סיעור מוחות האשכול המרכזי על פתרונות הדיור לציבור החרדי

די

משתמש סופר מקצוען
חברים: עפולה, עפולה, עפולה

בעפולה יש מה שמטרופולין צריך

1. תב"ע מאושרת לבניה של כ25,000 יחי"ד במתחמים B, C, עפולה עילית, גלבוע ושכונת פעמון. כמחצית מהקרקעות פרטיות
2. יש 2 קהילות חרדיות חזקות שנמצאות בעיר שהם חסידות ויזניץ והקהילה בגבעת המורה בנוסף לישיבה שהם עוגנים במקום ושם בשביל להישאר.
3. יחסית קרוב למרכז
4. הדירות שם לא יקרות יותר מערי הפריפריה שפחות מתפתחות
5. יש במקום בית חולים
6. יש תחנת רכבת
7. נמצא במקום אסטרטגי שחצי מהאוטובוסים לצפון עוברים דרכו
8. יש יותר תעסוקה מרוב ערי הפריפריה והוא ימשיך להתקדם - התחנת רכבת עוזרת לעניין
קדימה! מה עם הפרויקט של עשרות אלפי דירות לחרדים בעפולה שהצעת בעבר?

הנדלניסט

משתמש פעיל
קדימה! מה עם הפרויקט של עשרות אלפי דירות לחרדים בעפולה שהצעת בעבר?
עשרות אלפי דירות לא נבנות ביום אחת אלא החכם עיניו בראשו ומחפש מקום שלא יישאר תקוע הרבה זמן
התייעצו איתי אתמול כמה על פרויקט חדש שהתפרסם בישוב מיצד 4 חדרים ב1,350,000 ש"ח ישוב שבמקסימום יכולה להגיע לאלף משפחות ואמרתי את דעתי שהמחיר הוא יקר מדי בשביל העסקה, אבל אין דירות אחרות? אז תחכו או למחיר למשתכן או שישתחרר פרויקט מוצלח - לנו כחרדים שלא למדנו כלכלה יש לנו בעיה קשה שמגרד לנו שהכסף בכיס ולכן אנחנו חייבים לעשות דברים עם כסף ולכן מתפתים לכל מיני הצעות ולכל מחיר שכל יזם יזרוק.
אביא דוגמה אישית - בפרויקטים שלי בשנה האחרונה אני מעלה מחירים כל הזמן כי כמה שאני מעלה אני מגלה שאנשים מוכנים לשלם יותר ועל אף שאם הייתי עובד לשם שמים אז בהחלט הייתי צריך להשאיר מחירים נמוכים אבל גיליתי מהר שאנשים לא מעריכים את המחירים הזולים ואם אתה זול יותר ממתחרה זה אומר שכנראה שאתה לא כזה איכותי כמו אחר ולכן אני חייב להיות תמיד קצת יותר יקר מהמתחרים כי אני מאמין בפרויקט שלי וחושב שהפרויקט שלי הוא הכי טוב בשוק המקומי.
בקיצור תאזרו בסבלנות ואולי כדי בינתיים להשקיע בקרנות השקעה של חברות כמו מגדל, הראל ,כלל......... שהם מביאים תשואות ממש נחמדות - כי שוק הנדל"ן ממש לא ברור

האר"י

משתמש רשום
המשווקים הם קומץ קטן ממוקד מטרה להרוויח כסף ויודע גם איך לעשות את זה
ובפרט בפריוקטים שצריך רק 20 אחוז(שזה עצמו מפתה מלא מלא משקיעים)
קופץ על האשכול
הפרויקטים בבי"ש (או מקומות אחרים) של 20\80 לא שווים כי המחיר יקר יותר?

המענין

משתמש פעיל
באזורים חרדים אין כרגע אבל ידוע לי שחברות רייסדור, מנוס, וחברת נועם סהר ועוד הולכים להוציא לשיווק בזמן הקרוב כ1,000 יחי"ד למגזר הרחדי בעפולה עילית
יש איזה פרויקט בעפולה שמוכר ב20/80 לא מצוד מדד לעוד 3 שנים, דירות 140 מטר במחיר מיליון וחצי,
זה הפרויקט הזה?
ואם לא, יש לך מידע על הפרויקט ההוא כי זה נשמע ממש חשוד, מחיר נמוך, 20/80, ולא צ"מ,
תודה רבה!

א.פ.ב.

משתמש פעיל
יש איזה פרויקט בעפולה שמוכר ב20/80 לא מצוד מדד לעוד 3 שנים, דירות 140 מטר במחיר מיליון וחצי,
זה הפרויקט הזה?
ואם לא, יש לך מידע על הפרויקט ההוא כי זה נשמע ממש חשוד, מחיר נמוך, 20/80, ולא צ"מ,
תודה רבה!
במה מדובר ?

הנדלניסט

משתמש פעיל
אני לא מכיר פרויקט כזה - אני חושב שמדובר באחד מתוך שני פרויקטים
1. פרויקט של חברה שבנתה בעפולה ופשטה את הרגל וזה נכסים שלה
2. מתווך חרדי ארצי שזכה במכרז של המינהל בלי ניסיון של בניה שמנסה לגייס כסף לשלם למינהל על הזכייה שלו
ב2 המקרים הללו שומר נפשו ירחק מהם

• תודה
Reactions: szn

א.פ.ב.

משתמש פעיל
אני לא מכיר פרויקט כזה - אני חושב שמדובר באחד מתוך שני פרויקטים
1. פרויקט של חברה שבנתה בעפולה ופשטה את הרגל וזה נכסים שלה
2. מתווך חרדי ארצי שזכה במכרז של המינהל בלי ניסיון של בניה שמנסה לגייס כסף לשלם למינהל על הזכייה שלו
ב2 המקרים הללו שומר נפשו ירחק מהם
איפה זה ? פרטים ?

שמעון1000

משתמש חדש
הפתרון היחיד הוא, לדרוש בתוקף כעת לפני הבחירות, שהחכי"ם החרדים יתחייבו בכתב שלא יכנסו לשום קואליציה עתידית ללא התחייבות של הממשלה לשווק מגרשים עבור לפחות 300,000 דירות.
למדינה אין כל קושי לעשות זאת, ועל אף שמחיר הקרקעות יירד לא יגרם כל ירידה בהכנסות המדינה, ולהיפך ההכנסות יעלו עקב מכירת כמויות גדולות של מגרשים לבניה.
אפשרי גם לדרוש שיקצו חלק מהמגרשים עבור צביון חרדי, כפי מספרם היחסי באוכלוסיית המדינה.
ובכך לפתור אחת ולתמיד את המצב הקשה של הזוגות הצעירים שאינם מסוגלים להגיע לדירה משלהם, וחיים ביחידות צפופות ובמחסנים ללא תנאי מגורים ראויים.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הפתרון היחיד הוא, לדרוש בתוקף כעת לפני הבחירות, שהחכי"ם החרדים יתחייבו בכתב שלא יכנסו לשום קואליציה עתידית ללא התחייבות של הממשלה לשווק מגרשים עבור לפחות 300,000 דירות.
למדינה אין כל קושי לעשות זאת, ועל אף שמחיר הקרקעות יירד לא יגרם כל ירידה בהכנסות המדינה, ולהיפך ההכנסות יעלו עקב מכירת כמויות גדולות של מגרשים לבניה.
אפשרי גם לדרוש שיקצו חלק מהמגרשים עבור צביון חרדי, כפי מספרם היחסי באוכלוסיית המדינה.
ובכך לפתור אחת ולתמיד את המצב הקשה של הזוגות הצעירים שאינם מסוגלים להגיע לדירה משלהם, וחיים ביחידות צפופות ובמחסנים ללא תנאי מגורים ראויים.
הם משווקים בקושי 60 אלף יח"ד(כשבקורונה שיווקו הרבה פחות)
ובשנה האחרונה היה חידוש גדול שעשו 100 אלף יח"ד

ואתה רוצה לקפוץ ל300

חלומות באסמפיה

אני דווקא הייתי יותר בונה על תוכנית לזוגות בלי דירה בלבד
שיתנו משכתנאות בריביות אטרקטיביות בערבות מדינה(עם ריבית נמוכה במיוחד לדוגמה אחוז אחד או אפילו בלי ריבית)
ב.שיתנו הנחה על המעמ לזגות שקונים דירה יד ראשונה מקבלן
ג.שישווקו דירות רק לזוגות בלי דירה וימנו מטעם המדינה קבלנים מיוחדים ושטחים מיוחדים לכך(בפיקוח מטעם המדינה שלא יעשו קומבינות)
וככה ימכרו במחיר האמיתי של הדירה וזה יוריד לפחות 30 אחוז מערך הדירות כיום(אולי הגזמתי שהמדינה תוותר על כך הרבה אבל הרעיון ברור)

אל תשכח שהבעיה של הדיור הוא לא רק נחלת הציבור החרדי
וברור לך שהקצאת השטחים שאתה מדבר עליהם יהיה חייב להיות לכלל האוכלוסיה
אחרת אתה לא מבין מה הולך להיות בתקשורת
כי אם על אותו רשת שעשתה הנחה לציבור החרדי ומכרה בזול יותר מטעמים מוצדקים שכל בר דעת מבין
אז רק תנסה לחשוב לאן זה יגיע חלילה בציור שלך

שמעון1000

משתמש חדש
כך גם הציע נשיא התאחדות הקבלנים "שיווק מקסימלי של כל 300,000 יח"ד המתוכננות לשוק בתקופת זמן של חצי שנה לכל היותר".
זאת אומרת שזה דבר ריאלי, אלא שצריך לחץ פוליטי חזק על מנת שהמדינה תבצע את זה.
ואני טוען שהציבור החרדי יקבל כפי חלקו באוכלוסייה הכללית.

ברברוג

משתמש פעיל
הם משווקים בקושי 60 אלף יח"ד(כשבקורונה שיווקו הרבה פחות)
ובשנה האחרונה היה חידוש גדול שעשו 100 אלף יח"ד

ואתה רוצה לקפוץ ל300

חלומות באסמפיה

אני דווקא הייתי יותר בונה על תוכנית לזוגות בלי דירה בלבד
שיתנו משכתנאות בריביות אטרקטיביות בערבות מדינה(עם ריבית נמוכה במיוחד לדוגמה אחוז אחד או אפילו בלי ריבית)
ב.שיתנו הנחה על המעמ לזגות שקונים דירה יד ראשונה מקבלן
ג.שישווקו דירות רק לזוגות בלי דירה וימנו מטעם המדינה קבלנים מיוחדים ושטחים מיוחדים לכך(בפיקוח מטעם המדינה שלא יעשו קומבינות)
וככה ימכרו במחיר האמיתי של הדירה וזה יוריד לפחות 30 אחוז מערך הדירות כיום(אולי הגזמתי שהמדינה תוותר על כך הרבה אבל הרעיון ברור)

אל תשכח שהבעיה של הדיור הוא לא רק נחלת הציבור החרדי
וברור לך שהקצאת השטחים שאתה מדבר עליהם יהיה חייב להיות לכלל האוכלוסיה
אחרת אתה לא מבין מה הולך להיות בתקשורת
כי אם על אותו רשת שעשתה הנחה לציבור החרדי ומכרה בזול יותר מטעמים מוצדקים שכל בר דעת מבין
אז רק תנסה לחשוב לאן זה יגיע חלילה בציור שלך
בעיית מחירי הדיור קטנה מאוד ביחסית למגזר החילוני.
לשם השוואה דירת שלושה חדרים חדשה מקבלן בבני ברק עולה 185m וברמת גן לא פחות מ2.8m

די

משתמש סופר מקצוען
בעיית מחירי הדיור קטנה מאוד ביחסית למגזר החילוני.
לשם השוואה דירת שלושה חדרים חדשה מקבלן בבני ברק עולה 185m וברמת גן לא פחות מ2.8m
בציבור הכללי יש אופציות מקבילות זולות לדוגמא באר שבע, בציבור החרדי אין אופציות מקבילות זולות, הפריפריה בציבור החרדי הרבה פחות מפותחת מבחינה חרדית לעומת הערים החרדיות.
הציבור הכללי מטבע הדברים בעל הכנסה גבוהה יותר ופחות ילדים ולמרות שיש הוצאות אחרות כמו רכב ונופשים-נשאר לו יותר כסף בשביל דירה לעומת הציבור החרדי.

ברברוג

משתמש פעיל
בציבור הכללי יש אופציות מקבילות זולות לדוגמא באר שבע, בציבור החרדי אין אופציות מקבילות זולות, הפריפריה בציבור החרדי הרבה פחות מפותחת מבחינה חרדית לעומת הערים החרדיות.
הציבור הכללי מטבע הדברים בעל הכנסה גבוהה יותר ופחות ילדים ולמרות שיש הוצאות אחרות כמו רכב ונופשים-נשאר לו יותר כסף בשביל דירה לעומת הציבור החרדי.
זה כבר בעיה של המגזר ולא של המדינה

הנדלניסט

משתמש פעיל
אין בעיה
היו לציבור החרדי אופציות זולות כמו הר יונה, עפולה, עמנואל, מיצד, מעלה עמוס, טבריה, נתיבות, אופקים ועוד רק שהציבור החרדי אוהב לרכוש ביוקר כשהמחירים היו נמוכים לא רכשו בכל המקומות האלה ורק כשהמחירים מרקיעים שחקים אז רוכשים וזה רק גורם למחירים להמשיך לטפס ולהרקיע עוד יותר ועוד יותר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה