@high lightמעלה לכאן דוגמא.
אני רוצה למלא את הסה''כ למטה.
אשמח גם לאופציה שתעזור לי גם במקרה שהצבעים לא מסודרים לפי סדר מסוים כמו שכאן.
הכל מובן כעת?
@high lightמעלה לכאן דוגמא.
אני רוצה למלא את הסה''כ למטה.
אשמח גם לאופציה שתעזור לי גם במקרה שהצבעים לא מסודרים לפי סדר מסוים כמו שכאן.
אעלה בהמשך, תודהיש לך צילום מסך או גיליון דוגמא?
שים לב, אני רוצה לדעת כמה אברכים פעילים יש בכולל וכמה מתוך הפעילים קיבלו מלגהיש לך צילום מסך או גיליון דוגמא?
תוכל להתקשר?שים לב, אני רוצה לדעת כמה אברכים פעילים יש בכולל וכמה מתוך הפעילים קיבלו מלגה
אלו שלא פעילים לא כתוב שום ספרה בתא שלהם
אלו שפעילים ולא קיבלו מלגה רשום 0
יש COUNT שמחשב בכמה תאים יש ספרה, כדי לדעת כמה פעילים יש בכולל, ויש COUNTIF שמחשב כמה קיבלו מלגה
ככה אני רואה כמה מתוך כמה קיבלו מלגה
איך ממיינים טבלה לפי סדר הא' ב' של העמודה על שם משפחה שכל שאר העמודות מסתדרות גם כן..?
דחוף לי, תודה !!!
תודה רבה רבה!! עזרתם לי מאוד!סינון נתונים בטווח או בטבלה - תמיכה של Microsoft
כיצד להשתמש בסינון אוטומטי ב- Excel כדי לחפש קבוצת משנה של נתונים ולעבוד איתם בטווח תאים או טבלה.support.microsoft.com
לא התקשרת.@יעקב ויצמן @אפר
יש אפשרות ל COUNTIF בפונקציית SUBTOTAL ?
יש לי טבלה אם הרבה סיכומי ביניים, הסיכומים הללו מסוכמים בדווקא עם SUBTOTAL כדי שהסיכום הסופי למטה לא יחשב גם את סיכומי הביניים, עכשיו אני רוצה להוסיף לכל סיכום ביניים COUNTIF הבעיה היא שאז הסיכום הסופי יוסיף לי את הנתונים שעולים מה COUNTIF
מה עושים?
טוב, זה 'בדיוק' מה ששאלתי, ואתה בא לומר לי שיש שגיאה...לא התקשרת.
אוקיי.אענה כאן ואסביר על מקור התקלה.
מקווה שזו היתה כוונת שאלתך.
אנחנו מדברים על שורה 44.בתא d44 למשל מתבצע סיכום עם subtotal קוד 9 (אפקט של sum המוכרת והידועה)
שים לב כאן
צפה בקובץ המצורף 1345304
התוצאה 3818.ולא 3800.זו טעות
למה זה קרה?כי לא הסתרת את שורות 23 ו24.
אז למה שסאבטוטאל תתעלם מקיומן...
אם אתה לפעמים מסתיר ולפעמים לא .ותרצה שתהיה כאן פונקציה שתחשב במדויק.
הפתרון או להסיט את תאי חישוב הסהכ לעמודות משמאל שריקות מתוכן מוקדם.ככה
צפה בקובץ המצורף 1345310
רבותי.תרגילו את עצמכם לכך.זהו טיפ חשוב.זה מונע הרבה תקלות עתידיות ושיבושים בפונקציות.
פתרון שני.אם תרצה להשאיר את השטח הכתום שצבעת במקומו.
זהו להוסיף טווח בsubtotal
זה יוצר פיצול ברצף התאים בעמודה
דילוג מוחלט משורות 22.23.24.
כמו שעשיתי פה בתא d44
צפה בקובץ המצורף 1345312
מה שנותר לך.זה לכתוב את תא d44 כמו שמצוין פה.ולבצע גרירה עם הסמן שמאלה .
מקווה שהובנתי.ומקווה שאכן זו היתה שאלתך.
אם משהו לא ברור /לשאלה נוספת.
נא שאל כאן -ללא ויתורים.
בהצלחה
נראה לי שכאן יש תשובה לשאלתך@יעקב ויצמן @אפר
יש אפשרות ל COUNTIF בפונקציית SUBTOTAL ?
יש לי טבלה אם הרבה סיכומי ביניים, הסיכומים הללו מסוכמים בדווקא עם SUBTOTAL כדי שהסיכום הסופי למטה לא יחשב גם את סיכומי הביניים, עכשיו אני רוצה להוסיף לכל סיכום ביניים COUNTIF הבעיה היא שאז הסיכום הסופי יוסיף לי את הנתונים שעולים מה COUNTIF
מה עושים?
בדיוק לשם כך רציתי שנשוחח לחדד את הדברים.טוב, זה 'בדיוק' מה ששאלתי, ואתה בא לומר לי שיש שגיאה...
נראה שהבנת טוב את השאלה שלי, זו בדיוק הבעיה, הרי את שורת סיכום הביניים (22) ה SUBTOTAL לא מחשב למרות שהוא איננו מוסתר וזאת בגלל שגם הוא SUBTOTAL ואותו דבר אני רוצה בדיוק שיקרה עם שורות 23 ו 24
לפי הפיתורן שלך אני בכלל לא צריך SUBTOTAL אני יכול לסכם עם SUM רגיל, כל הרעיון של ה SUBTOTAL זה לחסוך את הצורך בטווחים נוספים (מדובר בעשרות סיכומי ביניים, ואני רוצה שבפעם אחת אני מטווח את הטווח של הסיכום)
ליתר חידוד, אדגיש שהסיבה שאני משתמש ב SUBTOTAL ולא ב SUM היא לא בגלל שורות מוסתרות אלא בגלל הסיכום הסופי
צודק.וסורי על כך@יעקב ויצמן אגב, אם תשים לב אני משתמש ב 9 ולא ב 109 ה 9 מחשב גם שורות מוסתרות (לא מחשב שורות שהוסתרו ע"י סינון)
תשנה בsubtotalתודה ענקית! ל @למה? ול @יעקב ויצמן
עובד מעולה, לא מחשב אותו בסיכום הסופי כמו SUBTOTAL טוב...
יש לי בעיה אחרת עם זה שאינני מבין אותה, רשמתי SUBTOTAL 2 ולא 3 ועדיין הוא מחשב גם תאים בהם יש טקסט, אני לא רוצה שהוא יחשב טקסט אלא רק ספרות
מה זה יכול להיות?
גילוי נאות: אני לא כ"כ הבנתי את הרעיון של הקומבינה הזאת, רק הורדתי את קובץ בלינק ש @למה? צירף
העתקתי את הנוסחה ורק שיניתי את הטווחים
טוב, שוב זה 'בדיוק' מה שכתבתי, שלמרות שאני כותב 2 ולא 3 עדיין הוא מחשב לי גם טקסטתשנה בsubtotal
קוד 2 ולא 3
ותראה ישועות ונפלאות.
צפה בקובץ המצורף 1345451
ועכשיו ההסבר:
הסברתי כאן לא אחת את ההבדל בין count לcounta
count מחשבת ספירה רק לתאים עם מספר
counta מחשבת כל טקסט באשר הוא חוץ מתאים ריקים.
זה בקצרה.
אולי בהזדמנות אכתוב כאן "שיעור כללי" שלם בנושא זה .לאחר מחקר מקיף עם משפחת count המורחבת לצאצאיה...
מבקש את מחילתך אם כתבתי בנימה של יהירות.טוב, שוב זה 'בדיוק' מה שכתבתי, שלמרות שאני כותב 2 ולא 3 עדיין הוא מחשב לי גם טקסט
יעקב, תלמד, כשאני שואל משהו זה לא המוסכל ראשון שעולה מהטקסט, זה בוודאי משהו טיפה יותר מסובך..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: