הבו עצה: בעיית נשירת שיער!!!

מלבב

משתמש צעיר
גם אני שמעתי בעניין תזונה בריאה שיש כאלו ששום דבר לא עוזר חוץ מהתאמה של מאכלים בריאים מסוימים.

מלבב

משתמש צעיר
נכתב ע"י רינתיה;1295455:
תספרי לי על זה... מלחמות עולם על כל חתיכת עגבניה או שזיף...

נושא ראוי לעוד אשכול: איך מביאים ילדים להרבות באכילת פירות וירקות???
אולי וויטמינים באוכל, אולי?

אסתר10

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רינתיה;1295455:
תספרי לי על זה... מלחמות עולם על כל חתיכת עגבניה או שזיף...

נושא ראוי לעוד אשכול: איך מביאים ילדים להרבות באכילת פירות וירקות???

הרגל!
מאז שהם מתחילים לאכול אוכל
צריך לחשוף אותם לכל סוגי המאכלים: ירקות, פירות, קטניות וכו'.

בהצלחה:)

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
עוד עצה קטנה: לפני כ20 שנה גם אני סבלתי מזה קצת, ואז אכלתי בוטנים (לא קלויים)
כל יום. אם אני לא טועה, זו עצה של הרב שרעבי זצוק"ל. אצלי היו תוצאות.

בשורות טובות.

חניק

משתמש פעיל
כמוכרת מוצרים של "פוראור", גם אני ממליצה על השמפו שלהם שמונע נשירה.
בענין אכילת פירות וירקות, יש לי ויטמינים שנקראים "פוראור קידס" המכילים את מנת הפירות והירקות היומית שצריך, יש הרבה שלוקחים אותם משום שאינם חובבים פירות וירקות. (גם מבוגרים וגם ילדים)
בהצלחה בכל ותהיו בריאים.

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לבת שלי היתה נשירה רצינית והיא לוקחת עכשיו אבץ מידי יום ואכן הנשירה כמעט ונעלמה.
לא בודקים את זה בבדיקות דם.

yudb

משתמש סופר מקצוען
אם כבר, קפצת על האשכול, בחור שמתקרח מקדימה, מה עושים??

ck

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לביתי יש לאחרונה גם כן נשירה מסיבית, ואפילו מפחידה. הקוקו איבד יותר מחצי מניפחו. התייעצתי עם בית מרקחת פרינץ בבני ברק, ונתן לי טיפות שנקראות "שיער-טק". זה השפיע פלאים על הנשירה, אבל לא עזר לגמרי בגלל חוסר עיקביות. צריך לפחות חודשיים פעמיים ביום. גם לי אמרו להשתמש בויטמינים, אבל האוכל אצלי בבית בריא מאד וכולל את כל הפירות והירקות וקמח מלא. כך שלא נראה לי ששם הבעיה של הילדה. אך כמו שכתבו, טראומה או חרדות גם יוצרים נשירה.

אירילה

משתמש צעיר
צילום מקצועי
עוד משהו:
חיפשתי בשבילך ומצאתי:
בגלל שאמרת שבדיקת דם תקינה- העתקתי את הרלוונטי:

נשירת שיער בילדים
נשירת שיער הינה תהליך טבעי ורגיל שמתרחש בקרב מבוגרים וצעירים, גברים ונשים. על פי רוב, נשירת שיער מתרחשת בקצב שתואם את התחדשות השיער הטבעית, כך שהדבר לא מביא להתקרחות. לעומת נשירת שיער טבעית ורגילה, לעיתים מתרחשת נשירת שיער שאינה מלווה בהתחדשות שיער מספקת, מה שמוביל ליצירת התקרחות.

למרות שההתקרחות נתפסת כבעיה גברית, ובמיוחד של גברים בגילאים מבוגרים, הרי שאין זה נדיר שתתרחש גם בקרב צעירים ואפילו בילדים הסובלים מבעיות שונות. הבעיות יכולות להיות על רקע נפשי ויכולות גם להיות על רקע פיסיולוגי.

תחת לחץ
סוג שונה לגמרי של נשירת שיער, שיכולה להתרחש במבוגרים אך גם בילדים יכול לנבוע ממצב של לחץ נפשי חזק. ידועים מקרים שבהם נחשפו ילדים למראות מזעזעים, או כאלה שחוו אירועים טראומטיים על רקע אישי או משפחתי וסבלו כתוצאה מכך מנשירת שיער מסיבית במיוחד, עד כדי התקרחות מוחלטת.

חשיבות האבחון, במקרים כאלה, היא רבה במיוחד שכן מדובר כאן בסימפטום לבעיה חמורה שמסתתרת מתחת לפני השטח. חשוב לאבחן את המצב בזהירות, שכן ישנם מקרים של נשירת שיער שכרוכים במצוקה נפשית בשל הנשירה, וזהו מצב שונה לחלוטין.

נשירה התנהגותית
ישנם מקרים שבהם נשירת שיער בקרב ילדים מתרחשת כתופעת לוואי של התנהגות מסוימת. ישנם צעירים שקנו להם הרגל של משיכה קבועה בשיער. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות, לעיתים מדובר בתוצאה של מציאות חיים לחוצה, לעיתים מדובר בהתנהגות קומפולסיבית, בדומה ל"טיקים" שנעשים בהיסח הדעת.

כאן ההתקרחות תתרחש אך ורק במקום שבו נוהג הסובל מן הבעיה למשוך בשערו. גם במקרים אלה חשוב מאוד להקפיד על אבחון מתאים, ולעיתים נדרשת התערבות של אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש, על מנת להכחיד את ההתנהגות הבלתי רצויה לכדי לנטרל את הסיבות לכך.

נשירה ואיסוף שיער
בעבר נחשב איסוף השיער על ידי צמה או "קוקו" הדוק כגורם משמעותי ביצירת נשירה בילדים. כיום חלוקות הדעות עד כמה הדבר משמעותי בקרב הציבור הרחב, אבל ישנם מקרים שבהם הידוק השיער יכול להוביל לנשירה בעלת משמעות.

לעיתים התופעה תתרחש כבר בילדות, במיוחד בקרב ילדות ששיערן הדוק יתר על המידה. הדבר עשוי להיות מלווה גם בסימפטומים נוספים של כאבי ראש, ולמרות שמדובר בבעיה קלה לפתרון, חוסר המודעות יכול להוות מכשלה בפני אבחון הבעיה על ידי ההורים.
מי מאבחן כאלה דברים שאפשר לפנות אליו

אירילה

משתמש צעיר
צילום מקצועי
לביתי יש לאחרונה גם כן נשירה מסיבית, ואפילו מפחידה. הקוקו איבד יותר מחצי מניפחו. התייעצתי עם בית מרקחת פרינץ בבני ברק, ונתן לי טיפות שנקראות "שיער-טק". זה השפיע פלאים על הנשירה, אבל לא עזר לגמרי בגלל חוסר עיקביות. צריך לפחות חודשיים פעמיים ביום. גם לי אמרו להשתמש בויטמינים, אבל האוכל אצלי בבית בריא מאד וכולל את כל הפירות והירקות וקמח מלא. כך שלא נראה לי ששם הבעיה של הילדה. אך כמו שכתבו, טראומה או חרדות גם יוצרים נשירה.
מה המחיר של הטיפות האלו ? זה משהו יקר ?

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אם יודעת לבלוע כדורים, כדאי לקחת אבץ 25 מ"ג פעם ביום וזה עוזר פלאים!
בדוק ומנוסה.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לבת שלי היתה נשירה רצינית והיא לוקחת עכשיו אבץ מידי יום ואכן הנשירה כמעט ונעלמה.
לא בודקים את זה בבדיקות דם.
נכון מאד!
גם אני לקחתי אבץ לנשירה וזה ממש עזר.
גם מגנזיום מאד עוזר.

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר לקחת אבץ ללא בדיקות דם?
זה לא יכול לפגוע?
זה לא מזיק ובפרט שהתזונה שלנו היום לא מאד בריאה (בלשון המעטה) ולרוב האנשים יש חוסרים בויטמינים ומינרלים ועוד...

אבו מאיר

משתמש מקצוען
האבץ הזה מועיל רק לעצירת נשירה או גם לגידול חדש?
גם לגברים מתקרחים בתורשה זה אמור להועיל?

משה אהרן גולד

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לבתי (11) יש נשירה איומה בשיער. בבדיקות דם הכל תקין, ב"ה.
מה יכול לגרום לכך? מזג אויר? חילופי עונות? והכי חשוב: יש פתרון?
דברים הגורמים:
א. שמפו או מרכך הד אנד שולדרס.
ב. מייבש לשיער בשימוש קבוע.
ג. סירוק יותר מדי פעמים ביום.

חסדי

משתמש פעיל
לאכול ולמרוח שמן קוקוס
זה גם עוזר לחזק את הזיכרון

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה