ישר כחע"י יצירת רשימה דינמית ולתת לה גם שם דינמי שאותו צריך להכניס באימות נתונים.
צפה בקובץ המצורף 1421301
אפשר לשלוח כאן את הגיליון ?
ישר כחע"י יצירת רשימה דינמית ולתת לה גם שם דינמי שאותו צריך להכניס באימות נתונים.
צפה בקובץ המצורף 1421301
פתרון עקיף, מאוד מתוחכם ומאוד יפה.מצ"ב
תודה גם לך על ההזדמנות לעוד אתגר באקסלתודה להרב xl3391 ולהרב יעקב ויצמן על כל העזרה, רק הפתרון של xl3391 , לא הבנתי (אני עדיין לא מומחה) אני יכול להתעמק, אך איך שזה נראה מלמעלה זה יועיל רק אם הרשימה שאני רוצה מורכב ממספרים, והרשימה שאני צריך מורכב מרשימה ארוכה של שמות, ולמעלה רק נתתי דוגמא של מספרים
בכל אופן נראה שזה לא יעזור לי תקנו אותי אם אני טועה
ובכו"א תודה רבה על העזרה!
/** @OnlyCurrentDoc */
function print() {
var spreadsheet = SpreadsheetApp.getActive();
var sheet = spreadsheet.getActiveSheet();
sheet.getRange(1, 1, sheet.getMaxRows(), sheet.getMaxColumns()).activate();
};
רק מה שלא הבנתי למה בפתרון שאתה מציע ללכת מסביב, אפשר פשוט להגדיר עיצוב מותנה "ערכים כפולים"לפני שנתחיל לחפש פיתרון, אנו חייבים תמיד להעמיד את השאלה "במבחן הלוגיקה של האקסל"
ובכן-מטרת האימות נתונים להגביל את הבחירה לרשימה מצומצמת של פריטים ולמנוע טעויות הקלדה.
אם נתייחס לכל תא .הרי שלכל תא יש את "החופש הדמוקרטי" לבחור מתוך הרשימה הזו.
זאת אומרת שהזכות לבחירה מתוך סך x של פריטים נתון לכל תא ותא בפני עצמו.
ולכן.שורת הדין היא שגם אם פריט זה נבחר בתא אחר.הרי שכלפי התא הנוכחי ישנה זכות לבחירה מתוך כל הרשימה כולה.
"זכות" זו מוטמעת ב-D.N.A ומהותה של האימות נתונים ואינה ניתנת להפרה.
לאחר כל זאת ניסיתי גם לחשוב ולחפש ברשת אולי אמצא פיתרון .וכפי שצפיתי מראש ולאור הנ"ל =אין לי פתרון לכך.
אבל... אוכל לתת לך פתרון "עקיף" והוא.בעמודה b לכתוב פונקציית countif +if
צפה בקובץ המצורף 1421214
למעשה הבדיקה היא אם הערך מופיע יותר מפעם אחת.ואם כן ניתן לכתוב שיוחזר לנו "לבדיקה-ערך זה כפול"
ובתוספת עיצוב מותנה -תא שכזה יצבע באדום
חושבני שדי במבט מועף על העמודה לראות את הצבע האדום שמאותת "וצועק".
ישנן עוד פתרונות של סינון כפילויות ומניפולציות שונות של עיצוב מותנה .אבל להערכתי מה ששלחתי יכול בהחלט לספק פתרון בשורה תחתונה.
הגיליון מצורף כאן לביצוע העתק הדבק
בהצלחה לך ידידי
אתה צודק לחלוטין וההארה במקומה!רק מה שלא הבנתי למה בפתרון שאתה מציע ללכת מסביב, אפשר פשוט להגדיר עיצוב מותנה "ערכים כפולים"
אני רוצה לעשות אימות נתונים מתוך רשימה, אך כל רכיב מהרשימה יכול להיבחר רק פעם אחת, נגיד שרשימת השמות שלי 1,2,3,4,5, אני רוצה שבכל הטווח בו ניתן לבחור רק מהרשימה הזאת תתאפשר בחירה של כל רכיב פעם אחת בלבד למשל אם בתא אחד כבר בחרתי 1 אז בתא אחר אני כבר לא אוכל לבחור שוב פעם אחד, אלא רק רכיב שעדיין לא נבחר
אני מצרף קובץ לדוגמא עם גוף השאלה בתוכו @יעקב ויצמן
אחרי שאני עובר שוב על הנתונים שלי, רציתי לשאול דבר ראשון מה זה שם דינאמי לטבלה ואיך עושים את זה, דבר שני מכמה וכמה סיבות אני מעוד מעדיף שלא לעבוד ככה, לכן חשבתי על פיתרון נוסף, שאיך שזה נראה לי כרגע הוא לא ישים, אך במחשבה שנייה אני מעדיף לשאול פה אולי תמצאו את הדרך, מה שאני רוצה הוא לעשותע"י יצירת רשימה דינמית ולתת לה גם שם דינמי שאותו צריך להכניס באימות נתונים.
צפה בקובץ המצורף 1421301
אני לא מכיר דבר שכזהאחרי שאני עובר שוב על הנתונים שלי, רציתי לשאול דבר ראשון מה זה שם דינאמי לטבלה ואיך עושים את זה, דבר שני מכמה וכמה סיבות אני מעוד מעדיף שלא לעבוד ככה, לכן חשבתי על פיתרון נוסף, שאיך שזה נראה לי כרגע הוא לא ישים, אך במחשבה שנייה אני מעדיף לשאול פה אולי תמצאו את הדרך, מה שאני רוצה הוא לעשות
1. באימות נתונים בחירה מתוך רשימה
2.נוסחה שלא יאפשר למלאות עיצוב בתוך התא
פה החשבון לא יתחיל.כי אם לא לחצת אינטר לאחר בחירת הערך הכפול.ממילא העיצוב המותנה לא יתחיל ומהיכא תיתי שנצבע כבר?3. עיצוב מותנה 'ערכים כפולים'.
עכשו אם אני אבחר שוב שם שכבר בחרתי הוא לא יתן לי להשלים כי הוא נצבע בגלל העיצוב מותנה
לסיכום.הדרך הפשוטה ביותר היא לעשות עיצוב מותנה בלבד לצבע אדום.וזה יהיה לך לאות שיש לתקן את ערך התא.אך יש נוסחה שמונעת למלאות עיצוב
השאלה הם
1. אם יש דרך עם נוסחה כלשהיא למנוע שום עיצוב בתוך התא
2. האם כל זה יעבוד
בתודה מראש לכל המסייעים!
עם vbaיש אפשרות להוסיף באקסל שעון עצר? (ספירה לאחור)
אני לא צריכה אופציה שיהיה אפשר ללחוץעם vba
בהצלחהHow to create stopwatch in Excel worksheet?
www.extendoffice.com
תיראי כאן אם לזה התכוונתאני לא צריכה אופציה שיהיה אפשר ללחוץ
רק להגדיר עוד כמה זמן נשאר
אם הכוונה לטיימר, כנראה שזה זה...אני לא צריכה אופציה שיהיה אפשר ללחוץ
רק להגדיר עוד כמה זמן נשאר
תיראי כאן אם לזה התכוונת
Calculate time in Excel: time difference, add, subtract and sum times
The tutorial explains different ways to calculate times in Excel and demonstrates several methods of adding times and calculating time difference. You will learn a few useful formulas to sum times and add hours, minutes or seconds to a given time.www.ablebits.com
זה עובד גם בsheets?אם הכוונה לטיימר, כנראה שזה זה...
לזכור לבטל חתימה במאפיינים.
בהצלחה.
לא ניסיתי פה הכלזה עובד גם בsheets?
התשובה היא שלא.יש לי טבלה בתוך איזור אישי של אתר, הכניסה אליו היא רק עם שם וסיסמא. (או עם התחברות לגוגל)
האם אפשר לעשות IMPORTHTML מאתר כזה? (גוגל שיטס)
בתודה מראש
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: