את השיער אחרי המקלחת עם המגבת ולא לסרק שיער מדי רטוב.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: