אני מפעילה קייטרינג לאירועים קטנים בירושלים.
ואני חושבת לפרוש.... מיואשת לגמרי והכל בגלל המלצרים,
בטח תשאלו מה המלצרים עשו לך,
אז הנה התשובה:
אתמול עשיתי ברית סגרתי עם מלצרים שיבואו ב10 בבוקר לערוך את האולם וב 11 מתחילה הברית,
בשעה 10 האולם ריק, המלצרים לא הגיעו, גם לא עונים בטלפון...
מזעיקה את בעלי מהכולל, יש אירוע ואין מי שיתפעל אותו,
בשעה 10:50 מגיעים 2 מלצרים, ואומרים: איחרנו הייתה תאונה/קמתי מאוחר/נאבד לי הנעל/ בפעם הבאה אני אביא פתק איחור...
בעלי שואל אותם איפה המלצרים הנוספים, בטח יבואו עוד מעט הם עונים,
הזמן חולף ואין זכר למלצרים הנוספים, צריך לעבוד עם 2 מלצרים על 120מנות, ובעלי צריך להיות הרב (הראשי ל) מלצרים
(הוא מכיר את העבודה מפשלות קודמות שקרו...)
המלצרים הבריזו , נזכרו לומר המלצרים שלא הבריזו אלא רק הגיעו באיחור,
מלצר אחד עושה הפגנה, למרות שהוא אחראי להביא את המלצרים האחרים : לא בא לי לעבוד קשה, במקום שנתחלק 4 מלצרים אנחנו צריכים לעשות את העבודה לבד?
בשביל לשכנע אותו צריך להבטיח עוד כסף,
תגיד, הם שואלים את בעלי- הם יושבים טוב? בעלי לא מבין את השאלה, יש טיפים? הם שואלים, מאיפה לי לדעת- עונה בעלי,
אז יאללה תחפש ת'חברים שלך, גם עבודה קשה, וגם דוסים שלא נותנים טיפים,
המלצרים פשוט ברחו!!! ובעלי נשאר לפקד על אירוע של 120 מנות, לבד!
בסוף אילתר עזרה מכמה מוזמנים, והאירוע עבר בשלום,
אבל הבעיה היא כללית ומתמשכת, כל המלצרים הם בחורים בגיל 10-18 (לא פעם שולחים לי ילדים ממש!)
יש אחד אחראי שיש לו קבוצה של מלצרים והוא שולח הודעה מי פנוי, ומי שיכול מגיע, אבל אין להם טיפת אחריות, מאחרים, מבריזים, לפעמים הולכים מכות במטבח... שלא לדבר על מלצרים ומלצריות שבכלל הולך שישו ושמחו - הפסקתי להביא מלצריות, אני מביאה גם לנשים-מלצרים, כשהיו מלצריות כולם היו מבלים במטבח ולא יוצאים לאולם.
המלצרים לא קבועים, לפעמים מגיעים חברה' מנוסים ולפעמים בחורים שלא יודעים להזיז את עצמם, וכמובן בסוף הם באים בדרישה: טיפ!
ואם יש להם אירוע ערב באולם חילוני ששם מקבלים טיפים שמנים, הם יכולים לעבור לאירוע השני בלי למצמץ.
שלא לדבר על המחירים, מאז הקורונה נהיה מחסור ארצי במלצרים (לא יודעת מה הסיבה) והמחירים עולים כל הזמן, ולמרות המחיר הגבוה הם לא תמיד רוצים.
ואני כל פעם מתחילה לעבוד עם מלצרים/חברות של מלצרים ובכולם אותה הבעיה,
החלטתי לפני שנה שאני לא נותנת מלצרים, אני לוקחת מחיר יותר זול, ושהלקוח ידאג למלצרים, אבל זה לא עבד, אנשים לא רוצים טרדות בזמן האירוע: לחפש מלצרים ולפקח עליהם בשעת מעשה,
בקיצור אני מיואשת וחושבת לסגור את העסק, התייעצתי עם חברה שמפעילה קייטרינג בעיר אחרת, והיא אמרה שיש מלצרים מבוגרים שעובדים איתה כבר 20 שנה, והכל מתקתק,
השאלה איך אני מוצאת כאלה עובדים?
אשמח מאוד שתחלצו אותי מן המיצר ותעזרו לי למצוא עובדים שיצילו לי את העסק.
ואני חושבת לפרוש.... מיואשת לגמרי והכל בגלל המלצרים,
בטח תשאלו מה המלצרים עשו לך,
אז הנה התשובה:
אתמול עשיתי ברית סגרתי עם מלצרים שיבואו ב10 בבוקר לערוך את האולם וב 11 מתחילה הברית,
בשעה 10 האולם ריק, המלצרים לא הגיעו, גם לא עונים בטלפון...
מזעיקה את בעלי מהכולל, יש אירוע ואין מי שיתפעל אותו,
בשעה 10:50 מגיעים 2 מלצרים, ואומרים: איחרנו הייתה תאונה/קמתי מאוחר/נאבד לי הנעל/ בפעם הבאה אני אביא פתק איחור...
בעלי שואל אותם איפה המלצרים הנוספים, בטח יבואו עוד מעט הם עונים,
הזמן חולף ואין זכר למלצרים הנוספים, צריך לעבוד עם 2 מלצרים על 120מנות, ובעלי צריך להיות הרב (הראשי ל) מלצרים
(הוא מכיר את העבודה מפשלות קודמות שקרו...)
המלצרים הבריזו , נזכרו לומר המלצרים שלא הבריזו אלא רק הגיעו באיחור,
מלצר אחד עושה הפגנה, למרות שהוא אחראי להביא את המלצרים האחרים : לא בא לי לעבוד קשה, במקום שנתחלק 4 מלצרים אנחנו צריכים לעשות את העבודה לבד?
בשביל לשכנע אותו צריך להבטיח עוד כסף,
תגיד, הם שואלים את בעלי- הם יושבים טוב? בעלי לא מבין את השאלה, יש טיפים? הם שואלים, מאיפה לי לדעת- עונה בעלי,
אז יאללה תחפש ת'חברים שלך, גם עבודה קשה, וגם דוסים שלא נותנים טיפים,
המלצרים פשוט ברחו!!! ובעלי נשאר לפקד על אירוע של 120 מנות, לבד!
בסוף אילתר עזרה מכמה מוזמנים, והאירוע עבר בשלום,
אבל הבעיה היא כללית ומתמשכת, כל המלצרים הם בחורים בגיל 10-18 (לא פעם שולחים לי ילדים ממש!)
יש אחד אחראי שיש לו קבוצה של מלצרים והוא שולח הודעה מי פנוי, ומי שיכול מגיע, אבל אין להם טיפת אחריות, מאחרים, מבריזים, לפעמים הולכים מכות במטבח... שלא לדבר על מלצרים ומלצריות שבכלל הולך שישו ושמחו - הפסקתי להביא מלצריות, אני מביאה גם לנשים-מלצרים, כשהיו מלצריות כולם היו מבלים במטבח ולא יוצאים לאולם.
המלצרים לא קבועים, לפעמים מגיעים חברה' מנוסים ולפעמים בחורים שלא יודעים להזיז את עצמם, וכמובן בסוף הם באים בדרישה: טיפ!
ואם יש להם אירוע ערב באולם חילוני ששם מקבלים טיפים שמנים, הם יכולים לעבור לאירוע השני בלי למצמץ.
שלא לדבר על המחירים, מאז הקורונה נהיה מחסור ארצי במלצרים (לא יודעת מה הסיבה) והמחירים עולים כל הזמן, ולמרות המחיר הגבוה הם לא תמיד רוצים.
ואני כל פעם מתחילה לעבוד עם מלצרים/חברות של מלצרים ובכולם אותה הבעיה,
החלטתי לפני שנה שאני לא נותנת מלצרים, אני לוקחת מחיר יותר זול, ושהלקוח ידאג למלצרים, אבל זה לא עבד, אנשים לא רוצים טרדות בזמן האירוע: לחפש מלצרים ולפקח עליהם בשעת מעשה,
בקיצור אני מיואשת וחושבת לסגור את העסק, התייעצתי עם חברה שמפעילה קייטרינג בעיר אחרת, והיא אמרה שיש מלצרים מבוגרים שעובדים איתה כבר 20 שנה, והכל מתקתק,
השאלה איך אני מוצאת כאלה עובדים?
אשמח מאוד שתחלצו אותי מן המיצר ותעזרו לי למצוא עובדים שיצילו לי את העסק.
נערך לאחרונה ב: