אקסל האשכול המרכזי לשאלות באקסל/גוגל שיטס

אפר

סתם מתעניין...
מנוי פרימיום

מתן מאור

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
המספרים בכותרת מיותרים
בהחלט.
תודה על ההערה.

הנה תיקנתי:
1671718129498.png

נערך לאחרונה ב:

נועושש

משתמש פעיל
האקסל שלי הוא בעברית ובכל זאת הטורים למעלה של ה- A,B,C... מתחילים לי בצד שמאל
איך אני עושה שזה יתחיל מצד ימין?
תודה!

חד כתער

משתמש רשום
עריכה תורנית
את התאריך יש להכניס לתוך גרשיים בשני המקומות.
אצלך זה בתוך "גרשיים" רק בראשון ולא בשני.
סליחה על האיחור בתגובה רק עכשיו ראיתי שזה לא חילק לי ל12 חודשים הבאים אלא נתן לי הכל באותו חודש.
אני רוצה שאם קניתי מקרר של 1000 ש"ח ב12 תשלומים,שירד לי אוטומטית כל חודש כאילו כבר כתבתי את זה כל חודש בנפרד 833 לחודש *12.

זה מה שכתבתי בתא
=min(1000/12*(year(today())-YEAR(DATEVALUE("04/12/21")))*12+1000/12*(month(today())-MONTH(DATEVALUE("4/12/2021"))),1000)

והתא כותב לי 1000 החודש הזה
אשמח לסיוע
תודה רבה

חד כתער

משתמש רשום
עריכה תורנית
סליחה על האיחור בתגובה רק עכשיו ראיתי שזה לא חילק לי ל12 חודשים הבאים אלא נתן לי הכל באותו חודש.
אני רוצה שאם קניתי מקרר של 1000 ש"ח ב12 תשלומים,שירד לי אוטומטית כל חודש כאילו כבר כתבתי את זה כל חודש בנפרד 833 לחודש *12.

זה מה שכתבתי בתא
=min(1000/12*(year(today())-YEAR(DATEVALUE("04/12/21")))*12+1000/12*(month(today())-MONTH(DATEVALUE("4/12/2021"))),1000)

אשמח לסיוע
תודה רבה
עקב חלוֹף הזמן אציף שוב את שאלתי.

יש לי שאלה קצת מעניינת.
יש לי עמודה של הוצאות חודשיות ובסיכום החודשי של רווח והפסד שאני עושה,
אני מחשב את ההכנסות החדשיות -ההוצאות החודשיות,
אני רוצה להכניס גם הוצאה בתשלומים, לצורך העניין קניתי מקרר ואני רוצה שזה ייחשב לי כהוצאה ב12 חודשים הקרובים.
איך אני מחשב זאת?

הקובץ נמצא בשיטס

ממוקד

משתמש מקצוען

זה מה שכתבתי בתא

אשמח לסיוע
תודה רבה
האמת שלא ממש הבנתי. אתה הכנסת מוצר שנקנה לפני שנה ב12 תשלומים, בגלל שסיימת לשלם את כל 12 התשלומים אז מופיע כעת המחיר המלא.
ולכן נותן לך מה ששולם עד כה.

חד כתער

משתמש רשום
עריכה תורנית
האמת שלא ממש הבנתי. אתה הכנסת מוצר שנקנה לפני שנה ב12 תשלומים, בגלל שסיימת לשלם את כל 12 התשלומים אז מופיע כעת המחיר המלא.
ולכן נותן לך מה ששולם עד כה.
אוקיי סורי.
עשיתי כעת 2022 והוא נותן לי תשלום 1.
הבעיה היא שהשיטס מחשב לי את כל ההוצאות מחולקות לפי התאריך. שהזנתי במקביל בעמודת תאריך,
זה מפרק את התאריך לחודש ושנה, ובגליון הסיכום זה SUMIFS כשהתנאי זה החודש והשנה .
ולכן בגליון הסיכום זה לא ייחשב לי כל חודש תשלום 1/12-
כמו שבעצם הנוסחא עשתה.
אלא תלוי איזה תאריך רשום לצד ההוצאה

ממוקד

משתמש מקצוען
אוקיי סורי.
עשיתי כעת 2022 והוא נותן לי תשלום 1.
הבעיה היא שהשיטס מחשב לי את כל ההוצאות מחולקות לפי התאריך. שהזנתי במקביל בעמודת תאריך,
זה מפרק את התאריך לחודש ושנה, ובגליון הסיכום זה SUMIFS כשהתנאי זה החודש והשנה .
ולכן בגליון הסיכום זה לא ייחשב לי כל חודש תשלום 1/12-
כמו שבעצם הנוסחא עשתה.
אלא תלוי איזה תאריך רשום לצד ההוצאה
סורי שגם הפעם לא ממש הצלחתי להבין.
אם אתה מעוניין שיהיה רשום לך הוצאה חודשית של סכום התשלום החודשי רק עד שיגמרו כל התשלומים אז תנסה את זה-
קוד:
=IF(MONTH(TODAY())+(YEAR(TODAY())-YEAR(DATEVALUE("ddd")))*12-MONTH(DATEVALUE("ddd"))+1<=%,$/%,)
כאשר ddd זהו תאריך הורדה של התשלום הראשון, $ זה סכום העסקה, % זה מספר התשלומים.

דעת חכמה

משתמש פעיל
אם תוכל לעזור לי אשמח מאוד!
איך מעבירים גיליון אקסל (אלקטרוני) שהעמודות יהיו מימין לשמאל דהיינו שעמודהA תהיה בצד ימין ולא בצד שמאל
תודה רבה

אפר

סתם מתעניין...
מנוי פרימיום

חד כתער

משתמש רשום
עריכה תורנית
אני רוצה שנוסחת SUMIF תסכום לי עמודה מסוימת לפי החודש שעבר, כל פעם, את החודש שלפני החודש הנוכחי
כתבתי- ,MONTH(-1(TODAY())) ועושה לי שגיאה.
איך כן ניתן לכתוב זאת?

אפר

סתם מתעניין...
מנוי פרימיום
אני רוצה שנוסחת SUMIF תסכום לי עמודה מסוימת לפי החודש שעבר, כל פעם, את החודש שלפני החודש הנוכחי
כתבתי- ,MONTH(-1(TODAY())) ועושה לי שגיאה.
איך כן ניתן לכתוב זאת?​
זה לא יעבוד כך
תוסיף עמודה שמחלצת את החודש והשנה ועליה תשים את התנאי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה