היה סקר כזה נראה לי במגזין שיצא לפסחמעניין לעשות סקר איפה גרים גולשי פרוג
לא זכינו לראות את המגזיןהיה סקר כזה נראה לי במגזין שיצא לפסח
באופן אישי - שווה לי לשלם מאות אלפי שקלים בשביל החירות לגור איפה שאני רוצה ולא איפה שאומרים לי.ב"ה יש לי דירה
ובקרוב אצל כולם
אבל חבל לי שלא לומדים מחסידויות מסוימות שמצליחות לעשות את זה
לנחות על עיר שיש שם היצע דירות לקנות
תודה לה'באופן אישי - שווה לי לשלם מאות אלפי שקלים בשביל החירות לגור איפה שאני רוצה.
לא זכינו לראות את המגזין
אם תוכלו לעלות זה מאוד מסקרן
מצטער,@ארגון פרנסנו בכבוד
קשה לי מאוד לקרוא את תגוביתיך.
מאוד לא מהשטח, מאוד נגד, אפס ראש פתוח.
כתושבת הפירפריה, כמה נקודות חשובות:
1. תעסוקה
בואו לא נעצום את העיניים. האם בבני ברק וי-ם כולן עובדות?
ברור שלא. ובואו לא נדבר על אלו שנוסעות בשעה 4 בצהריים על ציר ז'בוטינסקי.
סיוט. סיוט. מדברת מנסיון של שנים על הציר הזה.
האם נשים לא נוסעות לרעננה והרצליה מבני ברק? ברור שכן.
בזעת אפיך תאכל לחם לא מדלג על ערי המרכז.
אכן - יתכן שבערי הפירפריה יש פחות הצעות, אך יש גם פחות קופצים על כל משרה.
יתכן שמתוקף תפקידך לדאוג לפרנסת העם שבשדות אתה נתקל רק בקשיים ולא בהצלחות.
2. תחבורה
ברור שבשביל דירה בעפולה יצטרכו לנסוע, אף אחד לא טיפש וחושב שהוא גם יגור ברכסים
וגם יקפוץ לאבא ואמא תוך רבע שעה.
אבל הבה נדבר על התחבורה בערי המרכז....
זוועה.
אני נוסעת מי-ם לאופקים, בד"כ נוסעים שעה בתוך י-ם ואז שעה עד אופקים.
ובואו לא נדבר על הנסיעות הפנימיות, אוטובוסים מפוצצים, נהגים זוועה, אוטובוסים לא מגיעים, כן מגיעים,
בערים הקטנות זה לא קיים!!!
האוטובוס מגיע בזמן.
יש מקום לשבת.
יש מקום לעגלות!
תרבות של נסיעה.
3. חברה/קהילה
שוב- ברור לכל בר דעת שאין קהילות ענק מחוץ לבני ברק, י-ם, אשדוד, בי"ש וק"ס
וכל מי שעובר דירה עובר על דעת זה, אף אחד לא סתום.
רק מה? אם חשוב למישהו המקווה נייעס של בני ברק דווקא-אז ברור שקשה לו לגור בעפולה
אבל למי שרוצה חברה איכותית,
קשרים טובים עם הקהילה, השכנים, זה ברור שרק בפירפריה.
אף אחד לא חבר של כל י-ם כל אחד חבר של בערך 100 אנשים במצב הכי טוב
ואת כמות האנשים הזו יש לך גם בערי הפירפיריה...
חברות שלי מירושלים מקנאות בי בקשרים הטובים עם השכנות, בקשר הקהילתי,
במכרות הרבות שיש לי בעיר. כשגרנו במרכז לא הכרתי את השכנות ממטר.... כל אחת היתה שייכת לזרם אחר ובטווח גילאים אחר....
אנשים נשאבים לפירפריה בגלל הקשר הקהילתי הטוב.
בעלי לא מסוגל לחשוב על לגור בבני ברק, להתפלל בלדרמן בלי שיש לך מקום נורמלי משלך,
מעמד בביהכנ"ס, בקהילה, במניין, תחושת שייכות ולא איזה חלק מציבור גדול שאתה בכלל לא מכיר.
4. מוסדות
זה בהחלט כל קהילה לגופה, לא מכירה כל מקום בארץ.
5. והעיקר - מחירי הדיור.....
אולי תכתבו עוד כמה הודעות על קריית אתא - נראה לי שהציבור עוד לא הבין כמה שווה לגור שם, אני טועה ?בקרית אתא יש 150 משפחות ליטאים צעירים
ועוד 50 משפחות ליטאים מבוגרים
יש עוד 70 משפחות חסידים
ועוד 300 ספרדים
ו50 חבד
עיר מלאה בכל הגוונים
יש שטיבל של תפילות
מפחיד המחיריםבחריש נפתח עכשיו פרויקט חדש לשיווק קרוב לאיזורים שקנו שם המון חרדים במחירים של 3 חדרים ב1.250.000
4 חדרים ב1350.000
רק כדי שתבינו את המציאה אני יעלה פה מחירי עסקאות שנסגרו פה בשבועות האחרונים שתבינו את הפוטנציאל..
צפה בקובץ המצורף 1153132
בהצלחה לכולם ורק חשוב לזכור אם אין אני לי מי לי...
המצב הוא כבר כמה שנים טובות שדיור לציבור שלנו הוא מת מצוה..
ולכן אף אחד לא יכול לסמוך על זה שבטח יהיה משהו אלא פשוט לקום ולעשות ואם כולם פשוט יעשו את מה שצריך לעשות נשב בעוד כמה שנים ועוד נצחק על האשכול הזה ...
אם יתאפשר מבחינת המחירים לחזור למרכז - הציבור יצביע ברגליים...נראה לי שיש אנשים שכל כך אדוקים במרכז, עד שהם לא מסוגלים להאמין שיש באמת אנשים שנהנים בפריפריה ורוצים שגם לאחרים יהיה טוב כמוהם, ולכן הם בטוחים שכל רצון אנשי הפריפריה הוא לעבור למרכז.
חבל שזה לא כתוב באותיות ענקיות יותר - אותיות קידוש לבנה כלשונינו ... ????אין שום סיכוי בעולם שהציבור החרדי יוכל להתקיים רק במרכז
א.בגלל המחירים.
ב. בגלל המחסור בדירות כולל המחסנים וכו'.
ג. אל תשכחו את הריבוי הטבעי שרק הולך וגדל.
ד. המחסום הטבעי נגד הפריפריה כבר נפרץ [תראו את רוב הכותבים עד כאן]
המסקנא הפשוטה היא שהפריפריה תגדל ותצמח
אלא שכל הסנובים שרוצים לגור רק במרכז, יגיעו לשם בעוד שנה + כשהמחירים כבר יהיו יקרים
אז בואו מהר פן יהיה מאוחר
ואז המחירים יעלו בבום----אמרתי שצריך להתאחד ולהגיע בגל אחד לעיר שיש בה היצע דירות למכירה
ה - בהמונינו לא יקרה אם לא יפתרו את הפתרונות כדבריך (ח"ו אסור להוציא על בדל השפתיים את המילה בעיות)... ובראש ובראשונה את עניין התחבורה...מה כן אם נבוא בהמונינו באופן טבעי תוך זמן לא ארוך אנחנו נהיה הרוב גם בפריפריה כי הדמוגרפיה פועלת לטובתנו ..
ככה עשו בעפולה - וגם הקימו וועד הדיור ששמרו על המחירים והמחירים לא עלו בבום אלא לאט לאט - אגב, הראשונים קנו דירות ב 180 א' ופחות... כיום שווה 700 א'.ואז המחירים יעלו בבום----
מה הרווחנו?
אני אישית גרה בפריפריה עם קהילה גדולה שהראשונים כבר גרים בה כעשור
עכשיו אנשים מחפשים נואשות דירה - ואין
למאקווא יש תוכנית לעידוד אברכים להגיע לגור בקרית אתא ע"י שמשלמים בכולל בשנה ראשונה 5.000 ש"ח ושנה שניה 4,000 ש"ח, ויש שם כהיום אברכים מכמה חסידיות, מאקווא ראחמיסטריווקא וכו'סתם התעניינות,
איזה חסידים יש שם??
מדהים!!!!למאקווא יש תוכנית לעידוד אברכים להגיע לגור בקרית אתא ע"י שמשלמים בכולל בשנה ראשונה 5.000 ש"ח ושנה שניה 4,000 ש"ח, ויש שם כהיום אברכים מכמה חסידיות, מאקווא ראחמיסטריווקא וכו'
בחייאת דינק, מי הפתי התורן שקונה דירה בשלט רחוק בלי לנסוע אפילו פעם אחת לראות אותה?חבל שמנסים לעבוד על אנשים, לדוגמא כותבים בעיתון שנסיעה מעיר בקצה הצפון לבני ברק זה פחות משעה (59 דק'), ואז בא הפתי התורן ואומר לעצמו הרי מירושלים לבני ברק לוקח יותר משעה אז מה הבעיה?
באיזשהו שלב הרווח שבין בנין לבנין נגמר וגם לתוספות לגובה ולעומק יש איזה שהוא גבול בסופו של דבריש עדיין מלאי של אופציות לבניית יחידות דיור בערים החרדיות...
ואז כשהילדים גדולים לא יודעים כבר מה לעשותואפשר לשכור ולהשכיר
סיפרו בדיחה שאחת הערים החרדיות הקטנות פירסמה שהדרך לירושלים 35 דק' ולב"ב 20 דק', אמרו הציבור שא"כ כדאי לנסוע מירושלים לב"ב דרך....וכו'..חבל שמנסים לעבוד על אנשים, לדוגמא כותבים בעיתון שנסיעה מעיר בקצה הצפון לבני ברק זה פחות משעה (59 דק'), ואז בא הפתי התורן ואומר לעצמו הרי מירושלים לבני ברק לוקח יותר משעה אז מה הבעיה? מה ששוכחים להסביר זה שמדובר ברכב פרטי בשעות הלילה הריקות, אבל ברוב שעות היממה מדובר בנסיעה של 3 שעות, ובאוטובוס 5 שעות.
סיפרו בדיחה שאחת הערים החרדיות הקטנות פירסמה שהדרך לירושלים 35 דק' ולב"ב 20 דק', אמרו הציבור שא"כ כדאי לנסוע מירושלים לב"ב דרך....וכו'..
כבר כתב משהו לגבי הפרסומים השקריים הנ"ל
שאם חריש/הר יונה/כל חור אחר זה זה 20 דקות מבני ברק ו-25 דקות מירושלים למה לא נוסעים מירושלים לבני ברק דרך אותו חור
סליחה אבל אתם כנראה צעירים מידי כדי להלביש את הבדיחה על חריש/הר יונה וכו'.
זה היה הפרסומות של קרית ספר בהקמתה וזה הבדיחה שהסתובבה בזמנו.
בפרוג זה הפוך מי שמעיז להתלונן על קשיים ובעיות בפריפריה מקבל על הראש עגבניות וחמוצים עיין ערך כל האשכולות על הרים בפריפריה עם גוזמאות וכו'...אצלינו במשפחה, הרוב מתגוררים במרכז ביחידות קטנטנות, וכמה בודדים ואנחנו ביניהם עברנו לפריפריה.
המשוואה שנוצרה היא (באדיבות אלו מהמרכז) שאנחנו צריכים כל היום לקטר ולבכות על תת התנאים שאנו לכאורה מתגוררים בהם, ואסור לנו בשום אופן לדבר בשבח המקום, (כי הרי ברור שאין שום סיכוי שאנו חיים בפריפריה כבני אדם)
ואם אנחנו מצפים לשמוע מהם על הקשיים שבמרכז (משכנתא מטורפת, דירות חנק, וכו') בשום אופן אין לנו סיכוי להוציא מפיהם מילת מרמור, כי הרי ברור שהם חיים את החיים נכון יותר.
מקריאת האשכול כאן אני רואה שזה עניין אוניברסלי ולא רק במשפחה שלי.....
מה זה ?בחייאת דינק
בתרגום חופשי לעברית- בחיי הדת שלךמה זה ?
בערבית ? או סתם סלנג ?בתרגום חופשי לעברית- בחיי הדת שלך
אני חושב שזה באמת בעיה להישבע ובטח בדת
בערביתבערבית ? או סתם סלנג ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: